Γεια σας, σήμερα θα σας πω ένα πολύ ωραίο ωμοφαγικό γλυκό με φρούτα εποχής! Είναι πολύ εύκολο και φτιάχνεται πολύ γρήγορα και τρώγετε ακόμα πιο γρήγορα, πριν καν μπει στο μπολ!
Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια τέλεια κρέμα σοκολάτας. Την βάζουμε πάνω από τη βάση.
Καλή μας όρεξη!
Πρώτα θα φτιάξουμε την βάση του γλυκού βάζοντας σε κάθε μπολ 3 κουταλάκια του γλυκού νιφάδες βρώμης, λίγο χυμό πορτοκάλι, λίγη κανέλα και ανακατεύουμε ώστε να βραχεί πλήρως η βρώμη.
Μετά θα φτιάξουμε την κρέμα του γλυκού: Βάζουμε σε ένα μπλέντερ μεγάλης ταχύτητας:
1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο,
3 κουταλάκια του γλυκού χαρουπάλευρο,
2 κουταλάκια του γλυκού κακάο,
5 κουταλιές της σούπας μέλι,
λίγο ποτό κράνα (ή οποιοδήποτε άλλο ποτό έχουμε φτιάξει).
Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια τέλεια κρέμα σοκολάτας. Την βάζουμε πάνω από τη βάση.
Από πάνω ψιλοκόβουμε τα φρούτα εποχής και βάζουμε και λίγο μέλι.
Μπορούμε να κρατήσουμε τα γλυκάκια στο ψυγείο για 2-3 μέρες, για να έχουμε ένα ωραίο και υγιεινό γλυκό τη στιγμή που το θέλουμε!
Είναι ένα πολύ θρεπτικό γλυκό, το αβοκάντο έχει ασβέστιο, βιταμίνη Α, C, φολικό οξύ και άλλα. Η βρώμη είναι πλούσια σε βιταμίνες Β, σίδηρο, ασβέστιο και άλλα. Το μέλι περιέχει φρουκτόζη, σακχαρόζη, φυσικά ζάχαρα, λεβουλόζη, γλυκόζη, δεξτόζη και είναι πλούσιο σε μεταλλικά άλατα
Καλή μας όρεξη!
Σχόλια
κι αυτή η λεβουλόζη...θέλει μια αυτοψία νομίζω :)
εύγε Maria
heart n soul γινεται και με πολλες παραλλαγες η ιδια συνταγη αρκεί να δοκιμαζεις. Πες μας για οτι φτιαξεις!
Kiki αντι για το χαρουπάλευρο μπορεις να προσθεσεις περισσοτερο κακαο και μελι.
Θα το φτιάξω! Όχι για το γλυκό, για τις βιταμίνες! χεχε