Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

μαραθος part who knows exactly...

καλημερα σας κουριτσια!
Πεινασμενες σας βλεπου χμμμμ!Για να σας αποτελειωσω λοιπον σας διδω δυο συνταγας απο τη λατρεμενη μου Χιο που στηριζονται στο ΜΑΡΑΘΟ.
α)ΔΕΝ ειμαι απο τη Χιο αλλα αυτο δε λεει τιποτις.Η Χιος ετσι κι αλλιως ειναι το νησι που σου δινει μια γερη σφαλιαρα στη μουρη και σου ΜΕΝΕΙ!Για πολλους και διαφορους λογους...
βου)Η Χιος δεν ονομαζεται τζαμπα ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ.Εκτος απο τα μαστιχοδεντρα το νησι βριθει κι αλλων αρωματικων-θεραπευτικων βοτανων.Το φασκομηλο που εχω λαβει απο το νησι ειναι ΑΠΑΙΧΤΟ,ελευθερας βοσκης εννοειται.Ο δε μαραθος...ΣΚΟΤΩΝΕΙ στην κυριολεξια.Αλανιαρης οφ κορς κι αυτος.
γου)Το καλυτερο παντα στο τελος...ΑΝΤΙΠΑΘΩ το μαραθο!!!!!(ακα ΜΑΛΑΘΡΟΣ)
δου)ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Μαλαθρόπιτες

Υλικά: 1 ματσάκι μάλαθρο, 1 κουταλιά ταραμά, 2 κρομμύδια φρέσκα, 2 ντομάτες φρέσκες και 1 1/2 ποτήρι αλεύρι.
Εκτέλεση: Αρχικά αραιώνουμε τον ταραμά με λίγο νερό. Κόβουμε το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το μάλαθρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε και λίγο νερό, ώσπου να γίνει μια αραιή ζύμη (κουρκούτι). Μετά τα τηγανίζουμε με τον εξής τρόπο: Βάζουμε το τηγάνι με λάδι στη φωτιά να κάψει. Στη συνέχεια βάζουμε το κουρκούτι κουταλιά - κουταλιά και περιμένουμε μέχρι να κοκκινίσει. Οι μαλαθρόπιτες είναι έτοιμες.


Μαλαθροσφουγγάτα

Υλικά: 2 μεγάλα κρεμμύδια, 1 ματσάκι μάλαθρο, 1/2 ποτήρι νερό, όσο αλεύρι σηκώσει, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση: Τσιγαρίζουμε τα κρομμύδια (στο τηγάνι) και προσθέτομε το μάλαθρο, το πιπέρι και το αλάτι.
Αφού τα κατεβάσομε ρίχνομε το νερό και όσο αλεύρι σηκώσει. Τα πλάθομε σε μπαλάκια και τα τηγανίζουμε, όπως τους κεφτέδες.

Σχόλια

Ο χρήστης heart n soul είπε…
εγώ θα πάρω απ'αυτά τα χιώτικα και θα φύγω τρέχοντας πριν με αρπάξουν από τα κοτσίδια οι δασκάλες μου και με αποβάλλουν από την τάξη που εξάπλωσα τα μικρόβια και βάλαμε τηγάνι στη φουφού:) (it's still aromacooking though!)
Ο χρήστης Εύα είπε…
indeed,darling!ΚΑΙ aroma με τοσο μαραθο ΚΑΙ cooking με τις νοστιμιες που μπορει να μην τρωω ααααλλααα,ειπαμε!
Ο χρήστης sadigi είπε…
Αγαπητή ΕΎΑ ... 'σεις που μένετε?
Όχι...γιατί εμείς μένουμε όλες
δίπλα-δίπλα κι εσείς τώρα να 'στε μακριά?
Κρίμας είναι...
Θα μαραθεί κι ο μάραθος που δε τρώτε...
Για κοπιάστε,

οδός Τσιρουλακέρδα κοντά στη πλατεία
Μαραθομάχων
Ο χρήστης Isidora είπε…
Ωραία και τα χιώτικα κι επειδή κι εγω την θελω την κοτσιδα μου, θα πω μόνον αυτο: χαρτ μονο η δικη μου συνταγη αδυνατίζει!
Καλο ΣΚ :)
Ο χρήστης Εύα είπε…
κυρια,κυρια,οχι εγω....η Γιαδικαρογλου το ειπε!
:-D
Ο χρήστης eleni είπε…
Κορίτσια δυο μέρες έλειψα και τι βλέπω!-φοβερές συνταγές και αρωματικότατες!
Η σκανταλιάρα η Heart είναι ο ηθικός αυτουργός,ε;
Ο χρήστης heart n soul είπε…
Isidora, θα ακολουθήσω τη συμβουλή σας, το τρώμε και visualize ότι αδυνατίζει:)
Εύα Παπασταύρου αφήστε τα σάπια:)
Eleni, put the blame on me:)
Ο χρήστης Starbuck είπε…
παναγίτσα μου και πεινάω!!!
θα με βρίσει η μάνα μου με τόσες μαραθοσυνταγές στο τέλος!!!
Ο χρήστης Starbuck είπε…
θα πείτε και γιατί δεν τις φτιάχνεις μόνη σου βρε ακαμάτρα??!

χεχε
Ο χρήστης kiki είπε…
Πουτ δε μαραθο (κοτ) ντάουν!!! Σας τσάκωσα!!!
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
καλά τα μαντάτα!
'οσα βουνά απέμειναν στην Αττική, έχουν ακόμα μαραθο μοσχομυριστό :)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρε...

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ...

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ...