Γεια σας είμαι η Έμμυ, 19 ετών και σπουδάζω διαιτολογία. Δουλεύω επίσης παρτ τάιμ σε ένα εργαστήριο βιολογικών καλλυντικών και έχω μάθει πολλά. Σήμερα όμως θα σας μιλήσω για διατροφή γιατί όσο να ναι το γνωρίζω καλύτερα το αντικείμενο.
Αρχίζουμε από το ότι μέχρι το καλοκαίρι έχουμε πολύ καιρό για να κάνουμε το σώμα μας όπως θέλουμε, ανάλογα με το σωματότυπο μας. Το δεύτερο που πρέπει να ξέρουμε είναι πως κανείς δεν έγινε κορμάρα τρώγοντας ότι και όσο θέλει. Μην πιστεύετε ανάλογες ιστορίες και μη νιώθετε άσχημα. Δεν υπάχει μαγικός μεταβολισμός. Για να αδυνατίσει κάποιος πάει να πει ότι έχει αρνητικό ισοζύγιο θερμίδων. Παίρνει λιγότερες θερμίδες δλδ από όσες καίει. Οπότε συμπερασματικά χρειάζεται προσπάθεια.
Το άλλο που θέλω να τονίσω είναι ότι σημασία δεν έχει να είμαστε απλά λίγα κιλά, αλλά το ποσοστό λίπους στο σώμα μας. Υπάρχουν κοπέλες με λίγα κιλά που έχουν κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος.
Για να πετύχουμε χαμηλό ποσσοστό λιπους και σφιχτό σώμα υπάρχει μόνο ένας τρόπος: η καλή διατροφή και η γυμναστική.
Λέμε ΝΑΙ στα: φρούτα, λαχανικά, άσπρο κρέας από κοτόπουλο ή ψάρι, ελαιόλαδο, λινέλαιο, cottage cheese, κατσικίσιο γιαούρτι και κεφίρ, καστανό ρύζι, πατάτα(όχι τηγανιτή) και σιτάρι βρασμένο(ναι αυτό σαν τα κόλυβα εννοούμεJ) και τα μικρά συχνά γεύματα.
Λέμε ΟΧΙ: στο κρέας με λίπος, φαστ φουντ, αλκοόλ, γλυκά, ολόπαχα γαλακτοκομικά, ψωμιά και γενικώς τις μεγάλες ποσότητες.
Επίσης περπατάμε πολύ και κάνουμε και κάποια άσκηση με αντιστάσεις(βάρη και όργανα). Στην αρχή όσο αντέχουμε και σιγά σιγά ανεβάζουμε τους ρυθμούς
Πίνουμε πολύ νερό, κατά προτίμηση φιλτραρισμένο. Υπάρχουν κάτι κανάτες που το φιλτράρουν και είναι σχετικά οικονομικές.
Τώρα όσο αφορά τις κρέμες για κυτταρίτιδα προσωπικά δεν τις πιστεύω. Επίσης αν κάνεις όλα τα παραπάνω, σίγουρα δεν χρειάζεσαι κρέμα, αλλά το μικρότερο μπικίνι που κυκλοφορεί στην αγορά.
Καλή επιτυχία, το καλοκαίρι είναι μπροστά μας!
Σχόλια
για τα κιλά μιλάω συγκεκριμμένα, έχω 2 φίλες που τρώνε συνέχεια και πολύ και λαίμαργα και χωρίς γυμναστική είναι στα ίδια κιλά χρόνια τώρα!
θα ήθελα να σε ρωτήσω εμμούλα αν τα λαιτ προιόντα είναι πραγματι λάιτ
(ένα πουλάκι μου είπε πως μια κοινή φίλη μας έχεις βαλθεί να την κάνεις κορμάρα, ισχύει?
σαν διαιτολόγος σου λέω ότι αυτό δεν ισχύει. Οι φίλες σου ή τρώνε έτσι μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις ή γενικά προσλαμβάνουν λιγότερες θερμίδες από όσες καίνε.Είναι αδύνατο ένας τρίτος να ξέρει πόσο καταναλώνει κάποιος.
Ακόμα και να ίσχυε όμως, αυτό που σίγουρα είναι πραγματικότητα είναι πως η καλή διατροφή και η γυμναστική σε κάνουν να δείχνεις καλύτερα.
με τα λάιτ προιόντα υπάρχουν 2 θέματα. Πρώτο ότι σκεφτόμαστε ότι είναι λάιτ και καταναλώνουμε περισσότερο. Δεύτερο οτι συχνά η επεξεργασία τους τα καθιστά ανθυγιεινά.
Γενικά πάντως δεν υπάρχει ένας κανόνας, ανάλογα το προιόν.
Η κοινή μας φίλη είναι ήδη κουκλάρα(στο εργαστήριο έχει πολλές κατακτήσεις) αλλά θα την κάνω περισσότερο:)
Πολύ χρήσιμα όλα αυτά, ανυπομονουμε να μας πεις κι άλλα πολλά..
Τις πιο απλές οδηγίες μας έδωσες κι όμως τόσο δύσκολο να τις ακολουθήσει κανείς δυστυχώς, εκεί είναι το μυστικό όμως!
Πόσες θερμίδες άραγε πρέπει μαξιμουμ να καταναλώνει μια γυναίκα ημερησίως;
ευχαριστώ πολύ. Ουου όρεξη να έχετε και εγώ έχω πολλά να πω :)
καλώς σας βρήκα. Θέλει δύναμη και οργάνωση. Χωρίς προσπάθεια δεν γίνεται τίποτα. Δυστυχώς σχεδόν όλα τα έτοιμα φαγητά που κυκλοφορούν είναι ανθυγιεινά. Η πιο χρήσιμη συμβουλή που έχω να δώσω είναι ταπεράκι.
Η θερμιδική πρόσληψη εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αν θες στείλε μου στο μαιλ μου τα στοιχεία σου και θα σου πω
α ναι και κάτι συμφοιτητές μου τη θέλουν, που νομίζουν ότι είμαστε στην ίδια ηλικία.
Μα δεν είναι η καλύτερη διαφήμιση για τις κρέμες της;χαχα
Πολύ χρήσιμη και μια διαιτολόγος στη συντροφιά μας.
Οι συμβουλές σου τέλειες,άντε να ετοιμαζόμαστε για το καλοκαιράκι.
Πέντε γεύματα την ημέρα παίρνω,αλλά κάποια είναι γλυκάκια,δεν μπορώ ν΄αντισταθώ-ευτυχώς τα κιλά μου είναι μια χαρά,αλλά την κυτταρίτιδά μας την έχουμε,χρειάζεται προσπάθεια.
Φιλιά!
(και στο προηγουμενο σχόλιο εγώ ήμουνα αλλά είμαι σε ξένο πισί και το έστειλε από άλλο λογαριασμο)
καλώς σας βρήκα!
Κατά τη γνώμη μου καλό είναι να μη λέμε ποτέ 'θα κάνω γουρουνιά'. Δλδ και γλυκό ή σουβλάκι να θέλουμε να φάμε, ας φάμε από 1 και μετά συνεχίζουμε υγιεινά.
Τη φώτο την έβαλα γιατί αυτές οι fitness models όπως τις λένε, έχουν όντως φοβερά σώματα.Έχω δει τη διατροφή μιας τέτοιας. Προσωπικά δεν θα μπορούσα να την κάνω ούτε για 2 μέρες:)
δλδ εγώ που έβαλα τη Νοταρά και τη Βασιλειάδου τώρα νιώθω και πολύ μπαζόλα
αυτό τρώνε οι σιχαμένες
συμφοιτηται
ε μα γι αυτό την κάνω κι εγώ παρέα
όλο και κανά ξεροκόμματο θα πετάξει και σε μένα,κανά ψιχουλο :))
η φίλη μας δεν παίρνει χαμπάρι από το ότι συμβαίνει, άστα:)
Παιδιά πήγα γυμνστήριο το πρωί και έκανα γιόγκα. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα. Μιλάμε βγαίνεις άλλος άνθρωπος
και δεν το συστήνω
χαχαχαχαχα
και το πιλάτες είναι φοβερό. Που μένεις στο Λονδίνο; Έχω πάει σχολείο στο Λονδίνο:)
maria, ξέρεις, με πασμίνα γίνεται αυτή η ομοιομαθητική
Καλως ήρθες Εmmy με τον αέρα της φρεσκάδας!
σας παρακαλώ πολύ
τι ειναι αυτά που ακούω?
η πασμίνα για τη δουλειά που τη θέλουμε είναι μόνο μαύρη και σιθρού και οι ώμοι από μέσα απαλλαγμένοι από ενοχες
με αντιλαμβάνεστε?
Ακόμα δεν ήρθες κοριτσάκι μου και στο κάνανε θερινό το ποστ; Άντε...θα το συνηθίσεις!
καλωσόρισες!Πολύτιμη η παρουσία σου και λόγω εποχής βέβαια ακόμη περισσότερο.
ευχαριστω για την υποδοχή. Φιλιά!
δε μου γλιτώνεις
θα σε κανω νυφη μου εγώ :)
και δε μου λες καμάρι μου?
και την πασμίνα που θα σου κανω εγώ δώρο ,η πεθερούλα σου, κι αυτή τραπεζομάντηλο θα την εκάνεις γιαβρί μου ?
Πάντως αν θες να μου πάρεις δώρο αρραβώνα, θα εκτιμούσα τα καινούργια Nike Air.
έχε χάρη που δε σου το κανε δώρο η πεθερά
θα στην φορούσε λουρί!
πάντως αν ψάχνεις για γαμπρό, ξέρεις που να απευθυνθείς χε χε
βέβαια μετά μια 10ετία, μόνο μη το δένεις και κόμπο γιατί αμα σου πάρει τα μυαλά κανένας.. αύριο μεθαύριο μας βλέπω να χορεύουμε στο γάμο σου με τις πασμίνες! αμε!
α, και καλωσήρθες :) δε τα πάω τόσο καλά με τις διαιτολόγους αλλά εσένα βρε κορίτσι, σε συμπάθησα!
ευχαριστώ.
Τους διαιτολόγους κανείς δεν τους χωνεύει. Λογικό. Σου στερούν μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής:)
Μα πραγματικά, μας έλειπε μια διαιτολόγος στην παρέα!
Θα σε μουρλάνουμε στις ερωτήσεις τώρα! χεχε! Λοιπόν: έχω ακούσει ότι το άμυλο είναι το χειρότερο που μπορείς να φας για την κυτταρίτιδα (μαζί με τα αναψυκτικά).. ισχύει;;;
Επίσης να πω,ότι οι κρεμούλες καλές είναι, αλλά απο μόνες τους δεν κάνουν θαύματα.. δεν μπορείς να βάζεις την κρεμούλα και να έχεις μια χάλια διατροφή..Βοηθούν όμως, αν προσέχεις και την διατροφή σου. Νομίζω!
Το άμυλο περιέχεται σε μερικά από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που μπορούμε να φάμε, όπως σιτάρι, κριθάρι, ρύζι αναποφλοίωτο και βρώμη. Όχι μόνο δεν κάνουν κυτταρίτιδα αλλά χάρη στις φυτικές τους ίνες καθαρίζουν τον οργανισμό. Αυτο που πρέπει να αποφεύγουμε είναι τα άσπρα αλεύρια, ζάχαρη και άσπρο ρύζι.
Τα αναψυκτικά πρέπει να αποφεύγονται σίγουρα.
Οι κρέμες μπορούν στιγμιαία να τσιτώσουν το δέρμα. Το λίπος δεν το αγγίζουν καθόλου :)
ώστε τα άσπρα λοιπόν... Καλό αυτό γιατί εμένα μου αρέσουν όλα τα μαύρα! Μάυρο ρύζι, μαύρο ψωμί, βρώμη και ναι, για τα κόλυβα τρελλαίνομαι! :)
Την ζαχαρίτσα δεν μπορώ να κόψω με τίποτα... Βάζω μαύρη όμως; Μετράει;! Επίσης και την σοκολάτα.. αλλά προσπαθώ να τρώω μάυρη!
Η σοκολάτα ειναι αντιοξειδωτική οπότε καλό κάνει. Κακάο σκόνη δοκιμασες; Μερικές φορές αν πιεις ενα ελαφρυ γάλα με κακάο και λίγη ζάχαρη σου κόβει την επιθυμία για να φας μια ολόκληρη ΙΟΝ αμυγδάλου ας πούμε :)
ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες!
τίποτα δεν συγκρίνετε με την ΙΟΝ αμυγδάλου :)
Ευχαριστουμε Εμμυ που μας τα υπενθυμησες :*
Παρ ολα αυτα την ασχετη ερωτηση μου θα την κανω........
φτιαχνω υγρο σαπουνιιιιι...και φυσικα κατι δεν παει καλα!!!
εβαλα λαδι καρυδας(μικρη ποσοτητα),ελαιολαδο και καστορελαιο, ανακατεψα με ποτασσα αλλα εμεινε κατω κατω μια πιο πηχτη μαζα(σαν να μην διαλυθηκε το λαδι καρυδας?!?)....σκεφτηκα "δεν πειραζει" και το εβαλα σε μπαιν μαρι, το μαγειρευω και το ανακατευω εδω και 3ωρες και δεν λεει να ενοποιηθει...κοιταξα το pH με το λαχανο και το κατω κατω ειναι πρασινο και το πανω πανω ειναι μπλε κι εγω κοκκινη απ τα νευρα μου!!!Με τι θα μοιαζει οταν θα ειναι ετοιμο?με πηχτη μαζα ή θα ειναι νερουλο??
δε μου λες papi
το ποστ του δολοφονου το διάβασες καθόλου?
διαβασέ το και μετά άρχισε να πετάς μέσα στο σαπούνι,όποιον δε χωνεύεις
εγώ σήμερα έριξα την αχώνευτη από το τμήμα ΦΠΑ της εφορίας μου, έναν γαύρο ολυμπιακό και έναν γαύρο ψάρι
Emmy, εσύ κορίτσι μου πες μας τι να κάνουμε για να σπιντάρουμε τον μεταβολισμό μας και άσε τα κορίτσια να σαπουνοπαιδεύονται
το καλύτερο για το μεταβολισμό είναι τα συχνά γεύματα και η γυμναστική με αντιστάσεις, βαράκια και όργανα δλδ.
Επίσης να μην τρωμε λίγο. Αν θέλουμε να αδυνατίσουμε πρέπει να κάνουμε ελαφρά υποθερμιδική δίαιτα και όχι να μην τρώμε τίποτα.
Τρόφιμα που να σπιντάρουν τον μεταβολισμό δεν υπάρχουν. Αυτά που ανέφερες όπως και το πράσινο τσάι, έχουν τόσο μικρή διαφορά που ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτα από άποψη μεταβολισμού.Αμα χλαπακώσουμε δλδ μια σοκολατίτσα και ένα κιλό πιπέρι να φάμε στο καπάκι, αποκλείεται να την κάψουμε :)
http://www.detoxyourworld.com/cgi-bin/sh000001.pl?REFPAGE=http%3a%2f%2fwww%2edetoxyourworld%2ecom%2f&WD=cacao%20liquor&SHOP=%20&PN=cacao_liquor%2ehtml%23aF62#aF62
εσύ είσαι πολύ μπροστά:)
Συνδίασες και δίαιτα, γιατί δεν προλάβαινες να φας και γυμναστική γιατί σου βγήκε το λάδι με αυτά τα σαπούνια
Ηθελα να κανω μικρη ποσοτητα αφου δεν το ειχα ξαναεπειχηρησει,εβαλα 20 λαδι καρυδας,90 ελαιολαδο, 90 καστορελαιο με υπερλιπανση 8%(τα ανακατεψα γυρω στους 45 με 55 βαθμυς και μετα απο 1 ωρα περιπου το εβαλα στο μπεν μαρι και ξεκινησα..)
Το μαγειρεψα 4ωρες περιπου και μετα το σκεπασα κ πηγα δουλεια, τωρα το ξαναμαγειρευω...ομως δεν παρατηρω καμια ιδιαιτερη αλλαγη απο πριν, μονο τα πανω λαδια εχουν κανει κατι σαν κρουστα........
πραγματικά δεν ξέρω :(
μήπως παίζει ρόλο η σύσταση των ελαίων?
κάποια μαλακά έλαια θέλουν περισσότερο νερό για τη διάλυση
το χρώμα του λαχανόζουμου θα γίνει μπλε/μωβ με την προσθήκη νερού/βόρακα
εμούλα σωστά το έθεσες :)
Δεν το εχω διαλυσει ακομα με νερο...το μαγειρευω!!!
Να το κλεισω και να το διαλυσω με βραστο νερο??
Μετα το βορακα μετραμε το pH?! Εγω το μετραω τωρα που το εχω στη φωτια...!!
Να ρωτησω και κατι αλλο,οταν ανακατεψουμε ποτασα-λαδια μετα απο ποση ωρα περιπου ειναι ετοιμο για να ξεκινησει το μαγειρεμα? Εγω το ανακατευα καθε 10λεπτα για 1ωρα και κατι και μετα το εβαλα στη φωτια, σωστα???
όπως καταλαβαίνεις θεωρείσαι ειδικός σαπουνολόγος-καταστροφολόγος :)
είμαι μια επίτιμη πια το ξέρω,το ξέρω:)
emoula σορυ για την καταχρηση του χωρου σου
παπι
λοιπον
διάβασε δις και τρις το ποστ της ισιδώρας me titlo liquid castille soap αλλά και το ποστ της elias με τιτλο "υγρο σαπουνι σαν κρυσταλλο"
είναι στην ετικέτα "σαπούνια"
για την ώρα μπορώ να σου πω ότι σωστά τα κάνεις όλα
και ναι σταμάτα το μαγείρεμα και πήγαινε στο επόμενο στάδιο της διάλυσης
το πεχα μέτρα το μόλις ρίξεις το νερό της διάλυσης
Τα εχω διαβασει ηδη...παω να το πνιξω στο νερο γιατι λιγο ακομα και θα κανω πλουσια τη ΔΕΗ!
Απ'την αγωνια μου κοτευω να τελειωσω τη 2λιτρη κοκα κολα.... πφφφφ!!
Καντε ολες μια προσΕΥΧΗ να διαλυθει!
2λιτρη κοκα κολα????? Λένε τέτοια πράγματα στο διαιτολόγο; Αχ θα με σκάσουν αυτά τα παιδιά....
Δεν ειναι διαφανες,φανταζομαι δεν ειναι προβλημα αυτο..σιγουρα ομως το οτι ενω οταν το ανακατεψα ηταν μια χαρα ομοιογενες τωρα εχει διαχωριστει σε δυο υπεροχες αποχρωσεις του κιτρινου,ειναι κατι! σκουρο κιτρινο στη βαση και ανοιχτουλη στην επιφανεια!!Επισης παρατηρω οτι το πανω εχει κηλιδες λαδιου σαν να ριχνουμε λαδι σε νερο... οποτε μου κανει κατι σε ασαπονοποιητα ελαια.Λετε το σαιτ να μου εδωσε λαθος συνταγη για νερο η ποτασσα?...ηταν ΚΟΗ=35,66 και νερο 50-75ml(βεβαια εδω δεν καταλαβα γιατι δεν μου δινει ακριβως το νερο.............)
Τελος(σιγα που δεν θα ειχε κι αλλο ελαττωμα!)ενω εκανα το τεστ ?για το pH μου βγηκε πρασινο!!!
Λετε να εφτεξε το στερεο λαδι καρυδας?αλλα γιατιιιιι????
Εμμυ η κοκα κολα παει...δεν τρωω πολυ, μονο πινω(κολα παντα!)αλλα θα το κοψω, υποσχομαι!!!
κατεβασέ το στο 0%, το πολύ 2%
άρα προσθεσε κι άλλη ποτάσσα
όλα αυτά στα λέω με επιφύλαξη.. ok?
τωρα που εχω βαλει νερο γινεται να βαλω κι αλλη ποτασσα?καμια ιδεα για το πως θα υπολογισω ποση χρειαζετε ακομα????
σε ποιο σαιτ φτιαχνετε τις συνταγες??
Ευχαριστω sadigi για τις info :***
η ισιδώρα προτεινει στο ποστ κάποια καλά καλκουλέιτορς
υπολόγισε πόση παραπάνω ποτάσσα θες για 2% υπερλίπανση και αραίωσέ την σε λίγο νεράκι αποσταγμένο
ζέστανε ξανά το μείγμα και κοπάνα τη μέσα και κάνε τη διαδικασία από την αρχή
δε θέλω να σε πικράνω αλλά νομίζω πως πρέπει να κόψεις τα παρεδωσε μαζι μου γιατί σε οδηγω σε μονοπάτια χωρις γυρισμό :)
σε βιβλία θα βρεις
δεν είναι σοβαρό εκ μέρους μου να σου δίνω ινφο
μη με ευχαριστείς
ίσως να ταλαιπωρείσαι άδικα
Λοιπον εγω εκανα το εξης,επειδη τα μερικως ασαπονοποιητα ελαια εμεναν στην επιφανεια και δεν ηταν το πολυ 20% τα εβγαλα με το κουταλι και προσθεσα περιπου 1γρ ποτασσα...σε λιγο θα μπει για μαγειρεμα! Προς το παρον το υπολειπο "σαπουνι" μαγειρευεται αραιωμενο (!!!!) μπας και αποφασισει και ουδετεροποιηθει το pH...Παντως το "καλο" σαπουνι ειναι σχεδον διαφανες!!!
εδώ χωρίζουν οι δρόμοι μας:)
εσύ βγάζεις λάδια από το μειγμα ενώ εγώ καίω..εεε ρίχνω λάδια
για συνέχισε και βλέπουμε
δίνεις νέες διαστάσεις στο θέμα :))
Το διαφανο σαπουνι(λεμε τωρα) μετα απο +3ωρες μαγειρεματος δεν λεει να αλλαξει pH,πρασινο πρασινο πρασινο...ετσι αποφασησα να το αρωματισω κιολας και να το δοκιμασω ως σαπουνι χεριων! Κανει λιγο αφρο και παρ ολο που εχει μεγαλο ποσοστο υπερλιπανσης δεν αφηνει καθολου λαδερο αποτελεσμα.
Το υπολειπο οπου ειχα προσθεσει τη ποτασσα μετα απο περιπου 1ωρα μαγειρεματος ηρθε στα συγκαλα του και εγινε μπλε(το pH),βεβαια συνεχιζω να βλεπω πολυ λιγοτερες κηλιδες ασαπονοποιητων ελαιων. Το αρωματισα και αυτο και το δοκιμασα!!Αυτο δεν ειναι διαφανες και δεν κανει αφρο, επισης στο τελος αφηνει μια ελαφρα λαδιλα και θες να ξαναπλεινεις τα χερια σου!!!
Συμπερασμα:
καταφερα το αδυνατο
εφτιαξα 2 σαπουνια με τις ιδιοτητες που θα επρεπε να ειχε ως ενιαιο σαπουνι!
.....και μη χειροτερα!!!!!!
εγώ σφίγγιντας τα δόντια έβγαλα κι άλλο συμπέρασμα
το σπιτικό σαμπουάν είναι ένα άπιαστο όνειρο, μια χίμμαιρα
Αν εχετε υπ οψην σας κανενα βιβλιο παρακαλω ενημερωστε με γιατι δεν βλεπω να επιφερει καρπους και η 2η προσπαθεια...!!!
Αραγε αυτα μπορουν να χρησημοποιηθουν στο σφουγγαρισμα?!?