Γειά σας και χαρά σας!! Μετά από πολυβδόμαδη απουσία επιστρέφω δημιουργικότατα! Να με συγχωράτε για το εξαφανιζόλ, αλλά μια που πτυχιώθηκα (ω ναι Νομική σε νίκησα), μια κατι συναισθηματικά ξεριζώματα (....), μια οι δουλειές...ένιγουεη, είμαι εδώ, κρατάω γερά και σας έχω φίνα συνταγούλα.
Με αφορμή τις εκδρομές μου στο πανέμορφο Καρπενήσι, που το λατρεύω και δεν το χορταίνω, ανακάλυψα τον πλούτο της Ευρυτανικής γης και κυρίως τα διαμαντάκια των ντόπιων μελισσών!
Έτσι λοιπόν, με πρόπολη και κερί μέλισσας καρπενησιώτικο θα φτιάξουμε ένα πολύ ωραίο και ελαφρύ βούτυρο σώματος ενυδατικόν!
Υλικά
- 25 γραμμάρια αμυγδαλέλαιο
- 10 γραμμάρια κερί μέλισσας καρπενησιώτικο (ή άλλο φυσικά, ό,τι έχετε!)
- 10 γραμμάρια βούτυρο κακάκο (μπορείτε να το αντικαταστήσετε και με shea butter για πιο βελούδινη υφή)
- 1 κουταλάκι της σούπας βιταμίνη Ε
- 50 γραμμάρια χυμό αλόης
- 10 γραμμάρια γλυκερίνη
- 10 σταγόνες πρόπολη
- 20-30 σταγόνες αιθέριο έλαιο της προτίμησής σας. Εγώ βάζω μίξη από γιασεμί (το αμπσολούτ με ρέγουλα εννοείται), πορτοκάλι και μανταρίνι, για τις ενυδατικές τους ιδιότητες και το υπέροχο αρωμά τους.
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε σε μπαιν μαρί συνιστώ, το αμυγδαλέλαιο, το κερί, το βούτυρο και την βιταμίνη στους 70 βαθμούς και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο σκεύος, αναμιγνύουμε τον χυμό αλόης με την γλυκερίνη και την πρόπολη και ζεσταίνουμε επίσης σε μπαιν μαρί στους 70 βαθμούς.
Αναμιγνύουμε τα δύο μίγματα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να κρυώσει (λίγο παραπάνω από θερμοκρασία δωματίου δηλαδή). Προτιμώ ανακάτεμα με το χέρι και με σπάτουλα γιατί το βούτυρο όταν κρυώνει κολλάει στα τοιχώματα του σκεύους. Αν βρείτε ότι βολεύει το μίξερ, γκοου φορ ιτ. Όταν κρυώσει προσθέτουμε τα αιθέρια και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Η βιταμίνη Ε και η πρόπολη έχουν και συντηρητικές ιδιότητες οπότε το βουτυράκι θα κρατήσει αρκετά. Η πρόπολη είναι μαγικό συστατικό όπως θα ξέρετε. Ιδού και ιδού οι ιδιότητές της.
*Ευχαριστίες στο The House Of Honey στο Καρπενήσι για τα ντόπια μελισσοϋλικά!
Σχόλια
Μακια.
Τα συγχαρητήριά μου για το πτυχίο συναδέλφισσα-να ήξερες κι εγώ πόσο βασανίστηκα.
Φιλιά!
Εύα μου σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!! :)
Έχω και μια απορία για τους 70 βαθμούς, δεν είναι επίφοβη αυτή η θερμοκρασία να αλλοιώσει τις ιδιότητες πχ της βιτ. Ε ?
Συγχαρητήρια και για το πτυχίο σας! Πάντα επιτυχίες :)
μπράβο για το πτυχίο ,καλή σταδιοδρομία ...
το βουτυράκι το δοκιμάζω οσονούπω ,φαίνεται πολύ καλό!!
Συγχαρητηρια για το πτυχιο κουκλιτσα!Ας παρει και καποιος πτυχιο γιατι εμεις....ισως λιγο πριν τα ΚΑΠΗ!
:-)
Συγχαρητήρια!! καλή και "ήρεμη" σταδιοδρομία!
Ισιδώρα μου, όχι δεν είχα κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής με αυτές τις θερμοκρασίες. Αν έχεις αμφιβολία μπορείς να προσθέσεις τη βιταμίνη Ε λίγο αργότερα στην διαδικασία όταν θα έχει πέσει η θερμοκρασία.
Καλή επιτυχία!
αχ και πως να το φτιάξουμε το καρπενησιώτικο που το κερί μας είναι common και ordinary;-)
θα του λείψει ο χαρακτήρας...
κικιτρι