Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αρωματικά άλατα μπάνιου

Ω ναι! Τα έφτιαξα. Και τώρα περιμένουν να τα χαρίσω! Γιατί; Καλές μου φίλες, το να κάνεις μπάνιο σε μπανιέρα στη Ζάκυνθο, είναι μια ουτοπία. Αφενός μεν το νερό δεν είναι πεντακάθαρο και αν το κάνεις μετά θα θέλεις και μια επίσκεψη στο δερματολόγο ή γυναικολόγο, οπότε τα άλατα θα σου στοιχίσουν κάτι παραπάνω από 1-2 € (και λιγότερο) που στοίχισαν σ' εμένα. Από την άλλη, κι αν ακόμα ήταν το νερό πεντακάθαρο, εδώ υπάρχει έλλειψη νερού, οπότε κανείς δε διανοείται να κάνει μπάνιο με γεμάτη μπανιέρα.. Ντους και πολύ μας, που είναι και πιο υγιεινό. Αν δεν έχεις ζήσει σε μέρος που έχει πρόβλημα με το νερό, πιστέψτε με δεν το εκτιμάς. Μόνο όταν το ζήσεις το πιστεύεις και εκτιμάς πόσο πολύτιμο είναι το νεράκι. Έτσι, το σέβεσαι για να το έχεις. Αλλά ας μην επεκταθώ, γιατί θα με πιάσουν τα οικολογικά μου!
Έφτιαξα λοιπόν άλατα αρωματικά και θα τα χαρίσω. Μπορείτε να τα φτιάξετε ακόμα και για διακόσμηση στο μπάνιο.
Τι θέλουμε:
~Αλάτι χοντρό (ένα σακουλάκι είναι υπέρ αρκετό)
~1,5 κουτ. σούπας αποξηραμένη λεβάντα (ή ευκάλυπτος, καλέντουλα, χαμομήλι κλπ)
~4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (ή ανάλογα το φυτό που διαλέξατε)
Τι κάνουμε:
Μέτρησα πόσο αλάτι χρειάζομαι για ένα βαζάκι των 250-300 ml.
Σε ένα μπωλ ανακάτεψα το αλάτι με τη λεβάντα για να πάει παντού.
Μετά, έβαλα το ένα τέταρτο του αλατιού στο βάζο και πρόσθεσα μια σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας. Συνέχισα το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μίγμα του αλατιού.
Έτοιμο! Το έκλεισα, το στόλισα και τώρα περιμένει!
Ελπίζω να μην ξεχαστώ και το βάλω σε κανένα ψητό! :-)))

Update: Μετά τις συμβουλές της μάγισσας, έφτιαξα και άλατα με μέντα αποξηραμένη και αιθέριο έλαιο μέντας (το οποίο μύριζε υπέροχα ομολογώ).

Update2: Για αρωματικό αλάτι φαγητού, πάμε μια βόλτα εδώ.

Σχόλια

Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
εύγε deli!

για να μη το βάλεις στο ψητό- που δε θα πάθεις και τίποτα- μποτεις να το χρωματίσεις με χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Ακόμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις δια ποδόλουτρον ντιαρ, για να μη παραπονιέσαι :)
Ο χρήστης eleni είπε…
Deli,τι καλά που υπάρχει και η Μάγισσα για εναλλακτικές χρήσεις.
Το πρόβλημα του νερού προέκυψε στην παραλία μας από πέρυσι,ευτυχώς,όλοι έχουμε πηγάδι για μπάνιο.
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
ναι, ναι, τι καλά που υπάρχω :)
Ο χρήστης eleni είπε…
Μας κοροϊδεύετε;Αφού βρισκόμαστε σε αρχικό στάδιο,εγώ έχω και κάποια ηλικία...ε ξεχνάω λίγο.
Πάντως το ευχαριστώ νομίζω πως είναι λίγο που με ανέχεστε.
Ειλικρινά δε θέλω να σας γίνομαι βάρος,αλλά...θέλω να μάθω κιόλας.
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
Ελένη, όχι δεν κοροϊδέυω απλά αυτοαξιολογούμαι :))

Ε, όχι και βάρος! ποτέ δε θα σκεφτόμουν κάτι τέτοιο..
Είστε μια ευγενεστάτη κόρη και η παρέα σας είναι χαρά μας. Αφήστε που μου φαίνεται ότι έχετε ήδη εισέλθει στην κατηγορία "εμπειρη καλλυντικατζου" :)

Προσεχώς σας ετοιμάζω εκπληξη στο μπλογκ μου (είχε κόψει χαρτι προτεραιότητας η heart), που θα σας κάνει να ζηλέψετε!
Ο χρήστης kiki είπε…
Μαγισσούλα θενκς! Ως τώρα έβαφα ζάχαρη με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τώρα ήρθε η ώρα να βάψω και αλάτι!

Ελένη, εδώ υπάρχει μόνιμα! Ναι! Ευτυχώς που υοάρχει κι αυτλη γιατί εδώ δηλώνω ανίδεη! Κι εγώ στο τελευταίο θρανίο είμαι. Έρχεσαι;

Περιμένυμε την έκπληξη μανδάμ μάγισσα!
Ο χρήστης faraona είπε…
Yπεροχο,ευκολο και λατρεμενο!
Ευγε Κορη!


φιλιααα!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
δύο σε ένα, και για το ψητό και για ποδόλουτρο, άκρως aromacooking, ολέ! ωραία δωράκια κάνετε, όνειρα:)
Ο χρήστης kiki είπε…
Φαραόνα μερσί!

Χαρτ καλέ δεν είναι για ψητό!!! χαχαχα!
Μερσί!
Ο χρήστης eleni είπε…
Κορίτσια,ναι έχω γίνει καλλυντικατζού,έχω σωστή καθοδήγηση.
Ετοιμάζω τώρα όσα θα χρειαστώ το καλοκαίρι, να μην κουβαλήσω όλα τα υλικά στην παραλία,γιατί πρέπει να πάρω και τα σύνεργα ζωγραφικής και θα έχουμε γκρίνιες.
Ο χρήστης kiki είπε…
Εγώ δηλώνω πανευτυχής. Χτες αγόρασα θερμόμετρα, τζελ αλόης, βιταμίνη Ε, λεκιθίνη και τώρα έχω τα υλικά για σαπούνια κλπ. Οπότε, περνάω στο προτελευταίο θρανίο, χεχε!

Ελένη να ζωγραφίσεις και να μας τα δείξεις!
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
ωωωωω, συμμερίζομαι την ευτυχία σας :)

Ελένη, μια με τα μύρτιλλα, μια με βαλσαμόχορτα, μια με τις θάλασσες και τις ζωγραφικές, μας έχετε φέρει στον προθάλαμο του ψαχαναλυτή, έλεος, ψυχή έχουμε..
Ο χρήστης eleni είπε…
Τι να κάνω Μάγισσά μου,τα παιδιά μεγάλωσαν και πρέπει να καλύπτω το χρόνο μου.Επιλέγω αυτά που μ΄ευχαριστούν.
Ο τόπος έχει κιτρινίσει απ΄το βαλσαμόχορτο,αλλά υποψιάζομαι ότι εδώ πρέπει να υπάρχουν πολλά βότανα.Πρέπει να βγω με φωτογραφίες να ψάχνω.
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
Ωραία, αλήθεια ε? έχει κι' άλλα..
Μακάρι να μπορούσα να σας συνοδεύσω σε μια βόλτα σας..Μπορείτε να μαζέψετε κάποια και μετά στο σπίτι να ψάχνετε να βρείτε.

Αν τύχει και φωτογραφήσετε κάποια, κάντε ποστάκι πλιζ.

ΥΓ όχι που μου λεει η deli πως η Ζάκυνθος δεν έχει βότανα..
Ο χρήστης Isida είπε…
oneiromageiremata ωραίες δημιουργίες!
Ο χρήστης eleni είπε…
Μάγισσα, όταν πάρω μηχανή,θα γίνει.Δεν είμαι και λάτρης της φωτογραφίας(να βλέπω καλά είναι).Λες να κολλήσω και μ΄άλλη δραστηριότητα;
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
yes, i do :)
Ο χρήστης kiki είπε…
Μωρέ βότανα υπάρχουν εδώ. Εγώ δεν ξέρω να τα ξεχωρίζω. Βαλσαμόχορτο όμως δεν ξέρω αν υπάρχει.

Ελένη να έρθω να φωτογραφίζω εγώ; :-)

Ίσιδα, ευχαριστώ!
Ο χρήστης eleni είπε…
Ναι,ναι Deli,να έρθετε,είστε ειδική σ΄αυτό.
Εδώ δεν υπάρχει κάποιος να συμμερίζεται τα ενδιαφέρντά μου,με άλλα ασχολούνται.
Ο χρήστης kiki είπε…
Χα! Μόλις εξασφάλισα πρόταση για ταξίδι! Χεχε!
Ελένη!Τι ευγενική ψυχή! Μακάρι να ήμουν πιο κοντά να φωτογράφιζα κι εκεί το κατιτίς μου! Άσε που δεν έχω έρθει ποτέ στα μερη σου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ