5 γρ. αλτέα
5 γρ. μαραθόσπορο
5 γρ. λουίζα
5 γρ. ζαμπούκο
250 γρ. εχινάκεια σκόνη
αιθέριο έλαιο θυμαριού 20 σταγόνες
αιθέριο έλαιο μάραθου 20 σταγόνες
βάμμα τζίνσενγκ 20 ml
βάμμα ιπέροξου 20 ml
αιθέριο έλαιο θυμαριού 20 σταγόνες
αιθέριο έλαιο μάραθου 20 σταγόνες
βάμμα τζίνσενγκ 20 ml
βάμμα ιπέροξου 20 ml
Τρόπος παρασκευής
το αφέψημα ::Σε μια κούπα βραστό νερό, ρίχνουμε από 1 κουτ. αλτέας ,μαραθόσπορου,λουίζας και ζαμπούκου.Aφήνουμε για 10 λεπτά και μετά σουρώνουμε .Για πιο γλυκές καραμέλες προσθέτουμε 2-3 κουτ. ζάχαρη.
οι καραμέλες : Ρίχνουμε το αφέψημα στο μπολ και προσθέτουμε την εχινάκεια.Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει εύπλαστη ζύμη και προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια , το τζίνσενγκ και το ιπέροξο.Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο και μαλακό το τοποθετούμε πάνω σε λεία επιφάνεια πασπαλισμένη με λίγη σκόνη εχινάκειας και ανοίγουμε φύλλα.Κόβουμε τις καραμέλες μας με τη βοήθεια μιας φόρμας.Τις βάζουμε σε πιάτο και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σκληρύνουν.Τις φυλάμε σε ένα μικρό βαζάκι.
το υπέροχο ιπέρoξο (tabebuia avellanedae)
**το ιπέροξο είναι δυσεύρετο, γι' αυτό μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με βάμμα άλλων βοτάνεων που ενδείκνυνται για περιπτώσεις κρυολογήματος, μια καλή ιδέα είναι ο δυόσμος και η μέντα όπου θα αρωματίσουν και ευχάριστα τις καραμέλες μας
ημερήσια δόση 3 καραμέλες
το ωραιότατο αυτό clopy paste έγινε από το περιοδικό vita τεύχος Ιανουαρίου 2004 που ξεπήδησε από τα κιτάπια μου καθώς τα ξεφύλλιζα με νοσταλγία μια συννεφιασμένη Κυριακή...
Σχόλια
και οι καραμέλες σου ήρθαν πάνω στην ώρα που έχω ένα κρύωμα και ένα λαιμό...χάλια.
Καλο χειμωνα κι απο μενα!!
(το κεφίρ που σ'έταξα δεν το ξεχνάω...μη κοιτάς που αργώ..) :))
papi papi εισαι γλύκα είσαι τρέλα τραγανή σαν καραμέλα :))
Καλή Χρονιά!!