Τετάρτη, 9 Απριλίου 2008

Φοντάν Πορτοκάλι


Υλικά για 600γρ.

~500γρ φλούδα πορτοκαλιού
~500γρ ζάχαρη
~Κρυσταλλική ζάχαρη ή καβουρδισμένα αμύγδαλα.




Τρόπος Παρασκευής

~ Παίρνετε τις φλούδες πορτοκαλιού και τις βάζετε σε ένα μπολ με νερό για δυο μέρες,
φροντίζοντας να το αλλάζετε συχνά ώστε να ξεπικρίσουν οι φλούδες.

~ Την τρίτη μέρα βάζετε σε μια κατσαρόλα καθαρό νερό και βράζετε τις φλούδες
περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

~ Τις βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα, τις αφήνετε να στραγγίξουν και τις
πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

~ Βάζετε σε μια κατσαρόλα τον πολτό του πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.

~ Μόλις το μείγμα γίνει μια λεία μάζα αρκετά σφιχτή , σβήνετε τη φωτιά και το αδειάζετε σε μια πιατέλα να κρυώσει.

~ Το πλάθετε σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια ή σε άλλα σχήματα της αρεσκείας σας,
τα τυλίγετε σε ζάχαρη κρυσταλιζέ ή σε τρίμμα από καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα βάζετε σε χαρτάκια.

~ Τα βάζετε στο ψυγείο για δέκα ώρες περίπου και στη συνέχεια τα διατηρείτε σε ένα χάρτινο κουτί που κλείνει.

~ Διατηρούνται για 15 ημέρες.

6 σχόλια:

witch of daffodils είπε...

βάλτε τώρα και συνταγή αδυνατίσματος :))

Isida είπε...

χαχαχαχα αχ μακάρι να είχα.

heart n soul είπε...

αρωματικότατον! να πειραματιζόμασταν με τη μισή ζάχαρη και το άλλο μισό τριμμένο μύγδαλο? θα ρίχναμε τη ζάχαρη, θα ανεβάζαμε τα λιπαρά βέβαια, αλλά είναι από τα κάλα:)

witch of daffodils είπε...

αχχχχχχχχχχχχχ,
στα γλυκά το΄χεις το ταλέντο ενάρετη!

Isida είπε...

να σας πω την αλήθεια μου....
δεν τρώω πολλά γλυκά (παρόλο που πρέπει λόγω υπογλυκαιμίας) , εγώ φτιάχνω άλλοι τρώνε....

Παρόλα αυτά προτιμώ να τα φτιάχνω και να τα ευχαριστιούνται οι άλλοι παρά τα αγοραστά. ¨)

oneiromageiremata είπε...

Μμμμμμμμμμμμμ ενδιαφέρον ΚΑΙ αυτό. Εγώ κάνω πορτοκαλόφλουδες αλλά χωρίς να τις λιώνω. Θα δοκιμάσω κι ετσι.