Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

μαραθος part who knows exactly...

καλημερα σας κουριτσια!
Πεινασμενες σας βλεπου χμμμμ!Για να σας αποτελειωσω λοιπον σας διδω δυο συνταγας απο τη λατρεμενη μου Χιο που στηριζονται στο ΜΑΡΑΘΟ.
α)ΔΕΝ ειμαι απο τη Χιο αλλα αυτο δε λεει τιποτις.Η Χιος ετσι κι αλλιως ειναι το νησι που σου δινει μια γερη σφαλιαρα στη μουρη και σου ΜΕΝΕΙ!Για πολλους και διαφορους λογους...
βου)Η Χιος δεν ονομαζεται τζαμπα ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ.Εκτος απο τα μαστιχοδεντρα το νησι βριθει κι αλλων αρωματικων-θεραπευτικων βοτανων.Το φασκομηλο που εχω λαβει απο το νησι ειναι ΑΠΑΙΧΤΟ,ελευθερας βοσκης εννοειται.Ο δε μαραθος...ΣΚΟΤΩΝΕΙ στην κυριολεξια.Αλανιαρης οφ κορς κι αυτος.
γου)Το καλυτερο παντα στο τελος...ΑΝΤΙΠΑΘΩ το μαραθο!!!!!(ακα ΜΑΛΑΘΡΟΣ)
δου)ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Μαλαθρόπιτες

Υλικά: 1 ματσάκι μάλαθρο, 1 κουταλιά ταραμά, 2 κρομμύδια φρέσκα, 2 ντομάτες φρέσκες και 1 1/2 ποτήρι αλεύρι.
Εκτέλεση: Αρχικά αραιώνουμε τον ταραμά με λίγο νερό. Κόβουμε το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το μάλαθρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε και λίγο νερό, ώσπου να γίνει μια αραιή ζύμη (κουρκούτι). Μετά τα τηγανίζουμε με τον εξής τρόπο: Βάζουμε το τηγάνι με λάδι στη φωτιά να κάψει. Στη συνέχεια βάζουμε το κουρκούτι κουταλιά - κουταλιά και περιμένουμε μέχρι να κοκκινίσει. Οι μαλαθρόπιτες είναι έτοιμες.


Μαλαθροσφουγγάτα

Υλικά: 2 μεγάλα κρεμμύδια, 1 ματσάκι μάλαθρο, 1/2 ποτήρι νερό, όσο αλεύρι σηκώσει, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση: Τσιγαρίζουμε τα κρομμύδια (στο τηγάνι) και προσθέτομε το μάλαθρο, το πιπέρι και το αλάτι.
Αφού τα κατεβάσομε ρίχνομε το νερό και όσο αλεύρι σηκώσει. Τα πλάθομε σε μπαλάκια και τα τηγανίζουμε, όπως τους κεφτέδες.

Σχόλια

Ο χρήστης heart n soul είπε…
εγώ θα πάρω απ'αυτά τα χιώτικα και θα φύγω τρέχοντας πριν με αρπάξουν από τα κοτσίδια οι δασκάλες μου και με αποβάλλουν από την τάξη που εξάπλωσα τα μικρόβια και βάλαμε τηγάνι στη φουφού:) (it's still aromacooking though!)
Ο χρήστης Εύα είπε…
indeed,darling!ΚΑΙ aroma με τοσο μαραθο ΚΑΙ cooking με τις νοστιμιες που μπορει να μην τρωω ααααλλααα,ειπαμε!
Ο χρήστης sadigi είπε…
Αγαπητή ΕΎΑ ... 'σεις που μένετε?
Όχι...γιατί εμείς μένουμε όλες
δίπλα-δίπλα κι εσείς τώρα να 'στε μακριά?
Κρίμας είναι...
Θα μαραθεί κι ο μάραθος που δε τρώτε...
Για κοπιάστε,

οδός Τσιρουλακέρδα κοντά στη πλατεία
Μαραθομάχων
Ο χρήστης Isidora είπε…
Ωραία και τα χιώτικα κι επειδή κι εγω την θελω την κοτσιδα μου, θα πω μόνον αυτο: χαρτ μονο η δικη μου συνταγη αδυνατίζει!
Καλο ΣΚ :)
Ο χρήστης Εύα είπε…
κυρια,κυρια,οχι εγω....η Γιαδικαρογλου το ειπε!
:-D
Ο χρήστης eleni είπε…
Κορίτσια δυο μέρες έλειψα και τι βλέπω!-φοβερές συνταγές και αρωματικότατες!
Η σκανταλιάρα η Heart είναι ο ηθικός αυτουργός,ε;
Ο χρήστης heart n soul είπε…
Isidora, θα ακολουθήσω τη συμβουλή σας, το τρώμε και visualize ότι αδυνατίζει:)
Εύα Παπασταύρου αφήστε τα σάπια:)
Eleni, put the blame on me:)
Ο χρήστης Starbuck είπε…
παναγίτσα μου και πεινάω!!!
θα με βρίσει η μάνα μου με τόσες μαραθοσυνταγές στο τέλος!!!
Ο χρήστης Starbuck είπε…
θα πείτε και γιατί δεν τις φτιάχνεις μόνη σου βρε ακαμάτρα??!

χεχε
Ο χρήστης kiki είπε…
Πουτ δε μαραθο (κοτ) ντάουν!!! Σας τσάκωσα!!!
Ο χρήστης witch of daffodils είπε…
καλά τα μαντάτα!
'οσα βουνά απέμειναν στην Αττική, έχουν ακόμα μαραθο μοσχομυριστό :)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άργιλος, ένα φυσικό καλλυντικό.

Μετά από όσα μας είχε πει η μαγισσούλα για τον άργιλο, εγώ είμαι η τελευταία που θα πρέπει να σας μιλήσω γι' αυτόν.
Μέσα στα πολλά καλά (και κακά) που έχει η Ζάκυνθος, είναι και ο άργιλος σε μερικές παραλίες.







Το καλοκαίρι, όλοι οι τουρίστες που ξέρουν ή αναγνωρίζουν το πέτρωμα, γεμίζουν το σώμα τους με αυτόν για φυσικό πίλινγκ.









Τώρα αν σας πω ότι εγώ ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό το πράγμα, μαλλον μόνο η μάγισσα θα με πιστέψει!!!
Εγώ σαν καλό κορίτσι που είμαι και με μια κάμερα στο χέρι, πήγα χτες επίτηδες στην παραλία της Άμπουλας στο Κάτω Γερακαρίο, για να φωτογραφίσω και να σας δείξω τον άργιλο και να πάρω κάμποσο (τον έγδαρα το λόφο...) Θα έλεγα ότι είναι γκριζοπράσινος, αλλά η μάγισσα ξέρει καλύτερα από εμένα.Βουαλά ο άργιλος λοιπόν.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο.Υλικά
131 γρ. λάδι καρύδας
85 γρ. φοινικέλαιο
198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο καριτέ

63 γρ. καυστική σόδα
84 γρ. νερό απιονισμένο
80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε)

Στο tracing πρόσθεσα:
2 κ. σ. σκόνη γάλα
2 κ. σ. παγωμένο νερό
1 κ. σ. μέλι
½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου

Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς.
Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω.
Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι!

Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έστω κρεμ, ενώ ξε…

Υγρό σαπούνι σαν κρύσταλλο!

Κορίτσια & πιθανώς αγόρια, καλησπέρα σας! Αργά και μουδιασμένα κάνω το πρώτο μου post στην παρέα σας, με θέμα τα υγρά σαπούνια. Ας μου επιτραπεί μια εισαγωγή ...
Στην παρασκευή σαπουνιών, μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν 3 στάδια μύησης :
Το πρώτο -του αρχάριου- είναι το λεγόμενοmelt & pour. Τρίβουμε το έτοιμο σαπουνάκι, το λιώνουμε με νερό και το ξαναφορμάρουμε. Είναι το στάδιο-ποιός είμαι εγώ-τι είναι σαπούνι-τι σημαίνει φόρμα?
Το δεύτερο στάδιο είναι αυτό της παρασκευής στέρεου σαπουνιού, συνήθως με την ψυχρή μέθοδο. Βάζουμε τα λάδια μας με την καυστική σόδα, χτυπάμε, σαπωνοποίηση, φορμίτσες και περιμένουμε τις εβδομάδες μας να ωριμάσει. Αυτό είναι το στάδιο της συνειδητοποίησης! Εχει όλη τη χαρά του να φτιάχνεις κάτι ολότελα δικό σου, λίγο γλυπτική, λίγο νοσταλγία για τις "παλιές", που τα κάναν όλα αλλιώς και μια μελαγχολία για το χρόνο που δε δίνουμε πια στα πράγματα.
Το τρίτο στάδιο είναι το υγρό σαπούνι. Εδώ σχεδόν απαραίτητη είναι η προϋπηρεσία στα άλλα δύο στάδια…