Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Anti stretch marks body recipes


Στα τελευταία αναρτημένα ποστ, έγινε λόγος για κάποιες αντενδείξεις στην χρήση των αιθέριων ελαίων, αλλά και στη γαστρονομική χρήση κάποιων βοτάνων Κάνοντας λοιπόν μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο, διαπίστωσα ότι δεν υπάρχουν συγκεντρωτικές πληροφορίες στα ελληνικά τουλάχιστον, για την ασφάλεια της χρήσης τους σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, έτσι σκέφτηκα να αναρτήσω τις πιο σημαντικές από αυτές που συνέλλεξα προς αυτήν την κατεύθυνση, μαζί με κάποιες συνταγές περιποίησης του σώματος, ενυδάτωσης, ανάπλασης και κατά των ραγάδων. Οι τρομακτικές αυτές για πολλές θηλυκές υπάρξεις ανεξίτηλες γραμμοραβδώσεις, παρουσιάζονται συνήθως από έλλειψη ενυδάτωσης - ελαστικότητας και αναπλαστικής ικανότητας του δέρματος, στα σημεία του σώματος που γεμίζουν ξαφνικά όταν το παρακάνουμε με τις γαστρονομικές «αναζητήσεις» μας και όταν αμέσως μετά αδειάζουν επίσης με ταχύ ρυθμό, (το πολυσυζητημένο φαινόμενο γιο-γιο) εφ όσων η διαδικασία της εξισορρόπησης των καμπυλών (δίαιτα, τρίαιτα κλπ) χωρίς ταυτόχρονη άσκηση, μας επαναφέρει αποτόμως στα φυσιολογικά μας όρια. Άλλα θύματα των ραγάδων είναι και οι πολύ Εν-Δια-Φέρουσες κυρίες (έχει ενδιαφέρον η ανάλυση της λέξης), δηλαδή οι γυναίκες που εγκυμονούν και δεν έχουν φροντίσει για το δέρμα τους που τεντώνεται ραγδαία. Πολλοί παράγοντες συντελούν σ’ αυτήν την κατάσταση και τίποτα δεν μπορεί να ισχύσει ως κανόνας για όλες τις γυναίκες. Το παρακάτω συνονθύλευμα είναι αποτέλεσμα αναζήτησης από την βιβλιογραφία, το διαδίκτυο, και φίλο φαρμακοποιό και είναι βέβαιο ότι χρήζει εμπλουτισμού από όποιον και όποια κατέχει τις πληροφορίες, καθώς το ανάλογο υλικό που είναι διαθέσιμο, γίνεται πολλές φορές αντιφατικό στα πρέπει και τα δεν πρέπει αυτής της περίπτωσης. Ο κανόνας της διασταύρωσης των πληροφοριών από μέρους σας, και η ευθύνη αν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσετε (περισσότερο για τις εγκυμονούσες) σας αφορούν εξ ολοκλήρου και οπωσδήποτε δεν ευθυγραμμίζονται με ιδιάζουσες αλλεργικές ή άλλες παθολογικές καταστάσεις. Ας ξεκινήσουμε με τις πληροφορίες λοιπόν για τη μάχη κατά των ραγάδων που αφορά όλες τις γυναίκες.
Καταρχήν υπάρχει ο σημαντικός παράγοντας της κληρονομικότητας και της κατάστασης του δέρματος ο οποίος προσδιορίζει το μέγεθος της τάσης για ραγάδες κι αυτό είναι ξεχωριστό για κάθε γυναίκα. Η ελαστικότητα του δέρματος μπορεί να αυξηθεί πρωταρχικά από σωστή εσωτερική ενυδάτωση και βιταμίνωση κι αυτό σημαίνει πολύ – πολύ νερό, φρέσκα φρούτα, λαχανικά και χυμούς. Ένας άλλος κορυφαίος και ασφαλής σύμμαχος κατά των ραγάδων είναι η βιταμίνη Ε. Τα λάδια βάσης παίζουν επίσης σημαντικότατο ρόλο, με πρωταγωνιστές το σιτέλαιο (αν δεν υπάρχει αλλεργία στη γλουτένη), το έλαιο μακαντέμια (αν δεν υπάρχει αλλεργία σε ξηρούς καρπούς), jojoba, αβοκάντο, camellia, linseed, rosehip, shea butter, coco butter, εκχυλισμένο έλαιο καλέντουλας, βαλσαμόλαδο, βερικοκέλαιο, αμυγδαλέλαιο… Απαγορεύεται η χρήση του καστορέλαιου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (αν το χρησιμοποιούσατε σε μπωτέ για νύχια, βλεφαρίδες κλπ, ξεχάστε το για λίγους μήνες).
Το κεφάλαιο της χρήσης των αιθέριων ελαίων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι αρκετά περίπλοκο. Ο χρυσός κανόνας εδώ είναι: η καθόλου χρήση αιθέριων, είναι καλύτερη από την αμφίβολη χρήση τους. Τους τρεις – τέσσερις πρώτους μήνες απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση τους και η κατάποσή τους απαγορεύεται εξ ολοκλήρου. Κάποια ελάχιστα αιθέρια έλαια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια μετά τον τέταρτο μήνα, μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη κατά των ραγάδων, όμως η χρήση τους γίνεται σε πολύ μειωμένο ποσοστό (0,50% - 1,50%) επί του συνόλου του ελαίου βάσης, ενώ κάποια άλλα συμβάλουν στην εξισορρόπηση της συναισθηματικής κατάστασης της εγκύου (τόνωση ή χαλάρωση).
Χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:
α) αυτά που με επιφύλαξη (οι πληροφορίες συγκρούονται) μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά τους τέσσερις πρώτους μήνες και είναι το γερμανικό και ρωμαϊκό χαμομήλι, το γεράνιο, η λεβάντα, και το τριαντάφυλλο
β) αυτά που δεν χρησιμοποιούνται για κανέναν λόγο σε όλη τη διάρκεια και είναι ο βασιλικός, το κεδρόξυλο, το σέλινο, η κανέλλα, το φασκόμηλο*, ο ύσσωπος, ο μάραθος, το Galbanum, το γιασεμί*, το κυπαρίσσι, η μαντζουράνα, το μελισσόχορτο, το μύρο, το μοσχοκάρυδο, ο μαϊντανός, το Pennyroyal, η μέντα, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και πολλά ακόμη.
*Για κάποια αιθέρια όπως το φασκόμηλο και το γιασεμί, λέγεται ότι βοηθούν στον τοκετό, όταν γίνεται χρήση τους τις τελευταίες μέρες της εγκυμοσύνης.
γ) αυτά που θεωρούνται “ασφαλή” για χρήση μετά τον τέταρτο μήνα και είναι το γλυκό πορτοκάλι, το γκρέιπφρουτ, το λεμόνι, το petit grain, το μανταρίνι, το σανταλόξυλο, το λιβάνι, το υλανγκ-υλανγκ, η βενζόη. Καλό κριτήριο στην επιλογή μεταξύ αυτών είναι η ευχαρίστηση ή δυσαρέσκεια που σας προκαλούν όταν τα μυρίζετε. Το αιθέριο έλαιο του μανταρινιού και της βενζόης καθώς και το εκχύλισμα σπόρων κυδωνιού, μειώνουν τις ήδη υπάρχουσες ραγάδες σε μικρό ποσοστό. Εδώ θα βρείτε κάποιες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια και τον χρόνο χρήσης τους. Δεν ξεχνάμε επίσης ότι τα αιθέρια των εσπεριδοειδών προκαλούν φωτοευαισθησία κατά την ημερήσια χρήση.
Οι παρακάτω συνταγές πωλούνται χωρίς αιθέρια για εγκυμονούσες από γνωστές εταιρίες, εσείς προσθέστε 25-30 στγ του αγαπημένου σας συνδυασμού.

Body Butter για άυξηση της ελαστικότητας, ενυδάτωσης και ανάπλασης του δέρματος
2 κ.σ. Shea Butter, 1 κ.σ. Cocoa Butter, 1 κ.σ. Apricot Kernel Oil, 1 κ.σ. Wheatgerm Oil, 1 κ.σ. Rosehip Seed Oil
Λιώνετε σε μπαιν μαρί τα βούτυρα, με τα έλαια πλην του Rosehip Seed Oil (για να μην αλλοιωθεί η βιτ C που περιέχει) σε αποστειρωμένο μπωλ και ανακατεύετε με μιξεράκι μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά σας καλά. Αποσύρετε και μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία κάτω από 40 βαθμούς, προσθέτετε 4 κάψουλες βιτ.Ε προαιρετικά για να το ενισχύσετε και ενσωματώνετε το rosehip. Αφού κρυώσει και φτάσει τους 37, προσθέτετε τα αιθέρια και ανακατεύετε καλά. Συσκευάζετε σε αποστειρωμένο γυάλινο δοχείο με καπάκι. Αναλόγως των αιθέριων που θα χρησιμοποιήσουμε, το τελικό προϊόν μπορεί να έχει και διαφορετικές ιδιότητες.
Λάδι μασάζ για την αποφυγή ραγάδων
Ανακατέψτε 50 ml apricot kernel oil, 15ml calendula oil, 15ml hypericum oil, 20ml rosehip oil, με 10 στγ lavender, 12 στγ mandarin, 6 στγ frankincense, 2 στγ roman chamomile (οι ποσότητες των αιθέριων αν χρησιμοποιηθούν από εγκυμονούσες μειώνονται κατά το ήμισυ). Κάντε μασάζ καθημερινά στις επίφοβες περιοχές.
Κι ένα βάλσαμο ενυδατικό και θρεπτικό, ότι πρέπει για ανανέωση των κυττάρων.
Συστατικά
1 κσ κερί μέλισσας
1 κσ βούτυρο κακάο
1 κσ shea butter
1 κσ βαλσαμόλαδο
1 κγ Wheatgerm oil
1 κγ rose hip oil
1 κγ calendula oil (εκχύλισμα σε αμυγδαλέλαιο)
1 κγ jojoba oil
2 κγ εκχύλισμα αλόης σε γλυκερίνη
1/8 κγ αλλαντοΐνη
5 καψ Βιτ Ε
½ κγ μέλι
4 στγ Grapefruit (κατά της κυτταρίτιδας και της κατακράτησης υγρών)
4 στγ Patchouli (ανάπλαση του δέρματος-ραγάδες-αφροδισιακό- ηρεμιστικό)
2 στγ Rose (μαγικό συστατικό)
6 στγ Vetivert (τόνωση της κυκλοφορίας)
4 στγ Ylang-Ylang ή βενζόη (ηρεμιστικό-αφροδισιακό- αντιγηραντικό ή κατά των ραγάδων)
Ο συνδυασμός τους μας δίνει ένα πολύ χαλαρωτικό και γειωτικό άρωμα με έναν εξωτικό τόνο.

Πώς το μαγειρεύουμε
Σε ένα αποστειρωμένο μπωλ λιώνουμε σε μπαιν μαρί το κερί, τα βούτυρα και τα έλαια, πλην του rosehip ανακατεύοντας με μιξεράκι. Σε ένα άλλο σκεύος θερμαίνουμε το εκχύλισμα αλόης και ενσωματώνουμε την αλλαντοΐνη ανακατεύοντας καλά. Όταν πέσει η θερμοκρασία στο περιεχόμενο των σκευών μας κάτω από τους 40, ενσωματώνουμε την βιτ. Ε συν το rosehip στα έλαια και το μέλι στην γλυκερίνη με πολύ καλό ανακάτεμα. Τέλος αναμιγνύουμε σιγά σιγά το γλυκερινικό εκχύλισμα στα έλαια αναδεύοντας συνεχώς και αφού η θερμοκρασία κατεβεί από τους 37 βαθμούς, προσθέτουμε τα αιθέρια. Γεμίζουμε το αποστειρωμένο γυάλινο δοχείο, περιμένουμε να κρυώσει και κλείνουμε με το καπάκι. Φοριέται με ευχαρίστηση στο σώμα κάνοντας απαλό μασάζ, αλλά εξίσου και σε στεγνές περιοχές του προσώπου για βραδινή θρέψη.

Για τις κυρίες που θα ήθελαν να γίνουν πιο ενδιαφέρουσες προσφέρουμε δυο αρχαία αφροδισιακά πόσιμα ελιξίρια (ένα αιγυπτιακό συν ένα ινδικό, για να διαλέξετε, αχρείαστα να είναι…)
Κοπανίστε στο γουδί από 30 γρμ. γλυκόριζα, σουσάμι και σπόρους μάραθου, (πάλι αυτός?) ρίξτε τα σε ένα λίτρο βραστό νερό για πέντε λεπτά, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν για άλλα είκοσι λεπτά. Τέλος σουρώστε και είναι έτοιμο να το πιείτε κατόπιν συνοδείας. Η ρίζα της γλυκόριζας ήταν πολύ αγαπητή στην αρχαία Αίγυπτο όπως μας πληροφορούν οι πολύ μεγάλες ποσότητές της που βρέθηκαν να συνοδεύουν τον φαραώ Τουτανχαμών στο μεταθανάτιο ταξίδι του.
Η ινδική βερσιόν δοκιμασμένη για χιλιάδες χρόνια είναι διαφορετική. Κόψτε σε μικρά κομματάκια 20 γρμ. γλυκόριζας και βράστε τα για πέντε λεπτά σε ενάμισι λίτρο νερό. Σουρώστε το αφέψημα, αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να μείνει ένα παχύ κολλώδες υγρό και προσθέστε μέλι και γάλα κατά βούληση. Αν προτιμάτε τα αλκοολούχα αφροδισιακά ελιξίρια, θα σας κεράσω την επόμενη φορά, μη σας χτυπήσει απότομα η Αφροδίτη με τους συνεργούς της…
Βιβλιογραφία
Περί αφροδίσιων εγκυκλοπαίδεια – βιολόγου ΟΡΕΣΤΗ ΔΑΒΙΑ- εκδ. Γαβριηλίδης
HUILES ESSENTIELLES CHÉMOTYPÉES ET LEURS SYNERGIES - Dr. A. Zhiri - D. Baudoux - Inspir development S.A.
200 βότανα & οι θεραπευτικές τους ιδιότητες- Ρ. Γκόλιου – Μαλλιάρης παιδεία
Αρωματοθεραπεία Θεωρία και πράξη – J. Harding – Ivy Press - Ελληνικά Γράμματα
Βιταμίνες Ιχνοστοιχεία Συμπληρώματα διατροφής και δρόγες Τόμος β΄ – Μαρία Σκουρολιάκου – Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Σχόλια

Ο χρήστης sadigi είπε…
Καλή isidora
εσύ τα σπας γενικώς και όχι μόνο στην μαγειρευτικήν...
δεν είσαι ισιδώρα
είσαι δίνωδώρα
να και τα σιλουετικά μας
για να μη λένε κάποιες ψυχές...
Ο χρήστης sadigi είπε…
'οσο για τα αφροδισιακά εγώ δεν μπορώ να σου πω γιατί εγώ δεν τα χρησιμοποιώ αυτά τα πράματα..
απλά θα κλείσω το pc τώρα
ε και θα τα δοκιμάσω
ε έτσι από περιέργεια
και θα σου πω σε 1 εβδομάδα...
Ο χρήστης eleni είπε…
Ισιδώρα,πολύ καλά κάνεις και φροντίζεις και για το σώμα μας-το καλοκαιράκι δεν αργεί,μην τρέχουμε τελευταία στιγμή.
Για τα αφροδισιακά σου τι να πω;Θα τα δοκιμάσουμε!
Ο χρήστης Isidora είπε…
Sadigi thanx,προσέχουμε για να έχουμε θα έλεγα, όσο γίνεται πάντα...Ενημερωμένη παντως περι αφρο-συνταγών οτι λειτουργούν όπως λέει και ο συγγραφεύς μετά από καμια βδομάδα. Εύγε :)
Ελένη δοκιμάστε και πείτε μας, γιατί εμένα μου φαίνονται λίγο λάιτ υγειινά αφεψήματα. Βλέπετε οι συνταγές είναι αρχαίες και οι αρχαίοι λίγο ο καθαρός αέρας, λίγο οι καθαρές τροφές, λίγο η έλλειψη άγχους, είχαν πιο φορτισμένα ενεργειακά σώματα από τα δικά μας, οπότε καταλαβαίνετε... Βέβαια αν το πίνει κάποιος για 1-2 βδομάδες μπορεί και να κάνει την δουλειά για την οποία πληρώνεται..who knows?
:)
Ο χρήστης heart n soul είπε…
μα όλα πια τα κάνει αυτός ο μάραθος;!;!:)))
(Αυτή η J. Harding μήπως είναι Jennie? Αν ναι, την ξέρω!)
Ο χρήστης sadigi είπε…
βρε το μάραθο
που ήταν αυτό το παιδί και το πεθυμήσαμε?
και η κλασσική μάνα μου στη λαική...
Αααα ωραίος μάραθος ,να σου πάρω?
κι εγώ κλασσικός Κουρκουλος
όχιάλλο μάραθο ,όχι άλλο μάραθο...
Ο χρήστης sadigi είπε…
από τη μια η HEART με τα τονωτικά της ,από την άλλη η ISIDORA με τα άφρο της ,ησυχαμό δε θα 'χουμε...
εγώ πάντως μόνο ακουστικά τα ξέρω αυτά τα πράματα, δε τα βάνω σπίτι μου...
μια χαρά φορτισμένο είναι το δικό μου ενεργειακό εμένα...
Ο χρήστης Isidora είπε…
Oui Heart, η Jennie η φιλενάδα σας είναι, συμπαθέστατη, και λιτή θα την χαρακτήριζα, δεν συμφωνείτε?
Σαντιγύ τότε μην το πιείτε το ματζούνι κι έχουμε τρεχάματα...:)
Μα τις ανθισμένες αμυγδαλιές που έβαλα για φλεβαριάτικη μόστρα καμιά να μην τις χάρηκε?
Καλημέρες
Ο χρήστης heart n soul είπε…
Isidora, μικρός που είναι ο κόσμος:) Ξέρω τον μπαμπά της Jennie, αυτήν όχι τόσο καλά. Όσο για τις μυγδαλιές απολογούμαι εγώ πρώτη (έχω κι εγώ παράπονο για τα ρόδια μου βλέπετε:) Έχω τόσα χρόνια να δω ανθισμένη αμυγδαλιά λάιβ που έχω ξεχάσει ότι ανθίζουν τώρα, έτσι δεν πήγε το μυάλό μου ότι τις φωτογραφίσετε,απλά ότι τις βάλατε να δένουν με το γενικό ροζάκι:) σόρυ, είναι breathtaking!
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
super Isidora,
αλλο ένα χορταστικό ποστ που χρήζει πολλαπλών αναγνώσεων :)

χεχε, το είπατε το παράπονό σας, είδατε τι συμβαίνει αγαπητή για να μην φτιάχνονται αμυγδαλοκεφτέδες;-)
heart, εσείς φταίτε!

Ισιδώρα ντίαρεστ, θα μελετήσω το πόνημά σας un, deux fois en plus και ξανάρχομαι..
Ο χρήστης heart n soul είπε…
εγώ φταίω, το παραδέχομαι! γιατί δεν σκέφτηκα τα αμυγδαλωτά, που και μ'αρέσουν πολύ και έχουν μύριες παραλαγές, έτσι, να ξεκινήσουμε νέο μαραθώνιο:) Ισιδώρα καμμιά συνταγή γα αδυνατιστικά αμυγδαλωτά έχετε;)
Ο χρήστης Lilou είπε…
Εύγε Ισιδώρα! Πολύ κατατοπιστικό το ποστ και λίαν ενημερωτικό. Ειδικά τα περί εγκυμοσύνης, οφείλουμε να τα ξέρουμε όλοι όσοι ασχολούμεθα με τα aromaτομαγειρέματα!
Ο χρήστης Isidora είπε…
Heart, ουχί, δεν είναι δικές μου οι φωτοκρεασιόν, από μια φωτοσυλλογή είναι..Η φωτομηχανή μου πρέπει να έχει πάρει αρμύρα από το καλοκαίρι, ή κάτι να έπαθε από τη ζέστη, γιατί μιά μου ανοίγει και μια όχι..:(
Γι'αυτό και οι δικές μου οι φωτό με το βάλσαμο και την κρεμούλα είναι θολές, είναι από κινητό, κακήν, κακώς.. Ω, μα τι μικρή που είναι η γειτονιά, να ξέρετε τον φάδα της Τζένυ!
Witch dearest, χορταστικότατο για να βαριέστε στη μέση της ανάγνωσης και να σκέφτεστε αμυγδαλωτά :)) Έχω πετυχυμενοτάτη συνταγή ανατολίτικη- συριακή, λάιτ παρ' όλα αυτά, γεμιστή μόνο με αμύγδαλο τριμμένο.. Έτσι ξαφνικά και τυχαία μπορεί να εμφανιστεί στο αρόμα, γιατί είναι και πολύ αρωματική με το ροδόνερο που έχει...
Ο χρήστης heart n soul είπε…
(να εμφανιστεί, να εμφανιστεί!:)
Ο χρήστης sadigi είπε…
θα θυσιαστώ καλή isidora
για χάρη της επιστήμης και του blog..
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Isidora, η αλήθεια είναι ότι το πρώτο πράγμα που με εντυπωσίασε ήταν οι ανθισμένες αμυγδαλιές σας! Αλήθεια!
Και ακριβώς μετά ... τα αφροδισιακά σας!!
Θαυμάσιο Post!
Ο χρήστης Isidora είπε…
Lilou ευχαριστώ :) Γενικότερα πιστεύω πως είναι καλό να αναφέρουμε και τους όποιους κινδύνους, just in case...
Heart αϊ προμις να αναρτήσω την σπέσιαλ λάιτ αμυγδαλωτή συνταγή - "το φίδι" ονομάζεται- που είναι ρίλι good stuff:)Αν σας ενδιαφέρει τσουκνιδομαγείρεψα τρελά σήμερις, τσουκνιδόπιτα σπεσιάλε και μαγικό τσουκνιδοχυλό (!). Η πίτα βγήκε και φωτό με φωτογένεια από την φωτομηχανή που μου κανε το χατήρι :)
Σαντιγύ, τραβάτε με κι ας κλαίω? :)))
Σταρ, εκτιμάτε κι εσείς τα αμυγδαλωτά?
Τελικά νομίζω πως αχρείαστα θα είναι τα αφρο-έλιξιρς για όλες τις μαγισσες,τα ξωτικά και τα στοιχειακά που έχουν αστείρευτη ενέργεια,τώρα αν καποιος κοινός θνητός θα ήθελε να παίξει μαζί τους...δεν είναι κακό, καθόλου θα έλεγα! :ο
Ο χρήστης heart n soul είπε…
εγώ υπερψηφίζω και το φίδι και τον φωτογενή μαγικό τσουκνιδοχυλό!! (πότε θα ακουστεί αυτή η φράση στη βουλή μπας και δούμε άσπρη μέρα; ;))
Ο χρήστης Isidora είπε…
Dear heart αν ψηφίζανε υπέρ της τσουκνίδας στη βουλή δεν θα τους είχανε τους τιμημένους αγρότες κυριολεκτικά του κλωτσου και του μπάτσου.. Ερώτηση κρίσεως: είναι το χτύπημα με τσουκνίδα επιλήψιμη, πράξη? Τύπου δεν ήξερα κύριε πρόεδρε οτι θα έβγαζαν σπυριά τα μάγουλα του τάδε υπουργού, εγώ τις τρώω τις τσουκνίδες και δείτε με, χαίρω άκρας υγείας...:)
Ο χρήστης heart n soul είπε…
να μη σας πω δε ότι το τσουκνιδομαστίγωμα απαντάται και ως θεραπευτική αγωγή κατά της αθρίτιδας! (no, honest!:)
Ο χρήστης Isidora είπε…
Nαι αληθεύει κύριε πρόεδρε, η γιαγιούλα μου τις μάζευε με γυμνά χέρια και ποτέ της δεν είχε αρθρίτιδα (κι αυτό είναι αλήθεια!)
Ο χρήστης Starbuck είπε…
heart και isidora μια χαρά κάνετε παιχνίδι μεταξύ σας και ωραιότατα τα λέτε.Αν κάνετε δικό σας κόμμα θα σας ψηφίσω!!!
Ο χρήστης Isidora είπε…
Σε περίοδο οικονομικής κρίσης να τους πληρώνουμε και κάτι χιλιάδες ευρώ για τα ψηφοδέλτια (λέει η νομοθεσία), και να μας ψηφίσετε μόνον εσείς και οι συγγενείς μας? Αϊ ντοντ θινκ σο :)
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Μα και όλες οι συνblogitises, είμαι βεβαία!
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Και να μην πω ότι μόνο η μαγεία μπορεί να μας στρώσει ως χώρα...
Ο χρήστης Isidora είπε…
Το κομα του αρώμα, είναι ωραίο σαν ήχος :)
Ο χρήστης heart n soul είπε…
call me Mavrogialouros!:)
Ο χρήστης heart n soul είπε…
hardcore η γιαγιά!:)
Ο χρήστης kiki είπε…
Αχ...θύμα κι εγώ των ραγάδων...Τι τα θες...Κανείς δεν είναι τέλειος...
Όσο για τη γλυκόριζα...γνώριζα τις ιδιότητές της...:-)
Ο χρήστης Isidora είπε…
Hardcore indeed Μαυρογιαλούρος, και μου δωσε κληρονομιά από κοριτσάκι ακόμα τις πρωτες βάσεις για ματζούνια...
Κική μας, πόσες είναι οι τυχερές νομίζετε που δεν έχουν ούτε μία ραγοραγάδα? Ωστε κι εσείς γιγνώσκετε τις ενδιαφέρουσες ιδιότητες της γλυκόριζας :)
Ο χρήστης Natassa είπε…
...δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα !!!
Ο χρήστης Isidora είπε…
Merci Νατάσσα, κάτι θα βρήκατε ενδιαφέρον στις πολυλογίες...:)
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
το ξαναδιάβασα :) :)

Εχω πάντως την υποψία πως ο παράγοντας κληρονομικότητα παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο..

Ασχετο, τι το΄θελε ο μεγας βασιλευς το αφρο-βότανο στο μεταθανάτιο ταξίδι του; θα του φαινόταν αφρο-χρήσιμη;-)

Deliiiiii,
ποτέ δε σου ξεφεύγουν τέτοια τιπς :)
Ο χρήστης Isidora είπε…
Dearest, εκείνοι οι βασιλείς ήταν όλοι λίγο τζαζ να τους πω? (βλ. μουμιοποιήσεις, μαλαματένιοι τάφοι με κατάρες και άλλα σπούκι,... ξξξ μακρια). Ήταν προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο, μάλλον, τι να πει κανείς για το μυαλό του βασιλέως? :)))
Ο χρήστης kiki είπε…
Τι να κάμω η έρμη; Να με εξετάσετε μετα και να είμαι αδιάβαστη;
Να σου πω γιατί ξέρω για τη γλυκόριζα. Γιατί ήταν το μόνο τέϊον που μπορούσα να πιω χωρίς ζάχαρη. Μου έκανε εντύπωση και έψαξα να μάθω για το φυτό...

Για την κληρονομικότητα στις ραγάδες σας το υπογράφω. Έχω το λεπτό και μεταξωτό δέρμα της μάνας μου και είχε το ίδιο πρόβλημα :-(((
Ο χρήστης heart n soul είπε…
κική, είδατε για να μην είσαστε χοντρόπετση; :)))
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Wonderful blog! I found it while browsing on Yahoo News.

Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News?
I've been trying for a while but I never seem to get there! Appreciate it

Also visit my site: stretch mark removal and home remedy
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
You could definitely see your enthusiasm in the article you write.
The world hopes for even more passionate writers such as
you who aren't afraid to mention how they believe. All the time follow your heart.

Feel free to visit my web-site; stretch mark creams
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
We absolutely love your blog and find a lot of your post's to be exactly what I'm
looking for. Does one offer guest writers to write content available for you?
I wouldn't mind creating a post or elaborating on a few of the subjects you write related to here. Again, awesome weblog!

My homepage ... mederma stretch mark therapy reviews
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
After going over a number of the blog posts on
your site, I honestly appreciate your way of writing
a blog. I saved it to my bookmark site list and will be checking back soon.
Please visit my website as well and tell
me what you think.

My blog buy solar panels home depot
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
Your web site provided us with valuable info to work on.
You have done an impressive job and our entire community will be grateful to you.


my web page; How to get rid of stretch marks
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Hi I am so happy I found your webpage, I really found you by error, while I was
searching on Bing for something else, Nonetheless I am here now
and would just like to say thank you for a tremendous post and a all round
thrilling blog (I also love the theme/design), I don't have time to browse it all at the moment but I have bookmarked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the superb work.

Look into my blog post :: ranger forum

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ