Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο χώρος μου,ο παράδεισός μου.

Το aromacooking blog διαμορφωνεται τελικα σε μια gallery καλλυντικων, κοσμηματων και ιδιαιτερων γευσεων. Ηδη απο χθες αρχισε να πλαισιωνεται και με πολυ εξειδικευμενες διαδρομες σε μερη οπως η Grasse. Σημερα κανει αλλο ενα βημα κι αγκαλιαζει ιδεες design με φαντασια και πρακτικη εφαρμογη στους χωρους που ζουμε..Κανοντας λοιπον το νεο αυτο βημα, θα σας δωσω μια μικρη γευση του εξυπνου design. Eαν θελετε να στολισετε το ανοιξιατικο Πασχαλινο τραπεζι σας, ενας υπεροχος τροπος ειναι στο χωρο της τραπεζαριας σας η και στην βεραντα σας η ακομη και στον κηπο να βαλετε αρκετα μπολ με ροδονερο και μεσα να ριξετε πεταλα απο τριανταφυλλα, πασχαλιες η αλλα λουλουδια που ειναι ευκολο να βρειτε παντου. Φροντιστε μονον τα μπολ να εχουν μεγαλο ανοιγμα ωστε να χωραει το χερι σας.Εκτος απο την ομορφη εμφανιση που θα πετυχετε, θα εχετε και μια καινουργια προταση για τους καλεσμενους σας, που προς ωρας εφαρμοζεται μονο σε επισημα γευματα σε καλα εστιατορια. Να πλυνουν τα χερια τους οπως εκαναν παλια στα συμποσια. Ακουγεται εξεζητημενο ισως, αλλα πιστεψτε με δεν ειναι καθολου. Απλα ειναι ασυνηθιστο. Μπορειτε παντως να χρησιμοποιησετε το ιδιο μπολ με τα λουλουδια και για αλλο σκοπο: βαζοντας μεσα μικρα κερακια που επιπλεουν.
Η διακοσμηση των χωρων μας εχει πολλους σκοπους. Υπαρχουν παντα ομως οι κυριοι σκοποι και οι δευτερευοντες.Ο κυριοτερος στοχος οταν διακοσμουμε κατι ειναι να επιτυχουμε μεσα απο την απολυτη ικανοποιηση της ορασης, να στειλουμε ενα και μοναδικο μηνυμα στην υπαρξη μας. Το μηνυμα της αρμονιας. Και φυσικα επεται, ως αξια αυτο που δινει την αρμονια να ειναι πρακτικο και χρηστικο. Οταν επιτευχθει στην διακοσμηση το τριπτυχο –αρμονια,πρακτικοτητα και χρηση τοτε η προσπαθεια να διακοσμησουμε εχει επιτευχθει. Ειναι βεβαια παρα πολλες οι περιπτωσεις που η μια κατασταση θυσιαζεται στο βωμο της αλλης, αλλα τοτε μιλαμε πια για πολυ ιδιαιτερες φασεις του desing. Εμεις απο δω θα δινουμε ιδεες που θα ομορφαινουν τους χωρους σας αλλα ταυτοχρονα θα ειναι ιδεες απλες και χρησιμες. Με λιγα λογια εξυπνες. Ας τις εφαρμοσουμε γιατι αξιζει!

Σχόλια

Ο χρήστης kiki είπε…
Πολύ όμορφη και χρηστική ιδέα. Θυμάμαι τα πρώτα χρόνια που ήμουν στη Ζάκυνθο, σε ένα εστιατόριο που πηγαίναμε με τον άντρα μου που έφερναν ένα μπωλ με χιλαρό νερό με λεμόνι μέσα για να ξεπλένει ο πελάτης τα χέρια του από τα θαλασσινά που έτρωγε και τότε, πιτσιρίκα εγώ, ούτε ήξερα γιατί το φέρνουν.
Η δική σου ιδέα, πάει ακόμα πιο μακριά αυτή τη γνωστή πια ιδέα των καλών εστιατορίων. Χρηστική και ομορφη.
Αν βάλουμε μέσα και άρωμα από αιθέριο έλαιο θα είναι και μυρωδάτη, δε θα είναι;
Ο χρήστης faraona είπε…
oneiromageiremata
καλημερα
νομιζω οτι και το λεμονι αλλα και καποιο αιθεριο ελαιο θα μπορουσαμε να βαλουμε οπως λες.
Αλλα πιστευω πως η Μοργκανα θα μας πει καλυτερα γι αυο.

φιλια
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
Το μπολ αυτό είναι χάρμα οφθαλμών! Η ιδέα για τα χέρια των καλεσμένων εξαιρετική, γοητευτική..
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
φαραόνα :)))
στο δικό μας το τραπέζι θα εκτελέσει αποκλειστικά χρέη διακοσμησης, γιατί το Ραφάκι σίγουρα θα ενθουσιαστεί και θα το θέλει σε καθημερινη βάση :)

μια όμορφη Κυριακή ευχομαι να έχουμε όλοι.
Ο χρήστης heart n soul είπε…
αυτό το μπωλ με τις γαρδένιες μου μύρισε μέχρι εδώ, ααχ..
Ο χρήστης faraona είπε…
Μοργκανα
Μαριλενα
heart n soul

χαιρομαι που σας αρεσε.Το εφαρμοζω εδω και χρονια και ειναι παρα πολυ ωραιο και εξυπηρετικο.
Φιλια σε ολες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ