Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ευχές


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Σχόλια

Ο χρήστης ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε…
ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Πανέμορφα τα ξομπλιαστά αυγουλάκια,
αλλά η ορτανσία κλέβει την παράσταση
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
Aληθώς Ανέστη Ελένη!

φιλιά
ευχές
και χρόνια πολλά, σ' όλη την οικογένεια :))
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Xρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη!!
Πολλές ευχές Ελενάκι, υγεία και αγάπη στο σπιτικό σου!!
Ευχές και σε όλα τα κορίτσια του Aromacooking:)
Ο χρήστης kiki είπε…
Ελένη! Τι όμορφα αυγουλάκια! Χρόνια πολλά!
Ο χρήστης Isidora είπε…
Αληθώς Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλα τα aromatoπλάσματα !
Με υγεία και του χρόνου!
Πολλά φιλιά :)
Ο χρήστης Natassa είπε…
Χριστός Ανέστη!
Xρόνια Πολλά!

Ελένη, αν έβλεπε η μαμά μου τα αυγά ...αν ...εδώ και πολλά χρόνια συλλέγει ζωγραφιστά αυγά από ντόπιους ζωγράφους και μας κάνει πάντα δωρο από ένα για το καλό :)

βρε γαστεροπληξ ...βρε γαστεροπλήξ ....
Ο χρήστης eleni είπε…
Γαστεροπλήξ,το λουλούδι αυτό δεν το λένε ορτανσία-είναι δεντράκι και το δανείστηκα από τη γειτόνισσα,αφού τα τριαντάφυλλά μου δεν άνοιξαν ακόμη.

Μαριλένα κι από μένα φιλιά σε όλους και πιο πολύ στη μικρή!

Έλενα να είστε και σεις όλοι καλά!Περάσατε καλά;
Ο χρήστης eleni είπε…
Deli,να δούμε θα κρατήσουν μέχρι το επόμενο Πάσχα;Πήραν κι από ένα τα βαφτιστήρια μου-του χρόνου θα φτιάξω περισσότερα.

Ισιδόρα,επίσης και του χρόνου και για πολλά χρόνια με την μπλογκοπαρέα μας!

Νατάσσα,αν ήξερα ότι δε θα έσπαζαν,ευχαρίστως θα σου έστελνα!
Ο χρήστης γαστεροπλήξ είπε…
ΕΛΕΝΊΤΣΑ, μου επειδή συνεχώς σε παινεύω για τις καλλιτεχνικές σου δημιουργίες, είπα και μια φορά να σε παινέψω για το λουλούδι και πέτυχα ξένο; Ο.Κ, δεν έχει σημασία, αφού είναι της γειτόνισσας το χαίρεσαι και εσύ, όσο για το όνομα αν το λένε υδραγγεία είναι ορτανσία με άλλο όνομα, από ότι βλέπω και τα λουλούδια και τα φύλλα, για ορτανσία φαίνεται, είχε η γιαγιά και η μαμά μου ολόκληρα δέντρα, εγώ στο μπαλκόνι έχω μια και ανάλογα με το πόσο αλκαλικό ή όξινο είναι το χώμα της αλλάζω χρώμα, πες μου πως το λένε αυτό, με έβαλες σε πλήρη περιέργεια, γηράσκω αεί διδασκομενη
Ο χρήστης eleni είπε…
Γαστεροπλήξ,ούτε που ξέρω το όνομά του.Ναι,τα φύλλα και τα λουλούδια μοιάζουν με της ορτανσίας,αλλά έχουν μόνο άσπρο χρώμα και είναι μικρότερα.Ανθίζει αυτή την εποχή.Θα ρωτήσω.
Ο χρήστης kiki είπε…
Ελένη, γιατί να μην κρατήσουν; Βάλε τα μέσα σε ένα ντουλάπι. Εγώ τα έχω μέσα σε ένα σύνθετο, σε γυάλινη βιτρίνα και τα έχω πάνω από δέκα χρόνια!
Ο χρήστης eleni είπε…
Deli,έτσι θα τα φυλάξω κι εγώ.Θα τα εκθέσω στη βιτρίνα με τα ποτήρια.Αφού το λες,είναι δοκιμασμένο.
Ο χρήστης Natassa είπε…
Ελένη νομιζω πως υπάρχουν αυγά ξύλινα για ζωγραφική, αυτά που σύλλεγει η μάνα μου είναι νομίζω ξύλινα. Γιατί δεν δοκιμάζεις πάνω σε τέτοια του χρόνου και έτσι θα μπορείς να τα κρατάς χωρίς πολύ σκέψη :)
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
Xρόνια πολλά στις όμορφες!

Ελένη, προς στιγμή τρόμαξα, ΄σκέφτηκα "δεν πιστεύω να θέλει να τσουγκρίσει!"

Είναι κούκλες, εύγε πολυτάλαντη, η Νατάσσα έχει δίκιο με τα ξύλινα, αυτές οι κρεασιόν πρέπει να διαρκούν..

kisses :)
Ο χρήστης eleni είπε…
Μάγισσα,Χριστός Ανέστη!Πέρασες όμορφα,ξένοιαστα;

Νατάσσα και Μάγισσα θα κοιτάξω να βρω,μάλλον στην Αθήνα-αν ξέρει κάποιος ας μου πει.
Ο χρήστης Δημιουργία είπε…
Πολυ ομορφα τα αυγα σου Ελενη και του χρονου να εισαι καλα.Ξυλινα αυγα βρισκεις και εκει που εχει ειδη ραπτικης.Ειναι αυτα που ραβουν και τις καλτσες.
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
Ελένη,
ξένοιαστα δεν ήταν αλλά ήταν με τους ανθρώπους που αγαπω!
Ο χρήστης eleni είπε…
Κατερίνα,ευχαριστώ!Μα θα κοιτάξω σ΄αυτά τα μαγαζιά οπωσδήποτε.
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Χρόνια πολλά σε όλες!
Εκπληκτικά τα αυγουλάκια! Μια συνάδελφος και φίλη, φτιάχνει κάτι καταπληκ΄τικά αυγουλάκια που τα βάφει με φυσική μπογιά απο φύκι και τα διακοσμεί με αποτύπωμα αληθινού λουλουδιού! Αν μου δώσει ένα θα το βγάλω φωτογραφία να σας το δείξω. Είναι φανταστικό!
Τέτοιο δεντράκι έχει και η γιαγιά μου στην Κόρινθο και το λέει χιονούλα..
Ο χρήστης eleni είπε…
Star,το αυγουλάκι θα είναι όπως τα έβαφαν παλιά,στερεώνοντας τα φύλλα λουλουδιων με καλσόν-θα ήθελα να το δω.
Χιονούλα το λέει η γιαγιά σου,δε ρώτησα ακόμη.
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Ναι, ναι! Αυτό είναι! Έτσι το έκανε! Μου έδωσε ένα! Θα το φωτογραφίσω (με την άδεια της) και θα το βάλω να το δείτε. Είναι πραγματικά εκπληκτικό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ