Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γλυκό με φρούτα εποχής

Γεια σας, σήμερα θα σας πω ένα πολύ ωραίο ωμοφαγικό γλυκό με φρούτα εποχής! Είναι πολύ εύκολο και φτιάχνεται πολύ γρήγορα και τρώγετε ακόμα πιο γρήγορα, πριν καν μπει στο μπολ!


Η συνταγή είναι για 3 μικρά μπολάκια:

Πρώτα θα φτιάξουμε την βάση του γλυκού βάζοντας σε κάθε μπολ 3 κουταλάκια του γλυκού νιφάδες βρώμης, λίγο χυμό πορτοκάλι, λίγη κανέλα και ανακατεύουμε ώστε να βραχεί πλήρως η βρώμη.

Μετά θα φτιάξουμε την κρέμα του γλυκού: Βάζουμε σε ένα μπλέντερ μεγάλης ταχύτητας:

1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο,
3 κουταλάκια του γλυκού χαρουπάλευρο,
2 κουταλάκια του γλυκού κακάο,
5 κουταλιές της σούπας μέλι,
λίγο ποτό κράνα (ή οποιοδήποτε άλλο ποτό έχουμε φτιάξει).

Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια τέλεια κρέμα σοκολάτας. Την βάζουμε πάνω από τη βάση.
Από πάνω ψιλοκόβουμε τα φρούτα εποχής και βάζουμε και λίγο μέλι.
Μπορούμε να κρατήσουμε τα γλυκάκια στο ψυγείο για 2-3 μέρες, για να έχουμε ένα ωραίο και υγιεινό γλυκό τη στιγμή που το θέλουμε!

Είναι ένα πολύ θρεπτικό γλυκό, το αβοκάντο έχει ασβέστιο, βιταμίνη Α, C, φολικό οξύ και άλλα. Η βρώμη είναι πλούσια σε βιταμίνες Β, σίδηρο, ασβέστιο και άλλα. Το μέλι περιέχει φρουκτόζη, σακχαρόζη, φυσικά ζάχαρα, λεβουλόζη, γλυκόζη, δεξτόζη και είναι πλούσιο σε μεταλλικά άλατα

Καλή μας όρεξη!

Σχόλια

Ο χρήστης Betty's Cuisine είπε…
γιαμ! με την τελευταία σου παράγραφο διέγραψες τις ενοχές μου! και πόσο θα θελα ένα γλυκάκι τώρα!!!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
Maria, πολύ ωραία ιδέα, το σκέφτομαι και με μπανάνα, ή δαμάσκηνα ποσέ, ή με κανέλα αντί για κακάο και μήλα ποσέ από πάνω, ό,τι πρέπει μετά από μια μεγάλη βόλτα στην χειμωνιά:)
Ο χρήστης sadigi είπε…
χμμμ πολύ ενδιαφέρον
κι αυτή η λεβουλόζη...θέλει μια αυτοψία νομίζω :)
εύγε Maria
Ο χρήστης kiki είπε…
Άμα δεν έχουμε χαρουπάλευρο τι βάζουμε;
Ο χρήστης Maria's handmade είπε…
Betty's Cuisine , heart n soul, sadigi, kiki καλημερα σε ολες! Xαιρομαι πολυ που σας αρεσε η συνταγη του γλυκου!

heart n soul γινεται και με πολλες παραλλαγες η ιδια συνταγη αρκεί να δοκιμαζεις. Πες μας για οτι φτιαξεις!

Kiki αντι για το χαρουπάλευρο μπορεις να προσθεσεις περισσοτερο κακαο και μελι.
Ο χρήστης kiki είπε…
Μερσί!
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Γιαμ, γιαμ!
Θα το φτιάξω! Όχι για το γλυκό, για τις βιταμίνες! χεχε

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ