Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ανανας....





Καλο σας μηνα φιλεναδες...μου'ρθε στο μυαλο κατι ολιγον τι εξωτικο...
Για δειτε λοιπον...
* Αγοραζω εναν ανανα φρεσκο
* Κοβω την κορυφη,φυλλα με λιγη σαρκα απο κατω -το υπολοιπο το τρωμε με μεγαλη χαρα μαλιστα...
* Αν μενω στα νοτια φυτευω το κομματι αυτο ως εχει στο χωμα,ποτιζω εκεινη τη στιγμη και το ξεχναω! Δεν ποτιζω συχνα!
* Μεγαλωνει αργα.Μετα απο 1 χρονο θα παρατηρησετα αναπτυξη και στα 2-3 χρονια θα αρχισει να δινει καρπους.
* Δε χρειαζεται νερο,εχει σκληρα φυλλα κι ετσι δε χανει πολυ νερο με την εξατμιση
* Δε χρειαζονται πολυ χωμα ουτε χωμα καλης ποιοτητας γιατι δεν εχει μεγαλο ριζικο συστημα
* Παιρνει νερο και θρεπτικα στοιχεια απο τα φυλλα
* Προτιμα ελαφρα οξινα εδαφη που υπαρχουν στους περισσοτερους κηπους αλλωστε
* Μεγαλωνουν σε πληρες φως αλλα και στη σκια μια χαρα τα πανε

ΔΕΝ ΑΓΑΠΑ

τις μεγαλες ποσοτητες υγρασιας
τα λιπασματα εκτος απο το εκχυλισμα φυκιων κι αυτο μονο σουπερ-αραιωμενο
την παγωνιά

Λιπανση ΜΟΝΟ αν δουμε φυλλα κοκινομωβ αποχρωσης.

Μια Καρμεν Μιραντα παει ταμαμ τωρα,verdad?

Σχόλια

Ο χρήστης Olga είπε…
Επειδή μπερδεύτηκα, λίγο, με την φωτογραφία, ο ανανάς μήπως είναι, μετά το...μεγάλωμα του;;!Σαν ιδέα, ανανάς σε γλάστρα..φανταστική!!
Ο χρήστης witch of daffodils είπε…
καλό μήνα :)

θα τη φυτέψω την ανανιά, που θα μου πάει..
Ο χρήστης Εύα είπε…
οντως Ολγα,ειναι μετα το μεγαλωμα και μαλιστα σε γλαστρα οχι ελευθερας βοσκης που γραφω στο ποστ!
Υπαρχει κι αυτη η οψιον...της γλαστρας.
Ο χρήστης eleni είπε…
Εύα,πολύ ωραία ιδέα!
Ανανάς σε γλάστρα,θα το δοκιμάσω!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
wow!
Ο χρήστης sadigi είπε…
ναι ,ναι θέλω κι εγώ τη δική μου ανανιά έχω τους λόγους μου
Ο χρήστης kiki είπε…
Λατρεύω τον ανανά αλλά δυστυχώς εδώ στο σπίτι μου οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές...Χρήσιμες όμως οι πληροφορίες!
Ο χρήστης scalidi είπε…
Καταπληκτικό!
Ο χρήστης Isidora είπε…
Νοστιμότατη η γλάστρα σας! Τέλεια ιδέα!
Ο χρήστης Εύα είπε…
ωχ!μυριζομαι προιοντα με λιποδιαλυτικες ιδιοτητες,χαχαχα!
Κοριτσια,ειναι θεματικο σα φυτο,ειδικα μεσα στο σπιτι...ανανας σε γλαστρα ειναι πολυ ουαου φαση οπως και να το κανεις.
Ευκολο φυτο για αυτο το λογο εκανα και την αναρτηση,δε θελει πολλα χαδια και δε δινει καθολου χαστουκια μια και κανεις δεν εχει το χρονο που χρειαζονται τα περισσοτερα φυτα.
Ελπιζω να το πετυχουμε...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
εγώ έχω έναν ανανά σε γλάστρα εδώ κι ενα χρόνο.. έχει βγάλει 1 ανανάκι αλλά τα φύλλα τα πρώτα τι τα κάνω? δεν είναι πλέον ζωηρά πράσινα έχουν χαμηλώσει.. έχει βγάλει καινουρια όλα οκ. τα πρώτα όμως? τα κόβω?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ακολούθησα σαν ευαγγέλιο τις συμβουλές σας... τον φύτεψα και περίμενα... και το μόνο που βλέπω είναι ένα χλωμό ανοικτό καφέ χρώμα σε κάθε φύλλο του! Πείτε μου γιατρέ: πόσες μέρες ζωής του μένουν??

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άργιλος, ένα φυσικό καλλυντικό.

Μετά από όσα μας είχε πει η μαγισσούλα για τον άργιλο, εγώ είμαι η τελευταία που θα πρέπει να σας μιλήσω γι' αυτόν.
Μέσα στα πολλά καλά (και κακά) που έχει η Ζάκυνθος, είναι και ο άργιλος σε μερικές παραλίες.







Το καλοκαίρι, όλοι οι τουρίστες που ξέρουν ή αναγνωρίζουν το πέτρωμα, γεμίζουν το σώμα τους με αυτόν για φυσικό πίλινγκ.









Τώρα αν σας πω ότι εγώ ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό το πράγμα, μαλλον μόνο η μάγισσα θα με πιστέψει!!!
Εγώ σαν καλό κορίτσι που είμαι και με μια κάμερα στο χέρι, πήγα χτες επίτηδες στην παραλία της Άμπουλας στο Κάτω Γερακαρίο, για να φωτογραφίσω και να σας δείξω τον άργιλο και να πάρω κάμποσο (τον έγδαρα το λόφο...) Θα έλεγα ότι είναι γκριζοπράσινος, αλλά η μάγισσα ξέρει καλύτερα από εμένα.Βουαλά ο άργιλος λοιπόν.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο.Υλικά
131 γρ. λάδι καρύδας
85 γρ. φοινικέλαιο
198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο καριτέ

63 γρ. καυστική σόδα
84 γρ. νερό απιονισμένο
80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε)

Στο tracing πρόσθεσα:
2 κ. σ. σκόνη γάλα
2 κ. σ. παγωμένο νερό
1 κ. σ. μέλι
½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου

Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς.
Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω.
Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι!

Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έστω κρεμ, ενώ ξε…

Υγρό σαπούνι σαν κρύσταλλο!

Κορίτσια & πιθανώς αγόρια, καλησπέρα σας! Αργά και μουδιασμένα κάνω το πρώτο μου post στην παρέα σας, με θέμα τα υγρά σαπούνια. Ας μου επιτραπεί μια εισαγωγή ...
Στην παρασκευή σαπουνιών, μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν 3 στάδια μύησης :
Το πρώτο -του αρχάριου- είναι το λεγόμενοmelt & pour. Τρίβουμε το έτοιμο σαπουνάκι, το λιώνουμε με νερό και το ξαναφορμάρουμε. Είναι το στάδιο-ποιός είμαι εγώ-τι είναι σαπούνι-τι σημαίνει φόρμα?
Το δεύτερο στάδιο είναι αυτό της παρασκευής στέρεου σαπουνιού, συνήθως με την ψυχρή μέθοδο. Βάζουμε τα λάδια μας με την καυστική σόδα, χτυπάμε, σαπωνοποίηση, φορμίτσες και περιμένουμε τις εβδομάδες μας να ωριμάσει. Αυτό είναι το στάδιο της συνειδητοποίησης! Εχει όλη τη χαρά του να φτιάχνεις κάτι ολότελα δικό σου, λίγο γλυπτική, λίγο νοσταλγία για τις "παλιές", που τα κάναν όλα αλλιώς και μια μελαγχολία για το χρόνο που δε δίνουμε πια στα πράγματα.
Το τρίτο στάδιο είναι το υγρό σαπούνι. Εδώ σχεδόν απαραίτητη είναι η προϋπηρεσία στα άλλα δύο στάδια…