Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

καρύδας συνέχεια..


Θα ήθελα να προσθέσω ένα ακόμα σκεύασμα στο πληθωρικό εφιέρωμα της eleni στην καρύδα, το αγαπημένο μου homemade hair balm. Tο καρυδέλαιο, τον περισσότερο καιρό (εκτός από το καλοκαίρι που κάνει ζέστη και γίνεται λάδι, αν και εδώ αυτό συμβαίνει σπάνια:) είναι πέτρα, τρίβεται, και έτσι είναι δύσχρηστο, θέλει ζέσταμα πριν μπορέσω να το απλώσω στα μαλλιά μου. Ανακάλυψα λοιπόν, πως αν ανακατέψω 2 μέρη λιωμένο καρυδέλαιο με 1 μέρος λάδι χοχόμπα (και τα δύο πολύ καλά για τα μαλλιά), όταν κρυώσει και πήξει έχει μια υπέροχη υφή, σαν κρεμοτζέλ, που λιώνει πανεύκολα. Το χρησιμοποιώ και αμέσως μετά το λούσιμο σε βρεγμένα μαλλιά, αλλά και σε στεγνά μαλλιά (έχω ξηρά μαλλιά) σαν γυαλιστικό/anti frizz σέρουμ (τώρα το καλοκαίρι θα κάνει και ωραίο προστατευτικό μαλλιών, από το αλάτι και τον ήλιο στη θάλασσα). To αρωματίζω με εκχύλισμα καρύδας και έχω το απόλυτο χαβανέζικο σκεύασμα:) Αλλά επίσης πολύ ωραίος, είναι ο συνδιασμός υλάνγκ υλάνγκ/γιασεμί/νερολί. Την τελευταία φορά που το έφτιαξα, το εμπλούτισα και με λίγες σταγόνες από τα καινούρια μου παιχνιδάκια: φυτοκερατίνη και sea silk, έτσι, για την εξτραβαγκάντζα του θέματος:)






Περάστε κόσμε!
On popular demand, για να καμαρώσετε τις δημιουργίες μου, τις εμπνευσμένες από μάγισσες και ξωτικά, να, θαυμάξτε, πολύ ερασιτεχνική παρουσίαση, αλλά ως πρωτάκια είμαστε εκτός συναγωνισμού, οκ? Λοιπόν, έχουμε και λέμε, ξεκινώντας από τα μηλαράκια και οσφριζόμενοι δεξιοστρόφως: καραμέλες anti-cellulite (όχι για μένα, για μια φίλη μου:), rose in a jar, chocolate lip balm, coconut dream, mousse au chocolat, after sun balsam, bee honey light (μάισσα δε βρίσκω το λινκ, μου το στέλνετε παρακαλώ?), κρεμοσαπουνάκια (με το σπέσιαλ του πατρός να στεγνώνει στο κέντρο), και το tea gel. Επίσης, εκτός φωτό, γιατί δε φόραγαν τα καλά τους και δεν ήθελαν, το λάδι χεριών, το σέρουμ μαλλιών, η karite a la rose , το άρωμα l'air fleuri, αποσμητικό σε roll on, coconut scrub (ινδοκάρυδο κανείς;), και το ginseng κρεμοτζέλ.
Όλα υπέροχα, όλα μυρωδάτα! Ευχαριστώ τις μεντόρισσές μου! Πάω να πασαλειφτώ μετά μανίας για να μπορέσω να φτιάξω κι άλλα:)



















by witch: δεν άντεξα στον πειρασμό να μην το βάλω αυτό


ole heart! ole!

Σχόλια

Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
!!!!!
κλαπ, κλαπ, κλαπ!!
ole, ole, ole!

τέλει μεγάλη φωτό θαυμάσει, που ειναι η μους? που το καριτέ, που το ένα, που το αλλο?


η μάσκα μαλλιών, θαύμα :)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ax ti omorfa poy einai!! To ladi karydas kai to jojoba an ta aplwsoume sta mallia den ta ladwnoun etsi?? Exw kai gw poly 3hro malli! Fytokeratinh kai sea silk mporoume na broume kapoy sto kentro ths A8hnas? Eyxaristwww!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
(υπόκλιση) μερσί (υπόκλιση), εγώ ευχαριστώ! η μους είναι το κουταλάκι ανάμεσα στον κόκονατ και το άφτερ σαν, δε το βλέπετε??? η φωτό ανοίγει! το καριτέ είναι εκτός φωτό, σε άχαρο βαζακίδιον. Οι καραμέλες μου βγήκαν πολύ μαλακές, δε μπορώ να τις ξεφορμάρω, τι έκαν λάθος? έβαλα λίγο κερί?
Ο χρήστης heart n soul είπε…
anonymous σε βρεγμένα μαλλιά δε λαδώνει, σε στεγνά θα βάλεις λιγότερο, έχει γυαλιστικό αποτέλεσμα. Τα πρόσθετα δε τα θεωρώ απαραίτητα, εγώ τα πήρα από το νετ, αν ξέρει κάποια Αθηναία να μας πει
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
την άνοιξα αλλά τέλει επεξήγηση..

Τις καραμέλες, βάλτε τις ξανα σε μπαιν μαρι και προσθέστε κερί. Oχι τίποτα άλλο, αλλά για να χαρεί η φίλη σας :)

Η σοκο, αν σας φαίνεται πηκτή, βάλτε τζελ αλόης και βουρ με το μιξεράκι.

το΄λιπ μπαλμ σιμπλυ φαμπιουλους, η κοκονατ τέλεια

το rose in a jar ντεν βλεπει...

bee honey light? μήπως σας την έστειλα τη συνταγή με mail?
Ο χρήστης heart n soul είπε…
καλέ μάγισσα, κάνετε multi tasking πάλι και δε με προσέχετε? η επεξήγηση είναι στη λεζάντα, ξεκινάμε από τις καραμέλες στα μηλαροθηκάκια και κινούμαστε δεξιοστρόφως, γιατί δε με προσέχετε?:)
Η φίλη μου να πει κι ευχαριστώ:)
Πάνω μου θα σας ρώταγα για τη σοκομους! Ναι παράβαλα βούτυρο κακάο (βλέπετε αντί για σοκολάτα έβαλα το περίεργο μαύρο βούτυρο του κλαυθμού) κι έγινε υπέροχη μεν, τριφτή δε. Αλόη και μιξεράκι ε? οκ!
Όοοχι, τη μπι χάνι λαιτ νομίζω την ποστάρατε πρόσφατα σαν πιο λάιτ εκδοχή για λιπαρά δέρματα, για κοιτάξτε..
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
άψογη η συνενόηση :)
το rose in a jar τοτε πρεπει να ειναι στο μαυρουλι κουτάκι, αλλά φαίνεται ελαφρως πρασινουλί :)

κανω μεγενθυση τη φωτο και βγαινει τοοοοοοοοοοση και χανω το όλον.

για δοκιμαστε στη σοκο σε μικρη ποσότητα, μήπως παράγινε πηκτη και δεν αφομοιώνει το τζελ, ποσα κιλα βουτυροκακάο του θρήνου βάλατε?

βρε μανια, έίμαι 106, οκ, αλλά τόσο πολύ που δε θυμαμαι το εβαλα? πάω να βρω το mail να σας το στελω θρια΄μβικά :)

Αφήστε που δεν τη βλέπω στη φωτό!!!!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
α, καλααά!:))
-ναι, αυτό στο μαύρο βαζάκι! το πράσινο είναι trick of the light:)
-ναι, τεράστια ανοίγει, να φαίνονται όλες οι ατέλειες:)
-έβαλα κι έβαλα!
-είναι το τζελ δίπλα στην καροτί άφτερ σαν (το χρώμα οφείλεται στην κάψουλα beta carotene με την οποία πειραματίστηκα επειδή δεν έβρισκα καροτέλαιο) Οι κόκκοι είναι πρόπολη που δεν έχει διαλυθεί τελείως, αυτοσχεδίασα η αυθάδης:)
-Το μυαλό σας στο τριήμερο?:))
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
να' στε καλά, θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε την υπέροχη κουβέντα αιώνια :)

οχι, εγκω ντεν ειμαι του δημοσίου, είμαι ιδιωτικια βιοπαλαίστρια, τουτεστιν τη Δευτερα δουλέυω και σεμιναριαζομαι ολτουγκεδερ.

καλά κάνατε και αυθαδιάσατε αλλά εγω γιατι να το ξέρω;-)

το τζινσενκ το περασα για το τζελ τσαγιου, αφου είναι τζελια και τα δύο, πειράζει?

Ανιγουέη, είστε μισό βημα πριν το πτυχίο :) πάω για το mail τωρα..
Ο χρήστης Unknown είπε…
χαχαχαχαχαχχαχα ωραία κουβέντα!!!!
Heart τα σέβη μου! Και τη ζήλια μου για τα βάζα σας!
Ο χρήστης faraona είπε…
Τι ωραια που περναμε στας εξοχας με εληξιρια και κρεμουλες!!!

καλο τριημερο σε ολες!

τα φιλια μου
Ο χρήστης kiki είπε…
ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
isida, δηλαδή τον πέτυχα τον σκοπό μου, και με σέβεστε και με ζηλεύετε? θάυμα!:)))
Ο χρήστης heart n soul είπε…
Faraona επίσης:)
οneira, εσείς? πού φτιάχνετε σαπούνια??? εγώ υποκλίνομαι!:)
Ο χρήστης heart n soul είπε…
Sweet and lovely μάτζικα, τώρα το 'δα!:))))
Ο χρήστης heart n soul είπε…
α, και η σοκομους μια χαρά στάνιαρε με τζελ και χτύπημα, ευχαριστώ εμπειροτάτη!:)
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
ωστε έσιαξε η πηχτή? χαίρομαι :)
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Μπράβο συγχαρητήρια!!
Ζηλεύω όμως εγώ πάλι! Να βάλω και εγώ φώτο τις creation που έφτιαξα (by witch βέβαια!!)??
Όμως, εγώ δεν έχω χαριτωμένα βαζάκια και τέτοια.. δεν πειράζει, ε??
Ο χρήστης heart n soul είπε…
starbuck, οπωσδήποτε, ούτε εγώ έχω τίποτα χαριτωμένο έτσι κι αλλιώς:)
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Εντάξει! Θα βάλω ούτως ή άλλως το αρωματάκι που έφτιαξα και στην φωτο θα το πλαισιώσω με μερικές απο τις δημιουργίες!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ