Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το πρώτο μου σαπούνι!

Ε, ναι λοιπόν! Νομίζω τα κατάφερα! Τουλάχιστον προσπάθησα!
Με αυτή την αναρτησούλα ήθελα να ενημερώσω τις αγαπητές συνbloggιτισσες ότι έφτιαξα το πρώτο μου σαπούνι χτες Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008!!
Ξεποδαριάστηκα το Σάββατο να μαζέψω όλα όσα χρειάζονται (ηλεκτρονικές ζυγαριές, κτλ) και κουβαλήθηκα και στην Αθήνα στην Γερανίου να αγοράσω τις πρώτες ύλες. Εκεί, συγκλονίστηκα ο άνθρωπος! Μα, έχουν τα πάντα! Ό,τι μπορούσα και ό,τι δεν μπορούσα να φανταστώ.. Πήρα σχεδόν απ' όλα!χεχε!
Και μετά έφτιαξα το Σοκολατένιο Σαπούνι της Μάγισσας μας. Δεν είμαι και πολύ σίγουρη ότι τα κατάφερα όμως.. Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά τι είναι τα traces σαπωνοποίησης.. Εγώ είδα κάτι φουσκαλίτσες στην επιφάνεια του μίγματος που μόλις εμφανίζονταν, έσκαγαν απο μόνες τους! Αυτό είναι;; Και το μιγματάκι μου ήταν πολύ νερουλό.. καθόλου όπως ήταν στην φωτογραφία απο τις οδηγίες step by step.. Έβαλα όμως τα αρώματα και τα πρόσθετα, ανακάτεψα καλά-καλά (μοσχοβολάει αυτό!) και το έβαλα στα φορμάκια και σήμερα το πρωί παρατήρησα ότι είχε σκληρύνει. Πέτυχε λέτε;!
Τι κακό που πρέπει να περιμένεις 1,5 μήνα!

Μάλλον αύριο θα φτιάξω το Σαπούνι - Σαμπουάν της Isida!

Ευχαριστώ που με πείσατε να δοκιμάσω! Αν όντως πέτυχε, δεν ήταν και τόσο δύσκολο τελικά! :)

Σχόλια

Ο χρήστης Ελευθερία είπε…
Μπράβο πουλάκι μου!!!!Και εις ανώτερα!!!!!Βάλε και καμιά φωτό να δούμε!!
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Ευχαριστώ!!
Είμαι πολύ χαρούμενη! Δεν ξέρω βέβαια αν τα κατάφερα, αλλά πάντως είμαι χαρούμενη!
Ναι, σκέφτηκα να βάλω φωτο αλλά χτες τα έφτιαξα και είναι ακόμα στα φορμάκια.. Μόλις τα βγάλω απο τα φορμάκια, θα βάλω και φωτό!
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Πάντως Ελευθερία, αξίζει να δοκιμάσετε και εσείς! Όντως τελικά δεν ήτα τρομερό! :)
Ο χρήστης Ελευθερία είπε…
Πω πω!!! Φαντάζομαι τη χαρά σου. Σαν εμπειρία πως ήταν??? Είναι εύκολο σα να φτιάχνεις κρέμα??? Πόση ώρα σου πήρε???
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Νομίζω ότι είναι πιο εύκολο απο το να φτιάχνεις κρέμα.. Το λέω και ντρέπομαι γιατί όλες το έλεγαν και δεν τις πίστευα! :)
Είχα άγχος στην αρχή, είχα διαβάσει τις οδηγίες 300 φορές, τις έμαθα απ ' έξω! Είχα ετοιμάσει και τα πρόσθετα απο πριν. Μου πήρε λίγο παραπάνω απο ώρα. Τα λαδάκια έλιωσαν πολύ γρήγορα αλλά η περισσότερη ώρα καταναλώθηκε στο περίμενε. Περίμενα να πέσει η θερμοκρασία απο τα 2 μίγματα. Μόλις έφτασε στο επιτρεπτό, μετά 20 λεπτάκια το χτυπούσα με το μιξεράκι και μετά σε 10 λεπτά είχα βάλει και τα πρόσθετα και το είχα μοιράσει και στα φορμάκια!
Δοκιμάστε, δοκιμάστε! Πραγματικά, αφού ξεπέρασα το άγχος μη κάνω καμιά κοτσάνα με την καυστική σόδα, μου φάνηκε πιο εύκολο απο κρέμα!
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
κλαπ, κλαπ, κλαπ!

μαγισσα τέλει φωτό :)
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Ευχαριστώ! Ευχαριστώ!
Θα βάλω και φωτό, αλλά να μην βγει απο τα φορμάκια;
Αλήθεια, πως ξέρω ότι πέτυχε και ότι δεν έκανα καμιά κοτσάνα???!
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
θα το δείξει η νεκροψ... εεεε το ξεφορμαρισμα του σαπουνιου δλδ!

ασε που το αποτελεσμα πρεπει να ειναι κατι που όταν βρεχεται και τριβεται βγαζει σαπουνάδα :)

(με την εμπειρια θα το διακρινεις, η εμπειρια διδασκει, και λοιπες αμπελοφιλοσοφίες:)
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
τελικά 3 εβδομαδες αναμονης ειναι αρκετες (εμπειρια) αλλά όσο μενει φευγει η υγρασία και γίνεται πιο ανθεκτικό (εμπειρια again)
Ο χρήστης kiki είπε…
WOW!!! Σας παρασούραμε!!! Αφού παρασούρθηκα πρώτα εγώ από τη μάγισσα και την Ίσιδα, τώρα κι εσύ! Είδες;;; Τίποτα δεν είναι! Τώρα φτιάχνω για πλάκα σαπούνι! Αρκεί να έχω τα υλικά! Περιμένω εναγωνίως να δω τα σαπουνάκια.
(Εκεί κοντά στη Γερανίου, έχει κι ένα υπόγειο που πουλάει φορμάκια και ένα ωραίο φορμάκι για ρύζι. Έχει κι άλλα φορμάκια αλλά αυτό το φορμάκι έχει ιστορία. Μη φωνάζω όμως και μ ακούσει η μάγισσα...)
:-)))
Ξανα-μανα χειροκροτώ!!!
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
ιιιιι

παλι φόρμες για ρύζι αγόρασες? έλεος..

πάντως πολυ χρησιμη αυτη που με εβαλες να αγορασω...κανει και για καπέλο στην αντηλιά!
Ο χρήστης kiki είπε…
Είστε παράξενη! Χαχαχα!!!
Ο χρήστης eleni είπε…
Μπράβο..!Star,είδες πόσο εύκολο ήταν;Άδικα φοβόμασταν να ξεκινήσουμε.Και να σου πω,εγώ δεν έχω θερμόμετρο για να μετρώ τη θερμοκρασία-περιμένω λίγη ώρα και ενώνω τα μείγματα.Τα σαπουνάκια μου μια χαρά είναι και αφρό κάνουν.
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
Και σεις ένα obsession με τις ρυζοφορμες το΄χετε...

ΥΓ φυσικά και είμαι παράξενη :)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
συγχαρητήρια!!!!!!! πού ακριβώς στη Γερανίου έχει τα φορμάκια;;;; για να μαθαίνουμε κι εμείς!!!!!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
να σας ζήσει, να σας ζήσει! θα περιμένουμε και τις φωτό!
ΥΓ: να δούμε και τη μάγισσα με καπέλο-ρυζόφορμα κι έχουμε κλείσει ως ξωτικά:)
Ο χρήστης Starbuck είπε…
χαχαχα! Ok my dear witch! Εγώ πάντως θα δοκιμάσω ένα στις 3 εβδομάδες (γιατί θα έχω σκάσει μέχρι τότε!) και θα αφήσω τα υπόλοιπα- 9 βγήκαν, περισσότερες μέρες.
Σας ευχαριστώ όλες! Είμαι σας λέω πολύ χαρούμενη! Ήδη έχω εκτυπώσει όλες σας τις συνταγές, και θα τις κάνω μια - μια!
Ευχαριστώ kiki, στην επόμενη επίσκεψη στην Γερανίου, θα κοιτάξω και αυτό!
Eleni, ναι, ναι είδα! Εγώ ως πρωτάκι είχα μεγάλο άγχος με τις θερμοκρασίες!
Heart ευχαριστώ, θα βάλω και την φωτο αμέσως μόλις τα βγάλω απο τα φορμάκια.Έπρεπε να είχα γράψει την ανάρτηση όταν θα τα έβγαζα για να βάλω και την φωτο, αλλά δεν κρατιόμουν! Ήθελα να το πω!
Ο χρήστης Isida είπε…
Starbuck συγχαρητήρια!!!!!
Και εις ανώτερα!!!!!!
Περιμένω φώτο:)))))
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Ευχαριστώ Isida! Σήμερα αν καταφέρω να φτάσω νωρίς σπίτι θα φτιάξω το σαμπουάν σας!
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Το έφτιαξα το σαπούνι - σαμπουάν!
Ε, ρε ήταν να μην ξεκινήσω!!!
Ο χρήστης Natassa είπε…
ήθελα να ρωτήσω αν έφτιαξες το σαπούνι -σαμπουάν ...αλλά μόλις είδα ότι τα κατάφερες!
εντυπώσεις??
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Hello natassa! Οι εντυπώσεις μου είναι οι εξής: εντυπωσιάστηκα με το πόσο γρήγορα σαπωνοποιήθηκε!Ούτε 5 λεπτά δεν πρόλαβα να το χτυπήσω! Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό, πάντως η εμφάνιση του ήταν ακριβώς όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις οδηγίες της μάγισσας μας. Μετά όμως μόλις έριξα μέσα το αβγό, έπαθε ένα ταράκουλο το μίγμα.Έπηξε πάρα πολύ και έγινε σαν να έχει "γρομπαλάκια". Το ανακάτεψα καλά καλά με κουτάλι και σαν να ήρθε στα ίσια του.
Θα δείξει τι έχει γίνει σε μερικές μέρες που θα το ξεφορμάρω!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ