Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς


Υλικά για 250 γρ.

~150γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια ή φυστίκια Αιγίνης ή άψητα καρύδια
~100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος



Τρόπος Παρασκευής

~ Καβουρδίζετε τους ξηρούς καρπούς και τους αφήνετε να κρυώσουν.

~ Κόβετε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη βάζετε να λιώσε σε μπεν μαρί.

~ Αφού λιώσει η σοκολάτα, την αφήνετε λίγο να κρυώσει και μόλις γίνει χλιαρή (χωρίς όμως να πήξει) προσθέτετε μέσα τους ξηρούς καρπούς .

~ Στρώνετε ένα μεγάλο δίσκο με μια λαδόκολλα και με ένα κουτάλι παίρνετε λίγο-λίγο από το μείγμα και το αδειάζετε στη λαδόκολα σε σειρές.

~ Βάζετε το δίσκο με τα σοκολατάκια στο ψυγείο και σε 10 λεπτά είναι έτοιμα! Αν δεν τα καταναλώσετε αμέσως μπορείτε να τα διατηρήσετε για 20-30 ημέρες στο ψυγείο.

Σχόλια

Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
Α, να ένα γλυκό καλωσόρισμα :)
To γλυκό των εγκαινίων! Μερσί!
πειράζει να βάλουμε φωτο (γιαλαντζι) από το νετ?
Ο χρήστης Isida είπε…
όχι το σκέφτηκα και γω αλλά....
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
E? τι λέτε?
Ο χρήστης Isida είπε…
Πολύ καλή κυρία μου...
Ο χρήστης heart n soul είπε…
εγώ για να νιώθω ενάρετη, χρησιμοποιώ σοκολάτα 70-85% περιεκτικότητας σε κακάο, για τα αντιοξειδωτικά της. Έτσι, όταν το κακάο ρίχνει στ' αυτιά στη ζάχαρη, ποιος θα με πει λαίμαργη, ε?:)
Ο χρήστης Isida είπε…
λολ Σωστή!
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
ότι είσθε ενάρετη, είσθε, είσθε :)
Ο χρήστης heart n soul είπε…
ε, το λέω και στις άλλες που δεν με γνωρίζουν τόσο καλά:))
Ο χρήστης kiki είπε…
Τώρα πειράζει που εγώ θα κολλάω κάτι παραπάνω σ' αυτές τις συνταγές;
Αμα θέτε φωτό non-γιαλανζί, έχωμεν.
ΜΙΑΜ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ