Τετάρτη, 9 Απριλίου 2008

Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς


Υλικά για 250 γρ.

~150γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια ή φυστίκια Αιγίνης ή άψητα καρύδια
~100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος



Τρόπος Παρασκευής

~ Καβουρδίζετε τους ξηρούς καρπούς και τους αφήνετε να κρυώσουν.

~ Κόβετε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη βάζετε να λιώσε σε μπεν μαρί.

~ Αφού λιώσει η σοκολάτα, την αφήνετε λίγο να κρυώσει και μόλις γίνει χλιαρή (χωρίς όμως να πήξει) προσθέτετε μέσα τους ξηρούς καρπούς .

~ Στρώνετε ένα μεγάλο δίσκο με μια λαδόκολλα και με ένα κουτάλι παίρνετε λίγο-λίγο από το μείγμα και το αδειάζετε στη λαδόκολα σε σειρές.

~ Βάζετε το δίσκο με τα σοκολατάκια στο ψυγείο και σε 10 λεπτά είναι έτοιμα! Αν δεν τα καταναλώσετε αμέσως μπορείτε να τα διατηρήσετε για 20-30 ημέρες στο ψυγείο.

9 σχόλια:

witch of daffodils είπε...

Α, να ένα γλυκό καλωσόρισμα :)
To γλυκό των εγκαινίων! Μερσί!
πειράζει να βάλουμε φωτο (γιαλαντζι) από το νετ?

Isida είπε...

όχι το σκέφτηκα και γω αλλά....

witch of daffodils είπε...

E? τι λέτε?

Isida είπε...

Πολύ καλή κυρία μου...

heart n soul είπε...

εγώ για να νιώθω ενάρετη, χρησιμοποιώ σοκολάτα 70-85% περιεκτικότητας σε κακάο, για τα αντιοξειδωτικά της. Έτσι, όταν το κακάο ρίχνει στ' αυτιά στη ζάχαρη, ποιος θα με πει λαίμαργη, ε?:)

Isida είπε...

λολ Σωστή!

witch of daffodils είπε...

ότι είσθε ενάρετη, είσθε, είσθε :)

heart n soul είπε...

ε, το λέω και στις άλλες που δεν με γνωρίζουν τόσο καλά:))

oneiromageiremata είπε...

Τώρα πειράζει που εγώ θα κολλάω κάτι παραπάνω σ' αυτές τις συνταγές;
Αμα θέτε φωτό non-γιαλανζί, έχωμεν.
ΜΙΑΜ!