Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στον Αη Βασίλη

O Αη Βασίλης είναι ένα ξωκλήσι στην παραλία της Αγίας Άννας,περίπου ένα χιλιόμετρο μακρυά.Το λειτουργούν στις 27 Ιουλίου,του Αγίου Παντελεήμονα,γιατί την πρωτοχρονιά ,που έπρεπε,η πρόσβαση είναι αρκετά δύσκολη.Αν η θάλασσα είναι ταραγμένη, με βάρκα ή καϊκι δεν μπορείς να προσεγγίσεις,αλλά και από την ξηρά δύσκολο λόγω των συνθηκών σ΄αυτό το μέρος.Ο άνεμος και τα κύματα το χτυπούν αλύπητα.Είχα δυο χρόνια να πάω,έτσι φέτος ξεκινήσαμε με την κόρη μου να πάμε περπατώντας.Η διαδρομή σε αρκετά σημεία είναι δύσκολη,υπάρχει μόνο ένα στενό μονοπάτι,που πολλές φορές είναι γεμάτο κλαδιά.Μπορείς όμως να πας και με αυτοκίνητο πολύ κοντά στο εκκλησάκι,όμως αξίζει να την κάνεις με τα πόδια απολαμβάνοντας το πράσινο και τη φύση.
Το μέρος που είναι χτισμένο μοιάζει με νησάκι και συνδέεται με την απέναντι στεριά με μια λωρίδα άμμου.Ας ακολουθήσουμε τη διαδρομή από το ξωκκλήσι προς την παραλία.Εκεί που τελειώνει η λωρίδα της άμμου,αρχίζει το στενό ανηφορικό μονοπάτι.

Μετά το τέλος της λειτουργίας και αφού γευτήκαμε τον νοστιμότατο άρτο αρχίσαμε ν΄ανεβαίνουμε το μονοπάτι ένας ένας.Θέλει αρκετή προσοχή σ΄αυτό το σημείο και παπούτσια,που να μην γλυστρούν,γιατίτο έδαφος είναι βραχώδες.
Ένα τμήμα της διαδρομής με το μονοπατάκι και τους θάμνους που το περιβάλλουν.Η βλάστηση σε μερικά σημεία είναι πιο πυκνή,δυσκολεύεσαι να περάσεις,αλλά είναι τόσο όμορφα,που δε σε πειράζει καθόλου.
Φτάνοντας στο τέλος της διαδρομής μια άποψη της παραλίας από τα βράχια.Πολλοί την ξέρουν και σαν Αη Βασίλης,αλλά και Αγκάλη.

Σχόλια

Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
Yπέροχη διαδρομή! Νοιώθω ζήλεια μη ελεγχόμενη :)
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
Ελένη, τι ωραία που είναι η Αγκάλη του Αη Βασιλη!
:)))
Ο χρήστης eleni είπε…
Μάγισσα,έχω κάνει τη διαδρομή άνοιξη και φθινόπωρο.Την προτιμώ αυτές τις εποχές,μόνο να μην βρέχει.Έλα να σε ξεναγήσω.
Για να συνεχίσεις τη ζήλεια,θα σου δείξω προσεχώς τον μικρό όρμο,που κολυμπήσαμε στην επιστροφή.
Ο χρήστης eleni είπε…
Μαριλένα,δεν μπορείς να φανταστείς πόσο όμορφη είναι η διαδρομή.Να ΄ρθεις να πάμε.Η παραλία μας είναι τέλεια,μόνο που αυτές τις μέρες έχει πολύ κύμα και δεν κολυμπάμε.
Ο χρήστης heart n soul είπε…
αχ, εδώ βρέχει κι εγώ ονειρεύομαι αναβάσεις στον Αη Βασίλη:) κι εγώ με τα πόδια ψηφίζω Ελένη!
Ο χρήστης γαστεροπλήξ είπε…
πανέμορφη και τέλεια διαδρομή, ζηλεύω, δυο χρόνια έχω να δω θάλασσα η έρημη, εξαιρείται η σ........σσα της Θεσσαλονίκης!!!
να περνάς παντα καλά
Ο χρήστης eleni είπε…
Ηeart,δε μας ήρθες καθόλου για διακοπές;Τι κάνεις καλέ στη βροχερή Αγγλία;
Ο χρήστης eleni είπε…
Γαστεροπλήξ είναι πολύ όμορφα,το θυμήθηκα πάλι φέτος!Γιατί δεν πετάγεστε για μπανάκι,έχετε όμορφες παραλίες κοντά σας.
Ο χρήστης heart n soul είπε…
ήρθα, άλλα πάει τώρα, να 'ταν κι άλλο:))
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Πραγματικά υπέροχη διαδρομή Ελενάκι μου, είμαι σίγουρη ότι αξίζει τον κόπο η λίγη πιθανή ταλαιπωρία!
Φιλιά, να περνάς πολύ όμορφα!!
Ο χρήστης eleni είπε…
Ναι, Έλενα δεν με πειράζει που ακόμη έχω τις γρατσουνιές στα πόδια χαχα..Ήθελα κάπρι παντελόνι,καλά να πάθω.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Ελενη μου τι διαδρομη υπεροχη και τοπιο καταπληκτικο, χαλαλι η πεζοπορια μεσα στο πρασινο σας αποζημιωσε .Φιλια
Ο χρήστης eleni είπε…
Ελευθερία,έχουμε και μεις τις ομορφιές μας,αλλά και η Κρήτη είναι πολύ όμορφη.Πριν κάποια χρόνια είχαμε πάει σε πολλά μέρη της.
Ο χρήστης Εύα είπε…
Αγκαλη,ε;αυτο πολυ μου αρεσε...ασε που λατρευω Ευβοια γενικοτερα...
αγκαλιτσα κανείς;
:-)
Ο χρήστης kiki είπε…
Επιτέλους. Ήρθα κι εγώ για μπάνιο και προσκύνημα. 2 μέρες το βλέπω το ποστ και δεν προκάνω η έρμη! Αξίζουν τέτοιες διαδρομές Ελένη με τα πόδια. Εγώ είμαι του ποδιού γενικώς και μ' αρέσει πολύ να βλέπω τέτοια όμορφα σημεία...
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
Kαλά λες, Ελένη,
την ανοιξη θα ειναι ακόμα πιο όμορφα..
Ο χρήστης eleni είπε…
Εύα,έχεις έρθει στην Εύβοια;Μια αγκαλίτσα να στη δώσω,αν αρκεί.
Ο χρήστης eleni είπε…
Deli,ναι η βολτούλα με τα πόδια αξίζει.Ο άντρας μου όμως δεν ακολουθεί,όλο με τ΄αυτοκίνητο πηγαίνει.Σήμερα κι εγώ πολυ δουλειά είχα στο σπίτι και από το μεσημέρι τώρα κάθησα.
Ο χρήστης eleni είπε…
Μάγισσα,κάθε εποχή έχει τη χάρη της!Είναι τι σου αρέσει περισσότερο.
Ο χρήστης ΑΧΤΙΔΑ είπε…
Η πρώτη εικόνα είναι φανταστική, την έκανα κράτηση για τα θαλασσινά που ζωγραφίζω, πολύ ωραίο μέρος.
Ο χρήστης eleni είπε…
Αχτίδα,όταν τη φτιάξεις,να τη βάλεις να την δω.΄Πραγματικά είναι πολύ όμορφα-από τη μια έχουμε πεύκα και από την άλλη θάλασσα.
Ο χρήστης http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε…
Πόσο τυχερή είσαι ελένη μου που ζεις σε ένα τόσο όμορφο μέρος... Σε ζηλεύω,στ'αληθεια

Φιλί γλυκό
Ο χρήστης eleni είπε…
Ξυπόλητη,είναι πολύ όμορφα,μα και συ στη Μακεδονία ζεις στο πράσινο.Είναι από τις περιοχές που αγαπώ!
Ο χρήστης KitsosMitsos είπε…
Όμορφη διαδρομή για έναν ωραίο προορισμό!
Καλημέρα
Ο χρήστης eleni είπε…
Είναι πραγματικά όμορφα-πολύ πράσινο σε συνδυασμό με τη θάλασσα.Μπορείς να συνδυάσεις βουνό και θάλασσα.
Καλό απόγευμα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ