Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στο σταυρό

Σταυρό οι ντόπιοι λένε την άκρη του βραχίονα των βράχων,που περιβάλλει ΒΔ την παραλία της Αγίας Άννας.Το ονόμασαν έτσι,γιατί λίγο πριν φτάσεις στην άκρη -δεξιά κι αριστερά- σχηματίζεται πλάτωμα ,που μοιάζει σαν σταυρός.Το χειμώνα είναι πολύ δύσκολο να σταθείς σ΄αυτό το σημείο,γιατί ο άνεμος θα σε σηκώσει κυριολεκτικά.
Από τη δεξιά πλευρά φαίνεται η άκρη του οικισμού της παραλίας.
Από την αριστερή πλευρά μπορείς να δεις τις δυο μικρές παραλίες του Αχλαδιού.Μπροστά το Πρασίδι και στο βάθος η κυρίως παραλία.

Από τα αριστερά επίσης φαίνονται τα Λευκονήσια στα ανοιχτά της παραλίας των Βασιλικών,που είναι καλός ψαρότοπος.Επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς ρίχνουν εκεί τα δίχτυα τους.Στο βάθος αχνοφαίνονται οι Σποράδες.


Σκαρφαλώνοντας στην κορυφή των βράχων,για να θαυμάσεις τη θέα.

Τα κρίταμα φωλιάζουν σ΄όλα τα βράχια.Ήταν η πρώτη φορά που μάζεψα,τώρα ετοιμάζονται στο ξύδι.

Σχόλια

Ο χρήστης kiki είπε…
Τα βράχια μου θυμίζουν μερικές από τις δυτικές πλευρές του νησιού. Τα κρίταμα all the money!
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
Mα είναι πραγματικα ζηλευτά! Χαίρεσαι να βλέπεις το τοπίο..


ΥΓ δεν μπορω να πω το ίδιο για τα κρίταμα βρε κόρες..Πολύ ιδιαίτερη γεύση δεν έχουν;
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
πως τα καταφέρνεις και βάζεις λίγη απ' τη νοσταλγία του χειμωνα, το κατακαλόκαιρο..
(πολύ μ' αρέσει αυτό)

δεν τα ξέρω τα κρίταμα.

όμορφες φωτογραφίες Ελενη μου
και η θαλασσα
και η θέα απο τα βραχια

καλό μεσημερι!
Ο χρήστης γαστεροπλήξ είπε…
πανέμορφη, άγρια ομορφιά, όσο για τα κρίταμα δεν έχω λόγια!!!!!!!
Ο χρήστης eleni είπε…
Κορίτσια,συγνώμη,που δεν απήντησα αμέσως,αλλά λόγω ενός θλιβερού γεγονότος,πήγα χτες στο χωριό μου.
Ο χρήστης eleni είπε…
Deli,μόνο σ΄αυτό το σημείο έχουμε βράχια.
Ετοιμάζονται τα κρίταμα!
Ο χρήστης eleni είπε…
Μαριλένα,ανέφερα το χειμώνα,γιατί την ημέρα που πήγαμε,φυσούσε πολύ και μπορούσες να καταλάβεις τι θα γίνεται το χειμώνα.Κι εγώ εδώ τα έμαθα τα κρίταμα.
Ο χρήστης eleni είπε…
Μάγισσααα,σε προσπέρασα-λίγη ζάλη την έχω.
Εκεί στην άκρη μετά τόσα χρόνια πρώτη φορά πήγα.Δε σου αρέσουν τα κρίταμα;Έχουν ιδιαίτερη γεύση,αλλά είναι νόστιμα.
Ο χρήστης eleni είπε…
Γαστεροπλήξ,αυτό το σημείο είναι πραγματικά άγριο,αλλά η θέα υπέροχη.
Κι εσύ φαν των κρίταμων;
Ο χρήστης Εύα είπε…
εγω δεν ειμαι φαν των κριταμων αλλα ειμαι φαν της αγριας ομορφιας της θαλασσας και φυσικα της Ευβοιας!
καλημερα Ελενη μου...
Ο χρήστης eleni είπε…
Εύα,αφού σ΄αρέσει η Εύβοια,να περάσεις να σε δούμε κάποια στιγμή.Γιατί,τα κρίταμα είναι πολύ νόστιμα.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Καλημερα Ελενη και χρονια πολλα για τη σημερινη μερα,τοπιο καταπληκτικο ,πολυ μ'αρεσουν οι κολποι που ειναι ησυχοι και ηρεμοι,τωρα για το κριταμα δεν το ξερω ,τι ειναι??Πολλα φιλια απο ρεθυμνο
Ο χρήστης eleni είπε…
Ελευθερία,έχουμε δυο μικρούς ήσυχους ορμίσκους,γιατι η υπόλοιπη θάλασσα,ανοιχό Αιγαίο.
Και σε σένα χρόνια πολλά!
Τα κρίταμα τα φτιάχνουμε στο ξύδι,είναι νόστιμα στη σαλάτα,αλλά πολύ αλμυρά.
Ο χρήστης Δημιουργία είπε…
Χρονια πολλα Ελενη,καλα να περνας.
Λατρευω τη βορεια Ευβοια, εχει παρα πολλες ομορφιες, εξαλλου παραθεριζαμε για πανω απο εικοσι χρονια στο Πευκι.
Ο χρήστης eleni είπε…
Επίσης,Κατερίνα!Πώς πάει η ανακαίνιση;Όμορφα είμαστε,μόνο λίγο μακρυά από τις πόλεις.
Ο χρήστης Scrap-crafts είπε…
Έχω ένα δωράκι για σένα!!! Πέρνα να το παραλάβεις από το blog μου! Ακριβώς βρίσκεται στο σημείο http://scrap-crafts-tutorials.blogspot.com/
Φιλιά!
Ο χρήστης eleni είπε…
Σ΄ευχαριστούμε πολύ Χρύσα!Θα επισκεφτώ το μπλογκ σου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ