Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αρωματική μονοχρωμία

Αχ, δίψασα μετά τόση έρημο! Άρχισα να σκέφτομαι πράσινο, και κατέληξα σε πράσινους χυμούς, δυο από τους αγαπημένους μου, έχουν υπέροχο λεπτό άρωμα και πολύ φρέσκια γεύση. Για ένα άτομο:
Πεπόνι-αγγούρι
-1/2 πεπόνι
-1/2 αγγούρι (αν είναι ΒΙΟ αφήστε και τη φλούδα)
-1 φύλλο δυόσμο ή βασιλικό (προαιρετικά)
Μήλο-ακτινίδιο
-1 πράσινο μήλο
-1 ακτινίδιο
- λίγο ξύσμα μοσχολέμονου (προαιρετικά)
Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε αποχυμωτή, ή το στικ μπλέντερ και λίγο νερό ή κρύο πράσινο τσάι. Εις υγείαν!

Σχόλια

Ο χρήστης eleni είπε…
Heart
δροσιστικοί οι χυμοί για τις μεγάλες ζέστες.
Πεπόνι χυμό δεν έχω κάνει.Μ΄αρέσει το πεπόνι,όπως και το καρπούζι,αλλά ξέρεις πώς το τρώω;με τυρί φέτα(τρελαίνομαι και για τα δυο).
Ο χρήστης Unknown είπε…
Heart τώρα είναι ότι πρέπει αυτός ο χυμός!
Το ακτινίδιο πάντως επειδή το έχω δοκιμάσει είναι καταληκτικό!
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
heart τι ωραία ιδέα :))
με πράσινο παγωμένο τσαγάκι :))
Ο χρήστης kiki είπε…
Αχ δροσίστηκα!
Ο χρήστης faraona είπε…
Πωπω!!!Αυτο κι αν ειναι δροσια!
Ο χρήστης tdjm είπε…
Axxxxxxxxxx πολύ ωραία ιδέα!!!
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
καλά, ειδικά ο πρώτος πρασινοχυμός είναι τέλειος,
α γουιλ ντου ιτ!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
καλημέρα δροσισμένες!:)
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Πω,πω!... Τι απίθανα πράγματα έχετε βάλει όλο αυτό τον καιρό, όλες! Μπράβο! Είστε απίθανες... Θα ξεκινήσω σιγα-σιγα να τα κάνω όλα!
Ο χρήστης Juanita La Quejica είπε…
Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να συνδυάσω πεπόνι με αγγούρι. Θα το δοκιμάσω και θα σου πω εντυπώσεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ