Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αποτοξίνωση εσωτερική και εξωτερική




Αφού παραφάγαμε αρνιά, κοκορέτσια, τζατζίκια και γλυκά και γεμίσαμε τοξίνες, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να καθαρίσουμε τον οργανισμό μας και το δέρμα μας. Καταρχήν:

1. Μην τρώτε άλλα αρνιά και λοιπές λιχουδιές. Πετάξτε ότι έμεινε στο ψυγείο και γενικά αποφασίστε ότι υπάρχει ζωή και μετά τη χολιστερίνη.

2. Πίειτε πολύ νερό και προσπαθήστε να μειώσετε τον καφέ. Τα δε αναψυκτικά κόψτε τα εντελώς. Έχουν χίλια δυο κακά και τίποτα θρεπτικό.

3. Περπατήστε. Αρχίστε με μισή ώρα την ημέρα. Σιγά σιγά σηκώστε και μερικά βαράκια.

4. Φρούτα και λαχανικά. Ειδικά λαχανικά, όσα μπορείτε περισσότερα. Κόψτε αγγουρακια, σέλινο και καρότα, βάλτε τα στο ψυγείο και τρώτε όσα μπορείτε.

5. Καλό πρωινό, μαζεμένο μεσημεριανό, σαλάτα για βραδινό. Φροντίστε να συμπεριλάβετε γιαούρτι ή καλύτερα κεφίρ σε κάποιο γεύμα.

6. Ψάρια. Αφού τσακίσαμε όλα τα αμνοερίφια του κάμπου και του λόγγου, ας επεκταθούμε και στη θάλασσα. Στείψτε μπόλικο λεμόνι και συνοδέψτε με χόρτα. Αφαιρέστε το δέρμα.

7. Και ένα λαδάκι αποτοξίνωσης για το δέρμα: Ανακατεύουμε σησαμέλαιο, έλαιο από κουκούτσι σταφυλιού και αιθέρια τεϊόδεντρου, νερολί και λεβάντας. Αλειφόμαστε από την κορυφή μέχρι τα νύχια και ξαπλώνουμε για κανένα μισάωρο, έχοντας φροντίσει να αποκλείσουμε το θόρυβο. Επίσης καλό θα ήταν να λείπουν όλοι από το σπίτι, γιατί θα γίνετε εντελώς ρεζίλι. Φανταστείτε ότι είστε στο θέμα της φώτο από πάνω, γιατί το δυάρι στο Παγκράτι δε βοηθάει καθόλου σα ντεκόρ(πιστέψτε με). Ξεπλένουμε και δεν βάζουμε υδατική για μία μέρα.

Εύχομαι καλή αναζωογόνηση!


Σχόλια

Ο χρήστης Lilou είπε…
Πες τα ρε Emmy....γεμίσανε πάλι τα νοσοκομεία και φέτος το Πάσχα από το πολύ φαΐ...

Οι συμβουλές σου είναι το λιγότερο απαραίτητες!
Ο χρήστης sadigi είπε…
μπράβο εμμούλα
είσαι ο σωτήρας μου ;)
Ο χρήστης Betty's Cuisine είπε…
Πολύ σωστές και χρήσιμες οι συμβουλές σου, κάποιες από αυτές τις έχω ήδη εντάξει στο καθημερινό μου πρόγραμμα!

Καλή Κυριακή...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
lilou

ένας πελάτης μου κατάφερε να βάλει 7 κιλά από την Κυριακή μέχρι χτες που τον είδα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
sadigi

είμαι πράγματι. Κάτι σαν το σούπερμαν!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Betty

χαίρομαι που ακολουθείς υγιεινή ζωή. Νιώθουμε γενικά καλύτερα, σε όλα τα επίπεδα.
Ο χρήστης elia είπε…
Emmy, ναι...ωρα καροτο!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
elia
Το καρότο και το σέλινο καθαρίζουν το δέρμα και είναι φοβερά
Ο χρήστης maria είπε…
emmy
δε πρόκειται να παρατήσω τα αμνοερίφια για πάρτη σου :Ρ παρτο απόφαση :Ρ κάνω ομοιοπαθητική φέτο! (να σου εκμυστηρευτώ κάτι, μεταξύ μας ε, χτες που πήγα σουπερμάρκετ πήρα μόνο χαζομάρες για δίαιτα (κότατζ τσιζ, γιαούρτια, κοτοπουλάκια κτλ κτλ) κ ήδη περπατάω μισή ώρα τη μέρα, δε πιάνεται το πηγαινέλα στο διάδρομο στη δουλειά??)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
maria
Στην ομοιπαθητκή δίνουν κάτι μικρά χαπάκια, όχι παϊδάκια και κοκορέτσι, χαχαχα

Κάθε κίνηση που κάνουμε είναι καλή.Πάρε και κανένα βαράκι. Μπράβο που τρως κότατζ, εμένα δεν πάει κάτω με τίποτα!
Ο χρήστης Starbuck είπε…
το κότατζ είναι ωραίο στη σαλάτα μαρουλάκι, ρόκα αντί για λιπαρό τυρί. Βάζεις και μπαλσάμικο και πάει κάτω θαύμα!
Ευχαριστούμε έμμυ για τις συμβουλές! εγώ δεν έφαγα πολλά αμνοερίφια γιατί αηδιάζω το λίπος! (χεχε, πως με βρίσκετε;; ;))
και αφού δεν τρώω λίπη και γυμνάζομαι, την ρημάδα ^%&&(^%$Ε#@(*^%$ την κυτταρίτιδα που τη βρίσκω;;!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τρως μήπως ζάχαρη; Αναψυκτικά; Άσπρο αλεύρι και ρύζι; Μερικές φορές δεν καταλαβαίνουμε το ανθυγιεινό του πράγματος.
Ο χρήστης Starbuck είπε…
εμμμ... :) 3 κουταλιές ζάχαρη κάθε μέρα με τον καφέ μου!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
το ψυγείο μου το αποτοξίνωσα, άμα το δείτε σα διαφήμηση μπαρμπαστάθης είναι. και συγγράφω και το "1000 και 1 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το κόταζ". Χαίρε Emmy, η φωνή της συνειδήσεως, ο Κούρκουλος της διατροφής, "όχι άλλο σπληνάντερο!"
Ο χρήστης heart n soul είπε…
φτιάχνει κάποια κόρη κεφίρ να μας πει περισσότερα;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
starbuck

κατά τα άλλα η διατροφή σου είναι μόνο με ολικής αλέσεως, άπαχα κρέατα, λαχανικά και ελαιόλαδο;
Για πες μου αν θες μια ενδεικτική μέρα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Heart

πράγματι είμαι ο Κούρκουλος της διατας, ο σταυροφόρος της σαλάτας!

Κεφίρ τρωω μέρα παρά μέρα
Ο χρήστης sadigi είπε…
χαρτάκι πρέπει να βρεις πρώτα τους σπόρους ή μαγιά του κεφίρ για να έχεις τι δικό σου σπιτικό ρόφημα
τους αφήνεις για 1 μέρα σε ένα λίτρο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
αναλογία 1:10 δλδ 100 ml μαγια προς 1000 ml γάλα
κατόπιν τους σουρώνεις σε πλαστικό σουρωτήρι ΟΧΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ,κρατάς το γάλα και ξεπλένεις στο σουρωτήρι τους σπόρους με κρυο νερό, τους ξαναβάζεις στο βάζο με νέο γάλα και ούτω καθ εξής
οι σπόροι παλλαπλασιάζονται και χωρίζεις όσο θέλεις να κρατήσεις και το υπόλοιπο το δωρίζεις

μαγια κεφιρ βρηκα στην Αθηνα ,στο κέντρο, στην οδό Σοφοκλέους σε καταστημα προιόντων μέλισσας

αυτό όμως που ψάχνω και δεν μπορω να βρω είναι το τσάι κομπούχας
πολύ κορυφαίο τσάι μακράν και σουπερ αποτοξινωτικό
Ο χρήστης heart n soul είπε…
sadi, τους σπόρους/μαγιά ψάχνω να βρω. Όσο για την kombucha, διάβασα ότι να μη τα πίνεις και τα δύο, δλδ ή κεφίρ ή kombucha, και από τα δύο προτιμότερο είναι το κεφίρ (τι διάβασα σου λέω). Δε μου άρεσε που για την παρασκευή του τσαγιού kombucha χρειάζονται καντάρια ζάχαρη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το κομπουχα είναι μούφα παιδιά.

Σπόρους έχει στη Σοφοκλέους, όντως σαντιγόπουλο:)
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Emmy, λοιπόν.
πρωινό:κουλούρι θεσσαλονίκης και γάλα ή κον φλέικς ολικής αλέσεως με γάλα,
μεσημεριανό στο γραφείο: τοστ με γαλοπούλα και τυρί ή πράσινη σαλάτα με παρμεζάνα ή κορν φλέικς ολικής με γάλα
βραδινο κατά τις 7-7.30: απο όλα! και κοτοπουλο και λαδερά, και όσπρια και κοκκινο κρέας και μακαρόνια
ενδιαμέσεως τρώω καμιά μπανάνα ή φράουλες και μετά το βράδυ τρώω και κανένα κομμάτι σοκολάτα :)
Νερό... προσπαθώ στο λίτρο αλλά δεν το θυμάμαι πάντα..
Ο χρήστης Starbuck είπε…
α ναι, ελαιόλαδο χρησιμοποιώ γενικώς και προσπαθώ να το βάζω φρέσκο όχι μαγειρεμένο (καλό ελαιόλαδο, έχουμε δικό μας!), αναψυκτικά σπάνια, λίγο κόκκινο κρασί πίνω
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Starbuck

Δεν είναι πολύ ισορροπημένα τα πράγματα και επειδή όλη μέρα τρως λίγο και με τρόφιμα που δε χορταίνουν, είμαι σίγουρη ότι το βράδυ πεινάς αρκετά και τρως παραπάνω.

Στο πρωινό χρειάζεσαι περισσότερη πρωτείνη(αυγό, τυρί, άπαχη γαλοπούλα)
και κόψε το κουλούρι ή τα φλέικς.

Επίσης δεν έχεις μεσημεριανό κανονικό, ούτε σνακς. Το φαγητό καλό είναι να είναι μοιρασμένο σε 5 γεύματα.

Η διατροφή αυτού του τύπου ενώ μπορεί να μη σε κάνει υπέρβαρο, παρόλα αυτά διατηρεί αρκετά υψηλό ποσοστό λίπους. Γι αυτό έχουμε κυτταρίτιδες, τοπικό πάχος κλπ.
Ο χρήστης Starbuck είπε…
μάλιστα... είναι δύσκολό μωρέ στη δουλειά να κάνεις κανονικά γεύματα.. μερικές φορές ξεχνάω και το πρωινό και μένω με τον καφέ μέχρι το μεσημέρι..
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Starbuck

το ξέρω. Όλοι αυτό το πρόβλημα έχουμε. Ένα κόλπο είναι να ετοιμάζεις φαί σε τάπερ και να το τρως σε 3 δόσεις.
Ο χρήστης Starbuck είπε…
ή να σταματήσω την δουλειά, χεχε!

θα το δοκιμάσω το τάπερ! Μπας και καλυτερεύσει η κατάσταση!
Ο χρήστης sadigi είπε…
χαρτάκι αν δεν τους θες άμεσα,θα σου στείλω εγώ σπόρους,μόλις ξανακαλλιεργήσω
σκοπεύω, σύντομα να ξανα...
ναι,είναι θέμα αυτό με τη ζάχαρη στη κομπούχα

πάντως γενικά χρειάζεται να κάνουμε και καμμιά off με όλα αυτά, για λίγο καιρό,όχι σερί
Ο χρήστης kiki είπε…
Αχ πόσο δίκιο έχεις....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
kiki mου εσύ έχεις το εξής πλεονέκτημα. Τόσο καλά που μαγειρεύεις, μπορείς να κάνεις και τα υγιεινά φαγητά νοστιμα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άργιλος, ένα φυσικό καλλυντικό.

Μετά από όσα μας είχε πει η μαγισσούλα για τον άργιλο, εγώ είμαι η τελευταία που θα πρέπει να σας μιλήσω γι' αυτόν.
Μέσα στα πολλά καλά (και κακά) που έχει η Ζάκυνθος, είναι και ο άργιλος σε μερικές παραλίες.







Το καλοκαίρι, όλοι οι τουρίστες που ξέρουν ή αναγνωρίζουν το πέτρωμα, γεμίζουν το σώμα τους με αυτόν για φυσικό πίλινγκ.









Τώρα αν σας πω ότι εγώ ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό το πράγμα, μαλλον μόνο η μάγισσα θα με πιστέψει!!!
Εγώ σαν καλό κορίτσι που είμαι και με μια κάμερα στο χέρι, πήγα χτες επίτηδες στην παραλία της Άμπουλας στο Κάτω Γερακαρίο, για να φωτογραφίσω και να σας δείξω τον άργιλο και να πάρω κάμποσο (τον έγδαρα το λόφο...) Θα έλεγα ότι είναι γκριζοπράσινος, αλλά η μάγισσα ξέρει καλύτερα από εμένα.Βουαλά ο άργιλος λοιπόν.

Λικέρ με μύρτιλλα

Η μυρτιά(μυρσίνη,μερτιά,μερσινιά,σμυρτιά) είναι θάμνος με φύλλα λογχοειδή,άνθη λευκά και καρπούς ράγες,μικρούς,κυανομέλανους. Ιστορία:Ιερό φυτό από την αρχαιότητα,συνδέθηκε με πολλές θεότητες,κυρίως με την Αφροδίτη.Όταν η θεά αναδύθηκε απ΄τον αφρό των κυμάτων στην Πάφο,έτρεξε να κρυφτεί πίσω από μυρτιές και έκτοτε έγινε το ιερό φυτό της.Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί μύθοι γι΄αυτό το φυτό.Επίσης οι νικητές των ολυμπιακών αγώνων πριν το στεφάνι κότινου,στεφανώνονταν με μυρτιές.Και οι περίφημοι κοσμηματοποιοί της αρχαιότητας έφτιαχναν εξαιρετικά κοσμήματα με το σχήμα των φύλλων της,ένα παράδειγμα είναι το χρυσό στεφάνι των βασιλικών τάφων της Βεργίνας στη Μακεδονία μας. Φάρμακο από την αρχαιότητα,χρησιμοποιήθηκε για πλήθος νοσημάτων.Σε περίοπτη θέση στα συγγράματά τους την αναφέρουν ο Ιπποκράτης,ο Διοσκουρίδης,ο Πλίνιος. Επίσης στην αρχαία Ελλάδα παρασκεύαζαν από μυρτιά ένα αρωματικό κρασί "μυρτινίτης οίνος" καθώς και αρωματικό λάδι "μύρτινον έλαιον" Τα μύρτιλλα τ…

Υγρό σαπούνι σαν κρύσταλλο!

Κορίτσια & πιθανώς αγόρια, καλησπέρα σας! Αργά και μουδιασμένα κάνω το πρώτο μου post στην παρέα σας, με θέμα τα υγρά σαπούνια. Ας μου επιτραπεί μια εισαγωγή ...
Στην παρασκευή σαπουνιών, μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν 3 στάδια μύησης :
Το πρώτο -του αρχάριου- είναι το λεγόμενοmelt & pour. Τρίβουμε το έτοιμο σαπουνάκι, το λιώνουμε με νερό και το ξαναφορμάρουμε. Είναι το στάδιο-ποιός είμαι εγώ-τι είναι σαπούνι-τι σημαίνει φόρμα?
Το δεύτερο στάδιο είναι αυτό της παρασκευής στέρεου σαπουνιού, συνήθως με την ψυχρή μέθοδο. Βάζουμε τα λάδια μας με την καυστική σόδα, χτυπάμε, σαπωνοποίηση, φορμίτσες και περιμένουμε τις εβδομάδες μας να ωριμάσει. Αυτό είναι το στάδιο της συνειδητοποίησης! Εχει όλη τη χαρά του να φτιάχνεις κάτι ολότελα δικό σου, λίγο γλυπτική, λίγο νοσταλγία για τις "παλιές", που τα κάναν όλα αλλιώς και μια μελαγχολία για το χρόνο που δε δίνουμε πια στα πράγματα.
Το τρίτο στάδιο είναι το υγρό σαπούνι. Εδώ σχεδόν απαραίτητη είναι η προϋπηρεσία στα άλλα δύο στάδια…