Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Milkshake-Μάσκα προσώπου

Πριν εγκαταλείψω για κάνα μήνα περίπου τα Blogs (εξεταστική) σκέφτηκα να σας γράψω για ένα βιταμινούχο και δροσιστικό Milkshake.


Το γάλα καρύδας βγαίνει από το στύψιμο της ψίχας καρύδας το οποίο με ανάμιξη ζεστού νερού γίνεται αυτό το πλούσιο άσπρο υγρό που γνωρίζουμε. Το χρώμα και η γεύση του γάλακτος καρύδας είναι αποτέλεσμα της υψηλής περιεκτικότητας καρυδέλαιου και ζάχαρης καρύδας. Το γάλα καρύδας είναι ένα βασικό συστατικό για Ασιατική ή εξωτική κουζίνα. Η μεγάλη κατανάλωση όμως γάλακτος καρύδας μπορεί να προκαλέσει διάρροια.
Το λάδι της καρύδας βοηθάει σε όλες σχεδόν τις φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις και χρησιμοποιείται τοπικά στην ψωρίαση, το έκζεμα, τα επιφανειακά εγκαύματα, αλλά και στις μυκητιάσεις, την τριχόπτωση και την πιτυρίδα.

Το νερό που περιέχει η καρύδα βοηθάει σημαντικά τα νεφρά, έχοντας μία ήπια αντιφλεγμονώδη και διουρητική δράση.

Υλικά
1 2/3 της κούπας γάλα καρύδας
1/2 μπανάνα
1 ροδάκινο

Τα βάζετε στο μπλέντερ με αγάπη και μετά το πίνετε.....ή Κάνετε μια ωραία μάσκα προσώπου με το ίδιο μείγμα.

Στην υγειά σας!


πηγή:ChefinLove,ayurvedaingreece


Σχόλια

Ο χρήστης oneiromageiremata είπε…
Να μια καλή ευκαιρία για να διευκρινίσουμε ότι το υγρό που έχει μέσα η καρύδα όταν τη σπάμε, ΔΕΝ είναι το γάλα της. Το γάλα της είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει η Ίσιδα και γίνεται με την ψίχα και νερό.

Άρα καλή μου μαγισσούλα, οταν φτιάχνουμε λικέρ, δεν τίθεται θέμα συντήρησης της καρύδας εντός ψυγείου αν προθέσουμε στο λικέρ το υγρό της καρύδας, γιατί δεν είναι γάλα. ;-)

Ίσιδα, καλή επιτυχία στην εξεταστική σου.
Ωραιοτατη και απλή η συνταγή, θα δοκιμαστεί σε πρωτη ευκαιρία!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
στην υγειά σου isida, καλά αποτελέσματα, εγώ αυτό το νοστιμότατο θα το πιω μες τη μπανιέρα για πλήρες πασάλειμμα!:)
(oneira το "νερό" της καρύδας είναι ιδιαίτερα ευπαθές, δεν είναι σκέτο νεράκι:)
Ο χρήστης oneiromageiremata είπε…
Heart λες δλδ ότι δεν πρέπει να μένει εκτός ψυγείου; Αν είναι ανακατεμένο με αλκοόλ;
Ο χρήστης heart n soul είπε…
ονειρουλίνι, να μη σε πάρω στο λαιμό μου, μια που δε το έχω φτιάξει, σίγουρα το αλκοόλ έχει συντηρητική δράση, αλλά παρόλα αυτά το καρυδόνερο είναι αλλοιώσιμο, και με τις θερινές θερμοκρασίες επίφοβο. Δε σας αρέσουν παγωμένα τα λικεράκια έτσι κι αλλιώς? (από την άλλη τι θα πρωτοβάλουμε σε αυτό το ρημαδοψυγείο, που το χουμε γεμίσει με κρεασιόν!:)
Ο χρήστης oneiromageiremata είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο χρήστης oneiromageiremata είπε…
Ο μπλόγκερ κάνει μαμακίες και έσβησα το περιττό σχόλιο.

Νομίζω πως το οινόπνευμα θα κάνει τη δουλειά του. Σε ένα λικέρ καρύδας που έφτιαξα πρόσφατα, το συνολικό υγρό (μαζί με το οινόπνευμα που ήταν 300 γρ) ήταν κοντά 2 λίτρα και το νερό καρύδας ήταν μόλις μισό ποτήρι του κρασιού. Μάλλον απίθανο να αλλοιωθεί θέλω να πιστεύω.

Το ψυγείο μου στο τέλος θα με χαστουκίσει. Ξέρεις τι του τάζω κάθε φορά που το ανοίγω για να μην το κάνει;
:-)))
Ο χρήστης Isida είπε…
Τι τάζετε στο ψυγείο σας αγαπητή?

Σας ευχαριστώ! Τις ευχές θα τις χρειαστώ σίγουρα!
Ο χρήστης oneiromageiremata είπε…
Του τάζω ότι θα του κάνω απόψυξη και ότι θα του βάζω λιγότερα πράγματα αυτό το καλοκαίρι μέσα!!!
:-p
Ο χρήστης Isida είπε…
xaxaxaxaxa
Ο χρήστης faraona είπε…
Iσιδα καλη επιτυχια στις εξετασεις σου.
ευχαριστουμε και πολλα φιλια!
Ο χρήστης Isida είπε…
merci faraona
Ο χρήστης witch of daffodils είπε…
Isida, καλή επιτυχία, θα θριαμβέυσετε :)

Η ιδέα ποτο και μασκα 2 σε 1 είναι καταπληκτική!

Το λικερ με γάλα καρυδας, το φυλάω στο ψυγείο καλού κακού αν και το οινοπευμα δρα ως συντηρητικό.
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Γκλουπ! Λαχταριστό ακούγεται αυτό! Και τι χρήσιμη πληροφορία! Εγώ νόμιζα ότι το γάλα καρύδας είναι το ζουμί που έχει μέσα!
Καλή επιτυχία στην εξεταστική σας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άργιλος, ένα φυσικό καλλυντικό.

Μετά από όσα μας είχε πει η μαγισσούλα για τον άργιλο, εγώ είμαι η τελευταία που θα πρέπει να σας μιλήσω γι' αυτόν.
Μέσα στα πολλά καλά (και κακά) που έχει η Ζάκυνθος, είναι και ο άργιλος σε μερικές παραλίες.







Το καλοκαίρι, όλοι οι τουρίστες που ξέρουν ή αναγνωρίζουν το πέτρωμα, γεμίζουν το σώμα τους με αυτόν για φυσικό πίλινγκ.









Τώρα αν σας πω ότι εγώ ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό το πράγμα, μαλλον μόνο η μάγισσα θα με πιστέψει!!!
Εγώ σαν καλό κορίτσι που είμαι και με μια κάμερα στο χέρι, πήγα χτες επίτηδες στην παραλία της Άμπουλας στο Κάτω Γερακαρίο, για να φωτογραφίσω και να σας δείξω τον άργιλο και να πάρω κάμποσο (τον έγδαρα το λόφο...) Θα έλεγα ότι είναι γκριζοπράσινος, αλλά η μάγισσα ξέρει καλύτερα από εμένα.Βουαλά ο άργιλος λοιπόν.

Λικέρ με μύρτιλλα

Η μυρτιά(μυρσίνη,μερτιά,μερσινιά,σμυρτιά) είναι θάμνος με φύλλα λογχοειδή,άνθη λευκά και καρπούς ράγες,μικρούς,κυανομέλανους. Ιστορία:Ιερό φυτό από την αρχαιότητα,συνδέθηκε με πολλές θεότητες,κυρίως με την Αφροδίτη.Όταν η θεά αναδύθηκε απ΄τον αφρό των κυμάτων στην Πάφο,έτρεξε να κρυφτεί πίσω από μυρτιές και έκτοτε έγινε το ιερό φυτό της.Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί μύθοι γι΄αυτό το φυτό.Επίσης οι νικητές των ολυμπιακών αγώνων πριν το στεφάνι κότινου,στεφανώνονταν με μυρτιές.Και οι περίφημοι κοσμηματοποιοί της αρχαιότητας έφτιαχναν εξαιρετικά κοσμήματα με το σχήμα των φύλλων της,ένα παράδειγμα είναι το χρυσό στεφάνι των βασιλικών τάφων της Βεργίνας στη Μακεδονία μας. Φάρμακο από την αρχαιότητα,χρησιμοποιήθηκε για πλήθος νοσημάτων.Σε περίοπτη θέση στα συγγράματά τους την αναφέρουν ο Ιπποκράτης,ο Διοσκουρίδης,ο Πλίνιος. Επίσης στην αρχαία Ελλάδα παρασκεύαζαν από μυρτιά ένα αρωματικό κρασί "μυρτινίτης οίνος" καθώς και αρωματικό λάδι "μύρτινον έλαιον" Τα μύρτιλλα τ…

Υγρό σαπούνι σαν κρύσταλλο!

Κορίτσια & πιθανώς αγόρια, καλησπέρα σας! Αργά και μουδιασμένα κάνω το πρώτο μου post στην παρέα σας, με θέμα τα υγρά σαπούνια. Ας μου επιτραπεί μια εισαγωγή ...
Στην παρασκευή σαπουνιών, μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν 3 στάδια μύησης :
Το πρώτο -του αρχάριου- είναι το λεγόμενοmelt & pour. Τρίβουμε το έτοιμο σαπουνάκι, το λιώνουμε με νερό και το ξαναφορμάρουμε. Είναι το στάδιο-ποιός είμαι εγώ-τι είναι σαπούνι-τι σημαίνει φόρμα?
Το δεύτερο στάδιο είναι αυτό της παρασκευής στέρεου σαπουνιού, συνήθως με την ψυχρή μέθοδο. Βάζουμε τα λάδια μας με την καυστική σόδα, χτυπάμε, σαπωνοποίηση, φορμίτσες και περιμένουμε τις εβδομάδες μας να ωριμάσει. Αυτό είναι το στάδιο της συνειδητοποίησης! Εχει όλη τη χαρά του να φτιάχνεις κάτι ολότελα δικό σου, λίγο γλυπτική, λίγο νοσταλγία για τις "παλιές", που τα κάναν όλα αλλιώς και μια μελαγχολία για το χρόνο που δε δίνουμε πια στα πράγματα.
Το τρίτο στάδιο είναι το υγρό σαπούνι. Εδώ σχεδόν απαραίτητη είναι η προϋπηρεσία στα άλλα δύο στάδια…