Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Pour Lui*

*όπου lui=εκείνος

Επειτα απο μακροχρόνιες ενδοσκοπικές περιπλανήσεις, ατελείωτες ώρες παρατήρησης του κόσμου τούτου καθώς και εξαντλητικές συζητήσεις σε γυναικεία "καφενεία", κατέληξα στα εξής συμπεράσματα:

Συμπέρασμα Α- Δύο είναι τα πράγματα που χωρίζουν τη γυναικεία φύση απο την τελειότητα...
Το ένα είναι οι ορμόνες (και δεν νομίζω πως χρειάζεται παραπάνω ανάλυση!)
Το δεύτερο είναι *εκείνος*

Με τον όρο *εκείνος* αναφέρομαι βέβαια στο άλλο φύλο, με το οποίο άρρηκτα συνδεδεμένη είναι η ζώη κάθε γυναίκας. Αν βάλουμε μια παρένθεση και προσπαθήσουμε να τους βάλουμε όλους μέσα, σίγουρα δε θα χωρέσουν...πχ (ο πατέρας, ο αδελφός, ο νηπιακός έρωτας, ο δάσκαλος, εκείνος που θέλαμε και δεν, εκείνος που μας ήθελε και δεν, το αφεντικό, ο γείτονας, ο συνάδελφος, εκείνος που μας έκανε μανάδες, ο διερχόμενος, ο σύντροφος, ο μέντορας, ο γιός...και...και)

Ολοι αυτοί οι *εκείνοι* λοιπόν είναι που συνοδεύουν τη ζωή μας κάνοντάς μας ευάλωτες ο καθένας τους για άλλους λόγους (εσείς ξέρετε..)

Συμπέρασμα Β- Δεν υπάρχει συνεννόηση!!!! Ακόμη και στις ευνοϊκότερες των συνθηκών, κάτι χάνεται στη μετάφραση..
π.χ *εκείνος* δε θα καταλάβει ποτέ γιατί αλλοιώνεται το ηχόχρωμα της φωνής μας, κοκκινίζει το δεξί μάτι και παρουσιάζεται ένα αδιαόρατο τικ παρέα με ελαφρύ στράβωμα στο κάτω χείλος, όταν αντικρύζουμε το μπάνιο ΑΦΟΥ έχει κάνει ντους! Για μας πάλι παραμένει μυστήριο, που η λύση του χάνεται στα βάθη των αιώνων, η τεχνική που έχει χρησιμοποιήσει για να κρατήσει έτσι το τηλέφωνο...ώστε να φτάσει στο προφανές αποτέλεσμα!

Καταθέτοντας λοιπόν τα συμπεράσματά μου, καταθέτω και μια συνταγή...απλή και αντρική (κρέμα ημέρας/ξυρίσματος 50ml)

  • 8,5ml σησαμέλαιο με εκχύλισμα βανίλιας
  • 1ml καριτέ
  • 3,5ml e-wax
  • 22ml hydrosol αμαμελίδας
  • 1ml γλυκερίνη
  • 10ml αλόη
  • 2,5ml βάμμα βενζόης, χαμομηλιού & καλέντουλας
  • 10 σταγόνες εκχύλισμα σπόρων γκρεϊπφρουτ
  • 0,5ml βιταμίνη Ε
  • 0,5ml βιταμίνη Β5
  • 1ml αλλαντοϊνη
  • 13 σταγόνες βανίλια
  • 5 σταγόνες σανδαλόξυλo
  • 3 σταγόνες μαύρο πιπέρι (στο στόμα...)
Αφιερωμένη ...


Σχόλια

Ο χρήστης heart n soul είπε…
eliaaaa, Essex έχουμε και στην (ΝΑ) Αγγλία:Ρ Δε μου στέλνεις ένα ταϊντομάτικ καλύτερα; Γιατί όπου η βρωμιά και να κρυφτεί, το ταϊντομάτικ θα τη βρει.
Ο χρήστης Chrysar είπε…
Γεια σας,

παρακολουθω εδω και καιρο το μπλογκ το δικο σας και της "μαγγισης" και ενω εχω γραψει καποιες αποριες στα ελιξηρια, το μπλογκ προσωρινα ...υπολειτουργει... ελπιζω βεβαια να μη υπαρχει σοβαρος λογος για της απουσια της μαγγισης... Θα ηθελα να ρωτησω πως μπορει καποιος να προμηθευτει αλλαντοινη. εχετε καποια διευθυνση να μου προτεινετε?
το mail μου ειναι

ch.roustani@ymail.com

Θα παρακαλουσα οποια γνωριζει να μου στειλει αν μπορει καποιες σελιδες για αγορα αλλαντοινης καθως και για πορμηθεια πρωτων υλων όπως έλαια, αιθερια έλαια κτλ.. εχω βρει μια αγγλικη αλλα δε γνωριζω ακομη την ποιοτητα αν και δεν θα ειμαι ικανη να κρινω..
Ο χρήστης Chrysar είπε…
γεια σας!

Καταρχην θα ηθελα να χιλιοευχαρηστησω την sadigi για την αμεση απαντηση της σχετικα με την προμηθεια των πρωτων υλων. Επισης θα ηθελα να παρακαλεσω απο εσας που γνωριζετε για καποια καλη κρεμα για τους μαυρους κυκλους,και για κρεμες ματιών γενικα, εχω προσεξει οτι υπαρχουν ελαχιστες σχετικες συνταγες... να μας μαθετε και γι αυτες! τις ιδιαιτερες απαιτησεις τους κτλ

Ευχαριστω πολυ! :)
Ο χρήστης sadigi είπε…
chrysar

διάβασα στα κιτάπια πως οι μαύροι κύκλοι απαλύνουν με την ευφράνσια και την άρνικα
οπότε μπορείς να φτιάξεις κάτι τύπου τζελ με ξανθάν γκαμ(θα το βρεις σε μαγαζιά βιολογικών προιόντων)συνταγή θα βρεις στο μπιουτυ έλιξιρς της μαγίσσης
και με εκχύλισμα ή βάμμα των συγκεκριμένων βοτάνων μέσα στο τζελ

επίσης βοηθά ο καλός ύπνος με ένα ανατομικό μαξιλάρι, να αποφεύγεις το πολύ αλάτι, να κάνεις συχνά κομπρέσσες με φέτες ή χυμό αγγουριού,ή χαμομηλιού ή μαύρου
τσάγιού

είναι όμως και κατασκευαστικό το θέμα
αν το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι λεπτό και διάφανο ,διακρίνονται τα αιμοφόρα αγγεία που δίνουν την εντύπωση μωβ ή μπλε σκιών αυτό που λέμε μαύρους κύκλους δλδ
Ο χρήστης Chrysar είπε…
μα ποσο πιο γλυκια μπορει να ειναι μια sadigi??

εχω παρει το βιβλιο του hoffmann ειναι πολυ καλο, αλλα δεν τον απασχολουν δυστυχως "αισθητικες" ιδιοτητες των βοτανων...
ευχαριστω!!!
Ο χρήστης elia είπε…
Επισης η βιταμινη Κ και η κενταυρια...αν τη βρεις ομως(την Κ)..σφυρα μου!

p.s η sadigi ετσι κανει στις αρχες..μετα θα δεις που θα προσπαθει να σε παντρεψει πως γινεται! Βγαινει με αυτο το γλυκο του κουταλιου για τα συμπεθερια...ασε, τρομος!
Ο χρήστης sadigi είπε…
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ελια ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Θα σε φάω βρε,θα σε φάω μια μπουκιά θα σε κάνω
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ


chrysar μου ,σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και μην ακούς τις φημες των καλοθελητάδων

πάντως χρύσα μου είσαι πλάσμα ευγενέστατο και με πολύ καλές προθέσεις από ότι βλέπω
και άξια κοπέλλα που τα φτιάχνεις όλα με τα χεράκια σου
ελεύθερη είσαι καμάρι μου εσύ?
Ο χρήστης Chrysar είπε…
χαχαχαχα
δεν ξερω αν με συμφερει τελικα να πω ναι... :D

αν και παρεξήγησις! δεν φτιάχνω ακομη τιποτε.. δυστυχως... ειμαι στην προκαταρκτική φαση, μαθαίνω ακόμη...
Ο χρήστης sadigi είπε…
χρυσό μου πλάσμα
είμαι σίγουρη πως θα τα πας περίφημα και θα αρχίσεις γρήγορα και εσύ τις βοτανοαλχημείες

και ξέχνα τους γάμους και τα βαφτίσια

υπέροχα κορίτσια σαν εμας,στην πραγματικότητα, δε δεσμεύονται ποτέ
Ο χρήστης ΚουκουΒάγια είπε…
Α μπα?
Το λοιπόν εγώ έβγαλα απ'οξω την αμαμελίδα (την οποία και χρησιμοποίησα "αλλού") και στη θέση της έβαλα τσουκνίδα. Ναι ναι, αυτό το κνιδωειδές πράσινο, μαλλιαρό κλπ.

Με την πρώτη-και τελευταία-εφαρμογή είχαμε και τα πρώτα συμπτώματα ανδρικής υστερίας. Αρχισε να κοπανιέται δεξιά-αριστερά κι εγώ στο κούφωμα της πόρτας παρατηρούσα αμίλητη, καπνίζοντας, συγκεντρωμένη στο θέαμα.
Παρακαλούσε για βοήθεια.
Πλησίασα και του έδειξα τις ξυρισμένες του τρίχες που είχαν γίνει σαν ένα αραιό μουστάκι σε όοολο το μπάνιο.
Αρχισε τις φωνές για δήθεν απουσία κατανόησης και σθένους κι εγώ βουτάω τη λακ (XL με 250ml επιπλέον προϊον-μιλάμε για μεγάλο πράμα)και του την φέρνω στο κεφάλι.
Πεσμένος στα βρεγμένα πλακάκια, τα μέσα στις τρίχες διαφόρων σχημάτων και μηκών, σηκώνει αδύναμα το χέρι, ναυαγός έξω από την ντουζιέρα.
Τον λυπήθηκα διότι διαθέτουμε και ψυχή αμα θέλουμε.
Παίρνω την αμαμελίδα (που είχε μείνει καβάτζα-είπαμε χρησιμοποίησα τσουκνίδα), κάνω κομπρέσα και του σταματώ την αιμορραγία με πολύ καμάρι.

Ήλπιζα σε φοβερά αποτελέσματα!
Ποιός Θανάσης?
Αποτέλεσμα υπήρξε αλλά όχι αυτό που είχα στο μυαλό μου.
Εχει να ξυριστεί ενα μήνα και προβλέπω τη γενειάδα να γίνεται σαν του Οσίου Έφραίμ.

Αναμένω για προϊόν φροντίδας γενειάδας όπως επίσης και τιπς για ότι πιο μοδάτο σε χτένισμα και κουπ της εν λόγω περιοχής.

Ευχαριστώ πολύ.
Κούκου
Ο χρήστης Μαρίνα είπε…
Καλησπέρα σε όλους

Μπορεί κανείς να με κατατοπίσει σχετικά με την διαδικασία που ακολουθούμε για να φτιάξουμε το εν λόγω after shave;
Φαντάζομαι ότι το carite είναι ο σταθεροποιητής. Με τα υπόλοιπα έχω μπερδευτεί λιγάκι ως προς το σε ποια φάση της παρασκευής μπαίνει το καθένα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ