Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο χώρος μου,ο παράδεισός μου.

Το aromacooking blog διαμορφωνεται τελικα σε μια gallery καλλυντικων, κοσμηματων και ιδιαιτερων γευσεων. Ηδη απο χθες αρχισε να πλαισιωνεται και με πολυ εξειδικευμενες διαδρομες σε μερη οπως η Grasse. Σημερα κανει αλλο ενα βημα κι αγκαλιαζει ιδεες design με φαντασια και πρακτικη εφαρμογη στους χωρους που ζουμε..Κανοντας λοιπον το νεο αυτο βημα, θα σας δωσω μια μικρη γευση του εξυπνου design. Eαν θελετε να στολισετε το ανοιξιατικο Πασχαλινο τραπεζι σας, ενας υπεροχος τροπος ειναι στο χωρο της τραπεζαριας σας η και στην βεραντα σας η ακομη και στον κηπο να βαλετε αρκετα μπολ με ροδονερο και μεσα να ριξετε πεταλα απο τριανταφυλλα, πασχαλιες η αλλα λουλουδια που ειναι ευκολο να βρειτε παντου. Φροντιστε μονον τα μπολ να εχουν μεγαλο ανοιγμα ωστε να χωραει το χερι σας.Εκτος απο την ομορφη εμφανιση που θα πετυχετε, θα εχετε και μια καινουργια προταση για τους καλεσμενους σας, που προς ωρας εφαρμοζεται μονο σε επισημα γευματα σε καλα εστιατορια. Να πλυνουν τα χερια τους οπως εκαναν παλια στα συμποσια. Ακουγεται εξεζητημενο ισως, αλλα πιστεψτε με δεν ειναι καθολου. Απλα ειναι ασυνηθιστο. Μπορειτε παντως να χρησιμοποιησετε το ιδιο μπολ με τα λουλουδια και για αλλο σκοπο: βαζοντας μεσα μικρα κερακια που επιπλεουν.
Η διακοσμηση των χωρων μας εχει πολλους σκοπους. Υπαρχουν παντα ομως οι κυριοι σκοποι και οι δευτερευοντες.Ο κυριοτερος στοχος οταν διακοσμουμε κατι ειναι να επιτυχουμε μεσα απο την απολυτη ικανοποιηση της ορασης, να στειλουμε ενα και μοναδικο μηνυμα στην υπαρξη μας. Το μηνυμα της αρμονιας. Και φυσικα επεται, ως αξια αυτο που δινει την αρμονια να ειναι πρακτικο και χρηστικο. Οταν επιτευχθει στην διακοσμηση το τριπτυχο –αρμονια,πρακτικοτητα και χρηση τοτε η προσπαθεια να διακοσμησουμε εχει επιτευχθει. Ειναι βεβαια παρα πολλες οι περιπτωσεις που η μια κατασταση θυσιαζεται στο βωμο της αλλης, αλλα τοτε μιλαμε πια για πολυ ιδιαιτερες φασεις του desing. Εμεις απο δω θα δινουμε ιδεες που θα ομορφαινουν τους χωρους σας αλλα ταυτοχρονα θα ειναι ιδεες απλες και χρησιμες. Με λιγα λογια εξυπνες. Ας τις εφαρμοσουμε γιατι αξιζει!

Σχόλια

Ο χρήστης oneiromageiremata είπε…
Πολύ όμορφη και χρηστική ιδέα. Θυμάμαι τα πρώτα χρόνια που ήμουν στη Ζάκυνθο, σε ένα εστιατόριο που πηγαίναμε με τον άντρα μου που έφερναν ένα μπωλ με χιλαρό νερό με λεμόνι μέσα για να ξεπλένει ο πελάτης τα χέρια του από τα θαλασσινά που έτρωγε και τότε, πιτσιρίκα εγώ, ούτε ήξερα γιατί το φέρνουν.
Η δική σου ιδέα, πάει ακόμα πιο μακριά αυτή τη γνωστή πια ιδέα των καλών εστιατορίων. Χρηστική και ομορφη.
Αν βάλουμε μέσα και άρωμα από αιθέριο έλαιο θα είναι και μυρωδάτη, δε θα είναι;
Ο χρήστης Faraona είπε…
oneiromageiremata
καλημερα
νομιζω οτι και το λεμονι αλλα και καποιο αιθεριο ελαιο θα μπορουσαμε να βαλουμε οπως λες.
Αλλα πιστευω πως η Μοργκανα θα μας πει καλυτερα γι αυο.

φιλια
Ο χρήστης witch of daffodils είπε…
Το μπολ αυτό είναι χάρμα οφθαλμών! Η ιδέα για τα χέρια των καλεσμένων εξαιρετική, γοητευτική..
Ο χρήστης Μαριλενα είπε…
φαραόνα :)))
στο δικό μας το τραπέζι θα εκτελέσει αποκλειστικά χρέη διακοσμησης, γιατί το Ραφάκι σίγουρα θα ενθουσιαστεί και θα το θέλει σε καθημερινη βάση :)

μια όμορφη Κυριακή ευχομαι να έχουμε όλοι.
Ο χρήστης heart n soul είπε…
αυτό το μπωλ με τις γαρδένιες μου μύρισε μέχρι εδώ, ααχ..
Ο χρήστης Faraona είπε…
Μοργκανα
Μαριλενα
heart n soul

χαιρομαι που σας αρεσε.Το εφαρμοζω εδω και χρονια και ειναι παρα πολυ ωραιο και εξυπηρετικο.
Φιλια σε ολες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άργιλος, ένα φυσικό καλλυντικό.

Μετά από όσα μας είχε πει η μαγισσούλα για τον άργιλο, εγώ είμαι η τελευταία που θα πρέπει να σας μιλήσω γι' αυτόν.
Μέσα στα πολλά καλά (και κακά) που έχει η Ζάκυνθος, είναι και ο άργιλος σε μερικές παραλίες.







Το καλοκαίρι, όλοι οι τουρίστες που ξέρουν ή αναγνωρίζουν το πέτρωμα, γεμίζουν το σώμα τους με αυτόν για φυσικό πίλινγκ.









Τώρα αν σας πω ότι εγώ ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό το πράγμα, μαλλον μόνο η μάγισσα θα με πιστέψει!!!
Εγώ σαν καλό κορίτσι που είμαι και με μια κάμερα στο χέρι, πήγα χτες επίτηδες στην παραλία της Άμπουλας στο Κάτω Γερακαρίο, για να φωτογραφίσω και να σας δείξω τον άργιλο και να πάρω κάμποσο (τον έγδαρα το λόφο...) Θα έλεγα ότι είναι γκριζοπράσινος, αλλά η μάγισσα ξέρει καλύτερα από εμένα.Βουαλά ο άργιλος λοιπόν.

Λικέρ με μύρτιλλα

Η μυρτιά(μυρσίνη,μερτιά,μερσινιά,σμυρτιά) είναι θάμνος με φύλλα λογχοειδή,άνθη λευκά και καρπούς ράγες,μικρούς,κυανομέλανους. Ιστορία:Ιερό φυτό από την αρχαιότητα,συνδέθηκε με πολλές θεότητες,κυρίως με την Αφροδίτη.Όταν η θεά αναδύθηκε απ΄τον αφρό των κυμάτων στην Πάφο,έτρεξε να κρυφτεί πίσω από μυρτιές και έκτοτε έγινε το ιερό φυτό της.Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί μύθοι γι΄αυτό το φυτό.Επίσης οι νικητές των ολυμπιακών αγώνων πριν το στεφάνι κότινου,στεφανώνονταν με μυρτιές.Και οι περίφημοι κοσμηματοποιοί της αρχαιότητας έφτιαχναν εξαιρετικά κοσμήματα με το σχήμα των φύλλων της,ένα παράδειγμα είναι το χρυσό στεφάνι των βασιλικών τάφων της Βεργίνας στη Μακεδονία μας. Φάρμακο από την αρχαιότητα,χρησιμοποιήθηκε για πλήθος νοσημάτων.Σε περίοπτη θέση στα συγγράματά τους την αναφέρουν ο Ιπποκράτης,ο Διοσκουρίδης,ο Πλίνιος. Επίσης στην αρχαία Ελλάδα παρασκεύαζαν από μυρτιά ένα αρωματικό κρασί "μυρτινίτης οίνος" καθώς και αρωματικό λάδι "μύρτινον έλαιον" Τα μύρτιλλα τ…

Υγρό σαπούνι σαν κρύσταλλο!

Κορίτσια & πιθανώς αγόρια, καλησπέρα σας! Αργά και μουδιασμένα κάνω το πρώτο μου post στην παρέα σας, με θέμα τα υγρά σαπούνια. Ας μου επιτραπεί μια εισαγωγή ...
Στην παρασκευή σαπουνιών, μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν 3 στάδια μύησης :
Το πρώτο -του αρχάριου- είναι το λεγόμενοmelt & pour. Τρίβουμε το έτοιμο σαπουνάκι, το λιώνουμε με νερό και το ξαναφορμάρουμε. Είναι το στάδιο-ποιός είμαι εγώ-τι είναι σαπούνι-τι σημαίνει φόρμα?
Το δεύτερο στάδιο είναι αυτό της παρασκευής στέρεου σαπουνιού, συνήθως με την ψυχρή μέθοδο. Βάζουμε τα λάδια μας με την καυστική σόδα, χτυπάμε, σαπωνοποίηση, φορμίτσες και περιμένουμε τις εβδομάδες μας να ωριμάσει. Αυτό είναι το στάδιο της συνειδητοποίησης! Εχει όλη τη χαρά του να φτιάχνεις κάτι ολότελα δικό σου, λίγο γλυπτική, λίγο νοσταλγία για τις "παλιές", που τα κάναν όλα αλλιώς και μια μελαγχολία για το χρόνο που δε δίνουμε πια στα πράγματα.
Το τρίτο στάδιο είναι το υγρό σαπούνι. Εδώ σχεδόν απαραίτητη είναι η προϋπηρεσία στα άλλα δύο στάδια…