Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Decoupage

Αυτές τις μέρες βρίσκομαι στην Αθήνα και μπόρεσα επιτέλους να παρακολουθήσω τα μαθήματα decoupage στο εργαστήρι decomagia,που από καιρό ήθελα.
Δυο μέρες δίπλα στη Μάγια,μια γλυκύτατη πολωνή,έμαθα πάρα πολλά πράγματα γι΄αυτήν την τεχνική.Το μάθημα κράτησε πολλές ώρες,αλλά δε διέθετα περισσότερες μέρες κι όμως φτιάξαμε αρκετά αντικείμενα.Δεν έχουν τελειώσει τα πιο πολλά,αλλά θα τα ολοκληρώσω με την ησυχία μου.Για τη τη μέθοδο αυτή ήξερα μόνο τη διακόσμηση με χαρτοπετσέτα,όμως όταν χρησιμοποιήσεις ριζόχαρτο και χαρτιά,η χαρτοπετσέτα σου φαίνεται πολύ λίγη.
Στις εικόνες βλέπετε τα έργα που φτιάξαμε,σε μια φαίνονται και τα χέρια της δασκάλας με ένα δικό της έργο και καθώς και μερικές άλλες δημιουργίες της.Στην τελευταία εικόνα είναι η μέθοδος κρακελέ δυο συστατικών.
Ευχαριστώ πολύ τη Μάγια για την υπομονή της και γιατί μοιράστηκε μαζί μου τα μυστικά της τέχνης της.Δεν υπήρξε απορία που δεν μου έλυσε και στενοχωριόταν μήπως της διέφυγε κάποια λεπτομέρεια,που δεν μου εξήγησε.Πραγματικά τέλεια η δασκάλα μου.
Αν θέλετα να δείτε δουλειά της και μερικά απλά μαθήματα μπείτε στο site:www.decomagia.gr

Σχόλια

Ο χρήστης Αγγελικη Ν είπε…
Ελένη είναι πανέμορφα! Γεια στα χέρια σου!
Ο κουβάς! Απίθανος!
Ο χρήστης eleni είπε…
Aγγελική,δυσκολεύτηκα,αλλά άξιζε,με έμαθε τόσες πολλές τεχνικές.
Όταν τελειώσουν,πιστεύω θα είναι καλύτερα.
Ο χρήστης Lilou είπε…
Πολύ πολύ ενδιαφέρον!!! :)
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Ωχ! Τι τέλειο πράγμα είναι αυτό???
Και τι περίεργο! Δεν το είχα ξανακούσει αυτό..
Μόλις πάω σπίτι θα μπω στο site της δασκάλας να δω τι παίζει!
Μπράβο, πολύ ωραία είναι αυτά που κάνατε! Και μένα ο κουβάς μου αρέσει πιο πολύ απο όλα! :)
Ο χρήστης eleni είπε…
Lilou,είναι πραγματικά μια ενδιαφέρουσα τέχνη.Εκτός από το κόλλημα του χαρτιού,επεμβαίνεις και με χρώματα.
Ο χρήστης eleni είπε…
Star,αλήθεια δεν ήξερες αυτή την τεχνική;Ούτε με χαρτοπετσέτα;Είναι η πλέον γνωστή.Μπορείς να διακοσμήσεις ό,τι αντικείμενο θέλεις.Ήταν απωθημένό μου,που το πραγματοποίησα.
Λοιπόν,εμένα μ΄αρέσει ο έρωτας,που από λάθος έσκισα και με λίγη επέμβαση με χρώματα,μου θυμίζει κάτι παλιό.
Ο χρήστης Δημιουργία είπε…
Καλες δημιουργιες απο εδω κι εμπρος Ελενη.Ειναι παρα πολυ ωραια τεχνικη
και τωρα με τα σεμιναρια ποιος σε πιανει!
Ο χρήστης eleni είπε…
Κατερίνα,όλο και κάτι θα φτιάξω.Αγόρασα υλικά και χαρτιά,όρεξη να έχω.Προς το παρόν θα τελειώσω αυτά που βλέπεις και έχω και τη ζωγραφική.Έμεινα πίσω μια εβδομάδα στην Αθήνα.
Ο χρήστης kiki είπε…
Ελένη είναι πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η τεχνική. Την έχω ακούσει μερικές φορές, φτιάχνει και η νονά της κόρης μου με χαρτοπετσέτα διακοσμητικά, αλλά δεν ήξερα περισσότερα. Ο κουβάς είναι πραγματικά υπέροχος!
Ο χρήστης eleni είπε…
Deli,ο κουβάς,που σ΄αρέσει είναι σχεδόν έτοιμος.Θέλει μόνο βάψιμο εσωτερικά και βερνίκι.Είναι φτιαγμένος με ριζόχαρτο-να σου πω το προτιμώ απ΄ τα άλλα-και τον ζωγράφισα στα τελειώματα για να μη διακρίνονται.
Ο χρήστης ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε…
όλα είναι όμορφα, τι πρώτα να διαλέξω, ο κουβάς μ' αρέσει πολύ

εγώ προς το παρόν μόνο διακοσμήσεις σε πόρτες και ντουβάρια φτιάχνω, αλλά δε λέω το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό, άλλωστε δε το θέλω για πολύ, συνεχώς το αλλάζω, και δεν έχω και χρόνο να ασχοληθώ

πολλές και πανέμορφες δημιουργίες σου εύχομαι, τώρα με το σεμινάριο ποιά σε φθάνει!!!!!!!!!!
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
εύγε πολυτάλαντη!

καλά, δεν θα πρωτοτυπήσω, όλα είναι όμορφα αλλά ο κουβάς έγραψε :)
Ο χρήστης eleni είπε…
Γαστεροπλήξ και συ καλλιτεχνική φύση;Με τι διακοσμείς τις πόρτες;Να μας τις δείξεις κάποια στιγμή.
Ευχαριστώ,αρκεί να έχω όρεξη,γιατί μερικές φορές είμαι στα κάτω μου.
Ο χρήστης eleni είπε…
Mάγισσα,επέστρεψες;Έμαθα ότι επιτέλους ξέφυγες για μια εβδομάδα.
Πολύ σουξέ ο κουβάς,είναι επειδή έχει τελειώσει,το μόνο που θέλει είναι βάψιμο εσωτερικά.
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
ναι Ελένη, ξεφυγα για λίγο..
Ωραία ήταν, μερσί.

Να μας πεις τι θα τον κάνεις τελικά αυτόν τον κουβά, λυπάται να τιν χρησιμοποιήσει κανείς τόσο όμορφος που είναι :)
Ο χρήστης eleni είπε…
Μάγισσα,όλο και κάτι θα βρεθεί να βάλω μέσα.Τα αντικείμενα με decoupage είναι εκτός από χρηστικά και διακοσμητικά.
Α,κάποια στιγμή θα σας δείξω τις τρεις γλάστρες που έβαψα ως τώρα-είναι έτοιμες προς φύτευση.
Ο χρήστης Natassa είπε…
τι καλά να προχωράς σε οτιδήποτε κάνεις !
Ο χρήστης eleni είπε…
Νατάσσα,αφού έμεινα στάσιμη στα νομικά,είπα να το ρίξω στα καλλιτεχνικά.Μου αρέσει να ασχολούμαι μ΄αυτά,βέβαια έχω και τα κάτω μου κάποιες φορές.
Ο χρήστης heart n soul είπε…
eleni κι εγώ το έχω απωθημένο το ντεκουπάζ, είχα φτιάξει παλιά (αυτοσχεδιάζοντας) ένα παλιό ξύλινο γραμματοκιβώτιο, απ'αυτά που είχαν παλιά στην είσοδο της πολυκατοικίας, με πολλά πορτάκια, κι από τότε θέλω να μάθω περισσότερα, να σαι καλά για τα λινκ λοιπόν (και την έμπνευση:)
Ο χρήστης eleni είπε…
Τα απωθημένα μου τα βγάζω όλα μαζί τώρα που παραμεγάλωσα.Κάλλιο αργά παρά ποτέ χαχα..
Η δασκάλα ήταν καταπληκτική!Σε ελάχιστες ώρες,μου έμαθε τόσα πολλά.
Φιλάκια!
Ο χρήστης http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε…
Είναι πάρα πολύ όμορφα όλα όσα φτιάξατε Ελένη μου.

Αλλα ο έρωτας ξεχωριστός! και ο κουβάς επίσης.


Καταπληκτική η Μάγια έτσι;

Σε φιλώ γλυκά.
Ο χρήστης eleni είπε…
Ξυπόλητη,η Μάγια είναι εξαιρετική!Κάνει τα πάντα για να μάθεις καλά το decoupage.
Σ΄άρεσε ο έρωτας;Και σε μένα αρέσει,από ένα λάθος βγήκε όμορφο καδράκι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ