Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διατροφή και κυτταρίτιδα


Γεια σας είμαι η Έμμυ, 19 ετών και σπουδάζω διαιτολογία. Δουλεύω επίσης παρτ τάιμ σε ένα εργαστήριο βιολογικών καλλυντικών και έχω μάθει πολλά. Σήμερα όμως θα σας μιλήσω για διατροφή γιατί όσο να ναι το γνωρίζω καλύτερα το αντικείμενο.

Αρχίζουμε από το ότι μέχρι το καλοκαίρι έχουμε πολύ καιρό για να κάνουμε το σώμα μας όπως θέλουμε, ανάλογα με το σωματότυπο μας. Το δεύτερο που πρέπει να ξέρουμε είναι πως κανείς δεν έγινε κορμάρα τρώγοντας ότι και όσο θέλει. Μην πιστεύετε ανάλογες ιστορίες και μη νιώθετε άσχημα. Δεν υπάχει μαγικός μεταβολισμός. Για να αδυνατίσει κάποιος πάει να πει ότι έχει αρνητικό ισοζύγιο θερμίδων. Παίρνει λιγότερες θερμίδες δλδ από όσες καίει. Οπότε συμπερασματικά χρειάζεται προσπάθεια.

Το άλλο που θέλω να τονίσω είναι ότι σημασία δεν έχει να είμαστε απλά λίγα κιλά, αλλά το ποσοστό λίπους στο σώμα μας. Υπάρχουν κοπέλες με λίγα κιλά που έχουν κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος.

Για να πετύχουμε χαμηλό ποσσοστό λιπους και σφιχτό σώμα υπάρχει μόνο ένας τρόπος: η καλή διατροφή και η γυμναστική.

Λέμε ΝΑΙ στα: φρούτα, λαχανικά, άσπρο κρέας από κοτόπουλο ή ψάρι, ελαιόλαδο, λινέλαιο, cottage cheese, κατσικίσιο γιαούρτι και κεφίρ, καστανό ρύζι, πατάτα(όχι τηγανιτή) και σιτάρι βρασμένο(ναι αυτό σαν τα κόλυβα εννοούμεJ) και τα μικρά συχνά γεύματα.

Λέμε ΟΧΙ: στο κρέας με λίπος, φαστ φουντ, αλκοόλ, γλυκά, ολόπαχα γαλακτοκομικά, ψωμιά και γενικώς τις μεγάλες ποσότητες.

Επίσης περπατάμε πολύ και κάνουμε και κάποια άσκηση με αντιστάσεις(βάρη και όργανα). Στην αρχή όσο αντέχουμε και σιγά σιγά ανεβάζουμε τους ρυθμούς

Πίνουμε πολύ νερό, κατά προτίμηση φιλτραρισμένο. Υπάρχουν κάτι κανάτες που το φιλτράρουν και είναι σχετικά οικονομικές.

Τώρα όσο αφορά τις κρέμες για κυτταρίτιδα προσωπικά δεν τις πιστεύω. Επίσης αν κάνεις όλα τα παραπάνω, σίγουρα δεν χρειάζεσαι κρέμα, αλλά το μικρότερο μπικίνι που κυκλοφορεί στην αγορά.

Καλή επιτυχία, το καλοκαίρι είναι μπροστά μας!

Σχόλια

Ο χρήστης Betty's Cuisine είπε…
Πολύ σωστά όσα μας λες, αλλά δεν είναι και θέμα μεταβολισμού;
για τα κιλά μιλάω συγκεκριμμένα, έχω 2 φίλες που τρώνε συνέχεια και πολύ και λαίμαργα και χωρίς γυμναστική είναι στα ίδια κιλά χρόνια τώρα!
Ο χρήστης sadigi είπε…
καλώς το κι από δω το κοριτσάκι μας :)

θα ήθελα να σε ρωτήσω εμμούλα αν τα λαιτ προιόντα είναι πραγματι λάιτ

(ένα πουλάκι μου είπε πως μια κοινή φίλη μας έχεις βαλθεί να την κάνεις κορμάρα, ισχύει?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Betty,

σαν διαιτολόγος σου λέω ότι αυτό δεν ισχύει. Οι φίλες σου ή τρώνε έτσι μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις ή γενικά προσλαμβάνουν λιγότερες θερμίδες από όσες καίνε.Είναι αδύνατο ένας τρίτος να ξέρει πόσο καταναλώνει κάποιος.

Ακόμα και να ίσχυε όμως, αυτό που σίγουρα είναι πραγματικότητα είναι πως η καλή διατροφή και η γυμναστική σε κάνουν να δείχνεις καλύτερα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
sadigi!

με τα λάιτ προιόντα υπάρχουν 2 θέματα. Πρώτο ότι σκεφτόμαστε ότι είναι λάιτ και καταναλώνουμε περισσότερο. Δεύτερο οτι συχνά η επεξεργασία τους τα καθιστά ανθυγιεινά.
Γενικά πάντως δεν υπάρχει ένας κανόνας, ανάλογα το προιόν.

Η κοινή μας φίλη είναι ήδη κουκλάρα(στο εργαστήριο έχει πολλές κατακτήσεις) αλλά θα την κάνω περισσότερο:)
Ο χρήστης Isidora είπε…
Καλώς ήρθες κι από μένα:)
Πολύ χρήσιμα όλα αυτά, ανυπομονουμε να μας πεις κι άλλα πολλά..
Ο χρήστης Lilou είπε…
Καλωσήρθες Emmy!

Τις πιο απλές οδηγίες μας έδωσες κι όμως τόσο δύσκολο να τις ακολουθήσει κανείς δυστυχώς, εκεί είναι το μυστικό όμως!

Πόσες θερμίδες άραγε πρέπει μαξιμουμ να καταναλώνει μια γυναίκα ημερησίως;
Ο χρήστης sadigi είπε…
ααα αυτά δε μου τα πε, δε μου τα πε :)))
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
isidora

ευχαριστώ πολύ. Ουου όρεξη να έχετε και εγώ έχω πολλά να πω :)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Lilou
καλώς σας βρήκα. Θέλει δύναμη και οργάνωση. Χωρίς προσπάθεια δεν γίνεται τίποτα. Δυστυχώς σχεδόν όλα τα έτοιμα φαγητά που κυκλοφορούν είναι ανθυγιεινά. Η πιο χρήσιμη συμβουλή που έχω να δώσω είναι ταπεράκι.

Η θερμιδική πρόσληψη εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αν θες στείλε μου στο μαιλ μου τα στοιχεία σου και θα σου πω
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Sadigi

α ναι και κάτι συμφοιτητές μου τη θέλουν, που νομίζουν ότι είμαστε στην ίδια ηλικία.
Μα δεν είναι η καλύτερη διαφήμιση για τις κρέμες της;χαχα
Ο χρήστης eleni είπε…
Emmy,καλώς ήρθες!
Πολύ χρήσιμη και μια διαιτολόγος στη συντροφιά μας.
Οι συμβουλές σου τέλειες,άντε να ετοιμαζόμαστε για το καλοκαιράκι.
Πέντε γεύματα την ημέρα παίρνω,αλλά κάποια είναι γλυκάκια,δεν μπορώ ν΄αντισταθώ-ευτυχώς τα κιλά μου είναι μια χαρά,αλλά την κυτταρίτιδά μας την έχουμε,χρειάζεται προσπάθεια.
Φιλιά!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
eleni μου προσπάθησε να κόψεις τα γλυκάκια. Και να κάνεις λίγο γυμναστική. Δοκίμασε αεροβική, βαθιά καθίσματα και προβολές.
(και στο προηγουμενο σχόλιο εγώ ήμουνα αλλά είμαι σε ξένο πισί και το έστειλε από άλλο λογαριασμο)
Ο χρήστης heart n soul είπε…
emmy welcome! πριν πάω να κλάψω για τη φωτό που μας έβαλες, να πω για τον "κανόνα" 80-20 που έχω ακούσει: ότι αν τηρούμε την αναλογία 80% υγιεινή διατροφή και 20% παρασπονδίες θα τη βγάλουμε καθαρή κι αυτό το καλοκαίρι, τι λες?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
heart
καλώς σας βρήκα!

Κατά τη γνώμη μου καλό είναι να μη λέμε ποτέ 'θα κάνω γουρουνιά'. Δλδ και γλυκό ή σουβλάκι να θέλουμε να φάμε, ας φάμε από 1 και μετά συνεχίζουμε υγιεινά.

Τη φώτο την έβαλα γιατί αυτές οι fitness models όπως τις λένε, έχουν όντως φοβερά σώματα.Έχω δει τη διατροφή μιας τέτοιας. Προσωπικά δεν θα μπορούσα να την κάνω ούτε για 2 μέρες:)
Ο χρήστης sadigi είπε…
κι εγώ έχω κόμπλεξ και πρόβλημα με αυτή τη φωτό
δλδ εγώ που έβαλα τη Νοταρά και τη Βασιλειάδου τώρα νιώθω και πολύ μπαζόλα
Ο χρήστης sadigi είπε…
1 μαρούλι τη μέρα τρώνε
αυτό τρώνε οι σιχαμένες
Ο χρήστης heart n soul είπε…
πήγα να πω "ε τι να κάνουν κι αυτά τα φίτνες μόντελς για να βγάλουν το ψωμί τους" αλλά το αλλάζω με "το νερό τους"
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τρώνε κάπου 7-8 γεύματα τη μέρα, αλλά είναι υπολογισμένα στο γραμμάριο. Τα περισσότερα αποτελούνται από βρώμη, ρύζι ή πατάτα και στήθος κοτόπουλου ή ψάρι. Στο τσακίρ κέφι τρώνε λίγο κότατζ στο πρωινό με βρώμη και φυσικά πρασινάδα, πολύ πρασινάδα. :)
Ο χρήστης sadigi είπε…
ώστε έτσι η φιλη μας ε?
συμφοιτηται

ε μα γι αυτό την κάνω κι εγώ παρέα
όλο και κανά ξεροκόμματο θα πετάξει και σε μένα,κανά ψιχουλο :))
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
sadigi

η φίλη μας δεν παίρνει χαμπάρι από το ότι συμβαίνει, άστα:)

Παιδιά πήγα γυμνστήριο το πρωί και έκανα γιόγκα. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα. Μιλάμε βγαίνεις άλλος άνθρωπος
Ο χρήστης heart n soul είπε…
εγώ με τη σειρά μου μόλις γύρισα από Pilates και το συστείνω:)
Ο χρήστης sadigi είπε…
κι εγώ μόλις γύρισα από την εφορία
και δεν το συστήνω
Ο χρήστης heart n soul είπε…
xaxaxa:)))
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
sadigi

χαχαχαχαχα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
heart

και το πιλάτες είναι φοβερό. Που μένεις στο Λονδίνο; Έχω πάει σχολείο στο Λονδίνο:)
Ο χρήστης maria είπε…
Αυτά να τα κάνετε εσείς. εγώ κάθε χρόνο τα κάνω, φέτος λέω να κάνω ομοιοπαθητική με κοντοσούβλια και κοκορέτσια...
Ο χρήστης heart n soul είπε…
emmy εγώ όχι:)
maria, ξέρεις, με πασμίνα γίνεται αυτή η ομοιομαθητική
Ο χρήστης maria είπε…
θα αγοράσω κανα2 να μου βρίσκονται πρόχειρες. σε πετσετέ έχει τίποτις..?
Ο χρήστης heart n soul είπε…
έχουμε σι μπιζάκι
Ο χρήστης maria είπε…
κι ενα πρασινακι ε... μη τα ξεχασετε..
Ο χρήστης heart n soul είπε…
α για το πρασινάκι να απευθυνθείτε στη sadigi, ειδικεύεται
Ο χρήστης Αγγελικη Ν είπε…
Xaxaxa!Διαβάζω και κλαίω από τα γέλια!
Καλως ήρθες Εmmy με τον αέρα της φρεσκάδας!
Ο χρήστης sadigi είπε…
μα βρε παιδιά τώρα
σας παρακαλώ πολύ
τι ειναι αυτά που ακούω?
η πασμίνα για τη δουλειά που τη θέλουμε είναι μόνο μαύρη και σιθρού και οι ώμοι από μέσα απαλλαγμένοι από ενοχες
με αντιλαμβάνεστε?
Ο χρήστης heart n soul είπε…
μετά τους στρογγυλούς και τους αλαβάστρινους, τώρα και οι απενοχοποιημένοι!:)))) sadigi, πρέπει να γράψετε την διατριβή της πασμίνας, να μη λέει και η elia ότι μόνο για να κουνιέστε στους γάμους μου και στα κλαρίνα
Ο χρήστης sadigi είπε…
XAXAXAXAAXA :))))))))))))
Ο χρήστης kiki είπε…
Καλώς τηνε κι εδώ!!!
Ακόμα δεν ήρθες κοριτσάκι μου και στο κάνανε θερινό το ποστ; Άντε...θα το συνηθίσεις!
Ο χρήστης faraona είπε…
Emmy
καλωσόρισες!Πολύτιμη η παρουσία σου και λόγω εποχής βέβαια ακόμη περισσότερο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Faraona, Kiki, Αγγελική

ευχαριστω για την υποδοχή. Φιλιά!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εμένα μου είχε πάρει η μάνα μου μια πασμίνα για ενα γάμο και την έκανα τραπεζομάντιλο πάντως
Ο χρήστης heart n soul είπε…
emmy καλά έκανες, το τραπέζι σου είναι απενοχοποιημένο:))
Ο χρήστης sadigi είπε…
αχ βρε τζαναμπετικο εμμουλα
δε μου γλιτώνεις
θα σε κανω νυφη μου εγώ :)

και δε μου λες καμάρι μου?
και την πασμίνα που θα σου κανω εγώ δώρο ,η πεθερούλα σου, κι αυτή τραπεζομάντηλο θα την εκάνεις γιαβρί μου ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κοίτα που βρήκα και γαμπρό

Πάντως αν θες να μου πάρεις δώρο αρραβώνα, θα εκτιμούσα τα καινούργια Nike Air.
Ο χρήστης maria είπε…
καλε? τραπεζομάντιλο?
έχε χάρη που δε σου το κανε δώρο η πεθερά
θα στην φορούσε λουρί!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βρε παιδιά τι γάμους και πεθερές. Με αγχώσατε. Σε καμιά δεκαετία και βλέπουμε:)
Ο χρήστης maria είπε…
ελα βρε κορίτσι, μη σκας.. όλες θέλουν να τις αποκαταστήσουν εδώ.. σε παλιότερο μπλογκ έκαναν ένα υπέροχο προξενιό, τι να σε λέω!
πάντως αν ψάχνεις για γαμπρό, ξέρεις που να απευθυνθείς χε χε

βέβαια μετά μια 10ετία, μόνο μη το δένεις και κόμπο γιατί αμα σου πάρει τα μυαλά κανένας.. αύριο μεθαύριο μας βλέπω να χορεύουμε στο γάμο σου με τις πασμίνες! αμε!

α, και καλωσήρθες :) δε τα πάω τόσο καλά με τις διαιτολόγους αλλά εσένα βρε κορίτσι, σε συμπάθησα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μαρία

ευχαριστώ.

Τους διαιτολόγους κανείς δεν τους χωνεύει. Λογικό. Σου στερούν μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής:)
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Καλως την Emmy! Καλώς μας ήρθες!
Μα πραγματικά, μας έλειπε μια διαιτολόγος στην παρέα!

Θα σε μουρλάνουμε στις ερωτήσεις τώρα! χεχε! Λοιπόν: έχω ακούσει ότι το άμυλο είναι το χειρότερο που μπορείς να φας για την κυτταρίτιδα (μαζί με τα αναψυκτικά).. ισχύει;;;
Επίσης να πω,ότι οι κρεμούλες καλές είναι, αλλά απο μόνες τους δεν κάνουν θαύματα.. δεν μπορείς να βάζεις την κρεμούλα και να έχεις μια χάλια διατροφή..Βοηθούν όμως, αν προσέχεις και την διατροφή σου. Νομίζω!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλώς σε βρήκα starbuck,

Το άμυλο περιέχεται σε μερικά από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που μπορούμε να φάμε, όπως σιτάρι, κριθάρι, ρύζι αναποφλοίωτο και βρώμη. Όχι μόνο δεν κάνουν κυτταρίτιδα αλλά χάρη στις φυτικές τους ίνες καθαρίζουν τον οργανισμό. Αυτο που πρέπει να αποφεύγουμε είναι τα άσπρα αλεύρια, ζάχαρη και άσπρο ρύζι.
Τα αναψυκτικά πρέπει να αποφεύγονται σίγουρα.

Οι κρέμες μπορούν στιγμιαία να τσιτώσουν το δέρμα. Το λίπος δεν το αγγίζουν καθόλου :)
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Καλά οι κρέμες του εμπορίου, οι φυσικές οι δικές μας όμως;; χιχι! (Αστειεύομαι!)

ώστε τα άσπρα λοιπόν... Καλό αυτό γιατί εμένα μου αρέσουν όλα τα μαύρα! Μάυρο ρύζι, μαύρο ψωμί, βρώμη και ναι, για τα κόλυβα τρελλαίνομαι! :)
Την ζαχαρίτσα δεν μπορώ να κόψω με τίποτα... Βάζω μαύρη όμως; Μετράει;! Επίσης και την σοκολάτα.. αλλά προσπαθώ να τρώω μάυρη!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η μαύρη ζάχαρη δεν έχει διαφορά σε θερμίδες. Παχαίνει το ίδιο δλδ. Αλλά αν είναι πραγματικά ανεπεξέργαστη περιέχει και κάποια θρεπτικά στοιχεία, ενώ η άσπρη δεν περιέχει τίποτα χρήσιμο.

Η σοκολάτα ειναι αντιοξειδωτική οπότε καλό κάνει. Κακάο σκόνη δοκιμασες; Μερικές φορές αν πιεις ενα ελαφρυ γάλα με κακάο και λίγη ζάχαρη σου κόβει την επιθυμία για να φας μια ολόκληρη ΙΟΝ αμυγδάλου ας πούμε :)
Ο χρήστης Starbuck είπε…
αχ δοκίμασα... αλλά δεν συγκρίνεται με την ιον αμυγδάλου!!! :)

ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Starbuck

τίποτα δεν συγκρίνετε με την ΙΟΝ αμυγδάλου :)
Ο χρήστης papi είπε…
Αααχ, κυτταριτιδα,καλοκαιρι,μπικινι...ενα θεμα που ποναει! Δεν ειχα ποτε μου, τα τελευταια 3χρονια ομως πινω σαν αλκοολικη κοκα κολα!!!!
Ευχαριστουμε Εμμυ που μας τα υπενθυμησες :*
Παρ ολα αυτα την ασχετη ερωτηση μου θα την κανω........
φτιαχνω υγρο σαπουνιιιιι...και φυσικα κατι δεν παει καλα!!!
εβαλα λαδι καρυδας(μικρη ποσοτητα),ελαιολαδο και καστορελαιο, ανακατεψα με ποτασσα αλλα εμεινε κατω κατω μια πιο πηχτη μαζα(σαν να μην διαλυθηκε το λαδι καρυδας?!?)....σκεφτηκα "δεν πειραζει" και το εβαλα σε μπαιν μαρι, το μαγειρευω και το ανακατευω εδω και 3ωρες και δεν λεει να ενοποιηθει...κοιταξα το pH με το λαχανο και το κατω κατω ειναι πρασινο και το πανω πανω ειναι μπλε κι εγω κοκκινη απ τα νευρα μου!!!Με τι θα μοιαζει οταν θα ειναι ετοιμο?με πηχτη μαζα ή θα ειναι νερουλο??
Ο χρήστης sadigi είπε…
(ααα αυτή είναι δικιά μου )

δε μου λες papi
το ποστ του δολοφονου το διάβασες καθόλου?

διαβασέ το και μετά άρχισε να πετάς μέσα στο σαπούνι,όποιον δε χωνεύεις

εγώ σήμερα έριξα την αχώνευτη από το τμήμα ΦΠΑ της εφορίας μου, έναν γαύρο ολυμπιακό και έναν γαύρο ψάρι
Ο χρήστης heart n soul είπε…
papi, πού πας ξυπόλητη στα λάχανα; ρώτα τη sadigi να σου πει
Emmy, εσύ κορίτσι μου πες μας τι να κάνουμε για να σπιντάρουμε τον μεταβολισμό μας και άσε τα κορίτσια να σαπουνοπαιδεύονται
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
heart

το καλύτερο για το μεταβολισμό είναι τα συχνά γεύματα και η γυμναστική με αντιστάσεις, βαράκια και όργανα δλδ.

Επίσης να μην τρωμε λίγο. Αν θέλουμε να αδυνατίσουμε πρέπει να κάνουμε ελαφρά υποθερμιδική δίαιτα και όχι να μην τρώμε τίποτα.
Ο χρήστης heart n soul είπε…
emmy, σωστά, αν δε τρώμε πέφτει στο ρελαντί ο μεταβολισμός (τι λέω η μηχανολόγα), και η άσκηση με αντιστάσεις δυναμώνει τους μυς οι οποίοι με τη σειρά τους καίνε περισσότερες θερμίδες, σωστά; Αλλά και η αεροβική άσκηση καίει θερμίδες, σωστά; Τώρα, τροφές που σπιντάρουν τον μεταβολισμό όμως υπάρχουν, ή είναι μύθος; (πχ έχω ακούσει ότι πχ το τζίντζερ, το καγιέν κλπ ανεβάζουν τη θερμοκρασία και κατά συνέπεια το μεταβολισμό)Ή άλλες που τονώνουν το θυροειδή;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η αεροβική καίει θερμίδες αλλά επειδή δεν δυναμώνει τους μυς μπορεί να κάνει ένα σώμα να δείχνει πιο πλαδαρό αν δεν συνδιαστεί με αντιστάσεις.

Τρόφιμα που να σπιντάρουν τον μεταβολισμό δεν υπάρχουν. Αυτά που ανέφερες όπως και το πράσινο τσάι, έχουν τόσο μικρή διαφορά που ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτα από άποψη μεταβολισμού.Αμα χλαπακώσουμε δλδ μια σοκολατίτσα και ένα κιλό πιπέρι να φάμε στο καπάκι, αποκλείεται να την κάψουμε :)
Ο χρήστης heart n soul είπε…
να τη πάλι η αμυγδάλου:)))
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είμαι chocoholic. Το καλό είναι ότι έχω βρει διάφορους τρόπους να την τρώω, χωρίς λίπος και ζάχαρη. Μερικές συνταγές τις έχω γράψει στο μπλογκ θα γράψω και άλλες. Εντωμεταξύ δεν μου αρέσουν τα γλυκά, μου αρέσει το κακάο σε hardcore μορφή :)
Ο χρήστης heart n soul είπε…
παρομοίως (για τη σοκολάτα εννοώ, γιατί μου αρέσουν πολύ τα γλυκά:) Παίρνω μόνο σοκολάτες από 70%κακάο και πάνω (μέχρι 92% έχω βρει), βάζω παντού βιο-κακάο και cacao nibs και η τελευταία μου ανακάλυψη που με έχει συνεπάρει είναι raw organic cacao καθώς και raw organic cacao liquor (το οποίο δεν είναι ποτό αλλά σοκολάτα 100%!, ένα τόσο δα κομματάκι μέσα σε έναν χουρμά είναι το τέλειο σνακ!)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το cacao liquor δεν το ήξερα. Θα το ψάξω οπωσδήποτε!Που το βρήκες;
Ο χρήστης heart n soul είπε…
emmy δες εδώ:
http://www.detoxyourworld.com/cgi-bin/sh000001.pl?REFPAGE=http%3a%2f%2fwww%2edetoxyourworld%2ecom%2f&WD=cacao%20liquor&SHOP=%20&PN=cacao_liquor%2ehtml%23aF62#aF62
Ο χρήστης sadigi είπε…
εγώ πάντως αδυνάτισα φτιάχνοντας σαπούνια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αχ σούπερ σούπερ σάιτ! σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
σαντιγούλα

εσύ είσαι πολύ μπροστά:)
Συνδίασες και δίαιτα, γιατί δεν προλάβαινες να φας και γυμναστική γιατί σου βγήκε το λάδι με αυτά τα σαπούνια
Ο χρήστης papi είπε…
Καλε ναιιι...εννοειτε πως τα εχω διαβασει!
Ηθελα να κανω μικρη ποσοτητα αφου δεν το ειχα ξαναεπειχηρησει,εβαλα 20 λαδι καρυδας,90 ελαιολαδο, 90 καστορελαιο με υπερλιπανση 8%(τα ανακατεψα γυρω στους 45 με 55 βαθμυς και μετα απο 1 ωρα περιπου το εβαλα στο μπεν μαρι και ξεκινησα..)
Το μαγειρεψα 4ωρες περιπου και μετα το σκεπασα κ πηγα δουλεια, τωρα το ξαναμαγειρευω...ομως δεν παρατηρω καμια ιδιαιτερη αλλαγη απο πριν, μονο τα πανω λαδια εχουν κανει κατι σαν κρουστα........
Ο χρήστης sadigi είπε…
papi

πραγματικά δεν ξέρω :(
μήπως παίζει ρόλο η σύσταση των ελαίων?
κάποια μαλακά έλαια θέλουν περισσότερο νερό για τη διάλυση
το χρώμα του λαχανόζουμου θα γίνει μπλε/μωβ με την προσθήκη νερού/βόρακα

εμούλα σωστά το έθεσες :)
Ο χρήστης papi είπε…
Αχ, sadigουλα εσυ με νιωθεις!!! ;)

Δεν το εχω διαλυσει ακομα με νερο...το μαγειρευω!!!
Να το κλεισω και να το διαλυσω με βραστο νερο??
Μετα το βορακα μετραμε το pH?! Εγω το μετραω τωρα που το εχω στη φωτια...!!

Να ρωτησω και κατι αλλο,οταν ανακατεψουμε ποτασα-λαδια μετα απο ποση ωρα περιπου ειναι ετοιμο για να ξεκινησει το μαγειρεμα? Εγω το ανακατευα καθε 10λεπτα για 1ωρα και κατι και μετα το εβαλα στη φωτια, σωστα???
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σαντιγυ

όπως καταλαβαίνεις θεωρείσαι ειδικός σαπουνολόγος-καταστροφολόγος :)
Ο χρήστης sadigi είπε…
χαχαχαχαχαχα
είμαι μια επίτιμη πια το ξέρω,το ξέρω:)

emoula σορυ για την καταχρηση του χωρου σου

παπι
λοιπον
διάβασε δις και τρις το ποστ της ισιδώρας me titlo liquid castille soap αλλά και το ποστ της elias με τιτλο "υγρο σαπουνι σαν κρυσταλλο"

είναι στην ετικέτα "σαπούνια"
για την ώρα μπορώ να σου πω ότι σωστά τα κάνεις όλα
και ναι σταμάτα το μαγείρεμα και πήγαινε στο επόμενο στάδιο της διάλυσης
το πεχα μέτρα το μόλις ρίξεις το νερό της διάλυσης
Ο χρήστης papi είπε…
Οντως, ευχαριστω Εμμυ για τη ανεκτικοτητα σου!!
Τα εχω διαβασει ηδη...παω να το πνιξω στο νερο γιατι λιγο ακομα και θα κανω πλουσια τη ΔΕΗ!
Απ'την αγωνια μου κοτευω να τελειωσω τη 2λιτρη κοκα κολα.... πφφφφ!!
Καντε ολες μια προσΕΥΧΗ να διαλυθει!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλέ γράψτε ότι θέλετε. Σιγά μην περιοριστούμε κιόλας!)

2λιτρη κοκα κολα????? Λένε τέτοια πράγματα στο διαιτολόγο; Αχ θα με σκάσουν αυτά τα παιδιά....
Ο χρήστης papi είπε…
Κατι δεν εκανα σωστα... το ανακατεψα με αφεψημα δεντρολιβανου γιατι το προοριζα για σαμπουαν(εδω γελαμε!!)
Δεν ειναι διαφανες,φανταζομαι δεν ειναι προβλημα αυτο..σιγουρα ομως το οτι ενω οταν το ανακατεψα ηταν μια χαρα ομοιογενες τωρα εχει διαχωριστει σε δυο υπεροχες αποχρωσεις του κιτρινου,ειναι κατι! σκουρο κιτρινο στη βαση και ανοιχτουλη στην επιφανεια!!Επισης παρατηρω οτι το πανω εχει κηλιδες λαδιου σαν να ριχνουμε λαδι σε νερο... οποτε μου κανει κατι σε ασαπονοποιητα ελαια.Λετε το σαιτ να μου εδωσε λαθος συνταγη για νερο η ποτασσα?...ηταν ΚΟΗ=35,66 και νερο 50-75ml(βεβαια εδω δεν καταλαβα γιατι δεν μου δινει ακριβως το νερο.............)

Τελος(σιγα που δεν θα ειχε κι αλλο ελαττωμα!)ενω εκανα το τεστ ?για το pH μου βγηκε πρασινο!!!
Λετε να εφτεξε το στερεο λαδι καρυδας?αλλα γιατιιιιι????
Εμμυ η κοκα κολα παει...δεν τρωω πολυ, μονο πινω(κολα παντα!)αλλα θα το κοψω, υποσχομαι!!!
Ο χρήστης sadigi είπε…
πιστεύω πως το ποσοστό υπερλίπανσης 8% είναι πολύ μεγάλο
κατεβασέ το στο 0%, το πολύ 2%
άρα προσθεσε κι άλλη ποτάσσα

όλα αυτά στα λέω με επιφύλαξη.. ok?
Ο χρήστης papi είπε…
2 ??!!νομιζα οτι θα ειναι πολυ χαμηλο..!!
τωρα που εχω βαλει νερο γινεται να βαλω κι αλλη ποτασσα?καμια ιδεα για το πως θα υπολογισω ποση χρειαζετε ακομα????
σε ποιο σαιτ φτιαχνετε τις συνταγες??
Ευχαριστω sadigi για τις info :***
Ο χρήστης sadigi είπε…
έλα παπι μου ,αφέσου και αποτίναξε το φόβο ,τόλμα

η ισιδώρα προτεινει στο ποστ κάποια καλά καλκουλέιτορς

υπολόγισε πόση παραπάνω ποτάσσα θες για 2% υπερλίπανση και αραίωσέ την σε λίγο νεράκι αποσταγμένο
ζέστανε ξανά το μείγμα και κοπάνα τη μέσα και κάνε τη διαδικασία από την αρχή

δε θέλω να σε πικράνω αλλά νομίζω πως πρέπει να κόψεις τα παρεδωσε μαζι μου γιατί σε οδηγω σε μονοπάτια χωρις γυρισμό :)
Ο χρήστης sadigi είπε…
όχι δεν έχουμε συνταγές σαμπουάν εδώ
σε βιβλία θα βρεις

δεν είναι σοβαρό εκ μέρους μου να σου δίνω ινφο
μη με ευχαριστείς
ίσως να ταλαιπωρείσαι άδικα
Ο χρήστης heart n soul είπε…
τα μονοπάτια της σοσοποτάσας
Ο χρήστης sadigi είπε…
χαχαχαχαχαχαχα :))))))
Ο χρήστης papi είπε…
Υπαρχουν βιβλια που μπορουμε να τα βρουμε εντος Αθηνας???
Λοιπον εγω εκανα το εξης,επειδη τα μερικως ασαπονοποιητα ελαια εμεναν στην επιφανεια και δεν ηταν το πολυ 20% τα εβγαλα με το κουταλι και προσθεσα περιπου 1γρ ποτασσα...σε λιγο θα μπει για μαγειρεμα! Προς το παρον το υπολειπο "σαπουνι" μαγειρευεται αραιωμενο (!!!!) μπας και αποφασισει και ουδετεροποιηθει το pH...Παντως το "καλο" σαπουνι ειναι σχεδον διαφανες!!!
Ο χρήστης sadigi είπε…
papi
εδώ χωρίζουν οι δρόμοι μας:)
εσύ βγάζεις λάδια από το μειγμα ενώ εγώ καίω..εεε ρίχνω λάδια

για συνέχισε και βλέπουμε
δίνεις νέες διαστάσεις στο θέμα :))
Ο χρήστης papi είπε…
Λοιπον εγινε το εξης:
Το διαφανο σαπουνι(λεμε τωρα) μετα απο +3ωρες μαγειρεματος δεν λεει να αλλαξει pH,πρασινο πρασινο πρασινο...ετσι αποφασησα να το αρωματισω κιολας και να το δοκιμασω ως σαπουνι χεριων! Κανει λιγο αφρο και παρ ολο που εχει μεγαλο ποσοστο υπερλιπανσης δεν αφηνει καθολου λαδερο αποτελεσμα.

Το υπολειπο οπου ειχα προσθεσει τη ποτασσα μετα απο περιπου 1ωρα μαγειρεματος ηρθε στα συγκαλα του και εγινε μπλε(το pH),βεβαια συνεχιζω να βλεπω πολυ λιγοτερες κηλιδες ασαπονοποιητων ελαιων. Το αρωματισα και αυτο και το δοκιμασα!!Αυτο δεν ειναι διαφανες και δεν κανει αφρο, επισης στο τελος αφηνει μια ελαφρα λαδιλα και θες να ξαναπλεινεις τα χερια σου!!!
Συμπερασμα:
καταφερα το αδυνατο
εφτιαξα 2 σαπουνια με τις ιδιοτητες που θα επρεπε να ειχε ως ενιαιο σαπουνι!
.....και μη χειροτερα!!!!!!
Ο χρήστης sadigi είπε…
ευγε
εγώ σφίγγιντας τα δόντια έβγαλα κι άλλο συμπέρασμα
το σπιτικό σαμπουάν είναι ένα άπιαστο όνειρο, μια χίμμαιρα
Ο χρήστης papi είπε…
Χαχα! Εεε, οχι και απιαστο ονειρο!!!Δεν το πετυχαμε με τη 1η, με τη 2η ομως?! Εγω θα ξαναφτιαξω(!!!) με ελαιολαδο μονο να πως λειτουργει το θεμα!
Αν εχετε υπ οψην σας κανενα βιβλιο παρακαλω ενημερωστε με γιατι δεν βλεπω να επιφερει καρπους και η 2η προσπαθεια...!!!
Αραγε αυτα μπορουν να χρησημοποιηθουν στο σφουγγαρισμα?!?
Ο χρήστης Potpouri είπε…
Καλησπέρα είσαι πολύ καλή διαιτολόγος θέλω να σε ρωτήσω τρώω ελάχιστα και άπαχα φαγητά γενικά είμαι 165 ύψος 50 κιλά είναι καλά ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ουάου!! Να και κάτι που δεν ήξερα. Ας το διαβάσουν καλά όσες και όσοι προσέχουν τον τρόπο διατροφής τους και προσέχουν το σώμα τους και πόσο μάλλον αυτοί που κυνηγούν το ιδανικό βάρος .είμαι και εγώ μια απ αυτές πάντως...
Ο χρήστης faedra είπε…
sygxaritiria gia to site katarxas. tha ithela na rvthsw o kafes poso epireazei sto thema ths kuttaritidas? 1 cappuccino 5 fores thn evdomada einai polu???

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άργιλος, ένα φυσικό καλλυντικό.

Μετά από όσα μας είχε πει η μαγισσούλα για τον άργιλο, εγώ είμαι η τελευταία που θα πρέπει να σας μιλήσω γι' αυτόν.
Μέσα στα πολλά καλά (και κακά) που έχει η Ζάκυνθος, είναι και ο άργιλος σε μερικές παραλίες.







Το καλοκαίρι, όλοι οι τουρίστες που ξέρουν ή αναγνωρίζουν το πέτρωμα, γεμίζουν το σώμα τους με αυτόν για φυσικό πίλινγκ.









Τώρα αν σας πω ότι εγώ ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό το πράγμα, μαλλον μόνο η μάγισσα θα με πιστέψει!!!
Εγώ σαν καλό κορίτσι που είμαι και με μια κάμερα στο χέρι, πήγα χτες επίτηδες στην παραλία της Άμπουλας στο Κάτω Γερακαρίο, για να φωτογραφίσω και να σας δείξω τον άργιλο και να πάρω κάμποσο (τον έγδαρα το λόφο...) Θα έλεγα ότι είναι γκριζοπράσινος, αλλά η μάγισσα ξέρει καλύτερα από εμένα.Βουαλά ο άργιλος λοιπόν.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο.Υλικά
131 γρ. λάδι καρύδας
85 γρ. φοινικέλαιο
198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο καριτέ

63 γρ. καυστική σόδα
84 γρ. νερό απιονισμένο
80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε)

Στο tracing πρόσθεσα:
2 κ. σ. σκόνη γάλα
2 κ. σ. παγωμένο νερό
1 κ. σ. μέλι
½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου

Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς.
Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω.
Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι!

Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έστω κρεμ, ενώ ξε…

Υγρό σαπούνι σαν κρύσταλλο!

Κορίτσια & πιθανώς αγόρια, καλησπέρα σας! Αργά και μουδιασμένα κάνω το πρώτο μου post στην παρέα σας, με θέμα τα υγρά σαπούνια. Ας μου επιτραπεί μια εισαγωγή ...
Στην παρασκευή σαπουνιών, μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν 3 στάδια μύησης :
Το πρώτο -του αρχάριου- είναι το λεγόμενοmelt & pour. Τρίβουμε το έτοιμο σαπουνάκι, το λιώνουμε με νερό και το ξαναφορμάρουμε. Είναι το στάδιο-ποιός είμαι εγώ-τι είναι σαπούνι-τι σημαίνει φόρμα?
Το δεύτερο στάδιο είναι αυτό της παρασκευής στέρεου σαπουνιού, συνήθως με την ψυχρή μέθοδο. Βάζουμε τα λάδια μας με την καυστική σόδα, χτυπάμε, σαπωνοποίηση, φορμίτσες και περιμένουμε τις εβδομάδες μας να ωριμάσει. Αυτό είναι το στάδιο της συνειδητοποίησης! Εχει όλη τη χαρά του να φτιάχνεις κάτι ολότελα δικό σου, λίγο γλυπτική, λίγο νοσταλγία για τις "παλιές", που τα κάναν όλα αλλιώς και μια μελαγχολία για το χρόνο που δε δίνουμε πια στα πράγματα.
Το τρίτο στάδιο είναι το υγρό σαπούνι. Εδώ σχεδόν απαραίτητη είναι η προϋπηρεσία στα άλλα δύο στάδια…