Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

βασιλική..περιποίηση

Η heart, μετά τα καινούργια της ομορφοαποκτήματα (αρωματική παραγγελία από το aromantic), ήθελε να φτιάξει μια σούπερ θρεπτική κρέμα, τη bee honey, αλλά κάποια μάγισσα της έκοψε τη χαρά. Η heart βλέπετε έχει μικτή επιδερμίδα με τάση λιπαρότητας, γι' αυτό θέλει ένα σκεύασμα πιο ελαφρύ..Κύριο ενεργό συστατικό αυτής της κρέμας είναι ο βασιλικός πολτός. Πλούσιος σε αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία (κάλιο, ασβέστιο, νάτριο, ψευδάργυρο, σίδηρο, χαλκό και μαγγάνιο) καθώς και σε βιταμίνες (του συμπλέγματος Β,C, D, A και Ε) είναι ένα πρώτης τάξεως συστατικό για τη φροντίδα της επιδερμίδας. Πάμε λοιπόν να κάνουμε το χατήρι της heart φτιάχνοντας ένα ελαφρύ τζελ για σύσφιξη και αναζοωγόνηση.

τζελ αναζοωγόνησης με βασιλικό πολτό

~2 1/2 κ.σ. τζελ αλόης
~1/2 κ.γ. γλυκερίνη
~1/4 κ.γ. βασιλικός πολτός
~4-5 σταγόνες από κάποιο αντιγηραντικό φυτικό έλαιο (rosehip, νυχτολούλουδο, ακόμα και ελαιόλαδο)
~2 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο (εναλλακτικά, γεράνιο)
~2 σταγόνες palmarosa

Αναμιγνύουμε καλά όλα τα υλικά. Αφού ενοποιηθούν τα βάζουμε σε ένα μικρό γυάλινο βάζο που θα το φυλάξουμε οπωσδήποτε στο ψυγείο. Βάζουμε στο πρόσωπο μικρή ποσότητα κάθε φορά κάνοντας κυκλικές κινήσεις μασάζ. Παθαίνουμε αναζοωγόνηση :)


Σχόλια

Ο χρήστης heart n soul είπε…
εγώ προς το παρόν έπαθα ανακούφιση γιατί πάλι ήθελα να βάλω τα κλάματα: γυρνώντας από τα ψώνια μου χτες, μου 'μεινε ο βασιλικός πολτός στο χέρι βρίσκοντας το γνωστό daffodil στο ξωτικοκιβώτιό μου με την εντολή "ου bee honeύσεις" ουα ουα εγώ μα να το κανάκεμά μου σήμερα, ευχαριστώ:))
(ΥΓ άμα βάλω μέλι αντί γλυκερίνη θα με φάνε οι μύγες?)
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
α, έχετε γίνει ευσυγκίνητη τελευταία!
Αυτή είναι πιο εύκολη και θα σου αρέσει..

ΥΓ όχι μόνο οι μύγες αλλά και όλα τα ζούδια της αγγλικής εξοχής :)
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
εγώ πάντως θα το τολμήσω: άλλο ο βασιλικός πολτός και άλλο το μελι
(β.π. πάντα υπαρχει σπίτι, γιατί δίνω στην Ελενη)

εν τω μεταξύ αυτο το σκραμπ χεριών, ειναι σωτήριο!
σκέφτομαι να το κανω και στη μυτη μου. στην άκρη της δηλαδή, που το "σηκώνει". ειναι και στρογγυλη (πατατούλα, την έλεγε η μαμά μου) μια χαρά της έρθει!
Ο χρήστης eleni είπε…
Αυτό το νόστιμο τζελ μπορούμε να το φτιάξουμε και μεις οι πιο μεγάλες ή είναι μόνο για τα μωρά;

Αν ναι,το βάζουμε σαν σέρουμ;
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
μαριλένα,
να το κάνεις, δοκίμασε λίγο όμως πρώτα στον καρπό σου..
Να κάνεις σκραμπ και στη μύτη :) χωρίς ελαιόλαδο όμως, οκ?


eleni,
για τα μωρά έχω ήδη προτείνει baby oil και αλοιφίτσες αλλά η heart δεν τα βάζει!
Το τζελάκι αυτό είναι κατεξοχήν anti-age και συσφυγκτικό, και κάνει για όλες τις κόρες. Μπορείτε να βάλετε και βιταμίνες ή ό,τι επιπλέον ενεργά συστατικά έχετε. Εδω προσπαθω να προτείνω πιο απλές φόρμουλες.
Ο χρήστης kiki είπε…
Ααααααααααααα θα κάνω κι εγώ παραγγελιά για το ευαίσθητο δερματάκι μου!
Ο χρήστης Natassa είπε…
anti-age και συσφικτικό .... μόνο τέτοια χρειάζομαι εγώ τώρα ... περνάω μεγάλη κρίση και ας μην θέλω να το παραδεχθώ ....
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
deli με τις ευαισθησίες σας :)

ελάτε μινωίτισσα που περνάτε κρίση, μη θυμώσω και κατέβω στην παραμεθόριο!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
μωρό εδώ! ελένη αφού το λέτε εγώ δε θα το αρνηθώ, κορόιδο είμαι?:)
σας φιλώ, πολύ μωρουδίστικα:)
Ο χρήστης Αθήναιος είπε…
Στέλνουμε στο σπίτι πάβλοβα για λίγο τζελάκι από αυτό. Τί ψυχη έχει λίγο τζελάκι;
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
heart, απο δω και πέρα μόνο φρουτόκρεμες θα σας ποατάρω :)

Αθήναιε, πολύ πολύ τζελάκι, όσο θέτε τζελάκι (που δεν έχει και ψυχή!) αρκεί η παβλοβα να ειναι σε μορφή χαπιού, μηδεν θερμίδες γιατι έχω να νοιαστω το μαγικό μου το κορμί.
Ο χρήστης heart n soul είπε…
και μπισκοτόκρεμες παρακαλώ:)
εγώ δωροδοκούμαι και με παβλόβα, φτάνει να 'χει πάσιον φρουτ γιατί κάνω και τη δύσκολη:)
Ο χρήστης Ελευθερία είπε…
Μία που το είδα και μια που το έφτιαξα. Πολύ εύκολο και δροσιστικό!!!! Εύγε!!!! Τις τελευταίες μέρες το πρόσωπό μου δεν την παλεύει. Μια τραβάει, μια με φαγουρίζει, πέταξε και κάτι σπυράκια.... Ελπίζω ο βασιλικός πολτός να το βοηθήσει!!!!
Sorry για την καθυστέρηση σχολίων αλλά πολύ δουλειά ρε γαμώτο το καλοκαίρι!!!! Και είναι ακόμη Μάης... Και μην ακούσω ότι δουλειά σε νησί συνδιάζει και διακοπές γιατί θα τα πάρω!!!!!!!!!
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
ναι, ναι, τα συνδυάζει!
και μια και είστε σε διακοπές να μας φτιάξετε μπωτέ :)
Ο χρήστης Ελευθερία είπε…
Ααααα, μαγισσούλα μου, μη με βιδώνεις!!!! Εχθές για πρώτη φορά πήγα σε μέρη του νησιού που δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν!!! Χρόνος για μποτέ δεν υπάρχει. Εδώ μου τελείωσε η κρέμα ημέρας και αν δεν έβαζες τη συνταγούλα με το τζελ(το οποίο σε 5 λεπτά ήταν έτοιμο) θα κατέφευγα στην εύκολη λύση των δειγμάτων που έχουμε στο φαρμακείο!!!!
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
γοητευτική να το θέσω αλλιώς:
που θέτε να πήζετε, Αττική ή Σαντορίνη? Αν θέτε Αττική, σας παραχωρώ τη θέση μου :)
Ο χρήστης Ελευθερία είπε…
Όχι, όχι!!!!! Εντάξει!!!! Παραδίνομαι!!!! Προτιμώ Σαντορίνη. Αν και τους Αθηναίους δεν τους αλλάζω με τίποτα!!!!!! Μπορεί να είναι πιο απρόσωποι αλλά τουλάχιστον δεν είναι κομπλεξικοί....

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ