Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς


Υλικά για 250 γρ.

~150γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια ή φυστίκια Αιγίνης ή άψητα καρύδια
~100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος



Τρόπος Παρασκευής

~ Καβουρδίζετε τους ξηρούς καρπούς και τους αφήνετε να κρυώσουν.

~ Κόβετε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη βάζετε να λιώσε σε μπεν μαρί.

~ Αφού λιώσει η σοκολάτα, την αφήνετε λίγο να κρυώσει και μόλις γίνει χλιαρή (χωρίς όμως να πήξει) προσθέτετε μέσα τους ξηρούς καρπούς .

~ Στρώνετε ένα μεγάλο δίσκο με μια λαδόκολλα και με ένα κουτάλι παίρνετε λίγο-λίγο από το μείγμα και το αδειάζετε στη λαδόκολα σε σειρές.

~ Βάζετε το δίσκο με τα σοκολατάκια στο ψυγείο και σε 10 λεπτά είναι έτοιμα! Αν δεν τα καταναλώσετε αμέσως μπορείτε να τα διατηρήσετε για 20-30 ημέρες στο ψυγείο.

Σχόλια

Ο χρήστης witch of daffodils είπε…
Α, να ένα γλυκό καλωσόρισμα :)
To γλυκό των εγκαινίων! Μερσί!
πειράζει να βάλουμε φωτο (γιαλαντζι) από το νετ?
Ο χρήστης Isida είπε…
όχι το σκέφτηκα και γω αλλά....
Ο χρήστης witch of daffodils είπε…
E? τι λέτε?
Ο χρήστης Isida είπε…
Πολύ καλή κυρία μου...
Ο χρήστης heart n soul είπε…
εγώ για να νιώθω ενάρετη, χρησιμοποιώ σοκολάτα 70-85% περιεκτικότητας σε κακάο, για τα αντιοξειδωτικά της. Έτσι, όταν το κακάο ρίχνει στ' αυτιά στη ζάχαρη, ποιος θα με πει λαίμαργη, ε?:)
Ο χρήστης Isida είπε…
λολ Σωστή!
Ο χρήστης witch of daffodils είπε…
ότι είσθε ενάρετη, είσθε, είσθε :)
Ο χρήστης heart n soul είπε…
ε, το λέω και στις άλλες που δεν με γνωρίζουν τόσο καλά:))
Ο χρήστης oneiromageiremata είπε…
Τώρα πειράζει που εγώ θα κολλάω κάτι παραπάνω σ' αυτές τις συνταγές;
Αμα θέτε φωτό non-γιαλανζί, έχωμεν.
ΜΙΑΜ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άργιλος, ένα φυσικό καλλυντικό.

Μετά από όσα μας είχε πει η μαγισσούλα για τον άργιλο, εγώ είμαι η τελευταία που θα πρέπει να σας μιλήσω γι' αυτόν.
Μέσα στα πολλά καλά (και κακά) που έχει η Ζάκυνθος, είναι και ο άργιλος σε μερικές παραλίες.







Το καλοκαίρι, όλοι οι τουρίστες που ξέρουν ή αναγνωρίζουν το πέτρωμα, γεμίζουν το σώμα τους με αυτόν για φυσικό πίλινγκ.









Τώρα αν σας πω ότι εγώ ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό το πράγμα, μαλλον μόνο η μάγισσα θα με πιστέψει!!!
Εγώ σαν καλό κορίτσι που είμαι και με μια κάμερα στο χέρι, πήγα χτες επίτηδες στην παραλία της Άμπουλας στο Κάτω Γερακαρίο, για να φωτογραφίσω και να σας δείξω τον άργιλο και να πάρω κάμποσο (τον έγδαρα το λόφο...) Θα έλεγα ότι είναι γκριζοπράσινος, αλλά η μάγισσα ξέρει καλύτερα από εμένα.Βουαλά ο άργιλος λοιπόν.

Λικέρ με μύρτιλλα

Η μυρτιά(μυρσίνη,μερτιά,μερσινιά,σμυρτιά) είναι θάμνος με φύλλα λογχοειδή,άνθη λευκά και καρπούς ράγες,μικρούς,κυανομέλανους. Ιστορία:Ιερό φυτό από την αρχαιότητα,συνδέθηκε με πολλές θεότητες,κυρίως με την Αφροδίτη.Όταν η θεά αναδύθηκε απ΄τον αφρό των κυμάτων στην Πάφο,έτρεξε να κρυφτεί πίσω από μυρτιές και έκτοτε έγινε το ιερό φυτό της.Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί μύθοι γι΄αυτό το φυτό.Επίσης οι νικητές των ολυμπιακών αγώνων πριν το στεφάνι κότινου,στεφανώνονταν με μυρτιές.Και οι περίφημοι κοσμηματοποιοί της αρχαιότητας έφτιαχναν εξαιρετικά κοσμήματα με το σχήμα των φύλλων της,ένα παράδειγμα είναι το χρυσό στεφάνι των βασιλικών τάφων της Βεργίνας στη Μακεδονία μας. Φάρμακο από την αρχαιότητα,χρησιμοποιήθηκε για πλήθος νοσημάτων.Σε περίοπτη θέση στα συγγράματά τους την αναφέρουν ο Ιπποκράτης,ο Διοσκουρίδης,ο Πλίνιος. Επίσης στην αρχαία Ελλάδα παρασκεύαζαν από μυρτιά ένα αρωματικό κρασί "μυρτινίτης οίνος" καθώς και αρωματικό λάδι "μύρτινον έλαιον" Τα μύρτιλλα τ…

Υγρό σαπούνι σαν κρύσταλλο!

Κορίτσια & πιθανώς αγόρια, καλησπέρα σας! Αργά και μουδιασμένα κάνω το πρώτο μου post στην παρέα σας, με θέμα τα υγρά σαπούνια. Ας μου επιτραπεί μια εισαγωγή ...
Στην παρασκευή σαπουνιών, μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν 3 στάδια μύησης :
Το πρώτο -του αρχάριου- είναι το λεγόμενοmelt & pour. Τρίβουμε το έτοιμο σαπουνάκι, το λιώνουμε με νερό και το ξαναφορμάρουμε. Είναι το στάδιο-ποιός είμαι εγώ-τι είναι σαπούνι-τι σημαίνει φόρμα?
Το δεύτερο στάδιο είναι αυτό της παρασκευής στέρεου σαπουνιού, συνήθως με την ψυχρή μέθοδο. Βάζουμε τα λάδια μας με την καυστική σόδα, χτυπάμε, σαπωνοποίηση, φορμίτσες και περιμένουμε τις εβδομάδες μας να ωριμάσει. Αυτό είναι το στάδιο της συνειδητοποίησης! Εχει όλη τη χαρά του να φτιάχνεις κάτι ολότελα δικό σου, λίγο γλυπτική, λίγο νοσταλγία για τις "παλιές", που τα κάναν όλα αλλιώς και μια μελαγχολία για το χρόνο που δε δίνουμε πια στα πράγματα.
Το τρίτο στάδιο είναι το υγρό σαπούνι. Εδώ σχεδόν απαραίτητη είναι η προϋπηρεσία στα άλλα δύο στάδια…