Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γέλες διάφορες και απορία

Καλήν εσπέραν συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

έχω το εξής πρόβλημα, όποιος μπορεί να με βοηθήσει.

Στα όσα πειράματα μου για την δημιουργία ενός τζελ έχω παρατηρήσει ότι με όποιον τρόπο και να το κάνω, πάντα το τζελ μου βγαίνει υπόλευκο για να μην πω και κίτρινο σε ορισμένες περιπτωσεις.

Η βασική μου συνταγή είναι 100 ml νερού με το πολύ 2ml xathan gum. Γεμίζω το μπολάκι μου με το νερό και πασπαλίζω από πάνω την xanthan ενώ ταυτόχρονα ανακατεύω πολύ γρήγορα είτε με το χέρι είτε με το μιξεράκι. Τι κάνω λάθος και βγαίνει τέτοιο χρώμα αντί να βγει διάφανο;;

Βέβαια δε με χαλάει ιδιαίτερα το χρώμα την δουλειά του την κάνει, αλλά για αισθητικούς λόγους πιστεύω το διάφανο είναι καλύτερο...

Επιφυλάσσομαι για ωραία συνταγή σύντομα για after sun - burn reliefing gel :)


Σχόλια

Ο χρήστης Natassa είπε…
φαντάζομαι ότι παίρνει αυτό το χρώμα απο την ξανθάνη, μια φορά μόνο έχω αγοράσει και το χρώμα της είναι ένα πολύ ανοιχτό χρώμα της άμμου ...
Ο χρήστης Lilou είπε…
Χμμ έτσι είναι και η δική μου...αλλά τα διάφανα τζελ πως γίνονται δηλαδή;;;
Ο χρήστης maria είπε…
καλέ το τζελ της αλόης που βγάζει το φυτό από τα φυλλαράκια του δε σας φτάνει..??
θέτε και δικά σας??..
προτιμώ γιαούρτι για το συγκεκριμένο που ανέφερες :Ρ
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Θα συμφωνήσω με τις προηγούμενες! Και μένα έτσι μου βγαίνουν, απο την ξανθάνη.
Δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να το κάνει διάφανο...
Ο χρήστης kiki είπε…
Εγώ δεν έχω ιδέα. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα...
Ο χρήστης heart n soul είπε…
κι εγώ το τζελ αλόης σκέφτηκα
Ο χρήστης stelledelmondo είπε…
Κοριτσια δωστε μου τα φωτα σας πλιιζ! Θελω να φτιαξω ζελ με χυμο αλοης και κομμι ξανθανης.Πως γινεται, απλα τα ανακατευω?
Ευχαριστω!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ