Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Faux paint technic

Βρήκα αυτό το κεραμικό μπολ-είχε μια χριστουγεννιάτικη σύνθεση-και σκέφτηκα να το μεταμορφώσω με κάποιες τεχνικές βαψίματος, που βρήκα στο net και με τα υλικά που διέθετα:

1) Όπως ήταν στην αρχική μορφή του2) Πρώτο και δεύτερο πέρασμα με φυσικό σφουγγάρι και με ακρυλικό χρώμα (ωμή όμπρα και σιένα)3) Στη συνέχεια έφτιαξα σκούρο πράσινο και έκανα 2 περάσματα με το σφουγγάρι.4) Χρησιμοποίησα ένα set πατίνα χαλκού,πέρασα με πινέλο τώρα μια φορά και επανέλαβα. Σ΄αυτό το σημείο έκανα και μερικές γραμμούλες σα ραγίσματα.5) Από την πίσω πλευρά το πέρασα με κάσια να γίνει πιο βαθύ το χρώμα και μετά βερνίκι.6) Τέλος πέρασα βερνίκι και την εσωτερική πλευρά. Η διαδικασία μου πήρε δυο βράδια.

Σχόλια

Ο χρήστης witch of daffodils είπε…
Είναι πολύ όμορφο Ελένη και το ζηλεύουμε :)
Να μας έδινες ακόμα κάποιες πιο συγκεκριμένες οδηγίες για την τεχνική και τα υλικά, θα ήταν ακόμα καλύτερα. Αναμένουμε!

ΥΓ Για μικρες φωτο θα επιλέξεις small.
Ο χρήστης eleni είπε…
Μάγισσά μου εύχαριστώ,τα μαγικά σου έκαναν το θαύμα τους!
Τα υλικά αυτά είναι ακρυλικά ζωγραφικής. Θέλω κάποια στιγμή να φτιάξω τις γλάστρες έτσι,αλλά δε συμφέρει να χρησιμοποιήσω αυτά τα χρώματα.Θα πάρω ακρυλικά σε σκόνη από χρωματοπωλείο(εδώ δεν έχουν).Η πατίνα είναι κι αυτή απ΄τα είδη ζωγραφικής "patina green set".
Έβρεξα το σφουγγάρι,το έστιψα καλά,ανέμειξα τα καφέ χρώματα και ταμποναριστά πέρασα 1 φορά.Στέγνωσε και ξαναπέρασα.Τοίδιο και για το πράσινο(πρωσσικό μπλε και λίγο κίτρινο καδμίου μεσαίο).Μετά το στέγνωμα,η πατίνα:στο κουτί υπάρχουν 2 μπουκαλάκια,πρώτα περνάς το χρώμα του χαλκού,στεγνώνει και περνάς δεύτερο στρώμα.Πριν στεγνώσει αυτό περνάς το υγρό "patina green" και στεγνώνοντας αυτό πρασινίζει.Η κάσια είναι σκόνη από χρωματοπωλείο.Τη διαλύεις σε χλιαρό νερό-να γίνει υγρό-περνάς με πινέλο,στεγνώνει, αν θέλεις περνάς κι άλλη,μετά το στέγνωμα μπορείς να σκουπίσεις μ΄ένα πανί.Το βερνίκι ένα απλό-κι αυτό από χρωμ.-άχρωμο.
Ο χρήστης witch of daffodils είπε…
!!!
δύσκολο μου φάνηκε..

δλδ να πάω σε χρωματοπωλείο να ζητησω ακρυλικά σε σκόνη?
και που να ξέρω τι χρώματα να πάρω;
και πατίνα; 'εχει το χρωματοπωλείο;
Ο χρήστης eleni είπε…
Μάγισσα,δεν τα ξέρω τα χρώματα του χρωματοπωλείου.Αλλά τα χρώματα είναι:ωμή όμπρα(πιο πολύ),ψημένη σιένα,πρωσσικό μπλε(πρασινογάλανο),κίτρινο καδμίου μεσαίο. Πιστεύω να ξέρουν να συνδυάσουν τις αποχρώσεις.Χρώμα σε σκόνη έχει και ο"Κατσαχνιάς" στην Ομόνοια,αλλά δε γνωρίζω τις τιμές.Τώρα για πατίνα δεν ξέρω άλλη,οπότε θα χρησιμοποιήσω αυτή(Ε23,περσινή τιμή).
Μήπως στο σπίτι υπάρχουν τέμπερες;Μπορείς να δεις τις αποχρώσεις και να τις έχεις για δείγμα.
Ο χρήστης eleni είπε…
Μάγισσα,πήγαινε στο www.berling.gr,επέλεξε το antiquing(video),θα δεις μια τεχνική με το antiques set της εταιρίας.Είναι διαφορετικό,αλλά όμορφο.
Ο χρήστης witch of daffodils είπε…
α, μερσί μποκου :)
Ο χρήστης Μαριλενα είπε…
Ελενη-χρυσοχέρα πολύ πολύ όμορφο.
μπράβο :))
Ο χρήστης eleni είπε…
Μαριλένα,ευχαριστώ,αλλά μη νομίσεις,σε κάτι τέτοια "πιάνουν" τα χέρια μου,αλλού...άστα.. .
Ο χρήστης kiki είπε…
Ω Ελενίτσα, μάθαμε και περνάμε και φωτό στο πισι; Ω τι ωραία πράγματα θα δούμε! Πολύ όμορφο το μπωλ!
Ο χρήστης eleni είπε…
Deli,μάθαμε μάθαμε-τηλεφωνικώς έγινε το μάθημα,γιατί καθυστερούσαμε πολύ.Αναρτήσεις δε μάθαμε να φτιάχνουμε καλά,αλλά ένα ...μαγικό χέρι τα διορθώνει όλα.Ένας πειραματισμός ήταν,για να δω πως θα γίνει.
Ο χρήστης Ελευθερία είπε…
Όντως φαίνεται λίγο πολύπλοκο αλλά το αποτέλεσμα είναι ωραίο!!!Τα ονόματα των χρωμάτων μου φέρνουν στο μυαλό τον Bob Ross!@#Προσκυνώ Bob!!!!
Ο χρήστης eleni είπε…
Ελευθερία,γεια σου
σου θυμίζει Ross,γιατί αυτές είναι οι ονομασίες των χρωμάτων στη ζωγραφική(λάδι,ακρυλικό,τέμπερα..).
Δεν είναι καθόλου δύσκολο,το έφτιαξα βλέποντας τηλεόραση.
Χαίρομαι που σου άρεσε!
Ο χρήστης Ελευθερία είπε…
Ελενίτσα, το ξέρεις τώρα ότι μας βάζεις σε καινούργιο τριπάκι, ε??? Φαντάσου όλες τις γλάστρες του κήπου βαμμένες με όμορφα σχέδια και χρώματα!Όλα τα λεφτά!!!
Ο χρήστης eleni είπε…
Ελευθερία μου,έχω κάποιες γλάστρες και πριν φυτέψω θα τις φτιάξω,αλλά συνεχώς το αναβάλλω.
Ο χρήστης Isida είπε…
Πολύ όμορφο Ελένη!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
μπράβο Ελένη, πολύ ωραίο (μ'αρέσουν ιδιαίτερα η 2η και η 4η φωτο) και μ'ενδιαφέρει κι εμένα το θέμα της ζωγραφικής σε διάφορες επιφάνειες, βάλε μας κι άλλα! (με λεπτομέρειες στο ποστ μέσα)
Ο χρήστης eleni είπε…
Ίσιδα,ευχαριστώ
μια δοκιμή έκανα να δω πώς θα βγει και τελικά μ΄αρέσει.
Ο χρήστης eleni είπε…
Heart,σ΄αρέσει ε;Μη νομίσεις ότι είμαι ειδική,πειραματίζομαι σ΄ότι βλέπω.Αυτό πρώτη φορά το έκανα.
Σε τι ακριβώς επιφάνειες θέλεις να ζωγραφίσεις;Πάντως με ακρυλικά μπορείς να ζωγραφίσεις παντού.Θα χαρώ να μοιραστώ τις λιγοστές γνώσεις μου.
Ξενύχτησα χτες για το post και πάλι χάλια ήταν-ας είναι καλά η Μάγισσα-μα πότε θα μάθω;Άκουγα συγχρόνως την εκπομπή σου-υπέροχες οι μουσικές επιλογές σου.Μ΄άρεσε που έβαλες ηπειρώτικα και κρητικά.
Ο χρήστης heart n soul είπε…
eleni θα πειραματιστώ με ακρυλικά, δε τα χω δοκιμάσει, μετά θα δοκιμάσω και πατίνες. Το ποστ μια χαρά, τεχνικά προβλήματα/άγνοια με έχουν κάνει να παιδεύομαι ώρες, δεν είστε η μόνη!:) Χαίρομαι που σας κράτησα μουσική παρέα, χαίρομαι που σας άρεσε, ευχαριστώ και να μας πείτε κι άλλα καλλι-τεχνικά:)
Ο χρήστης eleni είπε…
Heart,ξέχασα,σ΄άρεσε το 2ο και 4ο-μα είναι απλώς τα στάδια,εντάξει αν θέλεις τ΄αφήνεις κι έτσι.Το 4ο δεν ήθελα να το αφήσω χωρίς βερνίκι,γιατί φοβήθηκα το υγρό,που κάνει την οξείδωση,υπογραμμίζεται πως δεν πρέπει να έλθει σ΄επαφή με το δέρμα.
Ο χρήστης eleni είπε…
Πατίνα παλαίωσης-ειδικά σε ξύλο- μπορείς να κάνεις με κάσια.Επίσης και με πολύ αραιωμένο ακρυλικό ή σε ελαιογραφίες χρώμα με νέφτι.Περνάς το αραιωμένο χρώμα και γρήγορα σκουπίζεις με πανί,γι΄ν΄αφήσεις όσο θέλεις.
Κοίταξε την 1η εικόνα-έχει μια ελαφριά πατίνα λευκού.
Ο χρήστης heart n soul είπε…
αχά!!
Ο χρήστης faraona είπε…
Πολυ ομορφο Ελενη!
Μπραβο σου κοπελα μου!
Ο χρήστης eleni είπε…
Φαραόνα,ευχαριστώ
σ΄αυτά κάτι κάνω,προσπαθώ-είναι που μ΄αρέσει κιόλας.
Ο χρήστης Κατερίνα είπε…
Πολυ όμορφο,και πιο χρηστικο.Απο ασχημοπαπο το μεταμορφωσες σε κυκνο.
ΥΓ: Τα χρωματα σε σκονη ειναι χρωματα αγιογραφιας,και πωλουνται και σε αρκετα βιβλιοπωλεια.Η τιμη τους αναλογη με τη ποιοτητα και την προελευση.
Κατερινα
Ο χρήστης eleni είπε…
Κατερίνα,σ΄ευχαριστώ!
Ναι, τα χρώματα αγιογραφίας είναι σε σκόνη,αλλά μου έχουν πει ότι είναι τέμπερες,που δουλεύουν με αβγό και ξίδι.Το παιδί που έβαψε το σπίτι μας,είπε πως πολλές φορές φτιάχνουν το χρώμα(ακρυλικό,πλαστικό) με σκόνη,οπότε μπορώ να κάνω το ίδιο για τις γλάστρες.
Ο χρήστης Κατερίνα είπε…
Τα χρωματα αγιογραφιας τα πιο πολλα ειναι φυσικα υλικα.Το αυγο και το ξυδι ειναι το συνδετικο τους υλικο, οταν τα δουλευεις στην Βυζαντινη Αγιογραφια. Επειδη ,ομως, χρησιμοποιεις συνθετικα υλικα μπορεις να χρησιμοποιησεις για συνδετικο υλικο κολλα Vinavil ή Vinamul ή "πρωτη υλη πλαστικου". Υπαρχουν και καποια αλλα συνδετικα υλικα που εχουν κυκλοφορησει τωρα και τα βρισκεις στα καταστηματα που πουλανε υλικα αγιογραφιας. Δεν θελω να κανω καταχρηση του χωρου σου, απλα ασχολουμαι με την αγιογραφια αρκετα χρονια και ειναι πραγματα που εχω διδαχθει, αλλα και απο ερευνα αγορας.
Ο χρήστης eleni είπε…
Καθόλου δεν κάνεις κατάχρηση,ίσα ίσα που μαθαίνω κι εγώ-από αγιογραφία δεν ξέρω,ότι έχω διαβάσει.Τα χρώματά της μ΄αρέσουν και κάποια στιγμή θα πάρω,αλλά όχι για εικόνες.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Ο χρήστης issallos είπε…
ωραιος ο πειραματισμος....ειδικα αμα εχεις κεφι....μπραβο....
την αλλη φορα που θα θελεις το μπωλ να μοιαζει με παλιο με χαρακιες και αλλα...παρε βερνικι κρακελε....διαβασε τις οδηγιες στο μπουκαλακι...και ετοιμο το κρακελαρισμα.....!!!
εχω ξεκινησει ενα μπλογκ με μαθηματα σχεδιου αγιογραφιας ζωγραφικης....αλλα το ψιλοπαρατησα....γιατι δεν ειχα χρονο....λες να ξεκινησω παλι...αν σε εδιεφερε...πολυ θα μ'αρεσε να αφησω στο διαδυκτιο εναν πληρη οδηγο...της τεχνης της ζωγραφικης
δες...issallos2.blogspot.com
Ο χρήστης witch of daffodils είπε…
Eλένη,
έπειτα από παλλαϊκή απαίτηση, αναμένουμε ποστακιον με αναλυτικές οδηγίες.
Ο χρήστης eleni είπε…
issallos,γεια σου
ευχαριστώ.Το κρακελέ το έχω δει σε τοίχους-εκεί είναι τζελ,αλλά αφού υπάχει και βερνίκι,θα αγοράσω.

Οι πίνακες δικοί σου;Σουρεαλιστικοί βλέπω.
Καλή ιδέα τα διαδικτυακά μαθήματα.
Ο χρήστης eleni είπε…
Μάγισσά μου,καλημέρα,
εντάξει θα το βάλω το ποστάκι.Θα περιμένετε μέχρι τη Δευτέρα,γιατί αύριο πάω σε γάμο στην Αθήνα και πρέπει να ετοιμάσω φαγητά για τα κορίτσια.Ε..,αφού πάω,ας φάνε και λίγο φαγάκι της μαμάς.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
θαυμασιο ελενη!
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Αμαν eleni, σε μπελάδες θέλετε να με βάλετε... Είναι πάρα πολύ ωραίο... Και εγώ είμαι πολύ επιρρεπής σε τέτοια. ΄Οχι τίποτα άλλο, θα τα ακούσω πάλι απο φίλους και συγγενείς! "μια τα πανεπιστήμια, μια τα καλλυντικά να και οι χειροτεχνίες τώρα, καθόλου δεν σε βλέπουμε!...". Να συμπληρώσω ότι τα καλλυντικά, όλες τα θέλουν και τα ζητάνε όμως!...
Ο χρήστης eleni είπε…
Cook,σ΄ευχαριστώ
που και που μου κατεβαίνουν και μερικές ιδέες,απ΄αυτές που βλέπω στο δίκτυο ή διαβάζω.
Ο χρήστης eleni είπε…
Star,πολυπράγμων,ε..;
Είναι θαυμάσιες ασχολίες και τα καλλυντικά και αυτές οι χειροτεχνίες.Ναι,καταλαβαίνω τους φίλους σου,νέα παιδιά είστε,να βγείτε θέλετε.. .
ΑΧΆ.! Οι κρεμούλες ευπρόσδεκτες.!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο.Υλικά
131 γρ. λάδι καρύδας
85 γρ. φοινικέλαιο
198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο καριτέ

63 γρ. καυστική σόδα
84 γρ. νερό απιονισμένο
80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε)

Στο tracing πρόσθεσα:
2 κ. σ. σκόνη γάλα
2 κ. σ. παγωμένο νερό
1 κ. σ. μέλι
½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου

Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς.
Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω.
Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι!

Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έστω κρεμ, ενώ ξε…

Υγρό σαπούνι σαν κρύσταλλο!

Κορίτσια & πιθανώς αγόρια, καλησπέρα σας! Αργά και μουδιασμένα κάνω το πρώτο μου post στην παρέα σας, με θέμα τα υγρά σαπούνια. Ας μου επιτραπεί μια εισαγωγή ...
Στην παρασκευή σαπουνιών, μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν 3 στάδια μύησης :
Το πρώτο -του αρχάριου- είναι το λεγόμενοmelt & pour. Τρίβουμε το έτοιμο σαπουνάκι, το λιώνουμε με νερό και το ξαναφορμάρουμε. Είναι το στάδιο-ποιός είμαι εγώ-τι είναι σαπούνι-τι σημαίνει φόρμα?
Το δεύτερο στάδιο είναι αυτό της παρασκευής στέρεου σαπουνιού, συνήθως με την ψυχρή μέθοδο. Βάζουμε τα λάδια μας με την καυστική σόδα, χτυπάμε, σαπωνοποίηση, φορμίτσες και περιμένουμε τις εβδομάδες μας να ωριμάσει. Αυτό είναι το στάδιο της συνειδητοποίησης! Εχει όλη τη χαρά του να φτιάχνεις κάτι ολότελα δικό σου, λίγο γλυπτική, λίγο νοσταλγία για τις "παλιές", που τα κάναν όλα αλλιώς και μια μελαγχολία για το χρόνο που δε δίνουμε πια στα πράγματα.
Το τρίτο στάδιο είναι το υγρό σαπούνι. Εδώ σχεδόν απαραίτητη είναι η προϋπηρεσία στα άλλα δύο στάδια…

Άργιλος, ένα φυσικό καλλυντικό.

Μετά από όσα μας είχε πει η μαγισσούλα για τον άργιλο, εγώ είμαι η τελευταία που θα πρέπει να σας μιλήσω γι' αυτόν.
Μέσα στα πολλά καλά (και κακά) που έχει η Ζάκυνθος, είναι και ο άργιλος σε μερικές παραλίες.Το καλοκαίρι, όλοι οι τουρίστες που ξέρουν ή αναγνωρίζουν το πέτρωμα, γεμίζουν το σώμα τους με αυτόν για φυσικό πίλινγκ.

Τώρα αν σας πω ότι εγώ ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό το πράγμα, μαλλον μόνο η μάγισσα θα με πιστέψει!!!
Εγώ σαν καλό κορίτσι που είμαι και με μια κάμερα στο χέρι, πήγα χτες επίτηδες στην παραλία της Άμπουλας στο Κάτω Γερακαρίο, για να φωτογραφίσω και να σας δείξω τον άργιλο και να πάρω κάμποσο (τον έγδαρα το λόφο...) Θα έλεγα ότι είναι γκριζοπράσινος, αλλά η μάγισσα ξέρει καλύτερα από εμένα.Βουαλά ο άργιλος λοιπόν.