Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καννελοπορτοκαλένια απολέπιση προσώπου



Hola everyone!!

Ανοίγοντας τα τεφτέρια μου έπεσα πάνω σε μια παλιά συνταγή για την περιποίησή του προσώπου με δύο από τα πιο αγαπημένα μου υλικά, το πορτοκάλι και την καννέλα.

Πανεύκολη και σουπερ ευωδιαστή αυτή η πάστα απολέπισης θα κάνει το προσώπο μας λείο και καθαρό.

Υλικά
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι --> θρεπτικόν
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη καννέλα--> καθαριστική
  • 2 σταγόνες αιθέριο καννέλας--> ομοίως
  • 3 σταγόνες αιθέριο πορτοκαλιού--> ενυδατικόν
  • 4 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόψυχα--> απολεπιστική
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού--> μυρωδική και απολεπιστική
  • 1/2 με 3/4 κεσεδάκι γιαούρτι--> μαλακτικόν και θρεπτικόν, τα ένζυμά του κάνουν καλή δουλειά

Διαδικασία

Αναμιγνύουμε την αμυγδαλόψυχα με την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού και στην συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι μέχρι να γίνει ένα ωραίο και παχύ μίγμα. Λιώνουμε το μέλι σε χαμηλή θερμοκρασία, το προσθέτουμε στο ως άνω μίγμα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε την τριμμένη καννέλα και τα αιθέρια και ανακατεύουμε πάλι. Σημείωσις: αυτή η πάστα είναι προς άμεση κατανάλωση, δεν βάζουμε σε ψυγείο γιατί μετά θα γίνει κασσάτη.

Χρήση

Σε νωπό πρόσωπο (προτείνω μετά το ντους να έχει πέσει λίγος ατμός και να έχουν ανοίξει οι πόροι) κάνουμε μασάζ στο πρόσωπο και το λαιμό με το μίγμα μας, αποφεύγοντας φυσικά τα μάτια. Ξεβγάζουμε με χλιαρό νεράκι και ιδού! Λάμπουμε! 
Αν θέμε, ταμπονάρουμε στο τέλος και μ' ένα ανθόνερο ως τονωτικό (ροδόνερο ή νερό λεβάντας προτιμώ εγώ).

Σημείωση

Χρησιμοποιώντας γενικότερα (και ειδικότερα) το αιθέριο έλαιο της καννέλας, συνιστώ χρήση cinnamon leaf oil και όχι cinnamon bark oil. Το μεν πρώτο προέρχεται από τα φύλλα του δένδρου και είναι πιο απαλό για καλλυντική χρήση, το δε δεύτερο προέρχεται από τον κορμό του δέντρου (από εκεί που βγαίνει και το κλωναράκι που βάζουμε στα φαγάκια) και δεν συνιστάται (παρά μόνο για χρήση σε καυστήρα ίσως... και πάλι με μια επιφύλαξη). Δείτε και εδώ



Σχόλια

Ο χρήστης heart n soul είπε…
lilou αυτή είναι πάστα όνομα και πράμα!:) για το αιθέριο κανέλας είχα απορία μέχρι που μου τη λύσατε, να ρωτήσω, το φύλλο μυρίζει κανέλα;
Ο χρήστης Isidora είπε…
Πολύ ωραία η δημιουργία σας Lilou! Η πάστα που σε κάνει να λάμπεις (και χωρίς τύψεις)!
:)
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
πορτοκάλι-κανέλα, συνδυασμός αγαπημένος :)

Τώρα, γιατί είχα την΄..ανάποδη εντύπωση πως το αιθέριο του φλοιού είναι το πιο ακίνδυνο...
Πάντως στα περισσότερα βιβλία περι αιθερίων δεν κάνουν διαχωρισμό (γκρρρ) και ούτε έχουν μια στοιχειώδη χημική ανάλυση (ξαναγκρρ..)

Όποια κόρη γνωρίζει κάποιο καλό βιβλίο που να εχει και μια μινιμουμ επιστημονική βάση, ας μας προτείνει πλιζ.

καλημέρες :)
Ο χρήστης sadigi είπε…
λιλού μπράβο, φαίνεται τέλειο, το δοκιμάζω πάραυτα και σου λέω...
όσο αφορά το αιθέριο κανέλλας, σε ένα αλκοολικό άρωμα που το είχα προσθέσει, τα σημία στα οποία το έβαζα κοκκίνιζαν (υπεραιμία) για κάμποση ώρα... ποιό από τα 2 λες να είναι?στο βιβλίο της yvonne tellier ,
kai humbert piernatoni προτείνουν για την κοσμετική το αιθ. του φλοιού για μυική τόνωση λόγω τανίνης όχι όμως σε ευαίσθητα γιατί κάνει κιρσούς καιφλεβίτσες
τι με συμβουλεύεις?
σε φιλώ
Ο χρήστης sadigi είπε…
να προσθέσω ότι το θέμα κιρσών μου το είπε αισθητικός εγώ όμως δεν έχω προσέξει κάτι τέτοιο στο δέρμα μου παρόλο που είναι λιπαρό και ευαίσθητο... ποιά η γνώμη σου?
Ο χρήστης Lilou είπε…
Καλημέρα σας!! Το λοιπόν:΅

heart: και το φύλλο μυρίζει καννέλα, oui.

witch: ένα καλό βιβλίο που προσωπικά με βοηθάει πολύ στα διαβάσματα μου είναι το Shirley Price's Aromatherapy Workbook: Understanding Essential Oils - From Plant to Bottle. Εκεί μας εξηγεί αναλυτικά τις διαφορές μεταξύ των δύο τύπων αιθέριου καννέλας.

sadigi: γενικά η καννέλα θα πρέπει να αποφεύγεται από όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα. Αυτός είναι ο κανόνας. Και εννοείται πότε δεν την χρησιμοποιούμε νέτη σκέτη. Τζιζ! Εγώ επιμένω cinnamon leaf για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Εγώ που υποφέρω ήδη από κιρσούς πάντως και χρησιμοποιώ σαπουνάκι με αιθέριο cinnamon leaf δεν έχω παρατηρήσει καμία ενόχληση.

Δείτε επίσης το λινκ που σας έβαλα κάτω από τη συνταγή. Και συμβουλευτείτε το βιβλίο του αρχημάστορη της αρωματοθεραπείας Robert Tisserand, "Essential Oil Safety".
Ο χρήστης Lilou είπε…
Γενικότερα πάντως κορίτσια, όπως ήδη ξέρετε βέβαια, τα αρωματομαγειρέματά μας θέλουν τουλάχιστον μια ιδέα γνώσεων βασικής χημείας...και χαίρομαι ιδιαίτερα που στο μπλογκ αυτό (και ιδίως στις αλχημείες της μαγίσσης)υπάρχουν πάντα αναλύσεις για κάθε τι που χρησιμοποιείται στις συνταγές.

Εγώ ξεκίνησα να αναλύω τα συστατικά των καλλυντικών του εμπορίου κάποτε και σιγά σιγά άρχισα να μαθαίνω τα βασικά..κι έχουμε ακόμα μέλλον!

Επίσης, όπως τα περισσότερα βιβλία αναφέρουν, είναι πολύ βασικό να γνωρίζουμε τις INCI ονομασίες των φυτών και αιθερίων ελαίων προς αποφυγή λαθών και μπερδεμάτων. Η λατινική τους ονομασία μας δίνει τις πρώτες πληροφορίες για το καθετί.
Ο χρήστης sadigi είπε…
θενξ γλυκιά
μάλλον εγώ έχω το φλοιό γιάυτό και η υπεραιμία...θα το βάλω με μέτρο
φιλιά
Ο χρήστης kiki είπε…
Πορτοκάλι και κανέλλα! Αγαπημένα υλικά! (τώρα γιατί με παραπέμπουν εμένα σε λικέρ παρά σε απολεπιστικό...μη δίνετε σημασία). Ούτε εγώ το ήξερα αυτό περί αιθέριου!
Ο χρήστης eleni είπε…
Συμφωνώ με τη Deli,ιδανικός συνδυασμός!
Δεν ήξερα ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο πρόσωπο-γνώριζα μόνο για scrub σώματος και σαπούνι-έφτιαξα μάλιστα το σαπουνάκι της Deli,μυρωδάτο!
Ο χρήστης faraona είπε…
Πολυ θα την ήθελα μια τέτοια απολέπιση αλλα προς το παρόν ειμαι μπλεγμένη με τα νήματα μου!
Ο χρήστης cook είπε…
πωπω..να το φαω θελω...οπως το διαβαζω!
Ο χρήστης eleni είπε…
Lilou,επειδή λατρεύω την απολέπιση και ποτέ δεν την παραβλέπω μόλις έκανα την κανελοπορτοκαλένια σου.Το μόνο που δεν έβαλα ήταν το αιθέριο κανέλας-δεν έγραφε από ποιο μέρος του φυτού ήταν-τη μυρωδιά πάντως την είχε από τη σκόνη του μπαχαρικού.
Πολύ ωραία-πεντακάθαρο πρόσωπο ειδικά στο Τ που κρατάει ακόμη η λιπαρότητα.
Καλό βράδυ!
Ο χρήστης Lilou είπε…
eleni I'm sooo happy που σου έκανε καλό!!!!

Καλημέρες!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ ωραία θέματα!Θα γίνω θαμμώνας σας!
Δείτε αν θέλετε και την σχετική σελίδα μου.
http://www.bynature.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ