Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Aromacook reminder: Ecolife 2009

Για όλους εμάς που μας ενδιαφέρει το θέμα natural, ecology κλπ, και φέτος η έκθεση Ecolife ανοίγει τις πόρτες τις για το κοινό με πολλούς και ενδιαφέροντες εκθέτες!

28-31 Μαίου 2009, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

www.ecolife.gr για περισσότερες πληροφορίες και δωρεάν προσκλήσεις.

Ευτυχώς που γίνονται και μερικά τέτοια πράγματα να μαθαίνουμε όσο περισσότερα μπορούμε!


Σχόλια

Ο χρήστης ΑΧΤΙΔΑ είπε…
Ελένη μου χρόνια σου πολλά , προσπάθησα χθες να στείλω κάρτα αλλά δεν ξέρω γιατί αν και έκαμνα κόπυ τη διεύθυνση δεν την έκαναν δεκτή.Να ζήσεις καλή μου και χρόνια πολλά και κυρίως καλά και γεμάτα αναμνήσεις για το μέλλον !
Ο χρήστης CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε…
Χρόνια πολλά Ελένη!!!Πέρνα καλά σήμερα..μα άμα λες πως ταιριάζουμε πολύ τότε σίγουρα θα ξέρεις να περάσεις καλά!!!
Ο χρήστης MOLEMOU είπε…
XRONIA POLA KAI KALA NA EXEIS KAI PANTA UGEIA SE SENA KAI THN OIKOGENEIA SOU
Ο χρήστης eleni είπε…
Αχτίδα,ευχαριστώ πολύ!Η ευχή σου .ομορφη και πρωτότυπη.
Ο χρήστης eleni είπε…
Ιωάννα,ευχαριστώ πολύ!Να χαίρεσαι τα πανέμορφα παιδάκια σου και τον sexy σύζυγο!
Ο χρήστης eleni είπε…
MOLEMOU,σ΄ευχαριστώ πολύ!
Ο χρήστης eleni είπε…
Lilou,απαντώ μέσα από την ανάρτησή σου για τη γιορτή μου.Δεν πειράζει,ε;
Τυχερή που είσαι στην Αθήνα και μπορείς να παρακολουθήσεις διάφορες εκδηλώσεις.
Ο χρήστης Lilou είπε…
eleni mou, τι να πειράζει καλέ; Χρόνια σου πολλά με υγεία και δύναμη και πολλή δημιουργία!

Μόνο για κάτι τέτοια είναι καλή η Αθήνα...:(
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Πραγματικά, μόνο για κάτι τέτοια είναι η Αθήνα, χαχα!
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες lilou

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρε...

Η δολοφόνος με το σαμπουάν (πως γυρίστηκε - best of )

Εγώ ,βασικά ,τα Χριστούγεννα τα πέρασα πάρα πολύ τέλεια. Δεν βγήκα καθόλου από το σπίτι και ειδικά την κουζίνα και ήμουν όλη μέρα με τις Μπυτζάμες. Γιατί; Γιατί είπα ...ας φτιάξω ένα σαμπουάν μωρέ, τώρα που κάθομαι. Και ξεκινούν αλυσιδωτές αντιδράσεις οι οποίες με οδηγούν στο τελικό- επιθυμητό απότέλεσμα κάπου στις αρχές Φεβρουαρίου τουτουνού του χρόνου. Δηλαδή άρχισα το μαγείρεμα 24-12-2009 και τελείωσα αρχές 2ου-2010.(τις Κυριακές αναπαυόμουν ) Όμως τι περιείχε  μέσα αυτό το  κτήνος.σαμπουάν? (η κατάρα μου να δέρνει τη σκιά του) 300 γρ. ελαιόλαδο 300 γρ. φοινικέλαιο 300 γρ. λάδι καρύδας 150 γρ. βούτυρο καριτέ 150 γρ. βούτυρο κακάο ποτάσσα για superfat 5% 235 γρ. και νερό 480 γρ. Οι κατέχουσες το σπορ κατάλαβαν την πατατιά μου ε? Πολύ μεγάλο ποσοστό υπερλίπανσης και τα συγκεκριμένα έλαια δίνουν συμπαγή σαπουνόμαζα, δηλ. σαπούνι και όχι ρευστό σαμπουάν.. Τέλος πάντων, εγώ ξεκίνησα με άλλες διαθέσεις στην αρχή, και καλά να ελαχιστοποιήσω τη ποτάσ...

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ...