Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρώτη επίσκεψη!!


Καλοι μου φιλοι, ευχαριστω για την προσκληση σας στο μπλοκοσπιτο σας.
Για να μην μπω με άδεια χερια έφερα λιγα λουλουδια, ετσι για το καλο!!!!

Με βρήκατε σε μια στιγμη δυσκολη αλλά σας υποσχομαι πως συντομα θα πω και εγω τις αποψεις μου για οτι ξερω.

Ειμαι μια μητερα δυο παιδιων,σύζυγος και νοικοκυρα
που μοιραζω τον χρονο μου αναμεσα σε αυτους που αγαπαω, στο πλεξιμο που ειναι η μεγαλη αδυναμια μου και στο blog μου
που εφτιαξα με αφορμη την λαχταρα μου να μοιραστω την μεγαλη μου αγαπη: το πλεξιμο.

Σχόλια

Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
καλώς όρισες πουαντερί! αναμένουμε τις κρεασιον σου :)
Ο χρήστης faraona είπε…
πουαντερι μου
καλωσορισες κι απο δω κοπελα μου.
Ευχαριστουμε και για τα λουλουδια ευγενικο κοριτσι!
Καλη αρχη
Ο χρήστης heart n soul είπε…
περάστε, περάστε, καθίστε, τι θα σας τρατάρουμε; μια μάσκα; ένα σκραμπ;:))
Ο χρήστης πουαντερι είπε…
@faraona:
παντα με τον καλο το λογο εσυ....
Ο χρήστης πουαντερι είπε…
@heart n soul:
μαλλον ενα σκραμπ θα το προτιμουσα γιατι εδω που τα λεμε ενας βαθύς καθαρισμος μου χρειάζεται.
Ο χρήστης πουαντερι είπε…
@witch of daffodils:
Καλώς σας βρηκα και εσας.
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
να καλως ορισω και γω το καινουριο σας μέλος :)))

καλώς τη, καλώς τη και με το δεξί :))
Ο χρήστης eleni είπε…
Πουαντερί,καλώς ήρθες!
Ευκαιρία να δούμε τις δημιουργίες σου,αλλά να μας δώσεις και τις συμβουλές σου.

Πριν αρκετά χρόνια,έπλεκα για όλους μας-για τις λεπτομέρειες ρωτούσα και μάθαινα.Άντε καιρός να ξαναρχίσουμε,να δούμε τι θα πρωτοφτιάξω.

Mε τις δουλειές άργησα να ανακαλύψω τον ερχομό σου.
Ο χρήστης Εύα είπε…
καλως ορισες πουαντερι.εγω μεγαλωσα σε σπιτι οπου το πλεξιμο και το κεντημα ηταν θρησκεια κι η αληθεια ειναι οτι μου εχει λειψει η εικονα της μαμας που πλεκει...καλως σε βρηκαμε λοιπον.
Ο χρήστης kiki είπε…
Καλώς την πουαντερί. Κι εγώ έχω πλέξει δεκάδες πράγματα. Ώρα είναι να ξαναπιάσω τις βελόνες. Μετά θα θέλω το 24ωρο να γίνει 48ωρο, μόνο για τα χόμπυ μου! Είδες τι κάνουν οι κακές παρέες; :-)))
Περιμένουμε τις ιδέες σου!
Ο χρήστης Natassa είπε…
καλώς ήλθες! συχνά πυκνά επισκέπτομαι το Blog σου! χαίρομαι πολύ που θα είσαι κοντά μας!
Ο χρήστης eleni είπε…
Πουαντερί,άσχετο με το καλοσόρισμα:λίγο πιο πάνω από το Πήλι και τον Αγιο Ιωάννη μένω,στην Αγία Άννα.Κρίμα που δεν ήρθατε,είναι σαφώς καλύτερα(ε!άμα δε φημίσουμε το σπίτι μας).Ίσως κάποια άλλη φορά.
Ο χρήστης πουαντερι είπε…
Κοριτσια σας ευχαριστω ολες σας για τα καλα σας λογια.....

ΚΙΚΙ σου το ειπα εγω πως στο τελος θα στο κολλησω το μικροβιο, οσο για σενα βρε Ελενη μου γελασα με το παίνεμα που εκανες στα μερη σου..

Μολις γινει καλα ο πατερας μου και βγει απο το νοσοκομειο θα σας βαλω τις πρωτες οδηγιες για το πλεξιμο.
Ετσι για να ξεκινησουμε και μαλιστα οσες μενουμε κοντα λεω να συναντηθούμε και για καφε να τα πουμε απο κοντα.
Ο χρήστης eleni είπε…
Πουαντερί κατ΄αρχάς περαστικά στον πατέρα σου.Να σου πω πως αυτά τα μέρη έγιναν ο τόπος μας 26 χρόνια πριν(πιο πολλά ζούμε εδώ απ΄ότι στο χωριό μας) και δεν είναι περιαυτολογία,είναι πράγματικά όμορφα.
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Καλώς μας ήρθατε! Καλώς τη! Και τι ωραία ιδέα για το άρωμα του σπιτιού! Θα δοκιμαστεί το ΣΚ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ