Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φοντάν Πορτοκάλι


Υλικά για 600γρ.

~500γρ φλούδα πορτοκαλιού
~500γρ ζάχαρη
~Κρυσταλλική ζάχαρη ή καβουρδισμένα αμύγδαλα.




Τρόπος Παρασκευής

~ Παίρνετε τις φλούδες πορτοκαλιού και τις βάζετε σε ένα μπολ με νερό για δυο μέρες,
φροντίζοντας να το αλλάζετε συχνά ώστε να ξεπικρίσουν οι φλούδες.

~ Την τρίτη μέρα βάζετε σε μια κατσαρόλα καθαρό νερό και βράζετε τις φλούδες
περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

~ Τις βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα, τις αφήνετε να στραγγίξουν και τις
πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

~ Βάζετε σε μια κατσαρόλα τον πολτό του πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.

~ Μόλις το μείγμα γίνει μια λεία μάζα αρκετά σφιχτή , σβήνετε τη φωτιά και το αδειάζετε σε μια πιατέλα να κρυώσει.

~ Το πλάθετε σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια ή σε άλλα σχήματα της αρεσκείας σας,
τα τυλίγετε σε ζάχαρη κρυσταλιζέ ή σε τρίμμα από καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα βάζετε σε χαρτάκια.

~ Τα βάζετε στο ψυγείο για δέκα ώρες περίπου και στη συνέχεια τα διατηρείτε σε ένα χάρτινο κουτί που κλείνει.

~ Διατηρούνται για 15 ημέρες.

Σχόλια

Ο χρήστης witch of daffodils είπε…
βάλτε τώρα και συνταγή αδυνατίσματος :))
Ο χρήστης Isida είπε…
χαχαχαχα αχ μακάρι να είχα.
Ο χρήστης heart n soul είπε…
αρωματικότατον! να πειραματιζόμασταν με τη μισή ζάχαρη και το άλλο μισό τριμμένο μύγδαλο? θα ρίχναμε τη ζάχαρη, θα ανεβάζαμε τα λιπαρά βέβαια, αλλά είναι από τα κάλα:)
Ο χρήστης witch of daffodils είπε…
αχχχχχχχχχχχχχ,
στα γλυκά το΄χεις το ταλέντο ενάρετη!
Ο χρήστης Isida είπε…
να σας πω την αλήθεια μου....
δεν τρώω πολλά γλυκά (παρόλο που πρέπει λόγω υπογλυκαιμίας) , εγώ φτιάχνω άλλοι τρώνε....

Παρόλα αυτά προτιμώ να τα φτιάχνω και να τα ευχαριστιούνται οι άλλοι παρά τα αγοραστά. ¨)
Ο χρήστης oneiromageiremata είπε…
Μμμμμμμμμμμμμ ενδιαφέρον ΚΑΙ αυτό. Εγώ κάνω πορτοκαλόφλουδες αλλά χωρίς να τις λιώνω. Θα δοκιμάσω κι ετσι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άργιλος, ένα φυσικό καλλυντικό.

Μετά από όσα μας είχε πει η μαγισσούλα για τον άργιλο, εγώ είμαι η τελευταία που θα πρέπει να σας μιλήσω γι' αυτόν.
Μέσα στα πολλά καλά (και κακά) που έχει η Ζάκυνθος, είναι και ο άργιλος σε μερικές παραλίες.







Το καλοκαίρι, όλοι οι τουρίστες που ξέρουν ή αναγνωρίζουν το πέτρωμα, γεμίζουν το σώμα τους με αυτόν για φυσικό πίλινγκ.









Τώρα αν σας πω ότι εγώ ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό το πράγμα, μαλλον μόνο η μάγισσα θα με πιστέψει!!!
Εγώ σαν καλό κορίτσι που είμαι και με μια κάμερα στο χέρι, πήγα χτες επίτηδες στην παραλία της Άμπουλας στο Κάτω Γερακαρίο, για να φωτογραφίσω και να σας δείξω τον άργιλο και να πάρω κάμποσο (τον έγδαρα το λόφο...) Θα έλεγα ότι είναι γκριζοπράσινος, αλλά η μάγισσα ξέρει καλύτερα από εμένα.Βουαλά ο άργιλος λοιπόν.

Λικέρ με μύρτιλλα

Η μυρτιά(μυρσίνη,μερτιά,μερσινιά,σμυρτιά) είναι θάμνος με φύλλα λογχοειδή,άνθη λευκά και καρπούς ράγες,μικρούς,κυανομέλανους. Ιστορία:Ιερό φυτό από την αρχαιότητα,συνδέθηκε με πολλές θεότητες,κυρίως με την Αφροδίτη.Όταν η θεά αναδύθηκε απ΄τον αφρό των κυμάτων στην Πάφο,έτρεξε να κρυφτεί πίσω από μυρτιές και έκτοτε έγινε το ιερό φυτό της.Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί μύθοι γι΄αυτό το φυτό.Επίσης οι νικητές των ολυμπιακών αγώνων πριν το στεφάνι κότινου,στεφανώνονταν με μυρτιές.Και οι περίφημοι κοσμηματοποιοί της αρχαιότητας έφτιαχναν εξαιρετικά κοσμήματα με το σχήμα των φύλλων της,ένα παράδειγμα είναι το χρυσό στεφάνι των βασιλικών τάφων της Βεργίνας στη Μακεδονία μας. Φάρμακο από την αρχαιότητα,χρησιμοποιήθηκε για πλήθος νοσημάτων.Σε περίοπτη θέση στα συγγράματά τους την αναφέρουν ο Ιπποκράτης,ο Διοσκουρίδης,ο Πλίνιος. Επίσης στην αρχαία Ελλάδα παρασκεύαζαν από μυρτιά ένα αρωματικό κρασί "μυρτινίτης οίνος" καθώς και αρωματικό λάδι "μύρτινον έλαιον" Τα μύρτιλλα τ…

Υγρό σαπούνι σαν κρύσταλλο!

Κορίτσια & πιθανώς αγόρια, καλησπέρα σας! Αργά και μουδιασμένα κάνω το πρώτο μου post στην παρέα σας, με θέμα τα υγρά σαπούνια. Ας μου επιτραπεί μια εισαγωγή ...
Στην παρασκευή σαπουνιών, μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν 3 στάδια μύησης :
Το πρώτο -του αρχάριου- είναι το λεγόμενοmelt & pour. Τρίβουμε το έτοιμο σαπουνάκι, το λιώνουμε με νερό και το ξαναφορμάρουμε. Είναι το στάδιο-ποιός είμαι εγώ-τι είναι σαπούνι-τι σημαίνει φόρμα?
Το δεύτερο στάδιο είναι αυτό της παρασκευής στέρεου σαπουνιού, συνήθως με την ψυχρή μέθοδο. Βάζουμε τα λάδια μας με την καυστική σόδα, χτυπάμε, σαπωνοποίηση, φορμίτσες και περιμένουμε τις εβδομάδες μας να ωριμάσει. Αυτό είναι το στάδιο της συνειδητοποίησης! Εχει όλη τη χαρά του να φτιάχνεις κάτι ολότελα δικό σου, λίγο γλυπτική, λίγο νοσταλγία για τις "παλιές", που τα κάναν όλα αλλιώς και μια μελαγχολία για το χρόνο που δε δίνουμε πια στα πράγματα.
Το τρίτο στάδιο είναι το υγρό σαπούνι. Εδώ σχεδόν απαραίτητη είναι η προϋπηρεσία στα άλλα δύο στάδια…