Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

προς Θεσσαλονικεις...


μην παει ο νους σας στον Παυλο και στις επιστολες του,οκ?

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ


ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20.30 Μ.Μ.

ΑΙΘΟΥΣΑ Α' ΟΡΟΦΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32 & ΟΛΥΜΠΟΥ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΚΕΙΜΕΝΑ : ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΟΜΙΛΗΤΕΣ : ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ
ΗΡΩ ΚΩΣΤΡΑΚΗ
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΛΟΚΟΤΣΑ
ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΔΟΠΟΥΛΟΣ

στην υπηρεσια της τεχνης...

Σχόλια

Ο χρήστης heart n soul είπε…
το aromacooking μύρισε θάλασσα
Ο χρήστης Εύα είπε…
ανοιξωθηκαμε βλεπεις,επιτελους.
και σε μια πολη με τοση θαλασσα,ε...να μη φερουμε και λιγη αλμυρα στα μυαλα μας;
Ο χρήστης eleni είπε…
Όμορφη εκδήλωση θα είναι,για μια μεγάλη αγαπημένη που τόσο υμνήθηκε κι αγαπήθηκε από τον ποιητή!
"Θα μείνω πάντα ιδανικός κι ανάξιος εραστής.." αυτός ο στίχος μ΄αρέσει πολύ!
Εύα,φιλιά!
Ο χρήστης sadigi είπε…
"...φοβάμαι μη καμιά φορά το στρέψω
στον εαυτό μου"
η κατάρα ενός περιπλανητή...
ησυχαμός πουθενά
Ο χρήστης Εύα είπε…
πως τα καταφερατε και βαλατε ολους τους στιχους που με χαρακτηριζουν βρε κοριτσια ειναι αξιοθαυμαστο!
αυτο το"θα μεινω μια ζωη ιδανικος κι αναξιος εραστης"ειδικα!
Φιλια,κουκλες...μακαρι να ερχοσασταν ολες.
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
.........
Tο βυσσινί του Tισιανού και του περμαγγανάτου,
και τα κρεβάτια ξέχασα τα σαραβαλιασμένα
με τα λερά σεντόνια τους τα πολυκαιρισμένα,
για το κορμί σου, που έδιωχνε το φόβο του θανάτου.
........
Tί να σου τάξω, ατίθασσο παιδί, να σε κρατήσω;
Παρηγοριά μου ο σάκος μου, σ' Aμερική και Aσία.
Σύρμα που εκόπηκε στα δυο και πώς να το ματίσω;
Kατακαημένε, η θάλασσα μισάει την προδοσία.



Μου φαίνεται πως κι στεριά τη μισάει..Καλημέρα
Ο χρήστης kiki είπε…
Τι ωραία ποιήματα έχει γράψει...και τι ωραίες μελοποιήσεις...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ