Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Milkshake-Μάσκα προσώπου

Πριν εγκαταλείψω για κάνα μήνα περίπου τα Blogs (εξεταστική) σκέφτηκα να σας γράψω για ένα βιταμινούχο και δροσιστικό Milkshake.


Το γάλα καρύδας βγαίνει από το στύψιμο της ψίχας καρύδας το οποίο με ανάμιξη ζεστού νερού γίνεται αυτό το πλούσιο άσπρο υγρό που γνωρίζουμε. Το χρώμα και η γεύση του γάλακτος καρύδας είναι αποτέλεσμα της υψηλής περιεκτικότητας καρυδέλαιου και ζάχαρης καρύδας. Το γάλα καρύδας είναι ένα βασικό συστατικό για Ασιατική ή εξωτική κουζίνα. Η μεγάλη κατανάλωση όμως γάλακτος καρύδας μπορεί να προκαλέσει διάρροια.
Το λάδι της καρύδας βοηθάει σε όλες σχεδόν τις φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις και χρησιμοποιείται τοπικά στην ψωρίαση, το έκζεμα, τα επιφανειακά εγκαύματα, αλλά και στις μυκητιάσεις, την τριχόπτωση και την πιτυρίδα.

Το νερό που περιέχει η καρύδα βοηθάει σημαντικά τα νεφρά, έχοντας μία ήπια αντιφλεγμονώδη και διουρητική δράση.

Υλικά
1 2/3 της κούπας γάλα καρύδας
1/2 μπανάνα
1 ροδάκινο

Τα βάζετε στο μπλέντερ με αγάπη και μετά το πίνετε.....ή Κάνετε μια ωραία μάσκα προσώπου με το ίδιο μείγμα.

Στην υγειά σας!


πηγή:ChefinLove,ayurvedaingreece


Σχόλια

Ο χρήστης kiki είπε…
Να μια καλή ευκαιρία για να διευκρινίσουμε ότι το υγρό που έχει μέσα η καρύδα όταν τη σπάμε, ΔΕΝ είναι το γάλα της. Το γάλα της είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει η Ίσιδα και γίνεται με την ψίχα και νερό.

Άρα καλή μου μαγισσούλα, οταν φτιάχνουμε λικέρ, δεν τίθεται θέμα συντήρησης της καρύδας εντός ψυγείου αν προθέσουμε στο λικέρ το υγρό της καρύδας, γιατί δεν είναι γάλα. ;-)

Ίσιδα, καλή επιτυχία στην εξεταστική σου.
Ωραιοτατη και απλή η συνταγή, θα δοκιμαστεί σε πρωτη ευκαιρία!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
στην υγειά σου isida, καλά αποτελέσματα, εγώ αυτό το νοστιμότατο θα το πιω μες τη μπανιέρα για πλήρες πασάλειμμα!:)
(oneira το "νερό" της καρύδας είναι ιδιαίτερα ευπαθές, δεν είναι σκέτο νεράκι:)
Ο χρήστης kiki είπε…
Heart λες δλδ ότι δεν πρέπει να μένει εκτός ψυγείου; Αν είναι ανακατεμένο με αλκοόλ;
Ο χρήστης heart n soul είπε…
ονειρουλίνι, να μη σε πάρω στο λαιμό μου, μια που δε το έχω φτιάξει, σίγουρα το αλκοόλ έχει συντηρητική δράση, αλλά παρόλα αυτά το καρυδόνερο είναι αλλοιώσιμο, και με τις θερινές θερμοκρασίες επίφοβο. Δε σας αρέσουν παγωμένα τα λικεράκια έτσι κι αλλιώς? (από την άλλη τι θα πρωτοβάλουμε σε αυτό το ρημαδοψυγείο, που το χουμε γεμίσει με κρεασιόν!:)
Ο χρήστης kiki είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο χρήστης kiki είπε…
Ο μπλόγκερ κάνει μαμακίες και έσβησα το περιττό σχόλιο.

Νομίζω πως το οινόπνευμα θα κάνει τη δουλειά του. Σε ένα λικέρ καρύδας που έφτιαξα πρόσφατα, το συνολικό υγρό (μαζί με το οινόπνευμα που ήταν 300 γρ) ήταν κοντά 2 λίτρα και το νερό καρύδας ήταν μόλις μισό ποτήρι του κρασιού. Μάλλον απίθανο να αλλοιωθεί θέλω να πιστεύω.

Το ψυγείο μου στο τέλος θα με χαστουκίσει. Ξέρεις τι του τάζω κάθε φορά που το ανοίγω για να μην το κάνει;
:-)))
Ο χρήστης Isida είπε…
Τι τάζετε στο ψυγείο σας αγαπητή?

Σας ευχαριστώ! Τις ευχές θα τις χρειαστώ σίγουρα!
Ο χρήστης kiki είπε…
Του τάζω ότι θα του κάνω απόψυξη και ότι θα του βάζω λιγότερα πράγματα αυτό το καλοκαίρι μέσα!!!
:-p
Ο χρήστης Isida είπε…
xaxaxaxaxa
Ο χρήστης faraona είπε…
Iσιδα καλη επιτυχια στις εξετασεις σου.
ευχαριστουμε και πολλα φιλια!
Ο χρήστης Isida είπε…
merci faraona
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
Isida, καλή επιτυχία, θα θριαμβέυσετε :)

Η ιδέα ποτο και μασκα 2 σε 1 είναι καταπληκτική!

Το λικερ με γάλα καρυδας, το φυλάω στο ψυγείο καλού κακού αν και το οινοπευμα δρα ως συντηρητικό.
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Γκλουπ! Λαχταριστό ακούγεται αυτό! Και τι χρήσιμη πληροφορία! Εγώ νόμιζα ότι το γάλα καρύδας είναι το ζουμί που έχει μέσα!
Καλή επιτυχία στην εξεταστική σας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ