Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φρου φρου κι αρώματα


Όταν ήρθα στη Ζάκυνθο, η μάνα μου μου έλεγε ότι το μόνο που δε θα μου λείψει εδώ είναι τα καλλυντικά. Και σιγά μην ενδιαφερόμουν εγώ τότε για καλλυντικά...Τώρα με τις κακές παρέες ενδιαφέρθηκα, χεχε!
Σας δείχνω λοιπόν μια φωτό, με μια πολύ παλιά αρωματοποιία που βρίσκεται μέσα στο Λόφο του Στράνη, εκεί που ο Διονύσιος Σολωμός έγραψε τον Εθνικό Ύμνο. Μπουγαρίνι και γραντούκα (και τα δύο είδη γιασεμιού) ήταν τα αρώματα που κυριαρχούσαν εδώ, όχι μόνο στα αρώματα, αλλά και σε κάθε γειτονιά, αφού δεν έλειπαν από τις γλάστρες και τους φράχτες των σπιτιών.
Η αρωματοποιία υπάρχει ακόμα, δεν ξέρω αν παράγει ακόμα αρώματα, αλλά η οικογένεια διατηρεί μαγαζί με καλλυντικά στην πόλη.
Και τώρα που είδαμε και την αρωματοποιία, πάρτε ποπ κορν, πάρτε πασατέμπο γιατί έρχεται το τελικό σαπουνοπόστ! :-)

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
εντυπωσιακό deli, αναμένουμε στις οθόνες μας,......
Ο χρήστης Natassa είπε…
εκτός το κρυονέρι θέλω να πάω και εκεί ... καλημέρες!!!!!!!!!
Ο χρήστης kiki είπε…
Ίσιδα, αναμείνατε :-)

Νατάσσα, αυτό είναι εύκολο: πάμε και με τα πόδια!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
ώστε γιασεμί είναι το μπουγαρίνιιιιιι... Έχετε δοκιμάσει τα ντόπια αρώματα dreams?
Ο χρήστης kiki είπε…
Χαρτ, τώρα αν σου πω ότι τα έχω δοκιμάσει, θα είναι ψέμα. Ίσως μικρή. Όχι όσο είμαι εδώ όμως.
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
deli,
δε σχολιάζω το γεγονός ότι δεν έχεις δοκιμάσει το ντόπιο άρωμα, θα σου στείλω μέηλ :)

Αφου έχουν καλλυντικομάγαζο, λες να αξίζει τον κόπο καμμιά φωτό του μαγαζιού ή των προϊόντων?
Ο χρήστης heart n soul είπε…
οοοοχι μάγισσα, να το σχολιάσετε! γιατί της χαρίζεστε έτσι εύκολα? εμείς θυσίες για τη τέχνη μας και η dreams ούτε να μπει στον κόπο? εγώ πώς θα μάθω αν δε βγει να κάνει ελεύθερο ρεπορτάζ, ε?ε? :Ρ
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
E, ναι.
Κανονικά θα πρέπει να πάει στην αρωματοιποιία, να την φωτό, να πάρει συνέντευξη, να παρουσιάσει τα προϊόντα, να μας πει αν μπορούμε να τα προμηθευτούμε.
Μετά να πάει στο κατάστημα, να φωτό ραφια και προιόντα, να αγοράσει ένα-δυο και να μας πει τις συνταγες.

Ευχαριστημένη heart;-)
Ο χρήστης kiki είπε…
Θα σας απογοητεύω και τις δύο κυρίες μου. Το μαγαζί έχει πια σύγχρονα προϊόντα και δεν ξέρω καν αν φτιάχνουν αρώματα. Μπορώ όμως να ρωτήσω αν εξακολουθεί να λειτουργεί η αρωματοποιία και ακόμα καλύτερα όταν πείσω τη μάγισσα να κατέβει κατά δω, να πάμε μαζί! :-)))
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
νιε, μάγισσα τέλει κατέβει κάνει ρεπορτάζ :)
Ο χρήστης kiki είπε…
Next week?
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
next? την παραnext μπορω..που δεν θα μπορεις εσύ..

Παράλογο δεν είναι τόσους μήνες τώρα?
Ο χρήστης kiki είπε…
ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ!
Ο χρήστης Αθήναιος είπε…
Μα κατά την περιπέτεια του Καζανόβα στην Κέρκυρα, καταφεύγει σ'ενα αρωματοποιίο για να φτιάξει τα περίφημα σοκολατάκια με τα οποία θα επιχειρούσε να δελεάσει την περίφημη κυρία Φ. Σε όλα τα Επτάνησα ανθούσε η αρωματοποιία...
Ο χρήστης heart n soul είπε…
τώρα ανθούνε:) οι άγγλοι τουρίστες:) Dreams ε, αν είναι για ρεπορτάζ, πείστε με κι εμένα, τι να κάνω, θα υποκείψω:)
Ο χρήστης kiki είπε…
Αθήναιε! Σε αρωματοποίο για σοκολατάκια; Ααααα, μ' αρέσει αυτό!

Χαρτ, έλα κι εσύ καλέ! Να κάνουμε το ρεπορτάζ χωρίς σύνορα, χαχα! Να μη σου πω δε ότι ο Λόφος του Στράνη είναι κοντά στη Μπόχαλη που δεν πήγες!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
θα ρθω στο νησί για να πάρουμε τα βουνά? ό,τι πείτε δασκάλα, εγώ είμαι μαθήτρια-υπόδειγμα:) σοκολατάκια θα κεράσετε ή να πάω Κέρκυρα?:)
Ο χρήστης kiki είπε…
Ποια βουνά καλεεεεέ; Άκουσες λόφος και νομίζεις είναι βουνά; 2 χλμ από την πόλη (και στην κορφή κανέλλα ή μάλλον μπουγαρίνι!!!)
Ο χρήστης heart n soul είπε…
είναι που εδώ τους λόφους τους έχουν για βουνά:)
Ο χρήστης kiki είπε…
(Λυσσάξαμε)...
Μωρέ λόφος είναι. Απλά είναι προσβάσιμος (από τη μια μεριά)...χεχε
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Ε, δεν μπορώ να μην συμμετέχω και εγώ! Εγώ δεν ήξερα καν εντομεταξύ ότι είχαμε αρωματοποιείες στην χώρα μας! χιχι! Τι καλά όμως! Και είναι και το αγαπημένο μου το γιασεμί!
Ο χρήστης faraona είπε…
Τι ωραιες λεξεις!!!
ΜΠΟΥΓΑΡΙΝΙ και ΓΡΑΝΤΟΥΚΑ.
Τέλειες.
Μοσχοβολανε!!!

kisses
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
FERNW IAPONIKOUS AGGELOUS (ENA IDOS GIASEMIOU) STHN ZAKYNTHINH VERAMENTE MAMAKA MOU KAI MOU LEEI ME STOMFO "AAA.. AUTO DEN EINAI MPOUGARINI" EXW KWLONIES RAZH POU AGORASA STHN ZAKYNTHO. ELPIZW NA YPARXOUN AKOMA.
Ο χρήστης kiki είπε…
Σταρμπακ, αμέ! Έχουμε! Τι μας περάσατε καλε;

Φαραόνα, τις λες και γεμίζει το στόμα σου!

Dear anonymous, δε σου είπε η μαμά πόσο σωβινιστές είναι οι ζακυνθινοί;
(Πολύ μ' άρεσε το veramente...)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ