Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σαπούνι περγαμόντο-ylang ylang





















Μετά τα σαπουνάκια φράουλα μ΄έπιασε οίστρος σαπουνοπαρασκευής.Έτσι έφτιαξα κι άλλα με άρωμα περγαμόντο,ylang .

τα υλικά

150γρ ελαιόλαδο


150γρ λάδι καρύδας


50γρ βούτυρο καριτέ


50γρ βούτυρο κακάο


για υπερλίπανση 10 ο/ο


132γρ απιονισμένο νερό

54,18 ΝΑΟΗ


Στο tracing πρόσθεσα 1κουταλάκι του γλυκού αιθέρια περγαμόντου και ylang ylang.'Εβαλα επίσης και λίγο αιθέριο petit grain.

Για να γίνουν σετάκι έφτιαξα και αρωματικούς κύβους με τα ίδια αιθέρια.Στη φωτογραφία είναι οι μικρές καρδούλες.Η συνταγή για τους κύβους είναι από τα ελιξήρια της Μάγισσας
Μυρίζουν διακριτικά και όμορφα,αλλά νομίζω πώς το petit grain κυριάρχησε σαν αρωματική νότα.

Σχόλια

Ο χρήστης ηλακάτη είπε…
πω, πω Ελένη μοσχοβόλισαν τα σαπουνάκια σου, είναι πανέμορφα, μάλλον όμως ήθελε λίγο καλό πάτημα (χτύπημα)το μίγμα μέσα στα καλούπια, άφησε αρκετά κενά,
επειδή μου αρέσει το περμαμόντο, είναι σα να τα μυρίζω
Ο χρήστης Natassa είπε…
Ελένη καλημέρα !
εχώ και γω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το γέμισμα στις φόρμες, μου κάνει κενα....
φαίνονται όμορφα και ο συνδυασμός των αιθ, ελαιων "σκοτώνει"!
αα μ αρεσει και το τραπεζομάντηλο!
κατα τα αλλα και σε συνέχεια της εορταστικής ανάρτησης, έχω όντως ψιλοεξαφανιστεί , αλλά δεν "τα φερνω βόλτα όλα", ειδικά το απόγευμα που ειχα χρόνο για blogging μια που κοιμάται ο μικρός, μαλλον κοιμόταν, τώρα έχει κόψει τον μεσημεριανό ύπνο και εκείνη την ώρα φροντίζω τα λουλούδια μου και τα φυτά μου που σε πρώτη ευκαιρία θα ποζάρουν σαν σουπερ ντούπερ μόντελ σε ανάρτηση μου!

τώρα γι αυτό που γράφει στο πρώτο μύνημα η ηλακάτη, εγώ και να πατήσω το μιγμα μέσα στην φόρμα πάλι κενά μου κάνει ...
Ελένη, όσο για την υπερλίπανση όσα έφτιαξα με 10% μου βγήκαν πολύ λιπαρά, υπερβολικά λιπαρά και έλιωναν με την ταχύτητα του φωτός, τα τελευταία που έφτιαξα, αν και δεν είναι ακόμα έτοιμα. τα έφτιαξα με 5% και έβαλα στο tracing καστορελαιο και βουτ. καριτέ και φαίνονται -φαίνονται λέω...- υπέροχα ....
καλημέρα και καλό Σ/Κ !!!
Ο χρήστης eleni είπε…
Ηλακάτη,αυτή τη φορά έπηξαν πολύ γρήγορα και έκανα γρήγορα,για να μπορέσω να βάλω όλο το μείγμα στα φορμάκια.Το άρωμα είναι τέλειο-το περγαμόντο μυρίζει τέλεια.
Ο χρήστης eleni είπε…
Nατάσσσα,προηγείται ο γιος,χρειάζεται όλη την προσοχή σου!Αυτό με τα σαπούνια δε μου έχει ξανασυμβεί-τα πάτησα όσο μπορούσα,αλλά ήταν πολύ σφιχτά.Έχεις δίκιο ότι μ΄αυτή την υπερλίπανση γίνονται μαλακά,αλλά έχουν λιγότερη σόδα.
Το τραπεζομάντηλο,είναι ένα μεγάλο καρέ,έχει και πετσετάκια-είναι για τσάι-μου το είχε φέρει ο πατέρας μου πριν πολλά χρόνια όταν ταξίδευε.Το έβαλα για τη φωτογράφηση στην άκρη της τραπεζαρίας.
Θα περιμένουμε τα λουλουδάκια σου.
Καλό Σ/Κ!
Ο χρήστης eleni είπε…
Το link που έβαλα δε λειτουργεί-σιγά μην το κατάφερνα.Πηγαίνετε στο:www.beautyelixiris.blogspot.com
Αριστερά στα ελιξήρια πατήστε extra body goodies και επιλέξτε αρωματικοί κύβοι.
Ο χρήστης heart n soul είπε…
ωωω!!! ααα!!! ιιι!!! μου μύρισαν! τα σέλω κι αυτά:) τα γιασεμάκια ποζάρουν τέλεια:)
Ο χρήστης eleni είπε…
Ηeart,είναι διακριτικά μυρωδάτα.Την επόμενη φορά θα διπλασιάσω τη δόση των αιθέριων.
Έβαλα γιασεμάκια,αφού δε διαθέτουμε ylang.
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Elenaki μπορώ μέχρι και να μυρίσω το περγαμόντο από τα σαπουνάκια σου!!
Τι όμορφα που δείχνουν!!
Φιλιά πολλά, καλό Σαββατοκύριακο να έχεις:)
Ο χρήστης eleni είπε…
Έλενα,αν και χάλασαν λίγο,το άρωμά τους είναι πολύ όμορφο.Τώρα περιμένω μέχρι να είναι έτοιμα προς χρήση-θα πάρει περίπου 2 μήνες,για να πέσει το ph.
Καλό Σ/Κ φιλιά!
Ο χρήστης kiki είπε…
Ελενίτσα πήρες φόρα ε; Μπράβο! Πολύ όμορφα δείχνουν!
Ο χρήστης cook είπε…
το περγαμοντο...μμμ...το λατρευω...
Ο χρήστης IZA είπε…
Εleni είχα φτιάξει κι εγώ κάποτε ένα σαπούνι περγαμόντο,αλλά το άρωμα χάνεται λόγω καυστικής σόδας. Μήπως βάζω λίγο αιθέριο και πρέπει να βάζω περισσότερο; Τα κενά στις φόρμες γίνονται όταν έχει πήξει πολύ το σαπούνι. Δεν ήξερα για τους αρωματικούς κύβους( πώς μου είχε ξεφύγει αυτή η ανάρτηση της Μάγισσας;) και μου άρεσε πολύ η ιδέα. Θα τους φτιάξω οπωσδήποτε.
Ο χρήστης eleni είπε…
Deli,μετά τη χειμερία νάρκη,επανήλθα φουριόζα,αλλά και πάλι για λίγο,αφού δε μπορώ να κουβαλήσω όλα τα υλικά στη θάλασσα.
Ο χρήστης eleni είπε…
Cook,είναι υπέροχο το άρωμα του περγαμόντου!Και σε μένα αρέσει πολύ!
Ο χρήστης eleni είπε…
ΙΖΑ,δε μυρίζουν πολύ έντονα,αλλά το αρωματάκι τους το έχουν.Την επόμενη φορά θα βάλω περισσότερο,να δοκιμάσω.Ναι,αυτή τη φορά μου έπηξε πολύ γρήγορα καιμε δυο χέρια τι να προλάβω!
Οι κύβοι αρωματίζουν το δέρμα -κοίταξε και στη φροντίδα σώματος τις αρωματικές καραμέλες.Τις έχω φτιάξει,είναι εξίσου υπέροχες!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
htt://mariatweety.blogspot.com
OTAN TO DEITE DIADOSTE TO
MIA GLIKIA MIKROULA MAS XREIAZETAI
ELPIZUME NA TA KATAFEREI NA KERDISI TI MAXH
KANETE OTI MPOREITE
FILIKA OMIROS
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
κόρη καλλιτεχνική είναι πολύ όμορφα, οι κύβοι μοιάζουν με καραμέλες!

κλαπ! κλαπ!

χρυσοχέρα :)
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
υπέροχα ειναι!

και μυρίζουν, τέλεια!
αυτο το petit grain, με τρελλαίνει :))
Ο χρήστης eleni είπε…
Μάγισσα,πριν τις διακοπές είπα να έχω απόθεμα.Οι κύβοι-καραμελίτσες είναι μοσχομυριστοί!Πρώτη φορά τους έφτιαξα,συνήθως κάνω με στεατικό.
Ο χρήστης eleni είπε…
Μαριλένα,λάτρης του petit grain!Και σ΄ εμένα αρέσει το άρωμά του.
Ο χρήστης sadigi είπε…
σούπερ Ελένη, σούπερ σαπουνάκια !!
αυτό με το αγγελάκι μου αρέσει πολύ

δηλ. με αυτές τις αναλογίες, έχουμε αποτέλεσμα λιπαρό και γρήγορα αναλώσιμο ?
Ο χρήστης eleni είπε…
Sadigi,είναι πιο λιπαρά και λιώνουν εύκολα.Νομίζω ότι με αυτή την υπερλίπανση έχουν μικρότερο ph.
Το αγγελάκι,ε,μου χάλασε όμως λίγο.
Ο χρήστης maria είπε…
λοιπόν κορίτσια. έχω πρόβλημα. βρήκα βούτυρο καριτέ (ω ναι ω ναι, μετά απο 3 βδομάδες αναζήτησης..)λάδι καρύδας, αμυγδαλέλαιο, απιονισμένο νερό, κερί μέλισσας κ έχω άνθη λεμονιάς με τη λεμονιά ολόκληρη και γαρδένια ολάνθιστη.. προτείνετε μου κανένα ματζούνι έτσι να βάλω στο κορμί μου ν αποπλανήσω το έτερον...άλλωστε τι κάνουμε? μπρίκια κολλάμε..?
τα σαπουνάκια σας τέλεια.. πρέπει να μοσκοβολούν!!
Ο χρήστης eleni είπε…
Μαρία,μ΄αυτά τα υλικά φτιάχνεις βουτυράκι σώματος αρωματικό.Δε θα βάλεις και κάποιο αιθέριο για να τονώσεις το άρωμα;Καλύτερα να κοιτάξεις στα ελιξήρια της Μάγισσας,στη φροντίδα σώματος,θα βρεις ό,τι ζητά η ..ψυχή σου!
Τ σαπουνάκια ανυπομονώ να τα χρησιμοποιήσω.
Ο χρήστης Δημιουργία είπε…
Εγω ειμαι σκραπα απο σαπουνια,αλλα τα δικα σου ειναι τελεια.
Ο χρήστης eleni είπε…
Κατερίνα,διαπρέπεις σε εργόχειρα και κατασκευές,που είναι πολύ δύσκολα για μένα.
Ευχαριστώ!
Ο χρήστης kiki είπε…
Τώρα είδα το σχόλιο περί κενών στα σαπούνια σας. Η πείρα διδάσκει. Τι κάνω εγώ: Με το που βλέπω ότι ξεκινάει να πήζει το μίγμα, το βάζω στις φόρμες. Αν περιμένετε να πήξει αρκετά, μάλλον με σοβάντισμα θα μπει στις φόρμες. Μπορεί να μην είναι απόλυτα σωστό αυτό που κάνω, αλλά μπαίνει άνετα στις φόρμες. Υπάρχουν φορές, ανάλογα τη συνταγή, που παρόλο που το κάνω αυτό, μέχρι να γεμίσω την πρώτη φόρμα (που έχει 5-6 θήκες) σχεδόν πήζει. Ετσι, θέλει ταχύτητα κατά και μετα το tracing. Για να μην καθυστερώ δε, όλα τα πρόσθετα τα έχω έτοιμα. Αιθέρια, κλπ. Αν περιμένω να μετρήσω εκείνη τη στιγμή 50 σταγόνες, πάει...έπηξε...
Ο χρήστης eleni είπε…
Deli μου αυτή τη φορά ξεχάστηκα στο ανακάτεμα και όταν το κατάλαβα,τρέξτε...χεράκια μου.Πόσα να έχω,δεν προλάβαινα!Τα υλικά κι εγώ τα έχω έτοιμα δίπλα μου,αλλιώς δε γίνεται δουλειά.
Ο χρήστης kiki είπε…
:-)
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Eleni τα είδα τα σαπουνάκια σου και τους κύβους μέρες τώρα και δεν πρόλαβα να κάνω post!
Καλά, μου μύρισαν μέχρι εδώ! Λαχταριστά και μοσχομυριστά, μπράβο! Θα τα κάνω και εγώ να ξεχάσω την λαχτάρα με τα αμύγδαλα και το μέλι που παρεμπιπτόντως έγιναν σαπουνοκεφτέδες! χαχαχα! Μάγισσα έχετε δίκιο! Το ποστ με τους σαπουνοκεφτέδες θα βγει το πιο χρήσιμο!!
Εγώ η ακαμάτρα είχα πάρει απο το μπαζαρ στα Εξάρχεια κύβους απο της Μάγισσαας, αλλά άντε! Ας φτιάξω και μόνη μου!
Ο χρήστης eleni είπε…
Star,δεν έφτιαξαν τελικά τα σαπουνάκια αμυγδάλου;Αντίθετα τα δικά μου έπηξαν πολύ γρήγορα,αλλά μικρό το κακό.Οι κύβοι είναι πολύ ωραίοι και αρωματικοί για το σώμα.Είναι και εύκολοι δτην παρασκευή,δοκίμασε,επιτυχία δεδομένη.
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Δεν έφτιαξαν τελείως.. Έγιναν σαπουνοκεφτέδες!
Θα δοκιμάσω, μάλιστα! Θα κάνω και κανέναν χαλαρωτικό με λεβάντα και τέτοια, γιατί με την ένταση που έχω τον τελευταίο καιρό μόνο η λεβάντα με σώζει!..

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ