Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ωδή εις την Papaya


H Papaya ανήκει στα εξωτικά φρούτα, έχει γλυκιά και όξινη γεύση και θερμαίνει τον οργανισμό.
Ανακουφίζει από το βήχα και το άσθμα και καθαρίζει το ήπαρ και τη σπλήνα. Έχει ισχυρή λιποδιαλυτική δράση και έτσι βοηθά στην απώλεια βάρους.
Η Papaya είναι πλούσια σε ένα ένζυμο που λέγεται Παπαίνη η οποία θεωρείται ευεργετική για το κάψιμο του δέρματος, τις γρατσουνιές.
Επίσης είναι πλούσια σε Βιταμίνη Α , Βιταμίνη C, Ασβέστιο , και Ωμέγα 3 Λιπαρά.

Πάμε λοιπόν για συνταγές.


Καθαριστικό Προσώπου

~40 gr Mέλι
~5 ml Χυμός Papaya
~3 ml Ελαιόλαδο
~2 ml Wheatgerm oil (λάδι από φύτρο σιταριού)


Τονωτική Λοσιόν

~10 ml Χυμό Papaya
~70 ml Ροδόνερο
~20 ml Ανθόνερο Λεβάντας

Ενυδατικό Λάδι

~30 ml Λάδι Papaya
~20 ml Λάδι Καλέντουλας
~5 ml Αμυγδαλέλαιο
~5 ml Rose hip oil

Καλό σας Μήνα!

πηγή: wikipedia, nutrition data

Σχόλια

Ο χρήστης eleni είπε…
Ίσιδα καλημέρα!
Μας έλειψες μαζί και οι όμορφες προτάσεις σου.
Μμμ,παπάγια ε;Δεν έχω φάει ποτέ,είναι νόστιμη ή μοιάζει με αβοκάντο,που δε μ΄αρέσει;

Πάντως για το πρόσωπο μπορώ να την χρησιμοποιήσω.Χυμό εννοείς φρέσκο;
Ο χρήστης kiki είπε…
Καλώς την Ίσιδα! Λιποδιαλυτικό;;; Αααα αυτό μ' αρέσει! Κοίτα η παπάγια πόσα καλά έχει!!!
Ο χρήστης Isida είπε…
Καλημέρα σας!
Και εμένα μου λείψατε ......

Ελένη κατα τη γνώμη μου η γεύση της είναι κατά πολλύ καλύτερη από το Αvocado.
Φρέσκο χυμό.

Κική και εμένα με ενθουσίασε!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
ωραία πράματα Ίσιδα! η παπάγια νοστιμίζει λένε με το χυμό του λάιμ. Ελένη δοκιμάστε ώριμο αβοκάντο λιωμένο με το πηρούνι, με ταμάρι (ή σόγια σως), λεμόνι, αλάτι και φρέσκο πιπέρι, ίσως και μια ιδέα σκόρδο αν σας αρέσει, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και μετά πείτε μου αν σας αρέσει. Πάω να τριφτώ με παπάγιες τώρα!
Ο χρήστης eleni είπε…
Heart,θα παραγγείλω(εδώ δε φέρνουν,μόνο κατόπιν παραγγελίας)και θα φτιάξω τη συνταγή σου-ε..θα κρατήσω και για τις μάσκες μας.
Ο χρήστης heart n soul είπε…
ε, ναι, ναι μάσκες ήθελα να πω κι εγώ:))
Ο χρήστης witch of daffodils είπε…
Isida, καλώς ήρθατε! μας λείψατε από την παρέα..
Πολύ καλό το πόστ, για ένα φρούτο που δεν το πολυσυνηθίζουμε αλλά είναι εξαιρετική πρώτη ύλη για beaute :)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πόπο τρελλαίνομαι για την παπάγια (και το μάνγκο επίσης) αλλά εδώ νόστιμη δεν έχω φάει ακόμη. Εχω δοκιμάσει όμως καταπληκτικές στη Νιγηρία και στη Μαλαισία, έτρωγα φρέσκια πακάθε μέρα στο πρωινό. Θυμάμαι που μου είχε πει ένας Ινδός γιατρός ότι η φρέσκια παπάγια είναι ότι πολυτιμότερο μπορούμε να προσφέρουμε στον οργανισμό μας το πρωί.
Ο χρήστης Isida είπε…
Eίχα γράψει αλλά εξαφανίστηκε!!

Αγαπητή witch και εμένα μου λείψατε!

Αγαπητή Heart δεν το έχω δοκιμάσει θα το βάλω στα υπόψην:)

foodamentaltherapy ζηλεύω με αυτά που περιγράφετε :))
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Αχ τι ωραίες συνταγές! Και όση σου περισσέψει την τρως! Εμένα μου αρέσει πολύ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άργιλος, ένα φυσικό καλλυντικό.

Μετά από όσα μας είχε πει η μαγισσούλα για τον άργιλο, εγώ είμαι η τελευταία που θα πρέπει να σας μιλήσω γι' αυτόν.
Μέσα στα πολλά καλά (και κακά) που έχει η Ζάκυνθος, είναι και ο άργιλος σε μερικές παραλίες.







Το καλοκαίρι, όλοι οι τουρίστες που ξέρουν ή αναγνωρίζουν το πέτρωμα, γεμίζουν το σώμα τους με αυτόν για φυσικό πίλινγκ.









Τώρα αν σας πω ότι εγώ ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό το πράγμα, μαλλον μόνο η μάγισσα θα με πιστέψει!!!
Εγώ σαν καλό κορίτσι που είμαι και με μια κάμερα στο χέρι, πήγα χτες επίτηδες στην παραλία της Άμπουλας στο Κάτω Γερακαρίο, για να φωτογραφίσω και να σας δείξω τον άργιλο και να πάρω κάμποσο (τον έγδαρα το λόφο...) Θα έλεγα ότι είναι γκριζοπράσινος, αλλά η μάγισσα ξέρει καλύτερα από εμένα.Βουαλά ο άργιλος λοιπόν.

Λικέρ με μύρτιλλα

Η μυρτιά(μυρσίνη,μερτιά,μερσινιά,σμυρτιά) είναι θάμνος με φύλλα λογχοειδή,άνθη λευκά και καρπούς ράγες,μικρούς,κυανομέλανους. Ιστορία:Ιερό φυτό από την αρχαιότητα,συνδέθηκε με πολλές θεότητες,κυρίως με την Αφροδίτη.Όταν η θεά αναδύθηκε απ΄τον αφρό των κυμάτων στην Πάφο,έτρεξε να κρυφτεί πίσω από μυρτιές και έκτοτε έγινε το ιερό φυτό της.Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί μύθοι γι΄αυτό το φυτό.Επίσης οι νικητές των ολυμπιακών αγώνων πριν το στεφάνι κότινου,στεφανώνονταν με μυρτιές.Και οι περίφημοι κοσμηματοποιοί της αρχαιότητας έφτιαχναν εξαιρετικά κοσμήματα με το σχήμα των φύλλων της,ένα παράδειγμα είναι το χρυσό στεφάνι των βασιλικών τάφων της Βεργίνας στη Μακεδονία μας. Φάρμακο από την αρχαιότητα,χρησιμοποιήθηκε για πλήθος νοσημάτων.Σε περίοπτη θέση στα συγγράματά τους την αναφέρουν ο Ιπποκράτης,ο Διοσκουρίδης,ο Πλίνιος. Επίσης στην αρχαία Ελλάδα παρασκεύαζαν από μυρτιά ένα αρωματικό κρασί "μυρτινίτης οίνος" καθώς και αρωματικό λάδι "μύρτινον έλαιον" Τα μύρτιλλα τ…

Υγρό σαπούνι σαν κρύσταλλο!

Κορίτσια & πιθανώς αγόρια, καλησπέρα σας! Αργά και μουδιασμένα κάνω το πρώτο μου post στην παρέα σας, με θέμα τα υγρά σαπούνια. Ας μου επιτραπεί μια εισαγωγή ...
Στην παρασκευή σαπουνιών, μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν 3 στάδια μύησης :
Το πρώτο -του αρχάριου- είναι το λεγόμενοmelt & pour. Τρίβουμε το έτοιμο σαπουνάκι, το λιώνουμε με νερό και το ξαναφορμάρουμε. Είναι το στάδιο-ποιός είμαι εγώ-τι είναι σαπούνι-τι σημαίνει φόρμα?
Το δεύτερο στάδιο είναι αυτό της παρασκευής στέρεου σαπουνιού, συνήθως με την ψυχρή μέθοδο. Βάζουμε τα λάδια μας με την καυστική σόδα, χτυπάμε, σαπωνοποίηση, φορμίτσες και περιμένουμε τις εβδομάδες μας να ωριμάσει. Αυτό είναι το στάδιο της συνειδητοποίησης! Εχει όλη τη χαρά του να φτιάχνεις κάτι ολότελα δικό σου, λίγο γλυπτική, λίγο νοσταλγία για τις "παλιές", που τα κάναν όλα αλλιώς και μια μελαγχολία για το χρόνο που δε δίνουμε πια στα πράγματα.
Το τρίτο στάδιο είναι το υγρό σαπούνι. Εδώ σχεδόν απαραίτητη είναι η προϋπηρεσία στα άλλα δύο στάδια…