Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σαπουνοπροβλήματα

Ηταν όντως too good to be true.Πάω χθες να βγάλω τα σαπούνια από τις φόρμες, τα χτυπάω, τα ταρακουνάω, τους γλυκομιλώ, τα αγριοκοιτάζω ....σνιφ σνιφ....
Τίποτα αυτά, εκεί ακίνητα, σφηνωμένα μέσα στις φόρμες. Δοκίμασα και το ψυγείο αλλά καμμία διαφορά.
Τα υλικά που χρησιμοποίησα:
-535 gr Εκχύλισμα Καλέντουλας σε ελαιόλαδο.
-200 gr Λάδι Καρύδας.
-260 gr Απιονισμένο νερό.
-100gr NaOH
στο tracing
-4 κ.γ. μέλι
-2 ml αιθέριο έλαιο χαμομηλιού
-4 κ.γ. καστορέλαιο

Υπάρχει σωτηρία?

Σχόλια

Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
Νατάσσα,
η συναγή είναι καλή, το γεγονός ότι εβαλες καστορέλαιο σε ένα σαπούνι που ήδη είχε κορεσμένα έλαια σε σχετικά μικρή ποσότητα, δυσκολεύει την κατάσταση.
Μαζί με το καστορέλαιο η υπερλίπανση φτάνει το 10...

Η σωτηρία του σαπουνιού είναι πολύ μεγάλο πράγμα :)
Ναι, μπορεί να γίνει σαπουνοκεφτές..
Ο χρήστης kiki είπε…
Ήμουν σίγουρη ότι αυτό θα απαντούσε η μάγισσα. Αυτό θα απαντούσα κι εγώ.
Κάνε άλλη μία προσπάθεια. Ξέχασέ τα για λίγες μέρες, άφησε τα μακριά από ήλιο και υγρασία και ξαναπροσπάθησε να τα βγάλεις μετά από μέρες. Έστω και με κατάψυξη.
Ο χρήστης eleni είπε…
Νατάσσα μου,οι δύο ειδήμονες,οι κυρίες ανωτέρω ξέρουν καλύτερα απ΄όλους.Απορώ όμως γιατί δεν βγήκαν αφού τα κατάψυξες-το ίδιο είχα πάθει και όλα πήγαν καλά.Βάζεις λίγο λαδάκι στα φορμάκια;
Φιλιά!
Ο χρήστης Natassa είπε…
κεφτέδες ...κεφτέδες ....:-)))


καταψυξη ε??
θα τα βάλω πάραυτα στην κατάψυξη
(στην συντήρηση τα είχα)

τωρα να σας πω μια σκέψη που κάνω... αν τα διαλύσω ...τα ζεστάνω λιγάκι
και τους ρίξω λιγάκι φοινικέλαιο, ειναι κακή ιδέα??
Ο χρήστης Natassa είπε…
και κάτι άλλο

ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ....ΓΚΡΡΡΡΡ
Ο χρήστης sadigi είπε…
sorry ,δεν είμαι και ειδικιά αλλά αν δεν δεις προκοπή, με σφυρί και καλέμι, τι σου λέει; :)))
για να τους γίνει μάθημα
Ο χρήστης Natassa είπε…
καλέ τι σφυρί και καλέμι? αυτά είναι σαν κρέμα ...να σου πω μου δώσες ιδέα ...θα τα κάνω κρεμοσάπουνα!
Ο χρήστης kiki είπε…
Καλέ στη συντήρηση δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Στο Νταχάου της κατάψυξης θέλουνε για 10 λεπτά! Να λαδώνεις τις φόρμες οπωσδήποτε πριν. Μην σε φοβίζει το περίσσιο λάδι. Απορροφιέται μετά! (κοίτα που δίνω και συμβουλές στα σαπούνια...τστστσ).
Κάνε τα κεφτεδάκι αλλιώς και άσε τα πειράματα....
Ο χρήστης sadigi είπε…
ααα ..κι εγώ νόμιζα πως βγήκαν κοτρώνες
το θέμα περιπλέκεται
κράτα μας ενήμερους για την πορεία τους :))
Ο χρήστης Natassa είπε…
Κικη τις λάδωσα τις φόρμες καλά, τα βαλα στην κατάψυξη και τα παράτησα (ανοιγει ο Βασίλης να πάρει ένα παγωτό, βλέπει τα σαπούνια και μου λέει, "μα ΡΕ μαμα και εδω βάζεις τα παιχνίδια σου"
.......


sadigi
έτσι όπως πάει το πράγμα, μάλλον θα σας κατα-ζαλίσω με τα σαπούνια, , θέλω να τα σώσω, και μόνο για το άρωμα τους και το χρώμα τους, που ειναι υπέροχα!
Ο χρήστης kiki είπε…
Χαχα!
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
Νατασσα, αν τα λειωσεις και τους ρίξεις φοινικέλαιο θα γίνουν ακόμα πιο λιπαρά.
Αν τα λειωσεις, θα προσθεσεις νερό ή ανθόνερο και μετα πάλι στις φόρμες. Δεν υπόσχομαι ότι θα βγούν...κάπως έτσι προέκυψαν οι σαπουνοκεφτέδες..
Ο χρήστης Natassa είπε…
θα τα λειώσω θα τους βαλω και νερό και θα δούμε τι θα γίνει ...πάντως η λύση του σαπουνοκεφτέ ειναι σταθερή αξία ..
Ο χρήστης sadigi είπε…
ααχ αυτά τ'αγόρια...φοβερός ο Βασίλης
Ο χρήστης Natassa είπε…
sadigi, εχεις και εσυ αγοράκι ? :)
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Ευτυχώς που διάβασα όλα τα comments γιατί και εγώ στην αρχή νόμιζα ότι ήταν σκληρά. Και ετοιμαζόμουν να συμβουλεύσω αυτό που έκανα και εγώ την πρώτη φορά: κατάψυξη καμια ώρα και μετά αφού δεν γινόταν τίποτα, έσπασα την φόρμα! χαχα!
Πάντως, τα δεύτερα και μένα μου είχαν γίνει κρεμοειδή και τα θεώρησα χαμένα. Οπότε τα άφησα εκεί μέσα στις φορμούλες τους πολύ καιρό, και στέγνωσαν τελικά μοναχά τους! Φυσικά μετά ακολούθησα την συμβουλή της Κικής και λάδωσα τις φόρμες απο πριν!
Ο χρήστης sadigi είπε…
έχω ,έχω κι απ' αυτά...2 εφηβάκια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ