Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αμπαλάζ

Παρακινούμενη από τη Deli με τα ωραία γιορτινά σουπλά της,είπα να φτιάξω μερικά περιτυλίγματα δώρων.
Είναι ωραίο να προσφέρεις δώρα.Νομίζω όμως ότι η προσωπική σφραγίδα κάνει τα δώρα ομορφότερα.Σκέφτηκα λοιπόν να αξιοποιήσω παλιές συσκευασίες-αρκετές δεν τις είχα πετάξει-να τις βάψω και να ζωγραφίσω.
Η αρχή έγινε μέρες πριν μ΄αυτό το κουτάκι από ένα παλιό ρολόι.

Έβαλα μέσα μια κρεμούλα νύχτας-αυτή που είχα αναρτήσει-και την πρόσφερα στη φίλη μου.Της άρεσε τόσο το δώρο,όσο και το κουτάκι.

Μετά απ΄αυτό ξεκίνησα να ζωγραφίζω για τα χριστουγεννιάτικα δώρα.Βρήκα κι άλλα κουτάκια και κάποια σακουλάκια.
Να ένα κουτί από πορτοφόλι,σκέτο με το λογότυπο της εταιρίας!Το έβαψα εξωτερικά,το ζωγράφισα και...για να γίνει πιο γιορτινό πρόσθεσα λίγα γκλιτεράκια.Τέλος το πέρασα με βερνίκι.


Τα δυο σακουλάκια τα έβαψα αναγκαστικά με ακρυλικά χρώματα,αφού αυτά για υφάσματα τα είχα δώσει στην κόρη μου.Εδώ διάλεξα καθαρά χριστουγεννιάτικα θέματα.

Φίλες μου αυτά είναι τα πρώτα που έφτιαξα.Κάθε βράδυ,που έχω περισσότερο χρόνο φτιάχνω ένα ή δύο .
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!




Σχόλια

Ο χρήστης kiki είπε…
Ελένη είναι υπέροχα! Μου αρέσουν πολύ τα χειροποίητα και μέσα σ'αυτά και τα δικά σου!
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
Eλένη!!
άπαιχτη κόρη, καλλιτεχνική φύση!
Τώρα εμείς, φάτε μάτια...
Πότε θα μας κάνετε σεμινάρια για ατάλαντους beginners;-)

καλό μήνα :)
Ο χρήστης eleni είπε…
-Deli,και μένα μ΄αρέσουν τα χειροποίητα,όμως στις κατασκευές δεν τα πάω καλά.Στη ζωγραφική προσπαθώ,βλέπω,διαβάζω...μ΄αρέσει γενικά.Χαίρομαι που σου άρεσαν.


Μάγισσά μου,ευχαριστώ!
Να σας στείλουμε να μη μας παραπονιέστε.
Σεμινάρια;-εγώ;-πρώτη χρειάζομαι,αλλά πού να τα βρω.

Καλό μήνα και στις δυο σας!
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
Eλένη, ζωγραφίζεις πολύ όμορφα
μ' αρέσουν :))

αυτο το τριαντάφύλλο, δε!
μπράβο :))

σε φιλω΄και καλό μηνα εύχομαι.
Ο χρήστης eleni είπε…
Μαριλένα,ευχαριστώ!
Τα τριαντάφυλλα με δυσκολεύουν-αυτό είναι ζωγραφισμένο με τον πιο απλό τρόπο-έχω διάφορα βιβλία και σκιτσάρω για εξάσκηση.
Καλό μήνα και σε σένα!
Ο χρήστης faraona είπε…
eleni
εισαι καλογουστη και χρεισοχερα παιδακι μου τελείωσε ...πωπω! τι ομορφα που τα εκανες ολα βρε,μπραβο σου!

καλο μας μηνα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
einai glykytata!xilia mprabo!
Ο χρήστης eleni είπε…
Φαραόνα,σ΄ευχαριστώ!
Με λες χρυσοχέρα,τότε τι να πω για σένα;Για τις δημιουργίες σου;
Καλό μήνα και σε σένα!
Ο χρήστης eleni είπε…
Σ΄ευχαριστώ πολύ!Φίλη ανώνυμη είναι ένας όμορφος τρόπος να περνώ ευχάριστα,γιατί μ΄αρέσει και το παλεύω.
Καλό μήνα!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
eleni, εξαιρετική ιδέα, κάνει και το πιο απλό δώρο ιδιαίτερο. Συνεχίστε να το παλεύετε, όπως λέτε, και να μας δίνετε ιδέες. Καλό μήνα επίσης:)
Ο χρήστης eleni είπε…
Heart, χαίρομαι που σου άρεσαν,ευχαριστώ!Ξέρεις πόσο καλά περνώ ζωγραφίζοντας;
Καλό μήνα και σε σένα!
Ο χρήστης venceremos είπε…
καλησπερα. ειναι πολυ ομορφα..
θα ηθελα να χαριζα ενα δωρο με την προσωπικη μου σφραγιδα. ειναι ...ααααλλο πραγμα!!!!
φιλια καρυστινα
Ο χρήστης Unknown είπε…
EΛενη γεια σου ,οτι φτιαχνουν τα χερακια σου ειναι καταπληκτικο αλλωστε και με οτι καταπιανεσαι δημιουργεις.Νασαι καλα και ναχεις δημιουργικη φαντασια, εγω σ'αυτα ειμαι ξυλο απελεκητο.Φιλια ελευθερια
Ο χρήστης eleni είπε…
Venceremos,ευχαριστώ!
Τελευταία προσφέρω τα δώρα στις φίλες με μια πινελιά μου.
Καλό σου μήνα!
Ο χρήστης eleni είπε…
Ελευθερία,μη νομίσεις ότι ασχολούμαι με πολλά.Αυτά που αγαπώ να φτιάχνω,προσπαθώ να τα μαθαίνω και να ενημερώνομαι.Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Καλό μήνα!
Ο χρήστης Δημιουργία είπε…
Εγώ ευχαρίστως θα δεχόμουν για δώρο απλά και μονο τη συσκευασία, και χωρίς περιεχόμενο! Και τα σακουλάκια, αλλά και το κουτι είναι κομψοτεχνήματα!Καλές γιορτες να εχεις, καλό βράδυ!
Ο χρήστης eleni είπε…
Κατερίνα ευχαριστώ πολύ!
Παίρνοντας ιδέες από περιοδικά και το net κοίταξα και τα blog που επισκέπτεσαι κι αυτά με οδήγησαν σε άλλα.Είδα λοιπόν πώς μπορείς να αξιοποιείς ένα μικρό ασήμαντο αντικείμενο.
Καλό μήνα!
Ο χρήστης Margo είπε…
Είναι πολύ όμορφα!!!!!!! Τυχεροί οι παραλύπτες. Δώρα που μένουν και κλείνουν μέσα τους αγάπη, αξία πολύτιμη....
Ο χρήστης eleni είπε…
Μargo,σ΄ευχαριστώ!Δεν γέρω αν θ΄αρέσουν στους παραλήπτες,είναι όμως φτιαγμένα με αγάπη.

Είδα τα έργα σου ,είναι υπέροχα!
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
Eλέεεεεενη,
πάλι τo mail μου ΄γυρισε πίσω...
Ο χρήστης ΑΧΤΙΔΑ είπε…
Πολύ όμορφο δωράκι ακόμα και το περιτύλιγμα σου, θεωρώ οτι μόνο που κόπιασες για να το κάνεις για κάποιον αυτό αξίζει όσο τίποτα άλλο.
Ο χρήστης eleni είπε…
Αχτίδα για κάποιους ανθρώπους πραγματικά αξίζει όχι μόνο αυτό το ασήμαντο περιτύλιγμα,αλλά πολλά περισσότερα-εμείς εδώ ήρθαμε άγνωστοι,πολλοί μας αγκάλιασαν, με τα χρόνια όμως καταλάβαμε πως λίγοι είναι καλοί φίλοι και δεν αποσκοπούν σε κάτι άλλο.
Ευχαριστώ-καλό βράδυ!
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Αχ βρε Ελενάκι, αυτά βλέπω και νοιώθω τελείως ... ατάλαντη η γυναίκα.
Δεν πιάνει καθόλου το χέρι μου... ναι το ομολογώ, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κατορθώσω ποτέ να κάνω κάτι τόσο όμορφο και απορώ πως έβγαλα δύο παιδιά με εκπληκτικό ταλέντο στην ζωγραφική. Σε τίποτα δεν μου μοιάσανε:P
Ο χρήστης Natassa είπε…
YΠΕΡΟΧΑ!
Ο χρήστης eleni είπε…
Έλενα,εσύ έχεις ταλέντο στη μαγειρική-ζαχαροπλαστική εκεί που υστερώ.
Ευχαριστώ και καλό βράδυ!
Ο χρήστης eleni είπε…
Νατάσσα,ευχαριστώ πολύ!
Καλό σου βράδυ!
Ο χρήστης http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε…
Η συσκευασίες σου, είναι από μόνες τους δώρα Ελένη μου. Πανέμορφο το έκανες το κουτάκι τέλειο, και οι σακουλίτσες όνειρο.

φιλί
Ο χρήστης Isidora είπε…
Super το καλλιτεχνικό αμπαλάζ. Δυστυχως χρόνος γιοκ για τέτοιες ομορφιές... Θα κοιτώ μόνο
:ο)
Ο χρήστης eleni είπε…
Καλώς την την ξυπολυτούλα!
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Καλό βράδυ!
Ο χρήστης eleni είπε…
Ισιδόρα,ευχαριστώ!
Πολυάσχολη,ε;Μάλλον τυχερή δηλώνω που δεν εργάζομαι κι έχω την πολυτέλεια ν΄ασχολούμαι με τα χόμπι μου.
Καλό βράδυ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ