Φτιάχνουμε ένα κεράκι φυσικό και φυτικό; Μια και η Heart το ζήτησε, τώρα που είναι ο καιρός των μανταρινιών, μπορούμε να κάνουμε το εξής:
Κόβουμε ένα μανταρίνι στη μέση (ή ακόμα καλύτερα στα 3/4).
Κρατάμε στο χέρι μας το μέρος του μανταρινιού που ακουμπάει στο δέντρο.
Με τη βοήθεια ενός μυτερού μαχαιριού, καθαρίζουμε με προσοχή τη σάρκα από το μανταρίνι ΧΩΡΙΣ να κόψουμε/βγάλουμε τη χοντρή άσπρη ίνα που έχει στη μέση.
Τώρα, έχουμε μισό άδειο μανταρίνι
με την ίνα μές στη μέση.
Προσθέτουμε λάδι, ανάβουμε το φυσικό φυτιλάκι που έχει μέσα και....έχουμε ένα αυτοσχέδιο μυρωδάτο κεράκι σαν αυτό της φωτό που θα καίει για αρκετή ώρα. Προσθέτουμε και αιθέριο έλαιο μανταρινιού μέσα στο λάδι, για πιο μανταρινένια μυρωδιά. Τις υπόλοιπες φλούδες που κόψαμε, τις αφήνουμε πάνω στα καλοριφέρ ή κοντά στις πλάκες του τζακιού οι πιο τυχερές, για έξτρα μυρωδιά.
Συνοδεύεται απαραίτητα με λικέρ μανταρινιού και γλυκό κουταλιού μανταρίνι που θα σας κεράσω στο μέλλον :-)
Update 31-12-08
Πρόσθεσα φωτό με λεπτομέρειες για να διευκολυνθείτε :-)
Κόβουμε ένα μανταρίνι στη μέση (ή ακόμα καλύτερα στα 3/4).
Κρατάμε στο χέρι μας το μέρος του μανταρινιού που ακουμπάει στο δέντρο.
Με τη βοήθεια ενός μυτερού μαχαιριού, καθαρίζουμε με προσοχή τη σάρκα από το μανταρίνι ΧΩΡΙΣ να κόψουμε/βγάλουμε τη χοντρή άσπρη ίνα που έχει στη μέση.
Τώρα, έχουμε μισό άδειο μανταρίνι
με την ίνα μές στη μέση.
Προσθέτουμε λάδι, ανάβουμε το φυσικό φυτιλάκι που έχει μέσα και....έχουμε ένα αυτοσχέδιο μυρωδάτο κεράκι σαν αυτό της φωτό που θα καίει για αρκετή ώρα. Προσθέτουμε και αιθέριο έλαιο μανταρινιού μέσα στο λάδι, για πιο μανταρινένια μυρωδιά. Τις υπόλοιπες φλούδες που κόψαμε, τις αφήνουμε πάνω στα καλοριφέρ ή κοντά στις πλάκες του τζακιού οι πιο τυχερές, για έξτρα μυρωδιά.
Συνοδεύεται απαραίτητα με λικέρ μανταρινιού και γλυκό κουταλιού μανταρίνι που θα σας κεράσω στο μέλλον :-)
Update 31-12-08
Πρόσθεσα φωτό με λεπτομέρειες για να διευκολυνθείτε :-)
Σχόλια
unpistevable, καιει η ίνα κανονικά?
τέλειο :)
Αχτίδα, οι φέτες μανταρινιού, δεν ενώνονται μεταξύ τους με μια χοντρή άσπρη ίνα; Το ίδιο και τα πορτοκάλια. Αυτή τη χοντρή ίνα χρησιμοποιούμε για φυσικό φυτίλι.
Το λικέρ μανταρίνια το κάνω με μανταρίνια από τον κήπο μου. Το κυδώνι μου είναι ήδη έτοιμο.
Νατάσσα, μέχρι εκεί έφτασε;
:-)
Θα προσπαθήσω αυτή τη στιγμή-θα τα καταφέρω;ΘΑδείξει.
Βρήκα και οινόπνευμα και θα φτιάξω και λικεράκι.
Μα-ντα-ρί-νι!!!
Μας βλέπω όλες να φτιάχνουμε μανταρινοκεράκια. Για να δούμε τι θα καταφέρουμε!!
Ελένη, είδες; Εκπληξούλα! Καλή επιτυχία!
Έλενα, είδες μέχρι που μύρισε;
Βάλτε καμιά φωτό, καλέ Κική μας, θα μας υποχρεώσετε τους οπτικούς τύπους...
Elie, χμμ...πρέπει να κατεβώ στον κήπο να κόψω μαναρίνια για να σου δείξω. Μόλις το κάνω θα βαλω έξτρα φωτό.
Ελευθερία, δεν ξέρω αν θα είναι εύκολο να βγάλεις το πορτοκάλι από μέσα χωρίς να κοπεί η ίνα. Είναι πιο μεγάλο βλέπεις...