Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στο σταυρό

Σταυρό οι ντόπιοι λένε την άκρη του βραχίονα των βράχων,που περιβάλλει ΒΔ την παραλία της Αγίας Άννας.Το ονόμασαν έτσι,γιατί λίγο πριν φτάσεις στην άκρη -δεξιά κι αριστερά- σχηματίζεται πλάτωμα ,που μοιάζει σαν σταυρός.Το χειμώνα είναι πολύ δύσκολο να σταθείς σ΄αυτό το σημείο,γιατί ο άνεμος θα σε σηκώσει κυριολεκτικά.
Από τη δεξιά πλευρά φαίνεται η άκρη του οικισμού της παραλίας.
Από την αριστερή πλευρά μπορείς να δεις τις δυο μικρές παραλίες του Αχλαδιού.Μπροστά το Πρασίδι και στο βάθος η κυρίως παραλία.

Από τα αριστερά επίσης φαίνονται τα Λευκονήσια στα ανοιχτά της παραλίας των Βασιλικών,που είναι καλός ψαρότοπος.Επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς ρίχνουν εκεί τα δίχτυα τους.Στο βάθος αχνοφαίνονται οι Σποράδες.


Σκαρφαλώνοντας στην κορυφή των βράχων,για να θαυμάσεις τη θέα.

Τα κρίταμα φωλιάζουν σ΄όλα τα βράχια.Ήταν η πρώτη φορά που μάζεψα,τώρα ετοιμάζονται στο ξύδι.

Σχόλια

Ο χρήστης kiki είπε…
Τα βράχια μου θυμίζουν μερικές από τις δυτικές πλευρές του νησιού. Τα κρίταμα all the money!
Ο χρήστης witch of daffodils είπε…
Mα είναι πραγματικα ζηλευτά! Χαίρεσαι να βλέπεις το τοπίο..


ΥΓ δεν μπορω να πω το ίδιο για τα κρίταμα βρε κόρες..Πολύ ιδιαίτερη γεύση δεν έχουν;
Ο χρήστης Μαριλενα είπε…
πως τα καταφέρνεις και βάζεις λίγη απ' τη νοσταλγία του χειμωνα, το κατακαλόκαιρο..
(πολύ μ' αρέσει αυτό)

δεν τα ξέρω τα κρίταμα.

όμορφες φωτογραφίες Ελενη μου
και η θαλασσα
και η θέα απο τα βραχια

καλό μεσημερι!
Ο χρήστης γαστεροπλήξ είπε…
πανέμορφη, άγρια ομορφιά, όσο για τα κρίταμα δεν έχω λόγια!!!!!!!
Ο χρήστης eleni είπε…
Κορίτσια,συγνώμη,που δεν απήντησα αμέσως,αλλά λόγω ενός θλιβερού γεγονότος,πήγα χτες στο χωριό μου.
Ο χρήστης eleni είπε…
Deli,μόνο σ΄αυτό το σημείο έχουμε βράχια.
Ετοιμάζονται τα κρίταμα!
Ο χρήστης eleni είπε…
Μαριλένα,ανέφερα το χειμώνα,γιατί την ημέρα που πήγαμε,φυσούσε πολύ και μπορούσες να καταλάβεις τι θα γίνεται το χειμώνα.Κι εγώ εδώ τα έμαθα τα κρίταμα.
Ο χρήστης eleni είπε…
Μάγισσααα,σε προσπέρασα-λίγη ζάλη την έχω.
Εκεί στην άκρη μετά τόσα χρόνια πρώτη φορά πήγα.Δε σου αρέσουν τα κρίταμα;Έχουν ιδιαίτερη γεύση,αλλά είναι νόστιμα.
Ο χρήστης eleni είπε…
Γαστεροπλήξ,αυτό το σημείο είναι πραγματικά άγριο,αλλά η θέα υπέροχη.
Κι εσύ φαν των κρίταμων;
Ο χρήστης Εύα είπε…
εγω δεν ειμαι φαν των κριταμων αλλα ειμαι φαν της αγριας ομορφιας της θαλασσας και φυσικα της Ευβοιας!
καλημερα Ελενη μου...
Ο χρήστης eleni είπε…
Εύα,αφού σ΄αρέσει η Εύβοια,να περάσεις να σε δούμε κάποια στιγμή.Γιατί,τα κρίταμα είναι πολύ νόστιμα.
Ο χρήστης Ελευθερία είπε…
Καλημερα Ελενη και χρονια πολλα για τη σημερινη μερα,τοπιο καταπληκτικο ,πολυ μ'αρεσουν οι κολποι που ειναι ησυχοι και ηρεμοι,τωρα για το κριταμα δεν το ξερω ,τι ειναι??Πολλα φιλια απο ρεθυμνο
Ο χρήστης eleni είπε…
Ελευθερία,έχουμε δυο μικρούς ήσυχους ορμίσκους,γιατι η υπόλοιπη θάλασσα,ανοιχό Αιγαίο.
Και σε σένα χρόνια πολλά!
Τα κρίταμα τα φτιάχνουμε στο ξύδι,είναι νόστιμα στη σαλάτα,αλλά πολύ αλμυρά.
Ο χρήστης Δημιουργία είπε…
Χρονια πολλα Ελενη,καλα να περνας.
Λατρευω τη βορεια Ευβοια, εχει παρα πολλες ομορφιες, εξαλλου παραθεριζαμε για πανω απο εικοσι χρονια στο Πευκι.
Ο χρήστης eleni είπε…
Επίσης,Κατερίνα!Πώς πάει η ανακαίνιση;Όμορφα είμαστε,μόνο λίγο μακρυά από τις πόλεις.
Ο χρήστης xrysa είπε…
Έχω ένα δωράκι για σένα!!! Πέρνα να το παραλάβεις από το blog μου! Ακριβώς βρίσκεται στο σημείο http://scrap-crafts-tutorials.blogspot.com/
Φιλιά!
Ο χρήστης eleni είπε…
Σ΄ευχαριστούμε πολύ Χρύσα!Θα επισκεφτώ το μπλογκ σου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άργιλος, ένα φυσικό καλλυντικό.

Μετά από όσα μας είχε πει η μαγισσούλα για τον άργιλο, εγώ είμαι η τελευταία που θα πρέπει να σας μιλήσω γι' αυτόν.
Μέσα στα πολλά καλά (και κακά) που έχει η Ζάκυνθος, είναι και ο άργιλος σε μερικές παραλίες.







Το καλοκαίρι, όλοι οι τουρίστες που ξέρουν ή αναγνωρίζουν το πέτρωμα, γεμίζουν το σώμα τους με αυτόν για φυσικό πίλινγκ.









Τώρα αν σας πω ότι εγώ ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό το πράγμα, μαλλον μόνο η μάγισσα θα με πιστέψει!!!
Εγώ σαν καλό κορίτσι που είμαι και με μια κάμερα στο χέρι, πήγα χτες επίτηδες στην παραλία της Άμπουλας στο Κάτω Γερακαρίο, για να φωτογραφίσω και να σας δείξω τον άργιλο και να πάρω κάμποσο (τον έγδαρα το λόφο...) Θα έλεγα ότι είναι γκριζοπράσινος, αλλά η μάγισσα ξέρει καλύτερα από εμένα.Βουαλά ο άργιλος λοιπόν.

Λικέρ με μύρτιλλα

Η μυρτιά(μυρσίνη,μερτιά,μερσινιά,σμυρτιά) είναι θάμνος με φύλλα λογχοειδή,άνθη λευκά και καρπούς ράγες,μικρούς,κυανομέλανους. Ιστορία:Ιερό φυτό από την αρχαιότητα,συνδέθηκε με πολλές θεότητες,κυρίως με την Αφροδίτη.Όταν η θεά αναδύθηκε απ΄τον αφρό των κυμάτων στην Πάφο,έτρεξε να κρυφτεί πίσω από μυρτιές και έκτοτε έγινε το ιερό φυτό της.Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί μύθοι γι΄αυτό το φυτό.Επίσης οι νικητές των ολυμπιακών αγώνων πριν το στεφάνι κότινου,στεφανώνονταν με μυρτιές.Και οι περίφημοι κοσμηματοποιοί της αρχαιότητας έφτιαχναν εξαιρετικά κοσμήματα με το σχήμα των φύλλων της,ένα παράδειγμα είναι το χρυσό στεφάνι των βασιλικών τάφων της Βεργίνας στη Μακεδονία μας. Φάρμακο από την αρχαιότητα,χρησιμοποιήθηκε για πλήθος νοσημάτων.Σε περίοπτη θέση στα συγγράματά τους την αναφέρουν ο Ιπποκράτης,ο Διοσκουρίδης,ο Πλίνιος. Επίσης στην αρχαία Ελλάδα παρασκεύαζαν από μυρτιά ένα αρωματικό κρασί "μυρτινίτης οίνος" καθώς και αρωματικό λάδι "μύρτινον έλαιον" Τα μύρτιλλα τ…

Υγρό σαπούνι σαν κρύσταλλο!

Κορίτσια & πιθανώς αγόρια, καλησπέρα σας! Αργά και μουδιασμένα κάνω το πρώτο μου post στην παρέα σας, με θέμα τα υγρά σαπούνια. Ας μου επιτραπεί μια εισαγωγή ...
Στην παρασκευή σαπουνιών, μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν 3 στάδια μύησης :
Το πρώτο -του αρχάριου- είναι το λεγόμενοmelt & pour. Τρίβουμε το έτοιμο σαπουνάκι, το λιώνουμε με νερό και το ξαναφορμάρουμε. Είναι το στάδιο-ποιός είμαι εγώ-τι είναι σαπούνι-τι σημαίνει φόρμα?
Το δεύτερο στάδιο είναι αυτό της παρασκευής στέρεου σαπουνιού, συνήθως με την ψυχρή μέθοδο. Βάζουμε τα λάδια μας με την καυστική σόδα, χτυπάμε, σαπωνοποίηση, φορμίτσες και περιμένουμε τις εβδομάδες μας να ωριμάσει. Αυτό είναι το στάδιο της συνειδητοποίησης! Εχει όλη τη χαρά του να φτιάχνεις κάτι ολότελα δικό σου, λίγο γλυπτική, λίγο νοσταλγία για τις "παλιές", που τα κάναν όλα αλλιώς και μια μελαγχολία για το χρόνο που δε δίνουμε πια στα πράγματα.
Το τρίτο στάδιο είναι το υγρό σαπούνι. Εδώ σχεδόν απαραίτητη είναι η προϋπηρεσία στα άλλα δύο στάδια…