Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008

Πράσσειν πράσινα και γρήγορα

Πίνετε πράσινο τσάι; Περιέχει EGCG, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που εμποδίζει την ανάπτυξη καρκινογενών κυττάρων, ρίχνει την κακή χοληστερίνη, εμποδίζει τον σχηματισμό θρόμβων και καταπολεμάει τον σχηματισμό των ελευθέρων ριζών (αντιγηραντικό). Το πράσινο τσάι είναι επίσης αντιφλεγμονώδες, αντιμικροβιακό και στυπτικό (για τους πόρους). Μια θαυμάσια λοσιόν πράσινου τσαγιού θα βρείτε εδώ, στο μεταξύ όμως, να μια πανεύκολη και γρήγορη ιδέα για το πράσινο τσάι που χρησιμοποιήσατε για το ρόφημά σας: μην πετάξετε τα φύλλα ή τα σακουλάκια, αναλόγως τι χρησιμοποιήτε, ανακατέψτε τα με λίγο μέλι (το περιεχόμενο από 2 χρησιμοποιημένα σακουλάκια πράσινο τσάι + 1 κουταλιά μέλι) και κάντε τα μάσκα προσώπου. Αφήστε 20 λεπτά, κάντε απαλό μασάζ, και ξεβγάλτε με νερό ή αν προτιμάτε, με έγχυμα πράσινου τσαγιού (δηλαδή το τσάι που σας περίσσεψε:) Τόσο εύκολο, μα πολύ αποτελεσματικό! Επίσης με τα σακουλάκια (χωρίς να τα ανοίξετε αυτή τη φορά), πριν τα πετάξετε, μπορείτε να κάνετε επιθέματα (κομπρέσες) στα κουρασμένα μάτια, ή να τα χρησιμοποιήσετε, βρεγμένα όπως είναι, για να σκουπίσετε το πρόσωπο, όπως θα κάνατε με βαμβάκι και λοσιόν.

8 σχόλια:

Isida είπε...

μπράβο heart! γρήγορο....

elie είπε...

Θέλω κι άλλα τέτοια! Και γρήγορα και εύκολα.

oneiromageiremata είπε...

Από το να το πιω, καλύτερα αυτο! Χαχα!

witch of daffodils είπε...

τι καλό, με το τσάι αυτό οι λύσεις είναι άπειρες, μερσι!

Ακόμα, ακόμα κι όταν περισέψουν αυτά τα φακελάκια από τις κομπρέσσες, δεν τα πετάμε! τα χρησιμοποιούμε ως λιπασμα για τα λουλούδια μας. Τα "θάβουμε" στο χώμα. Πλήρης ανακύκλωση:)

witch of daffodils είπε...

αχα!
τώρα μόλις πρόσεξα τη χρήση της (ιωνικής???) διαλέκτου, αλήθεια ποια είναι? σσ αντί ττ..

Juanita La Quejica είπε...

Μόλις γυρίσει ο καλός μου, θα τον περιλάβω με τα σακουλάκια.

heart n soul είπε...

isida, στο πιτς φυτίλι:)
elie, θα τα έχετε:)
oneira ντροπή!
witch (τι με βάζετε να γκουγκλάρω βραδιάτικο, την 3οδεσμίτισσα!:)that's the spirit!
Juanita, σαν απειλή μου ακούγεται αυτό!:)

Juanita La Quejica είπε...

Την γλύτωσε για σήμερα! Τον περιέλαβε η μαμά του με ... φρικασέ με αρνί (μπιαχ, τί τραβάω η δόλια νύφη που το αρνί μόνο στη σούβλα το Πάσχα και μαστέλο το πλησιάζω, χαχα!)