Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλόννησος

Tα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής, απρόσμενα, βρέθηκα να ετοιμάζω βαλίτσες. Δεν είχα ιδέα πως ετοιμαζόμουν για μια βόλτα στον Παράδεισο..







Σχόλια

Ο χρήστης eleni είπε…
Mάγισσα γειά σου
ξέρεις,βρίσκεσαι ακριβώς απέναντί μου,το νησί αχνοφαίνεται από την παραλία μας(η Σκόπελος είναι περισσότερο ορατή).Όμως δεν έχω πάει ποτέ.

Να περάσεις καλά και να ξεκουραστείς.
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Μάγισσα, σας καταλαβαίνω απόλυτα! Έχω πάει 2 φορές στην Αλόννησο και πραγματικά ακριβώς αυτό ένιωσα και εγώ! Ο παράδεισος ο ίδιος! Να φάτε στριφτή τυρόπιτα! Την φτιάχνουν καταπληκτική και να πάτε στην χώρα απόγευμα για περπάτημα, είναι ονειρεμένη..
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Α, επίσης να πάτε και στο μουσείο με τις φώκιες στο λιμάνι. Έχει έναν σκελετό φώκιας που είναι εντυπωσιακά παρόμοιος με τον ανθρώπινο!..
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Αμαν τι μας κάνατε μεσημεριάτικα με τις φωτογραφίες.... και εγώ είμαι στην Αθήνα και γράφω εργασία...
Ααααααααααααχ!!!!
Ο χρήστης kiki είπε…
Wwwww kalwsirthateeeee.... Teleio deixnei to meros!
Ο χρήστης Natassa είπε…
..... μμμμ Σποράδες ...σιγα το πράγμα .....

λοιπόν, ας αφήσω τα ξινά, επειδή εγώ απο ότι φαίνεται, δεν πρόκειται να πάω πουθενά, και ας παραδεχθώ ότι στην παραλία της τελευταίας φώτο θα ήθελα να ήμουν αυτή την στιγμή.... και μετά το μπάνιο θα έβαζα και το καινούριο μου aftersun....

πολύ πράσινο έχει εκεί ε? ουφ ουφ ουφ ....
σνιφ ........
αντε και στην επόμενη απόδραση με το καλό!!!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
ώστε έτσι 'ξηγιέστε! μά'στα! πάντα τέτοια απροσδόκητα να 'χετε!:)
Ο χρήστης Isida είπε…
Καλά να περάσετε αγαπητή!
Ο χρήστης elie είπε…
Τα υπέροχα απρόσμενα!
Κι άλλες φωτό παρακαλώ...
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
΄γειά σας κόρες :)
δυστυχώς έχω ήδη επιστρέψει, την προηγούμενη εβδομάδα έλειπα...

Ελένη, έπρεπε να βγω να σας χαιρετίσω!

Σταρ, ένα όνειρο!

ντελι, ποιος σε πιάνει εσένα :)

νατάσσα, μερσί,
είπαμε όνειρο αλλά δεν το συγκριναμε με την παραμεθόριο :)
Σε συτη την παραλία έμενα...

heart, ναι, ετσι ξηγήθηκα, απροσδόκητα!

Ισιδα μερσί :)

elie, θα βάλω slide στα ελιξίρια.
Ο χρήστης heart n soul είπε…
μα..από αερόστατο τραβήξατε τις φωτογραφίες???
Ο χρήστης Natassa είπε…
ιιιιιιιιιι σ αυτή την παραλία ?
θέλω όνομα παραλίας πλιζ πλιζ πλιζ
μ αρέσει τρελλά η θάλασσα όταν έχει αυτό το χρώμα.... Αλόνησο δεν έχω πάει ποτέ αλλά στην Σκιάθο (όπου βρέθηκα και γω τότε έτσι απρογραμμάτιστα ) πέρασα ένα ονειρεμένο τριήμερο.
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
όχι, τις τράβηξα από τους πράσινους λόφους..

η παραλία λέγεται Αγ.Δημήτριος.
Δεν ξέρω κόρη μινωίτισσα, η Σκιαθος έχει/είχε φυσική ομορφια αλλά τώρα πια είναι το φουλ του μπετον. Δεν μου άρεσε. Αυτό το νησί είναι απείραχτο (ακόμη), κατα τη γνώμη μου, ωραιότερο κι απο την ωραια Σκοπελο.
Ο χρήστης Juanita La Quejica είπε…
Υπέροχες φωτογραφίες! Εύχομαι σύντομα και στις επόμενες όμορφες αποδράσεις.
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
Eυχαριστώ πολύ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ