Υλικά για 600γρ.
~500γρ φλούδα πορτοκαλιού
~500γρ ζάχαρη
~Κρυσταλλική ζάχαρη ή καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Τρόπος Παρασκευής
~ Παίρνετε τις φλούδες πορτοκαλιού και τις βάζετε σε ένα μπολ με νερό για δυο μέρες,
φροντίζοντας να το αλλάζετε συχνά ώστε να ξεπικρίσουν οι φλούδες.
~ Την τρίτη μέρα βάζετε σε μια κατσαρόλα καθαρό νερό και βράζετε τις φλούδες
περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
~ Τις βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα, τις αφήνετε να στραγγίξουν και τις
πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
~ Βάζετε σε μια κατσαρόλα τον πολτό του πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.
~ Μόλις το μείγμα γίνει μια λεία μάζα αρκετά σφιχτή , σβήνετε τη φωτιά και το αδειάζετε σε μια πιατέλα να κρυώσει.
~ Το πλάθετε σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια ή σε άλλα σχήματα της αρεσκείας σας,
τα τυλίγετε σε ζάχαρη κρυσταλιζέ ή σε τρίμμα από καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα βάζετε σε χαρτάκια.
~ Τα βάζετε στο ψυγείο για δέκα ώρες περίπου και στη συνέχεια τα διατηρείτε σε ένα χάρτινο κουτί που κλείνει.
~ Διατηρούνται για 15 ημέρες.
Σχόλια
στα γλυκά το΄χεις το ταλέντο ενάρετη!
δεν τρώω πολλά γλυκά (παρόλο που πρέπει λόγω υπογλυκαιμίας) , εγώ φτιάχνω άλλοι τρώνε....
Παρόλα αυτά προτιμώ να τα φτιάχνω και να τα ευχαριστιούνται οι άλλοι παρά τα αγοραστά. ¨)