Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έλαιο αβησσυνίας: What's this?

Καλή χρονιά εύχομαι για όλους μας, με πολλή δημιουργία, αγάπη και υγεία!

Ήθελα τα φώτα σας όποια / όποιος ξέρει: Γνωστή εταιρία φυτικών (λέμε..) καλλυντικών έχει εισάγει στην αγορά μια νέα μάσκαρα η οποία λέει έχει μέσα το περίφημο Έλαιο Αβησσυνίας... Επειδή δεν το είχα ξανακούσει αυτό το λαδάκι, έβαλα να το ψάξω, αλλά δεν βρίσκω καμία αναφορά πουθενά μήτε στα ελληνικά μήτε στα αγγλικά sites...Το μόνο που βρίσκω είναι αναφορά στο συγκεκριμένο προϊόν που το περιλαμβάνει στα συστατικά του.
Βρήκα και αυτό σαν πληροφορία, αλλά δεν είναι επαρκές

Η μόνη πιθανή εξήγηση είναι να αφορά κοινό ελαιόλαδο εξ Αφρικής (παλαιά Αβησσυνία), αλλά δεν θα ήθελα να πιστέψω ότι πρόκειται περί τέτοιας μεγίστης μούφας, αν και την συγκεκριμένη εταιρία δεν την έχω σε υπόληψη...

Your comments please!! :)

Σχόλια

Ο χρήστης sadigi είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο χρήστης sadigi είπε…
liloy καλή χρονια
νομιζω κάτι βρηκα
Minor oil crops - Individual monographs (Noog abyssinia-Nutmeg

είναι πιο γνωστό ως noog oil η ramtil oil
πρέπει να είναι πολύ καλό λαδι, "πλούσιο" σε acids

πάντως, ούτε εγώ το είχα ξανακούσει
Ο χρήστης Lilou είπε…
Καλή χρονιά γλυκιά Σαντιγύ!

Ναι ε; χμμμ δηλαδή είναι είδος μοσχοκάρυδου;; Να το έχουμε υπόψιν πάντως, αν είναι τόσο καλό όσο λέγεται..
Ο χρήστης sadigi είπε…
το θέμα όμως είναι...πού το βρίσκουμε το εξώτικ?
(εγώ ακόμα για καριτέ, ξέρεις...)
Ο χρήστης Lilou είπε…
Έλα ντες...που το βρίσκουμε; Θα κάνω μια ιντερνετική εξόρμηση σύντομα μπας και..θα ενημερώσω!
Ο χρήστης sadigi είπε…
καλά εεε
είμαστε όμως πολύ ....ενημερωμένη κάβα ε??
πήγες τώρα κι ανακάλυψες ένα λάδι,μα ένα λάδι ,τι να λέμε
πορώνομαι :))
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ότι υπάρχει, υπάρχει. Είναι λάδι από φυτό της Αφρικής. Συγκεκριμένα το φυτό είναι σα λάχανο και το λάδι βγαίνει από τους σπόρους του. Μοιάζει σε σύνθεση πολύ με το φυστικέλαιο. Οι αιθίοπες μαγειρεύουν με αυτό.
Δεν υπάρχει λόγος να το βρείτε και ο συγκεκριμένος καλλυντικάς το χρησιμοποιεί σε ελάχιστη ποσότητα και καθαρά για λόγους μάρκετινγκ, διότι το Αβυσσινία ακούγεται ωραίο όσο να πεις. Αν το ίδιο λάδι έβγαινε στα Ταμπούρια ας πούμε, δε νομίζω να το ανέφερε:)
Ο χρήστης sadigi είπε…
ΧΑΧΑΧΑ :)))
πεστα ρε emmy !!!
Ο χρήστης Lilou είπε…
looooooooooooool ωραίο το σχόλιο!!:)
ναι είναι εφετζίδικο όσο να πεις...
Ο χρήστης papi είπε…
χεχε! Σωστηηηη!!! Εγω λεω να αρχησουμε να φτιαχνουμε μονες μας ΚΑΙ τα προιοντα μακιγιαζ κι ετσι δεν θα εχουμε αναγκη κανεναν! :)
Επισης,εχω και μια ασχετη ερωτηση να κανω! Σε αυτο τον αγωνα, υπερ του homemade, ειπα να μην ξαναγορασω σαμπουαν και να τιμισω τα σαπουνια που εφτιαξα.Τα ειχα φτιαξει με υπερλιπανση 25% ειχα βαλει και καστορελαιο στο tracing και ολα αυτα γιατι...οι μπουκλες θελου ενυδατωση!2 σε 1, και conditioner και σαμπουαν! Ομως παρατηρουσα οτι οταν ξεπλενα τα μαλλια μου ηταν στιλπνα και σκεφτηκα οτι αν το συνεχισω αυτο θα γινουν απο κανονικα, ξηρα...και χτες ειπα να κανω μια μασκα ελαιολαδου πριν λουστω. Καλα, μη σας πω ποση ωρα εκανα να ξεπλυνω το ελαιολαδο απ το μαλλι....!
Τωρα ειναι μαλακα αν και εχω τη εντυπωση πωςοι ριζες ειναι λιγο ξηρες....Μηπως εχετε να μου προτεινετε κατι?? Μηπως κανω κατι λαθος?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όσο αφορά το καυστικό κάλιο που δίνει υγρό σαπούνι, είναι πολύ δύσκολο να πετύχουμε πλήρη σαπωνοποίηση στο σπίτι. Πάντα θα μας γίνει ή παραπάνω όξινο ή αλκαλικό το σαμπουάν που θα φτιάξουμε. Αυτό γιατί δεν έχουμε τα κατάλληλα μηχανήματα να το ελέγξουμε.

Σαν υλικό τώρα, είναι από μόνο του δυνατό. Πρώτο, εννοείται ότι διαλύει οποιαδήποτε άλλη χημική ένωση στο περασμά του. Μιλάω για τα λάδια που βάζουμε και δεν τα βάζουμε γιατί θα μας ενυδατώσουν τα μαλλιά αλλά γιατί τα οξέα τους μας χρειάζονται στη σαπωνοποίηση. Δεύτερο, μην τα χρησιμοποιείτε σίγουρα σε άτομα κάτω από 21. Έχουν υπάρξει και περιστατικά τύφλωσης. Αυτό μου το είπε το αφεντικό μου που είναι χημικός-καλλυντικάς, όταν του είπα ότι θέλω να φτιάξω σαμπουάν στο σπίτι, γιατί είμαι 19 στα 20 και μου το απαγόρεψε. 'Ετσι κάνω μόνο σαπούνι για τα χέρια τώρα:)
Ο χρήστης papi είπε…
Χμ... τωρα απογοτευτικα! Εγω παντως νομιζα πως ο,τι βαζουμε στο tracing ειναι για να δωσουμε "χαρακτηρα" στο σαπουνι, ετσι εβαλα καστορελαιο για να γινει ενυδατικο.
Με το ιδιο σκεπτικο ομως ουτε σαπουνι για το σωμα δεν μπορουμε να φτιαξουμε... :(
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Crambe Abyssinica Seed Oil.. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ.ΨΑΞΕΤΟ ΛΙΓΑΚΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.
http://www.hort.purdue.edu/newcrop/duke_energy/Crambe_abyssinica.html
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αβησσυνία λεγόταν παλιά η Αιθιοπία.
Για το φυτό απ' όπου βγαίνει το συγκεκριμένο έλαιο δεν ξέρω κάτι, αλλά τελικά πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί με όλα αυτά τα φυτικά που δηθεν έχουν κάποιες μαγικές ιδιότητες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
# Crambe oil, extracted from the seeds of the Crambe abyssinica, is used as an industrial lubricant, a corrosion inhibitor, and as an ingredient in the manufacture of synthetic rubber.[134]
Σε άλλο σημείο διάβασα ότι χρησιμοποιείται και στην κοσμετολογία.
Τελικά δεν έχει σχέση με Αιθιοπία όπως φαντάστηκα στο προηγούμενο σχόλιο.
Δές στην wikipedia
Ο χρήστης Unknown είπε…
Καλώς ήρθατε στον Dave Gray Νοσοκομείο ανθρωπιστικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο για να παρέχει στους συμμετέχοντες με τη στήριξη που ενδυναμώνει τους ανθρώπους, δραστηριότητες και υπηρεσίες που καλύπτουν τις ολοένα και πιο σύνθετες ανθρώπινες ανάγκες και τη βοήθεια που διευκολύνει το άγχος των συνθηκών διαβίωσης κακουχίες. Δωρίσουν τα νεφρά για τους απόρους και να πάρει ένα πολύτιμο αποδόσεις των $ 400,000,00 και θα σώσει μια ζωή. Τηλ ή whatsaap 918.050.773.651. e-mail: davegrayhospitaldelhi@gmail.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Άργιλος, ένα φυσικό καλλυντικό.

Μετά από όσα μας είχε πει η μαγισσούλα για τον άργιλο, εγώ είμαι η τελευταία που θα πρέπει να σας μιλήσω γι' αυτόν. Μέσα στα πολλά καλά (και κακά) που έχει η Ζάκυνθος, είναι και ο άργιλος σε μερικές παραλίες. Το καλοκαίρι, όλοι οι τουρίστες που ξέρουν ή αναγνωρίζουν το πέτρωμα, γεμίζουν το σώμα τους με αυτόν για φυσικό πίλινγκ. Τώρα αν σας πω ότι εγώ ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό το πράγμα, μαλλον μόνο η μάγισσα θα με πιστέψει!!! Εγώ σαν καλό κορίτσι που είμαι και με μια κάμερα στο χέρι, πήγα χτες επίτηδες στην παραλία της Άμπουλας στο Κάτω Γερακαρίο, για να φωτογραφίσω και να σας δείξω τον άργιλο και να πάρω κάμποσο (τον έγδαρα το λόφο...) Θα έλεγα ότι είναι γκριζοπράσινος, αλλά η μάγισσα ξέρει καλύτερα από εμένα.Βουαλά ο άργιλος λοιπόν.

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το α