Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Hands' spa

To ποστ το εμπνεύστηκα καθώς κοίταζα τα χέρια μου σήμερα το πρωί...Χρειάζονται άμεση στοργή και προδέρμ. Μια στοργή που να θέλει λίγο χρόνο και εύκολα υλικά. Οk, μου το υπόσχομαι, το βράδυ θα τους κάνω spa. Πρώτα ένα ευεργετικό και ήπιο scrub και κατόπιν θα τα αφήσω να μαλακώσουν σε ένα αρωματικό και θρεπτικό μίγμα.

ήπιο scrub για τα χέρια
~1 κ.σ. αλεύρι από καλαμπόκι ή λεπτό σιμιγδάλι
~1 κ.σ. μέλι
~1 κ.σ. χυμός λεμονιού

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και το scrub είναι έτοιμο. Κάνουμε μασάζ στα χέρια για 3-4 λεπτά και μετά τα ξεπλένουμε. Το αλεύρι θα κάνει ήπια απολέπιση, το μέλι ενυδατώνει και το λεμόνι λευκαίνει τα χέρια.

spa για τα χέρια

Τώρα θα αφήσουμε τα χέρια μας να ξεκουραστούν για 15 λεπτά σε ένα αρωματικό μίγμα. Θα χρειαστούμε:
~2 ποτήρια νερό
~1 ποτήρι γάλα ή 1/2 ποτήρι γάλα & 1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος
~2 κ.σ. ελαιόλαδο
~1/2 κ.σ. μέλι
~1/2 κ.γ. κανέλα

Ζεσταίνουμε ελαφρά τα τα παραπάνω υλικά. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μπόλ και αν θέλουμε προσθέτουμε και 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι. Ξεκουράζουμε τα χέρια μας και μετά από 15-20 λεπτά τα σκουπίζουμε. Ακολουθεί ενυδατική κρέμα.
Αttention! δεν κάνουμε δουλειές μετά, καθόμαστε αγέρωχες στον καναπέ και δίνουμε διαταγές στον κάθε δυστυχή που περνά από μπροστά μας :)

Σχόλια

Ο χρήστης Starbuck είπε…
Θαυμάσια! Θα το φτιάξω για την μαμά! (που παραπονιέται για τα χέρια της). Γιατί εγώ δεν πολυκάνω δουλειές σπιτιού... Μόνο τα απαραίτητα ωε γνήσια single!
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
αχχ, να σου πω τον πόνο μου, μηπως και μου βρεις τη λύση, μάγισσα μου;

λοιπόν, με τα χέρια μου έχω το εξης: πάντα, μα πάντα, μα πάντα βάζω κρέμα και ποτε δεν ειναι αφυδατωμένα, κανω και απολέπιση κι όλα τα σχετικά.

όμως, τα τελευταία τρία χρόνια, έχω έντονο πρόβλημα με τις παρωνυχίδες: βγαίνουν ακριβώς πάνω από τα νύχια (όχι στο πλάι) και εκτός του ότι ειναι ενοχλητικές ειναι και λίαν αντιαισθητικές!

ειναι πολλές, εξαιρετικά λεπτές και δεν τις αντέχω!!
όσο ενυδατωμένα χέρια και να έχω, αυτές εκεί!
(και γάντια για να κανω δουλειές, δεν υπάρχει περιπτωση να βάλω. άσε που έχω και τη λόξα να πλένω τα χερια μου 100 φορες μινιμουμ τη μέρα)

καμμιά προταση;
"σκλάβος σου για πάντα" που λεει κι ο Γερμανός, αν με βοήθησεις :)))
Ο χρήστης kiki είπε…
Κόρες όμορφες και περιποιημένες, σας φιλώ από Θεσσαλονίκη που βρίσκομαι από χτες. Θα τα πούμε από τη βάση μου αύριο βράδυ.
Φιλιά!
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
deliiiii :) φάε και κανένα τρίγωνο για μας! σμακ!


star, κόρη single, μιας και δεν λάνετε δουλειές, φτιάξτε μας κανένα ελιξίριο!


μαριλένα, έχεις δοκιμάσει το μασαζ με ελαιόλαδο? μαζί με αιθέριο λεβάντα-λιβάνι? αλλά΄θα πρέπει να το κάνεις καθημερινα..
θα κοτάξω και τη...βιβλιογραφία και θα σου πω :)
Ο χρήστης eleni είπε…
Μάγισσα,εξαιρετικό για τα χέρια μου,που τα ταλαιπωρώ,αφού δεν μπορώ τα γάντια στις δουλειές.
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
με ελαιόλαδο σκέτο μονο. και όχι καθημερινά.
θα δοκιμάσω, αναγκαστικά σκέτο, αλλά σε καθημερινή βάση.

έλαια, έχω υποσχεθεί στην Ελενη να κατεβούμε μαζί να ψωνίσουμε, οποτε μετά τις πανελληνιες και τις εξετάσεις, θα παρουμε το δρόμο απο το μακρινό Παγκράτι για το κέντρο.

ευχαριστώ πολύ που θα κοιτάξεις :))
Ο χρήστης eleni είπε…
Επειδή το γοργόν....ορίστε! έγινε η εφαρμογή του spa, αφού τα υλικά υπήρχαν στην κουζίνα.
Απίστευτη η απαλότητα,αλλά και η μυρωδιά της;Σου ΄ρχεται να τη φας.
Ο χρήστης Maria Tzirita είπε…
Η μαμά μου πάντα έβαζε στη χούφτα της λίγο ελαιόλαδο και ζάχαρη, έτριβε τα χέρια και τα δάχτυλά γύρω από τα νύχια καλά κι είχε (και έχει) καλύτερα χέρια κι απ'αυτές που κάνουν μανικιούρ συστηματικά! Δοκιμάστε το!
Ο χρήστης Μάγια είπε…
α! αυτό είναι εύκολο! θα το κάνω! :D
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
Maria Tzirita εγώ πάντως θα το δοκιμάσω και μάλιστα άμεσα: απόψε κιόλας!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
πω πω χλίδες! σπα αλά Κλεοπάτρα! μάγισσα τι είχατε πει για τη φυτοκερατίνη και τα νύχια? αν προσθέταμε λίγο θα έκανε?
Ο χρήστης Natassa είπε…
καλημέρα !
θαυμάσια! εύκολα!
αλλά αυτό που πραγματικά θα με κάνει να κάνω αυτή την περιποίηση ΣΗΜΕΡΑ κιόλας (αυτά που ήξερε καποιος τρίχρονος περί Λούνα παρκ να τα ξεχάσει παραυτα...) είναι, το ότι θα κάτσω στο καναπέ και θα δίνω εντολές σε όποιον περνά από μπροστά μου !

κατα τα άλλα και μέχρι να βρεθώ στην παραπάνω ευτυχή στιγμή, θέλω να σας πω ότι η παραμεθώριος απέκτησε αιθερια έλαια!! και θα γίνω και γω μια κοσμετο-ματζικα!!!
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
Eleni, και γω μισώ τα γάντια! Καλά δε σας φτάνει καμμιά, για πότε το φτιάξατε! είστε φοβερή :) καλό όμως ε? το έκανα και εγω χθες..

Μαρία, πραγματικά το ελαιόλαδο κάνει θαύματα!

μάγια πανέυκολο!

μαριλένα πάνω του :)

heart, ναι σιγά μην ανέφερα τη λέξη φυτοκερατίνη! αυτή διαλύεται με υπομονή στα έλαια σε θερμοκρασία 50-60 βαθμών. Ας το κάνετε σε λίγο ελαιόλαδο και ας προσθέσετε μετά κάποιο πολυτελές λάδι από τα καινούργια σας. Μιλάμε για μικρες ποσότητες σε όλα, οκ? μετά βάλτε τα αιθερια και κάντε μασαζ. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και στη βάση των ελαίων για μια θρεπτική κρεμα.

natassa, πρωτα θα πάτε λουνα παρκ και μετά θα κάνετε μποτε, συντάσσομαι με τον τρίχρονο! μετά θα δίνετε όσες διαταγές θέτε.
ole, ole η παραμεθόριος! ποιος σας πιάνει τώρα :)
Ο χρήστης heart n soul είπε…
καινούρια κοσκινάκια μου και πού να σας κρεμάσω!:) η προχώ!
Δηλ. αν κατάλαβα καλά, να ζεστάνω τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο της συνταγής και να προσθέσω μερικές σταγόνες φ/κ (πόσες?) Και η συμβουλή για θρεπτική κρέμα, εννοείτε για χέρια/μαλλιά μόνο ή πάσης φύσης?
ΥΓ θέλω κι εγώ λουναπαρκ!
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
α, την έχετε σε υγρή μορφή? γιατί η δικη μου είναι σκόνη!
τόσο το καλύτερο heart, μη ζεστάνετε τίποτα!, σε είνα μικρο μπουκαλάκι, ίσως σε κάποιο που περίσσεψε από αιθέριο, βάλτε 15 σταγόνες φυτοαπαυτή, 20 σταγόνες ακριβά λάδια, 15 σταγόνες αιθέρια και γεμίστε το με ελαιόλαδο. Ακολουθεί μασαζ.

Μπορεί να είναι και γενικού ενδιαφέροντος μιας και είναι πρωτεινες από σιτάρι. Σκεφτείτε τι θέτε και γράψτε μου :)
Ο χρήστης heart n soul είπε…
Je vous adore! οκ, έχω τώρα λαδάκι μασάζ για τα χέρι/νύχια!:) κάτι για τα ξηρότατα μαλλάκια μου θα ήθελα τώρα άγιε βασίλη...
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
Ρίξτε μια ματιά στο karite rose στα ελιξίρια, δεν θυμάμαι τι ακριβώς περιεχει για λόγους που σας εξηγώ με mail :)) και αν δεν τα έχετε όλα το προσαρμόζουμε.
Ο χρήστης heart n soul είπε…
σας πρόλαβα! την καριτέ α λα ροζ κατέγραψα προ ολίγου! θα την κάνω με κερί αντί στεατικού, που δεν έχω ακόμα, όλα τ'άλλα, οκ:) Μετά την bee honey αλλά δεν έχω βόρακα, προσαρμόζεται ή να περιμένω να αποκτήσω?
Ο χρήστης Natassa είπε…
το περίμενα ότι θα έπαιρνες το μέρος του τρίχρονου :), αλλά ο τρίχρονος αποφάσισε να παίξει με τα χώματα με τους γείτονες του, και το μποτε αναβλήθηκε για την Κυριακή :)
Ο χρήστης kiki είπε…
Λοιπόν αυτό το σκραμπ μ' αρέσει πολυ για τα χέρια γιατί είναι εύκολο!
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
heart, προσαρμόζεται, ναι.

natassa, πάντοτε συμπαρίσταμαι στους συνομιλίκους μου :))

deli, να το κάνετε ντίαρ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ