Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ωδή εις την Papaya


H Papaya ανήκει στα εξωτικά φρούτα, έχει γλυκιά και όξινη γεύση και θερμαίνει τον οργανισμό.
Ανακουφίζει από το βήχα και το άσθμα και καθαρίζει το ήπαρ και τη σπλήνα. Έχει ισχυρή λιποδιαλυτική δράση και έτσι βοηθά στην απώλεια βάρους.
Η Papaya είναι πλούσια σε ένα ένζυμο που λέγεται Παπαίνη η οποία θεωρείται ευεργετική για το κάψιμο του δέρματος, τις γρατσουνιές.
Επίσης είναι πλούσια σε Βιταμίνη Α , Βιταμίνη C, Ασβέστιο , και Ωμέγα 3 Λιπαρά.

Πάμε λοιπόν για συνταγές.


Καθαριστικό Προσώπου

~40 gr Mέλι
~5 ml Χυμός Papaya
~3 ml Ελαιόλαδο
~2 ml Wheatgerm oil (λάδι από φύτρο σιταριού)


Τονωτική Λοσιόν

~10 ml Χυμό Papaya
~70 ml Ροδόνερο
~20 ml Ανθόνερο Λεβάντας

Ενυδατικό Λάδι

~30 ml Λάδι Papaya
~20 ml Λάδι Καλέντουλας
~5 ml Αμυγδαλέλαιο
~5 ml Rose hip oil

Καλό σας Μήνα!

πηγή: wikipedia, nutrition data

Σχόλια

Ο χρήστης eleni είπε…
Ίσιδα καλημέρα!
Μας έλειψες μαζί και οι όμορφες προτάσεις σου.
Μμμ,παπάγια ε;Δεν έχω φάει ποτέ,είναι νόστιμη ή μοιάζει με αβοκάντο,που δε μ΄αρέσει;

Πάντως για το πρόσωπο μπορώ να την χρησιμοποιήσω.Χυμό εννοείς φρέσκο;
Ο χρήστης kiki είπε…
Καλώς την Ίσιδα! Λιποδιαλυτικό;;; Αααα αυτό μ' αρέσει! Κοίτα η παπάγια πόσα καλά έχει!!!
Ο χρήστης Isida είπε…
Καλημέρα σας!
Και εμένα μου λείψατε ......

Ελένη κατα τη γνώμη μου η γεύση της είναι κατά πολλύ καλύτερη από το Αvocado.
Φρέσκο χυμό.

Κική και εμένα με ενθουσίασε!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
ωραία πράματα Ίσιδα! η παπάγια νοστιμίζει λένε με το χυμό του λάιμ. Ελένη δοκιμάστε ώριμο αβοκάντο λιωμένο με το πηρούνι, με ταμάρι (ή σόγια σως), λεμόνι, αλάτι και φρέσκο πιπέρι, ίσως και μια ιδέα σκόρδο αν σας αρέσει, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και μετά πείτε μου αν σας αρέσει. Πάω να τριφτώ με παπάγιες τώρα!
Ο χρήστης eleni είπε…
Heart,θα παραγγείλω(εδώ δε φέρνουν,μόνο κατόπιν παραγγελίας)και θα φτιάξω τη συνταγή σου-ε..θα κρατήσω και για τις μάσκες μας.
Ο χρήστης heart n soul είπε…
ε, ναι, ναι μάσκες ήθελα να πω κι εγώ:))
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
Isida, καλώς ήρθατε! μας λείψατε από την παρέα..
Πολύ καλό το πόστ, για ένα φρούτο που δεν το πολυσυνηθίζουμε αλλά είναι εξαιρετική πρώτη ύλη για beaute :)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πόπο τρελλαίνομαι για την παπάγια (και το μάνγκο επίσης) αλλά εδώ νόστιμη δεν έχω φάει ακόμη. Εχω δοκιμάσει όμως καταπληκτικές στη Νιγηρία και στη Μαλαισία, έτρωγα φρέσκια πακάθε μέρα στο πρωινό. Θυμάμαι που μου είχε πει ένας Ινδός γιατρός ότι η φρέσκια παπάγια είναι ότι πολυτιμότερο μπορούμε να προσφέρουμε στον οργανισμό μας το πρωί.
Ο χρήστης Isida είπε…
Eίχα γράψει αλλά εξαφανίστηκε!!

Αγαπητή witch και εμένα μου λείψατε!

Αγαπητή Heart δεν το έχω δοκιμάσει θα το βάλω στα υπόψην:)

foodamentaltherapy ζηλεύω με αυτά που περιγράφετε :))
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Αχ τι ωραίες συνταγές! Και όση σου περισσέψει την τρως! Εμένα μου αρέσει πολύ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρε...

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ...

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ...