Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κυκλοφόρησα!

Σαν μέλος του aromacooking, θέλω κι εδώ να μοιραστώ τη χαρά μου μαζί σας, λέγοντάς σας ότι κυκλοφορώ κι οπλοφορώ! Χαχα! Κοριτσάρες μου καλές, άφησα για λίγο τα σαπούνια και έπιασα τις ζύμες. Έτσι, κυκλοφόρησε στη Ζάκυνθο το βιβλίο που έγραψα με συνταγές μου για ψωμιά και ζύμες. 132 σελίδες, 56 συνταγές για ψωμιά, κριτσίνια, παραδοσιακές ζακυνθινές συνταγές, γλυκά ψωμιά, αρτοσκευάσματα, με φωτογράφηση δική μου. Γιορτάζω λοιπόν και κερνάω!


Σχόλια

Ο χρήστης sadigi είπε…
έλα ρε κικίτσα, αρχηγέ
αυτά είναι

να σου ζήσει το νέο σου "παιδάκι"
(σαν παιδάκι δεν το νιώθεις, αφού το γέννησες εσύ με την αγάπη σου ?)

μίνιμαλ και μαύρο...πολύ cool edition ;)
Ο χρήστης kiki είπε…
Σαντιγουλίνι, όπως τα λες! Σαν παιδάκι μου. Μίνιμαλ, μαύρο (μόνο έξω) και ένα απόλυτα παραδοσιακό θέμα, σε ένα απόλυτο μοντέρνο design. Σ' ευχαριστώ πολύ!
Ο χρήστης Pansofix είπε…
καλες πωλησεις και να δωσεις με τις συνταγες σου εμπνευση σε οσους αγαπουν τη μαγειρικη...
Ο χρήστης eleni είπε…
Deli,οι συνταγές σου θα δώσουν γεύση στο τραπέζι μας!
Ανυπομονώ!
Φιλιά!
Ο χρήστης maximus είπε…
Μου αρέσει πολύ το ιστολόγιο σας, μυρίζει υπέροχα! Πέρασα να πω καλή επιτυχία
Ο χρήστης heart n soul είπε…
τώρα το aromacooking μυρίζει και κρουασάν! τέλεια, μας έφτιαξες:) πάντα τέτοια:)
Ο χρήστης kiki είπε…
Pansofix, ευχαριστώ πολύ!

Ελένη, είμαι σίγουρη ότι θα κάνεις πολλές! Ευχαριστώ!

MAXIMUS, ευχαριστούμε πολύ!

Χαρτουλίνι, και κρουασάν, και πρέτζελ και παξιμάδια ζακυνθινά! Multiμυρωδιές! χαχα!
Ο χρήστης papi είπε…
Μμμμμμυριζει τελεια!!!
Μπραβο, παντα τετοια!
Ενημερωσε μας οταν θα φτασει Αθηνα. :) καλες πωλησεις!
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Μπράβο, μπράβο και συγχαρητήρια!!
Καλές πωλήσεις!
Εξαιρετικό design εξωφυλλου...
Καλέ την Αθήνα θα έρθει για να το πάρουμε και εμείς; ή θα περιμενουμε το καλοκαίρι για εκδρομή στην Ζάκυνθο;;;

Με την ευκαιρία, να ευχηθώ σε όλες καλή χρονιά. Έμεινα και απο υπολογιστή και απο internet..
Αλλά τώραααα! όλα καινούρια!
Ο χρήστης kiki είπε…
papi, ευχαριστώ πολύ! Θα σας ενημερώσω!

Σταρμπακ ευχαριστώ. Το εξώφυλλο ήταν δική μου ιδέα, για να θυμίζει το μπλογκ μου. Οι πράσινες παρεμβάσεις είναι του γραφίστα και πολύ μου αρέσουν, όπως όλο το βιβλίο μέσα-έξω.

Μέχρι να έρθει το βιβλίο στην Αθήνα, όποιος το θέλει, μπορεί να το παραγγείλει στο email μου. Στοιχίζει 20 ευρώ (όσο πωλείται στα βιβλιοπωλεία) και δεν θα χρεωθούν έξοδα μεταφοράς.

Παρόλα αυτά, μια βόλτα στη Ζάκυνθο, κανέναν δεν θα χάλαγε ε; Χαχα!
Ο χρήστης Isidora είπε…
Ελπίζω να τις πετύχω όλες τις συνταγές σου!
:)))))))))
Ο χρήστης kiki είπε…
Ισιιιιιι! Κι εγώωωω! :-))))
Ο χρήστης Lilou είπε…
Συγχαρητήρια Κική!! Και εις ανώτερα, πάντα δημιουργικά!!
Ο χρήστης 55fm είπε…
Συγχαρητήρια!
Αισθητικά το εξώφυλλο μου πάει πολύ,είμαι σίγουρη ότι και το περιεχόμενο θα είναι εξαιρετικό!
Εύχομαι τα καλύτερα ταξίδια για το βιβλίο σου!
Ο χρήστης kiki είπε…
Λιλού, ευχαριστωωωω!

50fm το εξώφυλλο ήταν δική μου ιδέα και το λατρεύω! Ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι να το ξεφυλλίσεις μια μέρα και να το βρεις ενδιαφέρον και από μέσα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι φοβερό! Πολύ κομψό εξώφυλλο.

Εύχομαι τα καλύτερα!
Ο χρήστης kiki είπε…
Εμμυ, ευχαριστώ πολύ!
Ο χρήστης elia είπε…
Καλοτάξιδο και καλοφάγωτο!!
Ο χρήστης kiki είπε…
elia ευχαριστωωωωώ!
Ο χρήστης Σοφία είπε…
Πολλά συγχαρητήρια και καλές πωλήσεις! Ελπίζω σύντομα να φτάσεις και στην ηπειρωτική Ελλάδα :-)
Ο χρήστης kiki είπε…
Ευχαριστώ Σοφάκι! Να είσαι καλά!
Ο χρήστης KitsosMitsos είπε…
Καλή επιτυχία εύχομαι :-)
Ο χρήστης kiki είπε…
Ευχαριστωωωωώ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ