Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

πάλι παπάγια


Η ωδή της παπάγιας έχει γραφτεί ήδη από την aromacook Isida. Σήμερα όμως έπεσε στα χέρια μου μια παπάγια κούκλα και μελένια, έτσι αποφάσισα να σας την ξαναθυμίσω. Η παπάγια, λόγω ενζύμων που περιέχει, μαλακώνει απίστευτα το δέρμα, το απαλλάσει από τα νεκρά κύτταρα και του χαρίζει λάμψη. Έφτιαξα μάσκες που θα μπορούσαν να είναι και φρουτόκρεμες, ή φρουτόκρεμες που θα μπορούσαν να είναι και μάσκες, όπως το δει κανείς:) Πολτός παπάγιας με χυμό λάιμ, παπάγια με μέλι και λάιμ, παπάγια με κατσικίσιο γιαούρτι και βρώμη, τα (π)άπαντα της παπάγιας. Τα σκευάσματα είναι μιας χρήσης, ή μπορούν να διατηρηθούν λίγες μέρες στο ψυγείο. Αν δεν τα φάμε:)

Σχόλια

Ο χρήστης eleni είπε…
Heart,δεν αγαπώ τα εξωτικά φρούτα,αλλά αν είναι για την ομορφιά,τα χρησιμοποιώ.
Θα πάρω παπάγια,γιαούρτι-τη βάζεις στο πρόσωπο και δοκιμάζεις κιόλας-το κάνω με πολλές μάσκες.
Ο χρήστης heart n soul είπε…
συνήθως οι παπάγιες, κι άλλα εξωτικά, που φτάνουν σε μας, είναι άνοστες, καμμιά σχέση με αυτές που θα τρώνε στον τόπο παραγωγής τους, που ωριμάζουν πάνω στο φυτό. Καμμιά φορά όμως έχουμε τύχη:)
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
oh lala!
καλημέρες :)
δεν μπορώ -και γιατι να το κρυψωμεν άλλωστε- να αντισταθώ σε κανένα φρούτο ημεδαπό ή αλλοδαπό..

θα κάνω παπάγια με μέλι και το υπόλοιπο θα το φάω,
tres pratique :)

το μόνο θέμα που έχω, είναι ότι όσο και να προσπαθώ και να φυτευω του σπορους δεν μου κάθονται ούτε η αβοκαντιά, ουτε η μανγκιά, ούτε η παπαγιά..κλαψ..
Ο χρήστης Isidora είπε…
Θρεπτικές, εξωτικές,αθωότατες και νόστιμες! Ωραία πράγματα! Πού να τη βρείς την ώριμη παπάγια, είναι ένα θέμα βεβαίως... Διάβασα επίσης για ένα εμπορικό σκεύασμα τύπου body lotiοn που περιείχε εκχύλισμα παπάγιας, πού να το βρείς κι αυτό, το οποίο διαλαλούσε οτι καθυστερεί ή μειώνει την ανάπτυξη της τριχός, μετά από αποτρίχωση (χαλάουα, κερί και παρόμοιοι βασανισμοί). Λέτε να αληθεύει?
Ο χρήστης Lilou είπε…
Yammie! Πολύ ωραίο φαίνεται αυτό και πολύ καλοκαιρινό!!! Εύγε heart!
Ο χρήστης sadigi είπε…
εγώ παρακαλώ ,1 μασκούλα και 2φρουτόκρεμες
μην τα τυλίγετε, θα τα φάω εδώ
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
εγώ, σίγουρα θα τη φάω.
τα φρουτα σνιφ! μου δημιουργούν διαφορες αλλεργίες στη μουρη..
Ο χρήστης heart n soul είπε…
witch, μετά την μανγκιά που σας
(ξ)έφυγε, σειρά έχει η ξανθή αγαπημένη παπαγιά:))
Isidora λέτε να κάνουμε ένα ολόσωμο papaya body wrap?:))
Lilou με ενέπνευσαν τα μάνγκα της μάγισσας μάλλον:)
sadigi, ελεύθερα και χωρίς τύψεις:)
Ο χρήστης heart n soul είπε…
Μαριλένα, γιατί λέτε ψέμματα κακό κορίτσι; αφού είστε δηλωμένη αντιφρουτικιά!:))
Ο χρήστης sadigi είπε…
μαγισσα το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ με τα εσπεριδοειδή γιατί στο μέρος
που τα θέλω δε γίνονται λόγω ψύχους
τι πρέπει να κάνουμε οι άμοιρες ,θερμοκήπιο πια?

εε!!! μετά με το τρακτέρ κι εμεις στους δρόμους πλάι στους αγρότες......
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
heart ντιαρ,
η μανγκιά όντως μου (ξ)έφυγε και με παρρησία αρκούμαι
στην μαγκιά-όχι-την-τζάμπα!

sadigi, με τα εσπεριδοειδή; αυτά τουλάχιστον δε χρειάζονται τροπικό κλίμα..
Βέβαια, δεν ξέρω που μένετε..
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Mmmmm! Μισό βάλω στη μούρη, μισό φάω!
Αν και εμένα το αγαπημένο μου είναι το μάνγκο. Μπορώ να φάω μέχρι να σκάσω! Δυστυχώς όντως δεν βρίσκεις ωραία τέτοια, ώριμα και γλυκά. Καμιά φορά όμως, μου φέρνει ο μπαμπάς μου απο την αγορά στην Αθήνα κάποιο που είναι τέλειο και το τσακίζω!
Ο χρήστης sadigi είπε…
εγώ Αθήνα μαγισσούλα αλλά το εν λόγω χωράφι μένει εκεί ψηλά σ'ενα βουνό στο πάνω τέρμα του νομού Αττικής
η χαρά του κωνοφόρου λέμε...
καλή μαΓΚισσούλα .....
Ο χρήστης kiki είπε…
ΠαΠαγία μου τι έφτιαξε πάλι αυτή η κοπέλα!!! :-)))
Ο χρήστης Isidora είπε…
Δεν είναι κακή ιδέα για τον χειμώνα που δεν έχει μύγες, αλλά για σκεφτείτε το το καλοκαίρι, να κολλάνε όλα τα έντομα που σας μυρίζουν πάνω σας... Σκηνή από τον εξορκιστή με τον παζούζου (φτου-φτου-φτου)
!!!
:)))
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Τελικά απ' ότι βλέπω οι περισσότεροι για ... φάγωμα θα την προτιμήσουν. Κι εγώ μαζί τους!!
Θυμήθηκα και την εξωτική Ταϋλάνδη που κάθε μέρα στο πρωινό μου υπήρχε και μια θεσπέσια παπάγια, που το τελευταίο πράγμα που σκεφτόμουνα όταν την έβλεπα, ήταν να την κάνω κρεμούλα, η ... κοιλιόδουλη;-)
Ο χρήστης heart n soul είπε…
Isidora, το καλοκαίρι την φοράμε μέσα σε μπανιέρα γεμάτη παγάκια:)
Έλενα, τυχερή, φάγατε φρεσκαδούρα παπάγια! τρώμε παπάγια, κάνουμε μπωτέ με τις φλούδες:)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ