Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα νέα μου

Σαν μέλος του aromacooking, θέλω να σας πω κι εδώ τα νέα μου, όπως τα είπα και στα μπλογκ μου.Η μικρή κουζίνα, μπαίνει στο τυπογραφείο. Η μικρή μου κουζινίτσα, γίνεται βιβλίο. Ένα βιβλίο, με συνταγές για ψωμιά, κριτσίνια, γλυκά ψωμιά, αρτοσκευάσματα. Συνταγές δικές μου, αλλά και γνωστές αγαπημένες συνταγές, με τη δική μου πινελιά. Ένα βιβλίο, φωτογραφημένο από εμένα, με τη δική μου φωτογραφική ματιά. Το βιβλίο σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει. Θα σας ενημερώσω για την ημέρα κυκλοφορίας του και για νεότερα και εύχομαι να το αγαπήσετε κι εσείς, όσο το αγάπησα κι εγώ, καθώς φτιαχνόταν.
Φιλούμπες!

Σχόλια

Ο χρήστης sadigi είπε…
έλα ρε κικιτσα αρχηγέ, δώστα όλα
βγες μπροστά και κάνε το παιχνίδι σου :)
καλορίζικα κι από το δικό μας σπιτάκι
μοσχοπούλητο με τρελλές εκδόσεις

κι άμα λάχει κάνω και το κομμάτι μου και λέω :"ποιό βιβλίο;η μικρή κουζίνα ; καλέ , η συγγραφεύς είναι κολλητή μου " ;-)

οι δημιουργίες και οι εμπνεύσεις να σε φωτίζουν πάντα σαν ήλιος καλοκαιριού
Ο χρήστης kiki είπε…
Sadigi, σε φαντάζομαι σε βιβλιοπωλείο. Κυρία να χαζεύει το βιβλίο μου κι εσύ να τη σκουντάς με αγκωνιά:
-Ε ψιτ! Μανδάμ! Αυτή εδώ είναι κολλητάρι μου, εντάξει;
Χαχαχα!
Ο χρήστης Natassa είπε…
και γρήγορα ! διότι θελω να κάνω την μικρή κουζίνα δώρο για τους ΄φιλους τα Χριστούγεννα!!!!
Ο χρήστης eleni είπε…
Deli,κι από εδώ εύχομαι καλή επιτυχία,πολλές πολλές εκδόσεις!
Ο τίτλος φαντάζομαι θα είναι μικρή κουζίνα-πες μας τις εκδόσεις και αν δεν πάω στη Χαλκίδα,θα μου το φέρουν τα κορίτσια.
Με τη σειρά μου δηλώνω περήφανη φίλη της συγγραφέως!
Φιλιά!
Ο χρήστης sadigi είπε…
ααααααα ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ :))))))))
κι αν δεν τ'αγοράσει θα της βάλω τρικλοποδιά
Ο χρήστης Μαριλενα είπε…
Κική, κι από δω φιλιά και μπράβο!
:))
Ο χρήστης heart n soul είπε…
η μικρή κουζίνα μεγαλώνει! μπράβο Κική! εύχομαι πάντα τέτοιες δημιουργικές περιπέτειες:)
Ο χρήστης faraona είπε…
Καλοτάξιδο Κικι!!!
Πάντα τέτοια ευχομαι!
Ο χρήστης kiki είπε…
Νατάσσα, κοντεύει, κοντεύει!

Ελένη, οι εκδόσεις είναι τοπικές. Είπαμε, μικρή κουζίνα με μικρές προσδοκίες. Θα μπορείς να το πάρεις όμως είτε on line, είτε όταν μπει κάπου στην Αθήνα.

Σαντιγύ, ΚΑΙ αγκωνιά, ΚΑΙ τρικλοποδιά η γυναίκα; Χαχα!

Μαριλένα ευχαριστωωωωώ!

Χαρτουλίνι, ευχαριστώ! Σμουατς!

Faraona, ευχαριστώ πολύ! Κι εσύ πάντα επιτυχίες εύχομαι!
Ο χρήστης Isidora είπε…
Για ακόμη μια φορά, εύγε κόρη αξιοζήλευτη και προκομένη!!!!
Αντε περιμένουμε πως και πως να φτιάξουμε ψωμάκια αλα μικρή κουζίνα:)))Περιμένουμε και τα επόμενα βιβλία με τα καλούδια σου:)))
Φιλιά και εις ανώτερα!
Ο χρήστης kiki είπε…
Ισιδώρα, ευχαριστώ πολύ! Φιλάκια!
Ο χρήστης Lilou είπε…
Συγχαρητήρια Κική!! Αυτά είναι νέα!! Δώσε ινφο γρήγορα!!! Μπράβο σου!
Ο χρήστης kiki είπε…
Ευχαριστώ Λιλού!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα είπαμε και στην κουζινίτσα σου. Εύχομαι όλα να πάνε σούπερ!
Ο χρήστης kiki είπε…
Εμμυ ευχαριστώ πολύ!
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Kikiτσα τα θερμά μου συγχαρητήρια!
Μπράβο, μπράβο!!
Και να λοιπόν τι θα πάρω στη μαμά για τα χριστούγεννα!
Αχ καλέ, πάρτυ παρουσίασης βιβλίου θα γίνει;;; Να γίνει, να γίνει! Να έρθουμε όλες!
Ο χρήστης kiki είπε…
Σταρμπακ, ευχαριστώ πολύ! Πάρτυ ε; Μακάρι να το κανονίσουμε!
Ο χρήστης αχτίδα είπε…
Το έμαθα και όπως σου είπα θα είμαι απο τις πρώτες που θα το αγοράσω και δεν ξεχνω΄το ..αυτόγραφο που θα μου βάλεις!
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Α,α! Και εγώ θέλω αυτόγραφο!
Ο χρήστης kiki είπε…
Αχτίδα, χαχα! Εντάξει!

Σταρμπακ! Χαχα! Καλέ μπείτε σε μια σειρά και μην σπρώχνεστε! Ακου λέει αυτόγραφο! χαχα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άργιλος, ένα φυσικό καλλυντικό.

Μετά από όσα μας είχε πει η μαγισσούλα για τον άργιλο, εγώ είμαι η τελευταία που θα πρέπει να σας μιλήσω γι' αυτόν.
Μέσα στα πολλά καλά (και κακά) που έχει η Ζάκυνθος, είναι και ο άργιλος σε μερικές παραλίες.







Το καλοκαίρι, όλοι οι τουρίστες που ξέρουν ή αναγνωρίζουν το πέτρωμα, γεμίζουν το σώμα τους με αυτόν για φυσικό πίλινγκ.









Τώρα αν σας πω ότι εγώ ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό το πράγμα, μαλλον μόνο η μάγισσα θα με πιστέψει!!!
Εγώ σαν καλό κορίτσι που είμαι και με μια κάμερα στο χέρι, πήγα χτες επίτηδες στην παραλία της Άμπουλας στο Κάτω Γερακαρίο, για να φωτογραφίσω και να σας δείξω τον άργιλο και να πάρω κάμποσο (τον έγδαρα το λόφο...) Θα έλεγα ότι είναι γκριζοπράσινος, αλλά η μάγισσα ξέρει καλύτερα από εμένα.Βουαλά ο άργιλος λοιπόν.

Λικέρ με μύρτιλλα

Η μυρτιά(μυρσίνη,μερτιά,μερσινιά,σμυρτιά) είναι θάμνος με φύλλα λογχοειδή,άνθη λευκά και καρπούς ράγες,μικρούς,κυανομέλανους. Ιστορία:Ιερό φυτό από την αρχαιότητα,συνδέθηκε με πολλές θεότητες,κυρίως με την Αφροδίτη.Όταν η θεά αναδύθηκε απ΄τον αφρό των κυμάτων στην Πάφο,έτρεξε να κρυφτεί πίσω από μυρτιές και έκτοτε έγινε το ιερό φυτό της.Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί μύθοι γι΄αυτό το φυτό.Επίσης οι νικητές των ολυμπιακών αγώνων πριν το στεφάνι κότινου,στεφανώνονταν με μυρτιές.Και οι περίφημοι κοσμηματοποιοί της αρχαιότητας έφτιαχναν εξαιρετικά κοσμήματα με το σχήμα των φύλλων της,ένα παράδειγμα είναι το χρυσό στεφάνι των βασιλικών τάφων της Βεργίνας στη Μακεδονία μας. Φάρμακο από την αρχαιότητα,χρησιμοποιήθηκε για πλήθος νοσημάτων.Σε περίοπτη θέση στα συγγράματά τους την αναφέρουν ο Ιπποκράτης,ο Διοσκουρίδης,ο Πλίνιος. Επίσης στην αρχαία Ελλάδα παρασκεύαζαν από μυρτιά ένα αρωματικό κρασί "μυρτινίτης οίνος" καθώς και αρωματικό λάδι "μύρτινον έλαιον" Τα μύρτιλλα τ…

Υγρό σαπούνι σαν κρύσταλλο!

Κορίτσια & πιθανώς αγόρια, καλησπέρα σας! Αργά και μουδιασμένα κάνω το πρώτο μου post στην παρέα σας, με θέμα τα υγρά σαπούνια. Ας μου επιτραπεί μια εισαγωγή ...
Στην παρασκευή σαπουνιών, μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν 3 στάδια μύησης :
Το πρώτο -του αρχάριου- είναι το λεγόμενοmelt & pour. Τρίβουμε το έτοιμο σαπουνάκι, το λιώνουμε με νερό και το ξαναφορμάρουμε. Είναι το στάδιο-ποιός είμαι εγώ-τι είναι σαπούνι-τι σημαίνει φόρμα?
Το δεύτερο στάδιο είναι αυτό της παρασκευής στέρεου σαπουνιού, συνήθως με την ψυχρή μέθοδο. Βάζουμε τα λάδια μας με την καυστική σόδα, χτυπάμε, σαπωνοποίηση, φορμίτσες και περιμένουμε τις εβδομάδες μας να ωριμάσει. Αυτό είναι το στάδιο της συνειδητοποίησης! Εχει όλη τη χαρά του να φτιάχνεις κάτι ολότελα δικό σου, λίγο γλυπτική, λίγο νοσταλγία για τις "παλιές", που τα κάναν όλα αλλιώς και μια μελαγχολία για το χρόνο που δε δίνουμε πια στα πράγματα.
Το τρίτο στάδιο είναι το υγρό σαπούνι. Εδώ σχεδόν απαραίτητη είναι η προϋπηρεσία στα άλλα δύο στάδια…