Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Gel-cream anti-rides + Tilia Facial Lotion


Τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο σετάκι-δώρο στην mother, που δοκιμάζεται εδώ και λίγες μέρες με ενθουσιασμό, τον έχει το μοσχομυριστό φλαμούρι δηλαδή η τίλια η πλατύφυλλος. Η τίλια είναι ένα ψηλό φυλλοβόλο δέντρο, που καλλιεργείται κυρίως για διακοσμητικούς λόγους και για το ωράιο της άρωμα. Περιέχει αιθέριο έλαιο, τανίνη, γλυκοζίδια, κουμαρίνες, πολυφαινόλες. Η συλλογή των ανθέων και φύλλων της γίνεται τον Ιούνιο – Ιούλιο. Οι ιδιότητές της είναι πάμπολλες, εμείς όμως θα εστιαστούμε στις καλλυντικές της, κατά των ρυτίδων και των κηλίδων του προσώπου. Επιστρέφοντας από το σύντομο ταξιδάκι μου – επίσκεψη στους γονείς, είδα την πολύ ωραία κρέμα νυκτός με έγχυμα τίλιου – χαμομηλιού της ωραίας Ελένης. Είναι φανερό πως η καλή μας η συγχρονικότητα, μας προτείνει να σετάρουμε τα τιλιομαγειρέματα και αυτό θα κάνουμε.

Τα ιδιαίτερα στοιχεία του σκευάσματος που θα κάνουμε είναι η ένωση των ιδιοτήτων του τίλιου και των ελαίων με το hyaluronic gel, το collagen τις βιταμίνες και τα αιθέρια. Ακούγεται δυνατός συνδυασμός, τι λέτε? Το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη που ισοδυναμεί με το ¼ της πρωτεΐνης του σώματός μας και ευθύνεται για την ελαστικότητα, τη σύσφιξη, τα επίπεδα υγρασίας και την αναδόμηση των κυττάρων μας. Δυστυχώς μειώνεται σταδιακά μετά τα 25 μας χρόνια, πάντα σε συνάρτηση με τον τρόπο ζωής μας. Το υαλουρονικό τζελ είναι ένας πολυσακχαρίτης (βλ. και iatronet. gr) και αποτελεί το κύριο συστατικό της επιδερμίδας μας. Ευθύνεται για την καλή ενυδάτωση της επιδερμίδας, την ανάπλασή της, την προστασία της από τους εξωτερικούς παράγοντες και συνεργάζεται καλά με το κολλαγόνο. Είναι υδρόφιλη ουσία και μπορεί να κατακρατά μεγάλες ποσότητες νερού (1000 φορές το βάρος του).Το βρίσκουμε στην αγορά ως «φυσικό» προϊόν της βιοτεχνολογίας και προτιμούμε το μη ζωικής προέλευσης. Μια γρήγορη βόλτα στο διαδίκτυο θα σας δείξει ότι είναι εντελώς ακίνδυνο, ζωικής (?^$@!!) και μη προέλευσης, εκτός από την ενέσιμη μορφή, που προσωπικά απορρίπτω ακόμη και σαν ιδέα, (έχετε δει τα ίδια φουσκωμένα πρόσωπα στην tv screen και όχι μόνο) όπου κάτι διάβασα για δημιουργία αλλεργίας μετά από χημικό peeling… Η λογική μας επιτάσσει να κάνουμε πάντα μια προσωπική αναζήτηση στο διαδίκτυο και την βιβλιογραφία για να συλλέξουμε και να διασταυρώσουμε τα καταγεγραμμένα περί των ιδιοτήτων των στοιχείων που χρησιμοποιούμε, να ελέγξουμε αν μας ταιριάζει και να συνεχίσουμε ή να σταματήσουμε. Πάμε να μαγειρέψουμε λοιπόν μετά την επιγραμματική ενημέρωση…

Οι ποσότητες του gel-cream είναι το ένα πέμπτο της ποσότητας που έφτιαξα λόγω των πολλών φιλενάδων της μητρός. Απέφυγα τη χρήση βάμματος για πιο soft αποτέλεσμα. Οι διαιρέσεις στα ml γίνανε για να μην σας κουράζω και οι μετατροπές στα έλαια που σας ταιριάζουν είναι στη διάθεσή σας.

Για ~ 67 ml gel-cream
38 ml δυνατό έγχυμα τίλιου
2 ml εκχύλισμα αλόης σε γλυκερίνη
26 ml ελαίων*
¼ xanthan gum
5 στγ λεκιθίνη
4 στγ. Βιτ. Ε
4 στγ. Βιτ. C
4 στγ. Βιτ. A
5 στγ grapefruit seed extract
10 στγ. Collagen φυτικής προέλευσης
3 στγ. Υαλουρονικό τζελ φυτικής προέλευσης (και αναλόγως της ανοχής της επιδερμίδας αυξάνουμε σε 4, ή κατά το δοκούν)
10 στγ. Αιθέρια έλαια**

*ενδεικτικές μετατροπές στα έλαια

Για κανονικές επιδερμίδες
macademia oil, jojoba oil, rosehip oil
Για έμπειρες ξηρές επιδερμίδες
βιολογικό ελαιόλαδο, σιτέλαιο, τριανταφυλλόλαδο (homemade), argan oil, jojoba oil, linseed oil, έλαιο νυχτολούλουδου, βαλσαμόλαδο, αμυγδαλέλαιο
Για λιπαρές επιδερμίδες
grape seed oil, camellia oil, έλαιο από κουκούτσι βερίκοκου, σουσαμόλαδο

Στο δικό μου μαγείρεμα έβαλα αμυγδαλέλαιο, jojoba oil, linseed oil, έλαιο νυχτολούλουδου, argan oil camelia oil, rosehip oil.

**Αν χρησιμοποιήσουμε το τζελ σαν βάση για την κρέμα που θα φορέσουμε, μπορούμε να παραλείψουμε τα αιθέρια. Αν βάλουμε αιθέριο λεμονιού, θα το φοράμε μόνο βράδυ (φωτοευαισθησία), ενισχύοντας τις antispot ιδιότητες.

Πώς το φτιάχνουμε
Κάνουμε δυνατό έγχυμα με 4 κ.σ φλαμούρι σε 200 ml απιονισμένο νερό (θα το χρειαστούμε και για τη λοσιόν). Αφήνουμε σκεπασμένο για 8 ώρες.
Σε μπαιν-μαρί θερμαίνουμε ελαφρά για ένα λεπτό το μπωλάκι με το έγχυμα, αφού το μετρήσουμε και προσθέσουμε το εκχύλισμα αλόης. Το ίδιο (μπαιν μαρι) κάνουμε και στα έλαια.
Αποσύρουμε από το μπαιν μαρί έλαια και έγχυμα.
Σε κάθε προσθήκη που θα κάνουμε απο δω και πέρα χρησιμοποιούμε εντόνως και υπομονετικώς το μαγικό μιξεράκι. Διαλύουμε καλά την C στο έγχυμα. Προσθέτουμε το υαλουρονικό τζελ στο έγχυμα και τέλος το συντηρητικό μας ανακατεύοντας πάντα. Ρίχνουμε την xanthan λίγη λίγη στο υγρό μας ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα καλώς ομογενοποιημενο ελαφρύ τζελ.
Διαλύουμε με το μιξεράκι τις βιτ. Α+Ε στα έλαια. Ενσωματώνουμε τη λεκιθίνη και το κολλαγόνο. Προσθέτουμε τα έλαια σιγά σιγά στο τζελ ανακατεύοντας αδυσώπητα. Βάζουμε τα αιθέρια εξακολουθώντας να ανακατεύουμε. Το μίγμα μας πρέπει να έχει υφή ημίρρευστη, περισσότερο προς το σατινέ κρεμώδες, όπως η κρέμα αραβοσίτου πριν να πήξει εντελώς. Αν κάτι δεν πάει καλά στην υφή ή την προτιμούμε πιο υγρή ή πιο πηχτή, διορθώνουμε δημιουργώντας και ενσωματώνοντας λίγο τζελ από xanthan, λίγο έγχυμα, ή έλαια, αναλόγως με το τι θέλουμε να πετύχουμε. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι και συντηρούμε στο ψυγείο.
Η αίσθηση της εφαρμογής εξαρτάται από την ποσότητα και τα έλαια που θα χρησιμοποιήσουμε και μπορεί να είναι σατινέ, δροσερή και ενυδατική, αφήνοντας στο τέλος ένα συσφικτικό τράβηγμα, κατάλληλη και για πρωινή χρήση με ένα απαλό ταμπονάρισμα, έως πολύ πολύ γυαλιστερή και λιπαρή, μόνο για νυχτερινή χρήση ή για θρεπτική μάσκα. Οι έμπειρες επιδερμίδες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια ελαφριά επίστρωση-film από το gel-cream, πριν να βάλουν την κρέμα νυχτός τους (εδώ σετάρουμε με της Ελένης).
Tip της στιγμής: Εύκολο Gel με λίγο έγχυμα, xanthan, collagen + yalouronic gel για τοπική εφαρμογή στα «δύσκολα» σημεία.
Πάμε και για τη lotion?

Tilia Face Lotion 100 ml

100 ml από το δυνατό έγχυμα τίλιου ή αν υπάρχει δυνατότητα 50 ml έγχυμα τίλιου – 50 ml δυνατό έγχυμα άγριας μολόχας (φύλλα + ρίζες)
1 κ.γ. εκχύλισμα αλόης σε γλυκερίνη
½ κ.γ. βιο-ελαιόλαδο ή σιτέλαιο (δύσκολη η διάλυση), ή έλαιο από αβοκάντο
8 στγ. συντηρητικό
1 ½ κ.γ. βάμμα πράσινου τσαγιού
Βιταμίνες Α, Ε, C από 3 στγ. (προαιρετικά)
¼ κ.γ αλλαντοΐνη
11 στγ. παλμαρόσα
7 στγ. νερολί (ή αυτά που σας ταιριάζουν)

Φωτο απ’ το βιβλίο του Neil Powel “Alchemy , the Ancient Science”

Συνδυάζουμε τις αντιρυτιδικές με τις ενυδατικές, αντιοξειδωτικές, απολυμαντικές και μαλακτικές ιδιότητες των στοιχείων που χρησιμοποιούμε.Σ’ ένα γυάλινο αποστειρωμένο μπουκαλάκι, ρίχνουμε το βάμμα, τα αιθέρια και ανακινούμε για να διαλυθούν καλά. Προσθέτουμε το συντηρητικό και ξαναανακινούμε. Στο έλαιο διαλύουμε τις βιτ. Α+ Ε. Ρίχνουμε στο ελαφρώς χλιαρό έγχυμα (1 λεπτό σε μπαιν μαρί) την αλλαντοΐνη, την βιτ. C και ανακατεύουμε να διαλυθούν. Αδειάζουμε το έγχυμα στο μπουκάλι όταν η θερμοκρασία είναι μικρότερη από 25 C. Προσθέτουμε το έλαιο. Ταράζουμε τη λοσιόν στην ανακίνηση. Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί. Ανακινούμε κι ευχαριστιόμαστε την πρώτη μας δοκιμή. Συντηρούμε στο ψυγείο. Αν δε βάλαμε το έγχυμα μολόχας, θα έχουμε ένα πολύ ωραίο κοκκινωπό χρώμα στη λοσιόν (δεν μας βάφει- μας ξεβάφει). Η λοσιόν προετοιμάζει το δέρμα μας πριν την χρήση του gel-cream.
Το τίλιο σε συνδυασμό με το χαμομήλι σε έγχυμα, ωφελεί πολύ τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά, ενώ το αφέψημά του βοηθά τόσο στον βήχα, όσο και στην χαλάρωση πριν τον ύπνο. Η μηχανή μου έκανε απεργία σήμερα, πρέπει να δω τις απαιτήσεις της, γι αυτό και η φωτο είναι όπως να’ ναι. Σαπουνάκια ελαιόλαδου-βιο, με σιτέλαιο, βρώμη, μαστίχα και πρόπολη, παρέα με τη λοσιόν και το τζελ που κράτησα για μένα.







Σχόλια

Ο χρήστης eleni είπε…
Ισιδόρα,τέλεια και τα δύο!(δεν το λέω σαν ειδικός-που δεν είμαι-αλλά σαν..χρήστης).
Θα ήθελα να τα φτιάξω,αλλά δυστυχώς ούτε υαλουρονικό,ούτε κολλαγόνο υπάρχει.Από πού τα αγοράσατε;
Και μια απορία ακόμη:όταν λέτε εκχύλισμα αλόης σε γλυκερίνη-δλδ σε ποια μορφή βάζετε την αλόη;
Ο χρήστης Natassa είπε…
Ισιδώρα ήθελα να γράψω ακριβώς τα ίδια με την Ελένη πλην του που βρήκες το υαλουρονικό οξύ.
Η ανάρτηση σου καταπληκτική!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
isidora, απολαυστικό πάλι το ποστ σας! χαίρεσαι να διαβάζεις και να μαθαίνεις, δε χαίρεσαι που δεν έχεις όλες τις πρώτες ύλες. Και το σαπούνι μαστίχας μου έκανε κούκου, μυρίζει μαστίχα ή χάνει τη μυρωδιά του;
Ο χρήστης kiki είπε…
Θα συμφωνήσω με τις κυρίες! Εντυπωσιακό αλλά θα το κοιτώ μόνο :-)
Ο χρήστης Isidora είπε…
Χαίρομαι που σας άρεσαν τα σκευάσματα, αχρείαστα να'ναι... :)
Το collagen + υαλουρονικό τζελ τα ψώνισα από behawe, μεσω ιντερνετ, αλλά νομίζω πως με λίγο surfing θα βρείτε και στην Ελλάδα. Θα ψάξω κι εγώ το βραδάκι.
Το εκχύλισμα αλόης σε γλυκερίνη, το αγόρασα έτοιμο από την ίδια εταιρία, όπως και το φιαλίδιο με τις μιξαρισμένες vit Α,Ε,C.
Στο σαπούνι ελαιολάδου-σιτελαίου που έιναι πραγματικά πολύ απαλό στη χρήση, δεν έβαλα καθόλου αιθέρια και τα πρόσθετα (έβαλα και λίγο μέλι)δίνουν μια πολύ λεπτή natural "γλυκιά" οσμή. Κρίμα που δεν μπορούμε να μυρίσουμε από τον υπολογιστή...
Ο χρήστης Starbuck είπε…
χεχε, απαντήθηκαν ήδη οι ερωτήσεις μου!
Πολυυυυ ενδιαφέροντα φαίνονται όλα αυτά Ισιδώρα.. Τι να πρωτοκάνω η έρμη?!
Heart, απο το στόμα μου το πήρατε! Και μένα μου έκανε κουκου το σαπουνάκι μαστίχας!
Ο χρήστης Isidora είπε…
Star :)
Αν δεν έχει τέτοιες ανάγκες το δέρμα σας, θα ήταν υπερβολικό να το φτιάξετε.(Καλά, ίσως για καμιά φορά σαν μασκούλα να ειναι ο.κ.) Η γνώμη μου είναι πως η καλή ενυδάτωση είναι πιο σημαντική από όλα και το πόσο νερό καταναλώνουμε στη διάρκεια της μέρας είναι συναφές της εσωτερικής υγρασίας της επιδερμίδας μας. Μακάρι να είχα αυτην την καλή συνήθεια και η ίδια,αλλά...
Το σαπουνάκι δε, επειδή τα τσεκάρω σε διάφορες χρήσεις, είναι καλό και στο πρόσωπο και στα μαλλιά μου. :)
Ο χρήστης Isidora είπε…
Κολλαγόνο από φύκια θα βρείτε και στο newdirectionuk.com, αλλά υαλουρονικό δε βρίσκω αλλού προς το παρόν
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
πόσο μου αρέσουν αυτά τα χορταστικά σας ποστ Isidora, η χαρά της μάγισσας :)

Τη λοσιον θα τη φτιάξω οπωσδηπότως, love it!

Υαλουρανικό οξύ υπάρχει και στο γνωστό μας κατάστημα στη Γερανίου, μη με ρωτήσετε για την ποιότητα πλιζ..

Και το σαπούνι θαυμα είναι, αλλά κόρες, αν δεν μπει άρωμα ή αιθέριο (που ειναι κι ακριβο της μαστιχας) μην περιμένετε ευωδιές που τρυπούν τη μύτη...

ΥΓ: μάζεψα τσουκνίδες, χεχε :)
Ο χρήστης Isidora είπε…
Θα είστε natural petite - witch, για να μην χρειάζεστε τα κολαζενια τα οξέα και τα φορτωμένα μπιχλιμπιδια... Τα ποστ μου, δεν ξέρω γιατί,βγάινουν σε υπερδιπλη κουβέρτα, c' est vrais, όπως αλήθεια είναι και το ότι η μυρωδιά του σάπωνα είναι πολύ πολύ λάιτ. Καλά μαγειρέματα με τις τσουκνίδες. Σήμερα βρέχει εδώ επιτέλους, μήπως ποτιστεί καμια αγριάδα στους αγρους. :)
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Χμ.. μάλλον έχετε δίκιο Isidora, δεν έχει και τόση ανάγκη η επιδερμίδα μου..
Αν βάλεις μαστίχα σε σκόνη μέσα στο σαπουνάκι δεν θα μυρίζει λέτε??? Ή και μικρούτσικα κομματάκια αφού σαπωνοποιηθεί???
Dear witch που βρήκατε τσουκνίδες????! Εγώ που όργωσα τους αγρούς την Κυριακή μπας και βρω καμιά τσουκνίδα τίποτα! Χτες όμως ευχήθηκα για βροχή και έγινε της μουρλής στην Αθήνα! Ναι, ναι, εγώ έφταιγα!
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
out οf Attica, όπως λέμε out of Africa :)

ΥΓ ναι,ναι, ειμαι petite, πολυ petite,
ειμαι μια μικρη witch
τοσο δα petiteουτσικη!
Ο χρήστης Isidora είπε…
Star βροχοποιέ, που κάνετε κρυφές σαμανιστικές τελετές και έπιασε και ψιλοβρέχει, κι εγώ τα υλικά τα ψώνισα για να ευχαριστήσω την μάδερ, άσχετο που την ίδια μέρα που της την έφτιαξα, ψώνισε από μια dealer φίλη της 2 κρέμες ότι ναναι,της Α..n. για να μην την κακοκαρδίσει ταχαμου- δήθεν. Παντως το δειγματάκι που κράτησα θα το βάζω μια φορά στις δυο βδομάδες σαν μάσκα, μέχρι να τελειώσει. Την κοπανισμένη μαστίχα την έβαλα στο τέλος, με τη βρώμη, το μέλι, το σιτέλαιο και την πρόπολη, όμως η μυρωδιά δεν είναι καθόλου έντονη, παρολαυτα πολύ ευχάριστη.
Mon petiteούτσικη witch, εσείς και να μεγαλώσετε, πάλι μπουμπούκι θα είστε με τα φίλτρα που γνωρίζετε...
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
Isidora, πέστε τα cherie, αυτό με το μπεμπούκι τα μάλλα μου άρεσε :)

Star,
ξεχασα να σας πω πως αν βάλετε κομματάκια μαστιχας στο σαπούνι θα κάνετε το δερματάκι σας σαγρέ...
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Μα τι χαζοβιόλα είμαι! Φυσικά, θα είναι και scrub μαζί με σαπούνι!
Ώστε εκτός Αττικής,ε? Χμ! Μόνο έτσι θα γίνει η δουλειά μου, μου φαίνεται!
Θα μπορούσα και εγώ τότε να το κάνω, και να το έχω μασκούλα! Ευχαριστώ!
Ο χρήστης Isidora είπε…
Witch των ναρκισσων, οι μαγισσες με τα ξόρκια σας μπορείτε να κάνετε τα ακατανόμαστα. Το πάγωμα του χρόνου θα φοβόσασταν?
:)
Ο χρήστης Isidora είπε…
Starbuck, μαγειρέψτε το, είναι νόστιμο...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ