Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γλυκό με φρούτα εποχής

Γεια σας, σήμερα θα σας πω ένα πολύ ωραίο ωμοφαγικό γλυκό με φρούτα εποχής! Είναι πολύ εύκολο και φτιάχνεται πολύ γρήγορα και τρώγετε ακόμα πιο γρήγορα, πριν καν μπει στο μπολ!


Η συνταγή είναι για 3 μικρά μπολάκια:

Πρώτα θα φτιάξουμε την βάση του γλυκού βάζοντας σε κάθε μπολ 3 κουταλάκια του γλυκού νιφάδες βρώμης, λίγο χυμό πορτοκάλι, λίγη κανέλα και ανακατεύουμε ώστε να βραχεί πλήρως η βρώμη.

Μετά θα φτιάξουμε την κρέμα του γλυκού: Βάζουμε σε ένα μπλέντερ μεγάλης ταχύτητας:

1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο,
3 κουταλάκια του γλυκού χαρουπάλευρο,
2 κουταλάκια του γλυκού κακάο,
5 κουταλιές της σούπας μέλι,
λίγο ποτό κράνα (ή οποιοδήποτε άλλο ποτό έχουμε φτιάξει).

Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια τέλεια κρέμα σοκολάτας. Την βάζουμε πάνω από τη βάση.
Από πάνω ψιλοκόβουμε τα φρούτα εποχής και βάζουμε και λίγο μέλι.
Μπορούμε να κρατήσουμε τα γλυκάκια στο ψυγείο για 2-3 μέρες, για να έχουμε ένα ωραίο και υγιεινό γλυκό τη στιγμή που το θέλουμε!

Είναι ένα πολύ θρεπτικό γλυκό, το αβοκάντο έχει ασβέστιο, βιταμίνη Α, C, φολικό οξύ και άλλα. Η βρώμη είναι πλούσια σε βιταμίνες Β, σίδηρο, ασβέστιο και άλλα. Το μέλι περιέχει φρουκτόζη, σακχαρόζη, φυσικά ζάχαρα, λεβουλόζη, γλυκόζη, δεξτόζη και είναι πλούσιο σε μεταλλικά άλατα

Καλή μας όρεξη!

Σχόλια

Ο χρήστης Betty's Cuisine είπε…
γιαμ! με την τελευταία σου παράγραφο διέγραψες τις ενοχές μου! και πόσο θα θελα ένα γλυκάκι τώρα!!!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
Maria, πολύ ωραία ιδέα, το σκέφτομαι και με μπανάνα, ή δαμάσκηνα ποσέ, ή με κανέλα αντί για κακάο και μήλα ποσέ από πάνω, ό,τι πρέπει μετά από μια μεγάλη βόλτα στην χειμωνιά:)
Ο χρήστης sadigi είπε…
χμμμ πολύ ενδιαφέρον
κι αυτή η λεβουλόζη...θέλει μια αυτοψία νομίζω :)
εύγε Maria
Ο χρήστης kiki είπε…
Άμα δεν έχουμε χαρουπάλευρο τι βάζουμε;
Ο χρήστης Maria's handmade είπε…
Betty's Cuisine , heart n soul, sadigi, kiki καλημερα σε ολες! Xαιρομαι πολυ που σας αρεσε η συνταγη του γλυκου!

heart n soul γινεται και με πολλες παραλλαγες η ιδια συνταγη αρκεί να δοκιμαζεις. Πες μας για οτι φτιαξεις!

Kiki αντι για το χαρουπάλευρο μπορεις να προσθεσεις περισσοτερο κακαο και μελι.
Ο χρήστης kiki είπε…
Μερσί!
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Γιαμ, γιαμ!
Θα το φτιάξω! Όχι για το γλυκό, για τις βιταμίνες! χεχε

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άργιλος, ένα φυσικό καλλυντικό.

Μετά από όσα μας είχε πει η μαγισσούλα για τον άργιλο, εγώ είμαι η τελευταία που θα πρέπει να σας μιλήσω γι' αυτόν.
Μέσα στα πολλά καλά (και κακά) που έχει η Ζάκυνθος, είναι και ο άργιλος σε μερικές παραλίες.







Το καλοκαίρι, όλοι οι τουρίστες που ξέρουν ή αναγνωρίζουν το πέτρωμα, γεμίζουν το σώμα τους με αυτόν για φυσικό πίλινγκ.









Τώρα αν σας πω ότι εγώ ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό το πράγμα, μαλλον μόνο η μάγισσα θα με πιστέψει!!!
Εγώ σαν καλό κορίτσι που είμαι και με μια κάμερα στο χέρι, πήγα χτες επίτηδες στην παραλία της Άμπουλας στο Κάτω Γερακαρίο, για να φωτογραφίσω και να σας δείξω τον άργιλο και να πάρω κάμποσο (τον έγδαρα το λόφο...) Θα έλεγα ότι είναι γκριζοπράσινος, αλλά η μάγισσα ξέρει καλύτερα από εμένα.Βουαλά ο άργιλος λοιπόν.

Λικέρ με μύρτιλλα

Η μυρτιά(μυρσίνη,μερτιά,μερσινιά,σμυρτιά) είναι θάμνος με φύλλα λογχοειδή,άνθη λευκά και καρπούς ράγες,μικρούς,κυανομέλανους. Ιστορία:Ιερό φυτό από την αρχαιότητα,συνδέθηκε με πολλές θεότητες,κυρίως με την Αφροδίτη.Όταν η θεά αναδύθηκε απ΄τον αφρό των κυμάτων στην Πάφο,έτρεξε να κρυφτεί πίσω από μυρτιές και έκτοτε έγινε το ιερό φυτό της.Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί μύθοι γι΄αυτό το φυτό.Επίσης οι νικητές των ολυμπιακών αγώνων πριν το στεφάνι κότινου,στεφανώνονταν με μυρτιές.Και οι περίφημοι κοσμηματοποιοί της αρχαιότητας έφτιαχναν εξαιρετικά κοσμήματα με το σχήμα των φύλλων της,ένα παράδειγμα είναι το χρυσό στεφάνι των βασιλικών τάφων της Βεργίνας στη Μακεδονία μας. Φάρμακο από την αρχαιότητα,χρησιμοποιήθηκε για πλήθος νοσημάτων.Σε περίοπτη θέση στα συγγράματά τους την αναφέρουν ο Ιπποκράτης,ο Διοσκουρίδης,ο Πλίνιος. Επίσης στην αρχαία Ελλάδα παρασκεύαζαν από μυρτιά ένα αρωματικό κρασί "μυρτινίτης οίνος" καθώς και αρωματικό λάδι "μύρτινον έλαιον" Τα μύρτιλλα τ…

Υγρό σαπούνι σαν κρύσταλλο!

Κορίτσια & πιθανώς αγόρια, καλησπέρα σας! Αργά και μουδιασμένα κάνω το πρώτο μου post στην παρέα σας, με θέμα τα υγρά σαπούνια. Ας μου επιτραπεί μια εισαγωγή ...
Στην παρασκευή σαπουνιών, μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν 3 στάδια μύησης :
Το πρώτο -του αρχάριου- είναι το λεγόμενοmelt & pour. Τρίβουμε το έτοιμο σαπουνάκι, το λιώνουμε με νερό και το ξαναφορμάρουμε. Είναι το στάδιο-ποιός είμαι εγώ-τι είναι σαπούνι-τι σημαίνει φόρμα?
Το δεύτερο στάδιο είναι αυτό της παρασκευής στέρεου σαπουνιού, συνήθως με την ψυχρή μέθοδο. Βάζουμε τα λάδια μας με την καυστική σόδα, χτυπάμε, σαπωνοποίηση, φορμίτσες και περιμένουμε τις εβδομάδες μας να ωριμάσει. Αυτό είναι το στάδιο της συνειδητοποίησης! Εχει όλη τη χαρά του να φτιάχνεις κάτι ολότελα δικό σου, λίγο γλυπτική, λίγο νοσταλγία για τις "παλιές", που τα κάναν όλα αλλιώς και μια μελαγχολία για το χρόνο που δε δίνουμε πια στα πράγματα.
Το τρίτο στάδιο είναι το υγρό σαπούνι. Εδώ σχεδόν απαραίτητη είναι η προϋπηρεσία στα άλλα δύο στάδια…